Tuesday 14 July 2015

KANTOI!! .. VIDEO PENYEMBELIHAN TAHANAN IS DI SYIRIA DIKATAKAN PALSU DAN DIRAKAM DISEBUAH STUDIO?????Kesahihan rakaman video penyembelihan tahanan IS di Syria dikatakan palsu dan dirakam di sebuah studio.

Aksi itu telah dirakam dan dimuat naik di laman Youtube dengan tajuk‘LEAKED! ISIS Beheading Video Caught Filming In Studio! itu disiarkan 12 Julai 2015.

Visual dengan durasi 3 minit 9 saat itu menunjukkan proses penggambaran berlangsung yang memaparkan terdapat beberapa kru bersama skrin besar.

Rakaman berkenaan dikatakan diperolehi daripada komputer riba Senator Amerika Syarikat, John McCain.

Ia kemudian disebarkan kumpulan penggodam Ukraine, Cyber-Berkut.

“Lihat bagaimana Amerika Syarikat mereka IS,” antara paparan yang tertera di video yang dimuat naik New World Pictures.

Berikutan pendedahan ini, ia menimbulkan kemusykilan terhadap watak “Jihadi John” sering menyembelih tebusan di padang pasir.

Dia dikenali sebagai Muhammad Emwazi, seorang warga Britain berketurunan Kuwai yang sebelum ini dikenali dengan perkhidmatan keselamatan British.

Beberapa rakaman sebelum ini menunjukkan dia memenggal kepala tahanan Barat termasuuk wartawan AS, Steven Sotloff, pekerja bantuan Britain, David Haines dan pekerja bantuan Amerika, Abdul-Rahman Kassig.2 comments:

  1. Laaa omakkau br tau ke.dah berbulan dh org tau.lembab btl omakkau.... Org2 UG mmg otak lembab kot.hahahaha

    ReplyDelete
  2. Tokar topix nampak.tak nak ulas pasai duit bebilion bejota-jota tu ker?

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...