KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 24 April 2012

LAGI PENIPUAN SECARA LICIK JPN DAN SPR DIBONGKAR!!!!!.....

Semakin jelas SPR dan JPN menjadi alat bagi UMNO untuk merampas kuasa rakyat melalui pilihanraya yang adil . Pendedahan berkaitan warga asing menjadi pengundi dah tak boleh ditutup lagi. Semakin banyak pendedahan dilakukan hasil carian PR dan rakyat prihatin melalui NGO.

Terbaru Mykad yang didapati mempunyai tarikh luput. Walaupun aku belaum sampai separuh abad, namun aku tak pernah dengor pasal mykad tamat tarikh ni. Macam mykad tu sataraf roti gardenia aje... Ape punya kualiti ID keselamatan ni?... Bila di desak JPN memberikan jawapan yang menampakkan mereka adalah pengkhianat negara....

Gambar 'Mykad' dengan perkataan "Pemastautin Sementara" dan mempunyai tarikh luput bersebar luas di Internet sejak termuat di Facebook minggu lepas.

Dikatakan dikeluarkan kepada warganegara Burma, perkara itu menimbulkan persoalan sama ada warga asing diberi kerakyatan dan sama ada ia boleh digunakan dalam pilihan raya umum akan datang.
 

Semakan dengan pangkalan data Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengesahkan pemegang MyKad itu bukan pengundi berdaftar.
 

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) bagaimanapun menjelaskan hari ini bahawa MyKad ini sebagai versi kad lama pemastautin sementara yang dikeluarkan pada 2001.
 

"Pada masa itu, kerajaan tidak mempunyai pelbagai jenis kad untuk warganegara, permautautin tetap dan pemastautin sementara," kata JPN dalam kenyataannya kepada 
Malaysiakini pagi ini. sumberhttp://www.malaysiakini.com/news/195855

menjelang PRU13 - Mykad ada tarikh luput tapi LAYAK mengundi!!!!!!.............

sumber : FB

sori la gambar sijil kelahiran 'tak lengkap' ni tak clear sangat. itu tak penting. yang penting nombor kad pengenalan 'pemastautin sementara' beliau. ingat nombornya 741217125786 dan alamatnya di klang, selangor. dan sebelum tuduh gua fitnah, sila semak sendiri daftar pemilih di www.spr.com.my


BERDASARKAN FAKTA-FAKTA YANG DIKEMUKAKAN DIATAS MAKA WAJIB KITA SOKONG BERSIH 3.0 DUDUK DAN BANTAH DEMI SUATU PILIHANRAYA YANG BERSIH DAN ADIL..


 

No comments:

Post a Comment