Thursday 30 May 2013

ISU DAKWAT KEKAL YANG TIDAK KEKAL!!!!!... AHLI PARLIMEN KAPAR YB MANIVANAN GOWIN TAMPIL MEMBUAT LAPORAN POLIS DI BALAI POLIS KLANG UTARA!!!Lokasi: Balai Polis Daerah Klang Utara
Waktu:  2.20 petang

Ahli Parlimen Kapar YB G. Manivanam pun dah menjalankan tanggung jawab sebagai warga negara yang patuh dan hormat kepada keluhuran perlembagaan dan kedaulatan undang-undang telah membuat satu laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Klang Utara. mengenai dakwat kekal yang tidak kekal dan mudah tertanggal.

Beliau merasakan rakyat di negara ini telah tertipu dengan janji Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR)  Malaysia bahawasanya, dakwat kekal yang diguna pakai pada PRU 13 akan kekal paling kurang 1 minggu bersamaan 1 hari sedangkan hakikatnya boleh hilang pada hari yang sama.


Pihak Pakatan Rakyat akan membawa salinan-salinan ini untuk dibawa ke Mahkamah bagi mencabar SPR.

Ahli Parlimen Kapar sudah membuat laporan, anda bila lagi?? TIPU PILIHANRAYA RAKYAT TURUN KE JALAN RAYA!!!!!


7 comments:

 1. buat hari jumaat? tunjuk perasaan perkasa kat peanang kah ini? Lihat disini

  ReplyDelete
 2. Terlupa ke benak si india kasta ni. Mengundi yg kena check ic dan list nama sebelum masuk temprt mengundi. Dakwat kekal tambahan dan penambahbaikkan pihak spr utk lebih telus. deyy tambi. lain kali kasi bacaa. ayyooyo. bikin malu la ini india.

  ReplyDelete
 3. Ni keling sama omakkau 2x5 bengap kalsu nak kekal pakai cat de. Sebulan pun tahan.pr saja buat isu.kalah tu tetap kalah

  ReplyDelete
 4. Buat lah lapuran beratus ribu pun. Dakwat tak kekal tu tak ada kesan keatas perjumlahan undi.
  Seperti yang umum tahu itu ada lah langkah tambahan mengelak undi lebih dari sekali.
  Tanpa tanda dakwat tu pun, seseorang agak mustahil boleh undi lebih dari sekali setelah catitan mykad nya dah di rekodkan telah mengundi oleh SPR dan wakil2 parti bertanding.
  Kalau hendak betul2 kekal mungkin potong saja jari telunjuk tu bila datang mengundi.
  Pakatan ni dah kering issue nak protest keputusan pilihan PutraJaya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Masalahnya penyelewengan SPR..SPR tu manusia, takkan la manusia tak mampu nak buat dakwat kekal. Kalau Malaysia negara pertama yang buat pengundian guna dakwat kekal masih lg boleh diterima kalau tak berapa nak kekal, ni dah bersepah negara lain yang dah buat sebelum ni. Satu lagi, SPR kata dah buat pengujian terhadap dakwat kekal tapi kalau suruh budak-darjah lima buat ekperimen dakwat kekal ke tak memang sah-sah diorang boleh dapat keputusan dakwat tu tak kekal. Takkan la SPR lebih lembab dari budak darjah lima. Kat situ memang dah jelas SPR memang nak dakwat tu tak kekal. Calit dakwat pun hanya sekadar nk puaskan hati rakyat je.
   Kalau dakwat kekal pun dah nampak penyelewengan SPR, tak mustahil la data pengundi ada penyelewengan juga. Kalau data pengundi diseleweng, memang ada la sorang pengudi ada banyak IC, sorang pengundi boleh mengundi di banyak tempat mengundi, pengudi pos masih boleh menjadi pengundi biasa dll.

   Delete
 5. Biasa la bro kalau org dh gila kuasa darjat dan nama apa2 pun sanggup buat isu yg x logik pun dilogikkan...kalau dah keje memusing....memusing le seumur hidup...

  ReplyDelete
 6. sekarang ni isu pengundi hantu dah takdak.. isu pengundi bangla pulak.. lima tahun lagi kalau bangla pulak takdak guna isu apa pulak aku taktau.. isu pen ajaib.. nanti puak PR cakap kertas undi tu kertas magic.. bila pangkah kat ruang BN dakwat pen tu kekal.. bila pangkah kat ruang PR akan hilang.. takpun pangkah tu boleh bertukar.. atau apa saja alasan lain lagi.. kalau dah spr tipu PRU14 tak payah bertanding.. tak payah berkempen sana sini..

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...