Friday 31 July 2015

TIMBALAN PEGUAM CARA NEGARA I MENGESAHKAN BAHAWA "DRAFT" PERTUDUHAN YANG DISEBARKAN OLEH SARAWAK REPORT BUKAN DIBUAT ATAU DIKELUARKAN OLEH JABATAN PEGUAM NEGARA.


Timbalan Peguam Cara Negara Datuk Tun Majid bin Tun Hamzah telah memberikan respon mengenai "draft" pertuduhan keatas Najib Razak yang diterbitkan oleh Sarawak Report sebagai alasan mengapa Gani Patail dipecat sebagai Peguam Negara bukannya dibuat atau dikeluarkan oleh Pejabat Jabatan Peguam Negara.

Dengan itu segala cerita mengenainya dengan sendiri terjawab.

7 comments:

 1. tiada siapa percaya dah apa2 lagi...... the boy who cried wolf!!!

  ReplyDelete
 2. 2 tahun kajian gst sebelum laksana. Tetapi kenapa kucar kacir ?

  Jawapannya siapa yang buat kajian itu, pegawai ada degree ? Cuba check kesahihan degree tersebut, siapa yang keluarkan? Ipta atau KU... ingat KU hanya taraf poli cabok. Kemudian check result spm dan upsr nya kerana masuk ipt pun ada jalan belakang Melalui kuota atau melalui sekolah rendah graf.

  Jika degree berasaskan kepandaian 25 tahun lalu negara sudah maju. Bayangkan hanya skorer yang dibenarkan ambil kos engine, medic, law, science dan berkaitan pasti kita sudah merasa hasil kepandaian mereka sekarang. Tetapi mengapa semua itu tidak berlaku? Kerana sistem pendidikan Malaysia dicipta berdasarkan kepandaian guru gurunya akibat guru sekadar SPM 3A maka PPSMI tidak dapat dilaksanakan. Kedua kerana kuota kaum tidak masuk akal Melayu & bumiputera sabah Sarawak sahaja pandai kaum lain tidak. Bumiputera dapat 3A masuk IPT, kaum lain 10A baru layak. Ke3 dasar kerajaan zalim BN yang tidak mahu mengikut konsep adil- meletakkan sesuatu pada tempatnya.

  KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya , biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.heee

  ReplyDelete
 3. Hari-hari ada berita tak berkenaan. Nak alihkan tumpuan. Draft palsulah...itulah inilah..peguam negara baru boleh bagi alasan penat. Nak berehat dulu katanya. Dia sendiri boleh bg alasan AG lama diberhentikan ikut perlembagaan. Siasat la cpt sikit. Kakitangan awam keje lembab nk mampus. Tiap-tiap tahun cuepacs mintak kenaikan gaji. Tahun ni mintak naik 35%..lanciauuu!! Kutip gst tak ingat dunia, alih2 bahagi sesama dia je.

  ReplyDelete
 4. Minta omak kau buang lambang parti PKR dan DAP, gantikan dengan lambang umngok.kalau susah sangat simpan keris telanjang di tengah bola ping pong.

  Jeff penternak babi berjaya

  Penyokong menghadi @ mengharamjadah

  PASNO (UMNGOK+PAS)

  ReplyDelete
 5. Inilah masa untuk membodek.

  Betul atau salah no 2.

  Siapa yang pandai akan timbul.

  Yang melawan pasti tengelam.

  Sekian, terima kasih.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapi bro...aku tak pandai membodek cuma pandai mengorek (guna jari hantu je...)

   Delete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...