KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 25 March 2016

SUASANA DAN SAMBUTAN CERAMAH PAN BERSAMA-SAMA DENGAN PRESIDEN PAN DI SEPANG..

Malam tadi berlangsung ceramah PAN bersama Presiden PAN Mat Sabu di Dewan Muhibbah, Tg Sepat, Sepat Selangor.

Nyata yang hadir dahlah tak ramai hampir 90% adalah kaum Tionghua.

Ternyata amat betapa PAN tidak mampu untuk menarik sokongan kaum Melayu kepada parti itu walaupun kawasan parlimen tersebut diwakili salah seorang pemimpin utama PAN Hanipa Maidin sebelum bawa lari kerusi berkenaan kepunyaan PAS.

Jelas PAN hanya kelihatan ada sikit sokongan dengan dokongan padu dari DAP. Tanpa penyokong dan pengikut DAP kedudukan PAN seperti hidup sekadar buat syarat. Sembangnya cukup kencang tapi sokongan boleh dibilang.

341 comments:

  1. Alhamdulillah..
    nak diharapkan PAS...takda laaa
    jadi penyambung nyawa umno ada lagi..
    Orang sibuk2 nak jatuhkan umno-bn..pas pulak sibuk2 bg nyawa.
    tak kah bodoh namanya.
    bertahun2 rakyat bawahan dikerah supaya menolak umno-bn..dah sampai saat dia...boleh pulak bg sokongan.
    tak ka bodoh namanya.

    Bertahun2 hendakkan hudud...sampai masa...boleh pulak keluar kata2 tak perlu lagi..serupa ka senada yg umno bawa.
    tak ka membodohkan rakyat namanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu dah bertahun2 beragenda nak jatuhkan BN...silakan...
      lain orang pun dah bertahun2 beragenda nak jatuhkan Dap&gang pun silakan....
      masing2 ada pendirian...
      lu pun bukan 100% cerdek sgt...

      Delete
    2. Politik semua sama je..
      kencing manyak kuat lor...

      Delete
    3. Hahaha...dia kata dia bodoh dia kata kamu bodoh siapa kata dia bodoh semuanya sama2 bodoh!! Nama dah politik tiada yg betul atau salah hanya penyokong yg kuat akan menangkan party2 itu tetapi bukan party itu menangkan penyokong2 itu. Rakyat bijak tidak akan jatuhkan mana2 party sebaliknya menangkan semua party dgn ini rakyat yg akan dpt byk jaminan faedah biar party merebut kuasa ,asal rakyat hidup selesa dpt segala yg diinginkan.rakyat cina menangkan party dap demi menjaga kebajikan mrk dan marah pd mca kerana tidak jaga kebajikan mrk sebaliknya jadi anjing suruhan. Melayu marah tetapi cepat sejuk sebab wang maruah boleh digadai asal diri selamat selesa dpt habuan tidak pernah kisah nasib rakyat lain. Ketamakkan manusia itu ketakutan manusia itu penyebab manusia itu menjadi buta hati pentingkan diri ,umpama bumi ini hanyalah milik mrk tiada yg lain.

      Delete
    4. Kita tidak akan sokong PANKHIANAT yang menjadi talibarut sifu-sifu roket yang bersifat perkauman terhadap umat Islam dan menentang ajaran Islam dan hukum Allah. Pengkhianat sahaja yang akan menyokong PANKHIANAT dan sifu roket!

      Kita semua akan sokong dan undi parti Islam dalam PRU14 kerana kita telah melihat kegagalan sistem sekular membela hak rakyat!

      Delete
    5. Woiii... Anon 10:42

      Lawan umnu la...
      Jgn sebut selain lawan umnu la...

      Omakkau la...

      Tak faham ke...
      Susah sangat nak faham kenapa...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...

      Kau sebut lain dan kau tak sebut lawan umnu...
      Kenapa payah sgt nak faham
      Lwn umnu...
      Lwn umnu...
      Lwn umnu...

      Omakkau lah...

      Delete
  2. Jadi kulibatak dap buat pa, haha bodo parti pan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drpd melakukan syirik jadi dewa cina, baik hanya berkawan dgn cina..pas parti desperate...pru14 banyak kerusi pas di selangor pasti kalah.

      Delete
    2. Bagus PAN dah mengaku jd kuda cina..

      Delete
    3. Umnu...
      Umnu...
      Umnu...
      Umnu...
      Umnu...
      Umnu...
      Umnu...

      Zikir baru ke?

      Umnu dah tak rasuah...
      Umnu dah tak songlap...
      Umnu dah tak aniaya pembangkang...
      Umnu dah tak tangkap pembangkang...
      Umnu dah jujur...
      Umnu dah amanah...
      Umnu dah tobat...

      Jgn lawan umnu...
      Jgn jatuhkan umnu...
      Jgn derhaka kpd umnu...

      Lawan seteru umnu...
      Fitnah seteru umnu...
      Bogelkan seteru umnu...
      Siapa lawab umnu...
      parang dia...
      tembak dia...
      jgn bagi can kat dia...
      tendang dia keluar...
      fitnah dia...
      bogelkan dia...
      intip dia...
      cari salah dia...
      cari lemah dia...
      terajang dia...

      Lagi dia lawan umnu...
      Lagi kuat fitnah dia...
      Tutuh dia cukup2...

      Omakkau lah...

      Delete
    4. Ni contoh syg pd tokong diskaun yg patut diikuti macai2...berimanla pd tokog diskaun nescaya rezeki kamu makin bertambah2

      Delete
    5. Tajuk: Lawan & Jatuhkan Umnu

      Dah tak nak lawan umnu ke
      Woiii...

      Omakkau lah...

      Lawan umnu lah woiii...

      Omakkau lah...

      Delete
  3. Jadi kulibatak dap buat pa, haha bodo parti pan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dapat rumah murah 2.8juta mat sabuuuuu 200k nanti akau bagi sabag laaaa ....

      Delete
    2. Tu dia.... Macai taraf pro dh mai.. Tahap penulisan yg bernas dan tuntas.... Mesti BM SPM score A1 nihhhh...... Penuh isi, maklumat padat dan tepat......

      Delete
  4. Dap tu mainan racis umno.
    Pas pun dah pandai la ni
    Jadi yg jd tuan penasihat bukan Pas tapi umno...yg nasihatkan Pas.
    Dulu Pas tak mcm tu..
    he5
    Dunia dh terbalik
    Mainan racis tak kemana...bencana lg ada.
    Yg pi sokong penyonglap apasal..
    Mmg bodoh Pas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoiii...mana ada songlap banglo...beli la...jgnla tuduh2...jgnla paksa rehat dari jwatan

      Delete
    2. yg aku tau...apa2hal mike sabu kene mintak nasihat tokong dulu

      Delete
    3. Tokong2 ni kena tanya adun pas paya jaras...khairuddin othman.

      Delete
    4. mike sabu suka tokong penang

      Delete
    5. Tokong diskaun...jual diskaun beli diskaun

      Delete
    6. nak tanya salah ker beli banglo murah.. asik nak tanya LGE. cuba tanya pulak pada si penjual, kenapa jual bunglo tu murah sangat. barulah adil. ini penjual bunglo tak kata apa apa, yg kat atas tu dok menyalak pasal apa.. kurang dedak ker.

      naper tak disiasat 2.6 bil..

      mana tahu banglo tu berhantu ker.. kan. nie lebih sudu dari kuah..

      Delete
    7. Ingat LGE ingat Khir Toyo..

      Delete
    8. sayangi umnu...
      jgn lawan umnu...
      umnu bagus sebab baik dgn mca & gerakan...
      umnu hebat sebab pandai kenakan dap...

      umnu lah harapan rakyat...

      tendanglah seteru umnu...
      siapa yg lawan umnu... fitnah dia...
      bentes dia..
      jatuhkan dia...
      cari salah dia...

      siapa yg berani tegur silap umnu...
      ganyang dia cukup2...

      omakkau lah ..

      Delete
    9. Mmg x salah beli murah....tapi sbb berkait dgn tanah rm11juta kan...jual pun below competition...plus asalnya rmh pangsa kemudian medical center kemudian medical center plus hotel pula...kemudian nk dijual plak kpd org lain....tu yg org syak bersalah

      Delete
    10. Klu lge x salah...maka khir toyo pun x salah la

      Delete
    11. Klu PM x salah... maka semua perasuah pun x salah la

      Delete
  5. Negara disajikan dgn wayang berbagai isu dan diperbesar kan.Rompakan dana negara oleh rosmah dan najib ditutup dgn isu lim guan eng,is dan danesh rasuah kbs dan akan timbul lagi.Penyangak pula selepas sangak dana negar cari orang yang kononye pandai berugama pergi umrah ,pergi haji ,buka tahfiz untuk menunjukan kebaikan nye.kkakkakkk

    ReplyDelete
  6. Pasik Ngan umngok Tak dpt dpisahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mike dan saboo berpisah jua

      Delete
    2. Tokong dan diskaun beriringan di pokok manggis

      Delete
  7. Mati hidup balik sokong TGHH. Xkan nak sokong dap jadi barua dap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm ini org punai hadi pun die sanggup jilat

      Delete
    2. Aku sanggup jilat punai lge je..hehehe

      Delete
    3. punai hadi n punai lge korang rasa mana satu lg baik?

      Delete
  8. Dah lama tak berbunyi penyokong pas hentam umnu..
    omakkau la...

    Happy penyokong umnu woiii...
    omakkau la...

    Konpom ke penyokong pas dah tak nak lawan umnu...?
    Selagi tak hentam, konpom la tu...
    omakkau la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tu ke kerja kau tolong umno hentam fitnah maki nista pas?

      Delete
    2. Siapa yg hentam fitnah maki nista pas.


      Mana? Tunjuk la? Ada ke?

      Lawan umnu woiii...
      Kalahkan umnu woiii...

      Omakkau lah...

      Lawan umnu la woiii....

      Omakkau lah...

      Delete
  9. Memang dunia dah terbalik. Dulu bukan main lagi sokong tok guru,,sekarang bukan main lagi sokong tokong...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tok guru sokong rasuah

      Delete
    2. Tok guru sebelum mampus nak jugak merasa jadik menteri

      Delete
    3. PAS setuju kata:
      Kita lawan umnu bukan kerana bla... bla... bla...

      Kita lawan umnu kerana bla... bla... bla...

      Kejap berdegar... kdg lelebih plak...
      Kejap senyap tak berbunyi... nak lawan umnu ke idak ni...

      Dey thamby... cakap tara serupa bikin...
      Siau ren...

      Delete
    4. Omakkau lah...
      Buang borgheh jo...
      Lawan umnu konon...

      Delete
    5. Kita sokong mahathir...yeahhhhh....menjerit PANdir3 kegembiraan aelepas menandatnagni deklarasi mahathir

      Delete
    6. Tolak tepi hal lain la...
      Cuma kena lawan umnu...
      Lawan umnu je...
      Boleh faham tak...
      Satu jalan je...
      Kalahkan umnu...

      Omakkau lah...

      MCA Gerakan MIC dah settle dah...
      Tinggal kena "titik" umnu je...
      Faham tak...
      Last step kena kalahkan umnu...
      Tu pun tak faham ke...
      Susah sgt ke nak faham...

      Omakkau lah...

      Takkan tak faham2 lagi...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Jelas tu kannn...
      Cubalah faham...
      Bukan lawan org lain...
      Cuma lawan umnu je...
      Lain2 hal tolak tepi...
      Lawan umnu utk kalahkan umno...
      Takkan tak faham2...
      Payah betul la nak kasi faham...

      Omakkau lah...

      Delete
  10. Mana mamat pascai copy paste...
    Cepatlah paste...rindu pulak nak tengok korang punya copy paste artikel kutuk Amanah & LGE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PANdir la...kerja tibai kerusi org langgar baiah selfie dada campak mike ciplak logo lagi mau ngaku amanah...uweekkkk

      Delete
  11. Terbaek omakkau penjilat tegar hadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya krn kau suka jilat tokong...jgn igt org lain pun penjilat...PANdir betoi

      Delete
  12. Betui, dunia memang terbalik. Tapi dunia org melayu saja la,, dunia org cina malaysia tetap seperti biasa, perbodohkan melayu,kita atur,berlakon,cucuk dan sebagainya supaya melayu membenci sesama sendiri ( seperti yg berlaku dalam komentar mana2 blogger, dan seperti yg kita lihat di dunia politik org melayu sejak berpuluh tahun), bila melayu maki hamun sesama sendiri dan sanjung org cina,,maka sah dunia org melayu yg sering terbalik, dunia cina tetap seperti perancangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong..mau cari wang mudah maa..

      Delete
    2. Melayu walakontol Pas memang spesis bodoh

      Delete
    3. kesian penyokong PAN...kena kencing dgn mat sabu n hanipa..konon progresif n profesional la sangat!

      Delete
    4. Sokong tanah bunglow no swiming pool lagi murah dari tanah ppr sg manggig...hehehe
      walakontol dap

      Delete
  13. Walakontol ni saya rasa utk semua melayu lah, bermula drpd melayu umno,pas,pkr,pan,dan melayu Dap. Setuju tu panggil melayu Walakontol,, tapi semua melayu adalah Walakontol cina,,,

    ReplyDelete
  14. 10% yg hadir tu adalah diantara contoh melayu Walakontol cina Dap, umno melayu Walakontol cina mca dan Gerakan, pas pun baru saja putuih, jika tidak masih jadi walakontol cina Dap, pan dan pkr melayu walakontoi Dap,, kah kah, melayu oh melayu. Bangsa paling bodoh berpolitik, sebab tak Ikut islam yg sebenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Islam dah larang kafir harbi jgn dibuat kwn..
      tapi nak menghirup white coffee pumya pasal..
      walakontol dap...

      Delete
    2. 16.49...sejak bila islam larang kwn dgn bangsa lain? Ceruk kampung mana kau duduk?

      Delete
    3. Ni sekor lagi pandir suka divert mcm tokong diskaun...org kata kafir harbi dia kata bangsa lain...org kata banglo dia katanxder swimpool...sebijik

      Delete
    4. 18.13..bodoh la ko ni, tak paham bahasa malaysia.. tak lepas upsr kot

      Delete
    5. Hehehe 18:13..walakontol dap..cover skt kemaluan tu...hehehe

      Delete
  15. PORAHH CINA DAP ITU CINA DAP INI TAPI TAHU KAH ANDA 9/10 CINA PRO DAP TAPIIII ANDA LAGI TERUK KERANA ANDA HIPOKRIT PUM PANG PUM PANG KATA CINA ITU CINA INI TAPI BELI HP, LAPTOP, BARANG DAPUR SEMUA KAT KEDAI CINA - HATTA PAD BINI DAN PAD ANAK PEREMPUAN HAMPA PUN BILA DATANG DARAH HAID BELI KAT KEDAI CINA....... bahkan Mydin pun belambak jual barang dari kilang cina dap nih heh..

    JUGA PAS sehingga sekarang masih gagal melaksanakan Hudud di Kelantan. Padahal tidak ada seorang ADUN DAP pun di Kelantan. Malah DAP pun boleh dikatakan tidak dirasai kewujudannya di Kelantan. Apakah DAP menjadi punca kegagalan melaksanakan Hudud di Kelantan? Pastinya tidak. Jadi apa punca sebenarnya? Kenapa mahu salahkan DAP di atas kelemahan sendiri

    MARI MEMBANGUN BERSAMA BARISAN KEPIMPINAN CAI YANG MEMBARUA DAN MENJEBON JEMAAH SENDIRI - YG PENTING TETAP TEGUH LAH BERSAMA PARTI KEADILAN

    ReplyDelete
  16. Kita jgn jadi bodoh kat sini...anjing biro mat maslan termasuk omakkau ni sdg swing otak kamu semua spya ajib selamat dari didakwa...

    ReplyDelete
  17. teruskan Oamakakau promosi percuma untuk Amanah.semoga Hadi dan macai2 akan sedih dengan cara oamkkau ni.teruskan betina siam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omakkau melayu ke siam

      Delete
  18. Habis, ko nak suruh mampus lah ye,,asalkan jgn membeli barang2 keperluan drpd kedai cina? Teori mana kau pakai tu? Cerita la sikit drpd kitab quran ke,hadis ke suruh buat mcmtu. Setahu aku, nabi pun pernah berurusan jual beli dgn yahudi, tapi nabi saw tak Ikut yahudi. Jika ya pun ko dah makan bnyk sangat dedak Dap tu,,biar benar la bila berbicara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli laptop, hengpon dan belanja la kat kedai melayu la. Buy chinese last, itu motto unt yg dok cina itu cina ini. ini tidak spender ko pun beli kat gedung milik cina lagi mo perkauman

      Delete
    2. Org ckp jgn mkn dedak dap...dia pi konar kot lain...tiru mcm tokong ni

      Delete
  19. Saya yakin, dlm netizen pan ni, bnyk yg menganut agama syiah ni, sbb syg benar dgn dap seolah-olah mcm dua beradik, kemudian kuat memusuhi pas. Maklum lah, pas ahlussunnah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syiah pun islam jugak.

      Delete
    2. Sama la...tokong pun cam umar abdul aziz gak

      Delete
    3. Mengaku pun PaN dyiah.. dah lama tahu..

      Delete
    4. Omakkau lah...
      Bangkang umnu lah woiii....

      Mana isu lawan umnu woiii...
      Asik ulang2 perlekeh pkr/pan
      Lagi2 fitnah dap...
      Org kena fitnah dpt pahala woiii...
      Takkan nak bagi pahala kat dap woiii... patut2 lah... fenin la woiii... kahkahkah...

      Omakkau lah...
      Tengok next isu tukar ke tak...
      Kalau bukan isu lawan umnu, konpom perlekeh/fitnah pan lagi...

      Omakkau lah...
      Lawan umnu woiii...
      Woiii...
      Woiii...
      Pekak ke ?
      omakkau la...

      Ha...
      Isu perlekeh pan lagi ke??

      Woiii...
      Omakkau lah...
      Lawan umnu woiii...

      Dey thamby... dey...
      Lawan umnu woiii...

      Lagi2 perlekah pan...

      Woiii...

      Lawan umnu lah... woiii...
      Bnyk isu umnu woiii...
      isu pan kecik je woiii...
      isu umnu berbillion woiii...
      tak boleh judge ke woiii...
      siau ren...

      omakkau lah...
      lawan umnu woiii...
      lawan umnu woiii...
      lawan umnu woiii...

      Tak faham ke woiii...
      Fight umnu woiii...
      Woiii...
      Woiii...

      opahkau lah...

      Delete
    5. Mcm PANdir....lawan punya nk lawan...akhirnya ikut madey...sokong umno...

      Delete
    6. Lawan umnu woiii...
      Yg lain buh tepi...
      Lawan umnu...
      Kalahkan umnu woiii...

      Omakkau lah...

      Lawan umnu la woiii...

      Omakkau lah...

      Delete
  20. Syiah agama baru lah, lain drpd islam. Aqidah islam hanya nabi2 dan malaikat saja yg maksum,,aqidah syiah imam yg 12 maksum,, kan berbeza tu. Islam lain, syiah ugama lain.

    ReplyDelete
  21. Saudi tu kawan dgn rusia dan amerika tak kecoh pun. Melayu jgnlah sempit sgt otak. Kau Islam keturunan je, jgn nak berlagak hebat.Kutuk cina sana, kutuk kapir sini mcmlah Islam asal turun mula2 pd org melayu. Pak arab rilek jee. Dedak

    ReplyDelete
  22. Org eropah Islam lg hebat dr melayu Islam. Islam China lebih hebat dari melayu Islam. Banyak lagi bangsa2 lain yg beragama Islam lebih hebat dr melayu Islam. Hebat mana bangsa melayu Islam dlm dunia Islam sampai nak kutuk bangsa lain. Nak berpolitik tak payahlah perkauman sangat. Nak berdakwah pun tak payahlah nak kapirkan org sangat. Setakat duduk rumah jd keyboard worrior cerita pasal nak perjuangkan Islam baik baik tak payah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dgr tu...marah macai tokong diskaun kt kita semua...dh mkn dedak bang? Ni mesti tambah jagung ni...emosional sungguh komen ni...kami pun naik sedih...meh sejukkan badan dlm swimpool

      Delete
  23. Maaf, syiah bukan Islam. Tuan perlu belajar dan bertanya.

    ReplyDelete
  24. Bertekak dengan macai DAP ni tiada kesudahannya.Entah dia orang ni melayu ke atau cina DAP menyamar jadi melayu.Kalau melayu memang bodoh markah paling tinggi la.Dia orang tak leh nak buat apa dah kerana sesat nya sudah jauh sangat.Ari gila2 puja Tuan guru tiba-tiba ari ni bertukar sembah tokong pulak...kan sesat tu.Macam-macam alasan diberikan untuk menghalal kan tindakan mereka itu tapi yang jelasnya jawapan mereka itu makin menampakkan lagi kebodohan mereka.Macam tokong mereka jawab isu beli rumah bawah harga pasaran lah....saya taktahu nilai rumah tersebut kerana saya bukan agen tanah hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko pergi belajar lagi ilmu berkaitan sesat lagi menyesatkan. Kalau ko tak masuk universiti, bapak ko pun tak pernah masuk universiti tak payah lah nak hukum orang begitu dan begini. Makan lah sijil apa yg ko ada sampai kenyang TAUUUU

      Delete
  25. Takdak masaalah nya nak berkawan dengan sapa pun.Yang masaalahnya walak pada tokong tapi maki dan ludah tuan guru tu.Tak ke haru melayu jenis ini.

    ReplyDelete
  26. Banglo tanpa swimming pool 2.8 juta, kalau ada swimming pool 5.8 juta

    Kalau nak bina swimming pool kena hati2, sbb harga swimming pool lebih mahal drp harga banglo

    ReplyDelete
  27. Tengok berita TV 3 tadi,,ada India maki barua kpd lge. Jika lge barua,maka melayu pan walakontol Dap boleh panggil barua barua la no, kira tgha salah tu. Kena kata baruah baruah, iaitu talibarut talibarut.

    ReplyDelete
  28. Lain kali kalau nak beli banglo, jgn tanya penilai, kalau tanya harga mesti mahal punya.
    Tiru cara guan eng, tanya harga terus beli, mesti dapat murah punys...

    ReplyDelete
  29. Kalau nak beli banglo, pegi check dulu ada swimming pool atau tidak. Kalau banglo tu ada swimming pool itu bermakna separuh harga banglo tu adalah harga swimming pool

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa mau beli banglo..tapi itu swiming pool mau tutup tanah dulu woo..kasi halaga mulah...nanti sudah beli wa bikin swiming pool balu maa..manyak untong

      Delete
  30. Antara kesilapan terbesar khir toyo dlm perbicaraan kesnya ialah dia lupa beritahu hakim bhw dia tak tahu nilai sebenar lot tanah yang dibelinya sebab dia adalah doktor gigi dan bukannya seorang penilai di jabatan penilaian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa akauntan..wa menteli jaga tanah woo
      tapi wa taktau halega tanah wooo..apa macian wa manyak bodoh..

      Delete
  31. Anjing2 biro mat maslan cuba buat kucar-kacir...cuba nk gagalkan kongres rakyat, ayuh jgn benarkan anjing2 kalahkan kita sblm berjuang....

    ReplyDelete
  32. Omakkau lah...
    Bangkang umnu lah woiii....

    Makan gaji / elaun buta ke...
    Dosa woiii...

    Omakkau lah
    ..

    ReplyDelete
  33. Omakkau lah...
    Bangkang umnu lah woiii....

    Mana isu lawan umnu woiii...
    Asik ulang2 perlekeh pkr/pan
    Lagi2 fitnah dap...
    Org kena fitnah dpt pahala woiii...
    Takkan nak bagi pahala kat dap woiii... patut2 lah... fenin la woiii... kahkahkah...

    Omakkau lah...
    Tengok next isu tukar ke tak...
    Kalau bukan isu lawan umnu, konpom perlekeh/fitnah pan lagi...

    Omakkau lah...
    Lawan umnu woiii...
    Woiii...
    Woiii...
    Pekak ke ?
    omakkau la...

    Ha...
    Isu perlekeh pan lagi ke??

    Woiii...
    Omakkau lah...
    Lawan umnu woiii...

    Dey thamby... dey...
    Lawan umnu woiii...

    Lagi2 perlekah pan...

    Woiii...

    Lawan umnu lah... woiii...
    Bnyk isu umnu woiii...
    isu pan kecik je woiii...
    isu umnu berbillion woiii...
    tak boleh judge ke woiii...
    siau ren...

    omakkau lah...
    lawan umnu woiii...
    lawan umnu woiii...
    lawan umnu woiii...

    Tak faham ke woiii...
    Fight umnu woiii...
    Woiii...
    Woiii...

    opahkau lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb pembangkang bodoh mcm kau yg menyebabkan pembangkang tak boleh perintah Malaysia.
      Umno dah lama kalah, cuma kau je bodoh.

      Delete
    2. Bila umnu kalah woiii...

      222 parlimen
      Umnu+komponen bn menang 133
      Pr menang 89
      Tak tau kira ke...

      Saper yg buduh... woiii...

      Dey thamby...

      Delete
    3. Woiii...
      Anon 9:50

      Tak puas lagi ke jilat umnu...
      Berapa dapat woiii...
      Banyak sgt ke woiii...

      pas pun dah kena kencing dah dgn lu...
      omakkau lah...

      lawan umnu woiii...
      bangkang umnu woiii...

      omakkau lah...

      lawan umnu woiii...

      Pekak ke woiii...

      Kalahkan umnu woiii...

      Woiii...

      Omakkau lah...

      Lawan umnu woiii....

      Delete
    4. Kata lawan umnu tapi pegi sokong an madey...takke jenis cerdik PANdir namanya tu...lepas tu berbuih2 mulut ketua2 Haprak nk cover line

      Delete
    5. Wa musti lawan umnu..wa walakontol dap maa...hehehe

      Delete
    6. Tolak tepi hal lain la...
      Cuma kena lawan umnu...
      Lawan umnu je...
      Boleh faham tak...
      Satu jalan je...
      Kalahkan umnu...

      Omakkau lah...

      MCA Gerakan MIC dah settle dah...
      Tinggal kena "titik" umnu je...
      Faham tak...
      Last step kena kalahkan umnu...
      Tu pun tak faham ke...
      Susah sgt ke nak faham...

      Omakkau lah...

      Takkan tak faham2 lagi...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Jelas tu kannn...
      Cubalah faham...
      Bukan lawan org lain...
      Cuma lawan umnu je...
      Lain2 hal tolak tepi...
      Lawan umnu utk kalahkan umno...
      Takkan tak faham2...
      Payah betul la nak kasi faham...

      Omakkau lah...

      Delete
  34. Bila umnu kalah woiii...

    222 parlimen
    Umnu+komponen bn menang 133
    Pr menang 89
    Tak tau kira ke...

    Saper yg buduh... woiii...

    Dey thamby...

    ReplyDelete
  35. Anjing2 biro mat maslan dok sembang sama sendiri...jadi2an..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errrkk...
      Mat maslan...
      Jadi2an...
      Kasi suluh terang sikit...
      Hehe...

      Omakkau...
      lawan umnu woiii....
      pekak tul...

      Woiii...

      Omakkau lah...

      Lawan umnu woiii...

      Delete
    2. anjing2 biro tokong dh terkene penyakot anjing gila ni

      Delete
    3. Tolak tepi hal lain la...
      Cuma kena lawan umnu...
      Lawan umnu je...
      Boleh faham tak...
      Satu jalan je...
      Kalahkan umnu...

      Omakkau lah...

      MCA Gerakan MIC dah settle dah...
      Tinggal kena "titik" umnu je...
      Faham tak...
      Last step kena kalahkan umnu...
      Tu pun tak faham ke...
      Susah sgt ke nak faham...

      Omakkau lah...

      Takkan tak faham2 lagi...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Jelas tu kannn...
      Cubalah faham...
      Bukan lawan org lain...
      Cuma lawan umnu je...
      Lain2 hal tolak tepi...
      Lawan umnu utk kalahkan umnu...
      Takkan tak faham2...
      Payah betul la nak kasi faham...

      Omakkau lah...

      Delete
  36. Kerusi Parlimen ada 222. Kalau Dap bersama calon Melayunya menang semua sekalipun cuma 70 Kerusi. Boleh ke Dap perintah Malaysia, kalau amanah bantu.... ada peluang ke Amanah menang lagi 52 kerusi. Camana otak lebai boleh terfikir DAP akan perintah Malaysia.
    Tak kan lebai pun nak jd PM kalau Pas tak boleh menang 112 Kerusi walau bergabung dgn parti tolak hudud Ikatan.

    Labai-lebai.... ilmu agama memanglah tinggi tapi ilmu politik hampas, kosong, kolimotek. Yg herannya macai Pas percaya dan walak buta....mcm tak sekolah tinggi langsung.

    Kalau PH menang calon PM mestilah dari keadilan. Kalau tidak tak kan Adun Pas masih melukut dalam kerejaan negeri Selangor.
    Teruskan belajar ilmu politik tp di institusi bukan di pondok atau markaz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak lebai2 mane reti pikir smpi mcmtu,otak diorang tahap tadika je.mane diorg pandai kira2 bab2 kerusi ni. Yg diorg tau menyalak anjing la babi la jebonla mcm2 la. Itu je tahap diorg.xpela kasi peluang dulu skrg ni kasi walakontol2 melalak dlu.next pru kuburkan pas.kahkahkah

      Delete
    2. kalau mcm tu sesia jer undi DAP dan PAN, tak akan cukup kerusi utk tukar kerajaan pusat...dahla parti anti islam dan pengkhianat...kerja sia-sia!

      Delete
  37. Macai dap sudah jadi sasau semenjak tokong terbabot skandal kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anjing2 biro tokong terkene penyakit anjing gila

      Delete
    2. Wa walakontol dap...wa mau mati sekalang..dedak sudah talak kasi wa...hehehe

      Delete
  38. Dah lam tak buat ceramah tongong bebal 1 stadium dlm masa yg sama doa macam gampang 1 stadium pun dah x dengar lagi.... malah ceramah maki hamun dan mengkafir pun dah x dengar lagi... tahniah suma anon yg mengerakkan kempen hapuskan ceramah bodoh banyakkan baca buku sudah mrnampakkan hasil yg baik ... pada PAS dan macai yg gilakan crramah bodoh 1 stadium.. masjid ... surau dll supaya beralih menjadi pembaca buku tegar satu hari nnti.... syabas semua ... jom kempen hentikan ceramah banyakkan baca buku.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg suka makin hamun semua dh masuk PANdir

      Delete
  39. "abrarmujahideen 24 March 2016 at 09:30:00

    Najib siap berhimpun bersama para HUFFAZ di masjid wilayah. Pemimpin muda PAS mesra skli dgn Najib."

    Mesra...
    Betul ke tu...
    inna lillaahi wa inna ilaihi ra ji 'uun

    Woiii... lawan umnu woiii

    Omakkau lah...

    Lawan umnu woiii...
    Kalahkan umnu la woiii...

    Omakkau lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa walakontol dap...wa manyak suka kumpul sama lgbt n gay..ini huffaz wa tak suka...hehehe

      Delete
  40. Jangan tuduh LGE, tiada bukti lagi LGE bersalah sehingga dibuktikan bersalah baru boleh kita kata LGE bersalah. Macai DAP kat sini masih boleh lagi mempertahankan LGE, biarkan mereka mempertahankan OKT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rapatkan barisan sahabat..........kita serang blog dan markas mereka2 itu dengan fakta2 yg bernas,jangan sampai terpancing dengan umpan dan jerat yg di pasang........jangan jadi mangsa pecah dan perintah warisan penjajah yg di mainkan oleh umngookk freemanson....lawan tetap lawan.... hidup p.harapan ....anwar guru politik Kita....hidup anwar 3x........

      Delete
    2. aljubori guru untk org2 yg mudah di jubur dan dikelentong..kih3

      Delete
    3. 14:33 lahir ikut jubur kot.atau mak die hari2 kene jubur smpi die lahir ikut jubur.kesian

      Delete
    4. Keturunan kuar ikut jubo ni kalau tak sebut jubo tak sah.... kena sebut selalu takut puak2 ni akan pupus...

      Delete
    5. Hidup juburian..bila nak bawak lilin pg bamboo river...hehehe..wa nak join
      walakontol dap

      Delete
    6. Taraf anjing2 biro mat maslan berfikir...perangai sebegini mungkin mak bapak anjing2 ni pun berperangai sebegini dulu...

      Delete
  41. Macai2 walakontol.. Kalau kes mdb senyap2 sunyi walau bilion2 kene sapu.kalau lim guan eng beli rumah kecoh2.Lim guan eng siap suruh sprm cpt2 siasat kes.1mdb kes cpt2 turup.kahkahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deme kene bayar utk komen2 pan dap... Pasal najib hadi deme xberani cuit pun.kihkih

      Delete
    2. Pokok manggis jalan pinkhorn
      Jgn dok ngata org lbh
      Atau hang anjing tokong

      Delete
  42. Nampaknya jd ikan sepatlah nipa maidin nanti n bebudak pan yg dok kutuk ulamak pondok termasuklah nik aziz.apa nik aziz tak bijak politik yg bertahan melawan umno sekian tahun.pas masih sama melawan umno jika tak buat apa nak masuk pilihan raya bingai punya macai.apa yg beza pas tak lg bergabung dgn dap sbb tak ada kebaikan pun utk org islam.lg macai nak pertikai selangor.selangor ditakbir ikut pilihan raya yg lalu.utk pilihan raya yg seterusnya nanti tengoklah macam mana.nak sgt suruh pas berambus knpa tak suruh dap berambus sekali.apa punya pemakan dedak tak cukup dedak terus jd bengong.pas hanya tak bergabung dgn dap tp masih lagi pembangkang yg menentang umno.hanya krn tak bergabung dgn dap yg dipuja sgt oleh macai itu lalu macai kutuk pas macam macam.jika pan tu mmg layak dikutuk sapa suruh jd ekor dap.pkr bergabung juga dgn dap tp knpa tak kena marah sbb mereka ada kekuatan sendiri n tak mudah jd kuda tungganan kpd dap mcm pan.kesalahan pan hanya krn menubuhkan parti yg melawan pas padahal jika mereka iklas mereka bleh masuk dap atau pkr.tp mereka nak curi kerusi pas jd buat parti baru.pas iklas dlm perjuangannya dlm menegakkan islam dan masih berpegang pd dasar n prinsipnya tp pan hanya parti dengki krn pas tak ingin bergabung dgn dap sangup tubuh parti baru yg tak ketahuan hala tuju bagai sabut mengekor sj dap.ia spt org yg dengki dgn masjid pas yg meriah lalu menubuh masjid baru yg menyokong tokong.ia adalah krn org tak ingin pergi ke tokong lalu mereka membina masjid utk mengelirukan org.kononnya sokongan org bkn islam penting utk kemenangan pembangkang.masalah org bkn islam bkn dap yg anti islam itu sj walaupun sptnya mereka telah berjaya mengumpulkan mereka.knpa srmasa bergabung haritupun masa nik aziz ada lg n anuar blum kedlm ini kalilah tp tak dpt juga kali ini.tentu ada sesuatu yg perlu kita fikirkan kembali.bagaimana jika kita mng hari itu dgn dap yg mendominasi kuasa n ekonomi.apa kita kira islam dpt ditegakkan.tindakan pas adalah betul dua ekor burung jahat perlu dimatikan dgn seketul batu pilihanraya.jika mereka tdk matipun mereka tentu akan melemah.burung yg patah sayap tak akan mampu terbang lg.patahkan sayap pannya yg berpaling tadah itu.istiqamah hingga kemenangan

    ReplyDelete
  43. Sabut buat lap bershit nampak.i lap u kata mat sabu baju oren kpd dap baju kuning.wuahahahaha

    ReplyDelete
  44. Kah kah anon 16.11
    tindakan PAS masa tok guru dolu dolu sblum masuk kubo ibarat 2 ekor burung jahat PKR dan DAP perlu dimatikan dolu dng seketul taik tok guru u turn dlm pilihanraya. .. kah kah .... skg dua dua burung jahat yu an nak mati dah... kenapa di Sekangork masih terhegeh hegeh lagi dng Assmin(PKR) dan mrnyokong pula kjaan murtad yg perjuangkan pluralisma...LGBT dan gay.? Fakta OAS di Sgork hanya jadi barua pluralist gay dan lgbt walaupun PAS pada awalnya dapat majority dlm Sgork. ... mcn ayan pondan PAS nih berkokok bergegar gegar ekor bergelumang taik tok guru uturn.. puiii.... ni la bahana macai PAS yg tak membaca dan mengkaji... hanya mrngharapkan fakta auta dlm ceramah bebal PAS....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah anon 16.34
      so mmg sah la yg PKR+DAP+PAN adalah parti yg sokong kjaan murtad yg perjuangkan pluralisma...LGBT dan gay!!! PAS tak akan sesekali sokong amalan yg bertentangan dgn islam, paham ke idak ni?

      Delete
  45. Yg bodoh tu PAS...yg nak mati tu pun PAS... yg jadi barua pluralist.. gay dan LGBT pun PAS...faktanya di Sgork.. dng budak kadir adi bodoh la yg ckp no way tu hudud... kat depan PAS bergegar 1 stadiom pasal hudud... macai PAS bodoh pun takbir... klu nak cerdik sikit elok la membaca buku dan mengkaji sejarah fakta PAS..nnti ko org tahu PAS la yg merosakkan islam... elok bubar PAS insyallah malaysia maju dan orang melayu bersatu dlm Islam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAN yg sokong gay n LGBT..lagi mau spin ka!

      Delete
  46. Sokong Amanah. Tolak golongan Pasik + umngok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong amanah lgbt n gay...
      walakontol dap

      Delete
    2. Kontol lu anjing mat maslan!

      Delete
    3. PANdir sokong madey...madey sokong umno...PANdir sokong umno

      Delete
  47. Tolak tepi hal lain la...

    Cuma kena lawan umnu...
    Lawan umnu je...

    Satu jalan je...
    Kalahkan umnu...

    MCA Gerakan MIC dah settle dah...

    Titik umnu je...

    Faham tak...

    Lawan umnu je...

    Omakkau lah...

    Takkan tak faham...

    Lawan umnu lah...
    Lain2 hal tolak tepi...

    Lawan umnu je...
    Takkan susah sgt nak faham...

    Omakkau lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawan tetap lawan..
      walakontol dap

      Delete
    2. Tolak tepi hal lain la...
      Boleh fokus tak...
      Cuma kena lawan umnu...
      Lawan umnu je...
      Boleh faham tak...
      Satu jalan je...
      Kalahkan umnu...

      Omakkau lah...

      MCA Gerakan MIC dah settle dah...
      Tinggal kena "titik" umnu je...
      Faham tak...
      Last step kena kalahkan umnu...
      Tu pun tak faham ke...
      Susah sgt ke nak faham...

      Omakkau lah...

      Takkan tak faham2 lagi...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Jelas tu kannn...
      Cubalah faham...
      Bukan lawan org lain...
      Fokus cuma lawan umnu je...
      Lain2 hal tolak tepi...
      Lawan umnu utk kalahkan umno...
      Takkan tak faham2...
      Payah betul la nak kasi faham...

      Omakkau lah...

      Delete
    3. PANdir sokong madey tapi madey sokong umno dulu kini dan selamanya..jadi habis2 cerdik PANdir tersoking umno jgkhahahahahhaha

      Delete
    4. madey lawan umnu, sokong madey...
      madey sokong umnu, lawan madey...

      Ada faham ka...
      Takkan la tak faham...

      madey umnu, lawan madey...
      madey lawan umnu, sokong madey...
      madey tak nak lawan umnu, jangan sokong madey...

      Dey thamby...
      Faham ka...
      Ko ni payah nor nak faham kenapa...

      Siau ren...

      Delete
  48. Kesimpulan..
    PAN sokong LGBT..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anjing2 biro mat maslan...

      Delete
    2. Tolak tepi hal lain la...
      Boleh fokus tak...
      Cuma kena lawan umnu...
      Lawan umnu je...
      Boleh faham tak...
      Satu jalan je...
      Kalahkan umnu...

      Omakkau lah...

      MCA Gerakan MIC dah settle dah...
      Tinggal kena "titik" umnu je...
      Faham tak...
      Last step kena kalahkan umnu...
      Tu pun tak faham ke...
      Susah sgt ke nak faham...

      Omakkau lah...

      Takkan tak faham2 lagi...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Jelas tu kannn...
      Cubalah faham...
      Bukan lawan org lain...
      Fokus cuma lawan umnu je...
      Lain2 hal tolak tepi...
      Lawan umnu utk kalahkan umno...
      Takkan tak faham2...
      Payah betul la nak kasi faham...

      Omakkau lah...

      Delete
    3. Anon 22.46. Bagusla kalu ko paham hanya UMNO yg kena lawan, bukannya lawan PAS. Tp yg aku nampak puak2 PAN ni bukannya nak lawan UMNO tp nak lawan dan hapuskan PAS..semuanya kerana PAS tak nak tunduk kpd kehendak DAP..sudah2 la bersifat munafik dan pembohong.

      Delete
  49. Kah kah Kat selangor PAS adalah kerajaan dlm negeri selangor... ada exco agama dari PAS tapi bersekongkol dengan parti PKR pengamal ajaran murtad kafir pluralism. ..gay dan lgbt.bahana ego lebih tebal dari iman.... fakta yg macai PAS yg dah dijubo otak mereka... ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macai PAN@DAP dah tak ada modal nak maki hamun PAS..kesian, realitinya..parti PAN, penyokong tegar LGBT la ngok

      Delete
  50. Kesian yg ckp kpd omakkau lwn umno lwn umno tu tampa sedar dia rupanya yg bergabung dgn umno mader.omakkau mmg lwn umno dia lawan cara pas tarik rambut ditepung jgn biar tepung berselerak semua dpt susah nanti.kita percaya lah pd islam sj jgn sgt memuja dap.pas ti ada jln penyelesaiannya nanti tp pan nak jd ekor dap juga.itu sendiri mahu ingat lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolak tepi hal lain la...
      Boleh fokus tak...
      Cuma kena lawan umnu...
      Lawan umnu je...
      Boleh faham tak...
      Satu jalan je...
      Kalahkan umnu...

      Omakkau lah...

      MCA Gerakan MIC dah settle dah...
      Tinggal kena "titik" umnu je...
      Faham tak...
      Last step kena kalahkan umnu...
      Tu pun tak faham ke...
      Susah sgt ke nak faham...

      Omakkau lah...

      Takkan tak faham2 lagi...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Jelas tu kannn...
      Cubalah faham...
      Bukan lawan org lain...
      Fokus cuma lawan umnu je...
      Lain2 hal tolak tepi...
      Lawan umnu utk kalahkan umno...
      Takkan tak faham2...
      Payah betul la nak kasi faham...

      Omakkau lah...

      Delete
  51. Peratian,peratian kawan2 semua,ingat ini adalah satu rashia jangan bagitahu sesiapa,sekiranya kita gagal melaksanakan tugas yg diberi iaitu mempecah-belahkan p.harapan yg terdiri dari parti pkr pan dan dap hidup kita semua akan kembali susah.....seandai p.harapan berkuasa,kita tiada duit dan bos-bos kita akan meringkuk di penjara.....ingat kawan2 ini adalah satu rashia.....jangan bagitahu sesiapa............................................................

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perhatian kawan2 semua, kalau gagal melaksnakan tugas yg diberi jangan sekali kali buat kerja jijik dan bodoh iaitu menjubur lubang bontot nanti tak pasal2 meringkuk dlm penjara mcm yg berlaku kat peliwat tua tu...ingat kaean2 ini bukan lah rahsia..ini bukan cobaaaaan..ini betul2 punya..........

      Delete
    2. Bunyinya mcm kau ni budak adnan fake tengku
      Tak pun budak arwah dah si ajis samsudin
      Mungkin gak budak hanif pulis
      Habis2 pun budak daim zdin

      Atau setakat level bawah sikit
      Kau ni cuma budak rahim taambi atau budak nazri ajis.

      Jgn setakat budak mat maslan, sudah la...

      Delete
  52. Jika pakatan haprak mng nanti kata dap kita bleh kautim sama ekor ekor kita.tanah utk tapak ppr kita kautim bina rumah banglo tanpa kolam harga murah utk lge saja.ekor ekor tak kisah mereka mmg suka mkn dedak

    ReplyDelete
  53. Anjing2 biro mat maslan...tak berani komen pasal ajib nant soru mak bapak bini anak boleh miss..halal haram bantai je janji perut anak kenyang..

    ReplyDelete

  54. This Is What Women Really Want !!>>> KLIK HERE !! <<<

    ReplyDelete
  55. memang pan cakap besar lg pembohong..

    ReplyDelete
  56. PAS lansung x ade suara nk tegur Lim Guan Eng..setakat suruh amik cuti....lepas tu trus senyap.. bab akuan sumpah amoi... bab dari reaksi LGE bagi bagai2 alasan lansung tak ditegur oleh PAS pulau pinang.. pas pusat apa lagi PAS Selangor nnti tak masyukkk.... kimak sungguh PAS. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes LGE tak ada kena mengena dgn PAS!!! buat apa PAS bersusah payah..biar SPRM siasat, ada kes dlm masuk. lagipun abg mat sabu n mujahid kan dr penang, biar diorg yg tegur, tak gitu mamat sengal 22.29

      Delete
    2. Berani ke mat sabu n mujahid ni tegur?.. nak bertentang mata dgn LGE utk sekadar bertanya "betul ke beli banglo x de swimming pool dpt separuh harga?" pun tak berani.. phuiii..

      Delete
  57. Anjing-anjing kurap biro mat maslangg sedang kerja pecah dan perintah......kerja jangan tak kerja.......nanti dapur tak berasap.......hidup mel-LAYUUUU..............

    ReplyDelete
  58. Tolak tepi hal lain la...
    Boleh fokus tak...
    Cuma kena lawan umnu...
    Lawan umnu je...
    Boleh faham tak...
    Satu jalan je...
    Kalahkan umnu...

    Omakkau lah...

    MCA Gerakan MIC dah settle dah...
    Tinggal kena "titik" umnu je...
    Faham tak...
    Last step kena kalahkan umnu...
    Tu pun tak faham ke...
    Susah sgt ke nak faham...

    Omakkau lah...

    Takkan tak faham2 lagi...
    Lawan umnu...
    Lawan umnu...
    Lawan umnu...
    Jelas tu kannn...
    Cubalah faham...
    Bukan lawan org lain...
    Fokus cuma lawan umnu je...
    Lain2 hal tolak tepi...
    Lawan umnu utk kalahkan umno...
    Takkan tak faham2...
    Payah betul la nak kasi faham...

    Omakkau lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Aku setuju dgn mu .. kita perlu lawan umnu terlebih dahulu..tapi kita kena redha dgn cara masing2 melawan umnu.. ada yg guna taktik bergabung dgn mahathir dan ada yg guna blok politik ke 3..

      Tapi masalahnya kenapa PAN selalu serang PAS bukan umnu?.. aku tahu sbbnya iaitu selagi PAS x mahu tunduk pd DAP selagi tu PAN duduk x senang.. jadinya PAS terpaksa lah serang umnu dan juga serang balas PAN..

      Harap dah jelas sekarang!!..

      Delete
    3. Tapi ada juga aku dgr yg PAN sbnrnya bergabung dgn umnu (melalui mahathir) utk lemahkan PAS.. patutlah pun..

      Delete
    4. Hj. Mat Sabu and the geng semua bekas pas yg tubuh pan, semuanya sanggup berkorban dicela kawan2 lama yg masih tabah dlm pas, sebab utama adalah semata2 kerana nak pertahankan prinsip, tiada kompromi terhadap umnu, kecuali lawan umnu utk tumbangkan umnu...

      Kebanyakkan penyokong pas masih belum faham prinsip tu...

      Untuk jatuhkan umnu, kena belajar mcm mana caranya umnu jatuhkan parti2 lain yg tak sehaluan dgnnya... umnu always kedepan dlm hal memperkuda dan mempergunakan segala sumber yg melintang lalu...

      Itu yg Hj Mat Sabu & the geng suluh , kaji, laras, praktis serta manipulasi dalam percaturan utk tumbangkan umnu...
      Terus fokus lawan umnu. Lawan umnu. Lawan umnu. Dalam dewan, luar dewan, dimana shj., dgn kawan, tanpa kawan, dgn musuh, dgn org pencen, dgn pengampu, siapa shj yg boleh diperguna, asalkan ada positif impact keatas memungkinkan umnu kalah. Asalkan tujuan tercapai, umnu mesti dikalahkan... selagi ada jalan, semua di perguna sepenuhnya asalkan umnu dikalahkan...

      Keseluruhan penyokong pas masih belum faham strategi tu...

      Hj. Mat Sabu and the geng sentiasa terbuka utk berunding dgn rakan2 lama dlm pimpinan pas utk sama2 merangka dan cari jalan andainya ada titik pertemuan yg boleh dimanfaatkan bersama utk berdepan dgn bn umnu.

      Tetapi pimpinan pas tidak pernah nak bagi peluang utk berunding, kerana sentiasa nak label pan pengkhianat. Siapa yg serang siapa sebenarnya. So siapa sebenarnya yg mula serang.

      Keseluruhan penyokong pas masih belum nak terima takdir pan tu...

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. Dari ulasan anon 9:38, sekarang kita dapat lihat inilah antara perbezaan PAN dgn PAS..

      Iaitu matlamat utama PAN ialah utk jatuhkan umnu manakala PAS pula ialah nak melaksanakan islam secara keseluruhan.. ketahuilah saudara apa yg PAN sdg berusaha sekarang (kalau benar ianya satu kenyataan) sudah sekian lama PAS lakukan.. dan kita pun sudah sama2 lihat hasilnya di mana sehingga saat ini umnu tetap juga perintah.. jadi PAS mula amik iktibar dari keputusan PRU13 di mana ketika itu kita di pihak pembangkang sudah 95% yakin akan kemenangan setelah usaha kita sudah pun sampai ke kemuncak..tapi sebaliknya plk hasilnya..

      Jadi dgn itu PAS memikirkan perlu diubah strategi iaitu antaranya perlu terus menyerang umnu tapi dlm masa yg sama perlu terus pula memikat ahli2 umnu agar mula mencari parti alternatif.. Mungkin inilah punca yg sy yakin sedikit sebyk x dipersetujui oleh PAN.. kami x ada masalah jika PAN x bersetuju dan tidak pula menentang jika PAN ingin meneruskan cara PAS yg lama itu.. masing2 ada strategi dan taktik sendiri..pd saya kita kena redha akan hal ini..

      Delete
    7. Cuba faham beberapa perkara ni,

      1. Adakah pan ditubuh utk lawan pas?
      Ya atau tidak

      2. Adakah pan ditubuh utk lawan bn & umnu?
      Ya atau tidak

      Jawapan:
      Kalau 1 jawab ya, dan 2 jawab tidak
      Kamu menipu diri sendiri

      Kalau 1 jawab tidak, dan 2 jawab ya
      Kamu kena redha dan terima takdir.

      Kalau 1 & 2 sama jawab tidak.
      Baik kamu berhenti sokong parti politik, lebih baik sokong ngo.

      Kalau 1 & 2 sama jawab ya.
      Kamu sebenarnya mmg suka cari salah org. Kamu je yg betul. Org lain semua salah. Kamu nak semua org ikut cara kamu. Kamu tak terima org lain ikut cara sendiri.

      Org lain nak supaya bukan islam cina/india/sabah/sarawak kekal undi dap dan tolak mca/gerakan/mic/bn

      Org lain nak supaya bukan islam pun sokong pkr/pan dan tolak umnu/bn.

      Org lain nak pastikan bukan islam yg ragu2 nak undi pas, jgn pulak dia undi umnu.

      Pan ditubuh utk terus lawan dan kalahkan umnu, utk elak bukan islam terpaksa undi umnu kerana tak percaya kpd pas, utk terus pastikan pengundi bukan islam untuk terus tolak bn, sokong pakatan yg tentang bn.

      Boleh faham ke...
      Kenapa susah sgt nak faham...

      Ada ke unsur lawan pas...
      Ada ke ayat hina pas...
      Sentiasa pelawa pas lawan umnu.
      Tapi dek kerana dap, pas lupa dah prinsip lwn umnu.
      Tu yg umnu nak, sengaja umnu lagakan supaya pr lemah dan tak mampu kalahkan bn.

      Delete
    8. Takdir pengkianat akan masuk kejerat tong taik mader semata mata krn nak hapuskan umno rela jd ekor dap sudahnya termasuk ketong taik juga.dasar pengekor tak ingin pegang pd dasar islam begitu lah jdnya.pengekor nak main redah je semua akhir terlangar busut taik.main taik la korang

      Delete
    9. Tak payah nak kelentong org dgn soalan abc budak tadika pun tahu jawapan.jawapannya c adalah pan dap itu denki dgn pas jika org org tak suka dgn pas knpa tak pilih pkr atau dap knpa nak pilih pan talibarut dap bkn ke itu yg akan lebih mengelirukan org org.dasar org hanyut tak berhaluan penekor dap.ingat bleh dpt banglo tak ada kolam ke.dedak je yg sesuai utk korang kata lge.banglo tak ada kolam murah hanya utk lge

      Delete
    10. Mmg lah mcm tu tingkahlaku penyokong umnu. Tumpang menyibuk, dapat hina penentang umnu terus puashati...

      Laga2kan, api2kan, hina kedua pihak, terus puashati...

      Berapa juta dpt dedak ajib ma.

      Tak abis makan ke?
      Dpt beli ferrari utk ke masjid/surau.


      Delete
  59. Anjing2 biro mat maslan..boleh berubah2 diri utk pecah belahkan pembangkang..cover ajib jgn jatuh nanti soru miss...

    ReplyDelete
  60. PAN ke PAS ke UMNO ke PKR ke....Semua ni adelah parti Melayu Bodoh yang nak makan pun parti Cina kena Suapkan dengan duit haram...duit judi & arak.....pas tu buat masjid mahal2 dan mewah serta pergi Haji dan umrah dengan duit Haram Negara (kalau tak caya cuba la tanya LHDN apa sumber terbesar Cukai Negara...kebanyakannya hasil judi Magnum 4D Berjaya Group dan Genting Kasino).....tu sebab lah orang melayu yang mengaku menganuti agama Islam berperangai macam Babi..semua orang dia sondol asalakan dapat makan...suka rasuah , perangai macam Anjing...ade kuasa sikit je garang dan berkuasa pade semua orang bagi fitnah dan ISA dan aniaya orang ..perangai macam orang MABUK minum ARAK...suka cakap tangggang langgang...tipu dan bohong serta Fitnah dan suka cakap dalang dalik macam pengkhianat kepada rakyat dan suka kafirkan orang lain........sekarang melayu dah susah sebab 1MDB punya kes yang pemimpin melayu bugis buatkan dan ade pulak Ulama Melayu Suci nak cover line lagi...tunggulah Melayu taklama lagi kau orang akan lapar sebab BANK NEGARA ..Duit dah Habiskan oleh PM (Penyamun Melayu) kau orang jugak....hahahhaah...masa tu suruh le ULAR MAK (Ulamak) melayu suci korang sembah sujud dan tawab sekali kat PM melayu kau orang kalau kau orang rasa lapar nak makan...sebab duit dalam bank negara dah habis bankrup.......kalau tak caya kau orang tanya kat Zety napa dia nak bersara pade bulan april...hahahahahahhah....padan muka kau melayu....oh melayu....Hidup Najib Dan rosmah...hidup ularmak suci melayu .....takbir 3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ingat dgn maki hamun PAS, org akan sokong parti bodoh PAN tu ker..

      Delete
    2. Pas memang patut di maki hamun kerana ada pemimpin yg mulut longkang yang menjebon dan membarua jamaah sendiri

      Delete
  61. Suma macai penjubo ...PAS dan PANtat macai mamak tua mudah lupa...macai DAPigs.... ari ni bole berkumpul sbb ari ni hari deklarasi mamak tua mudah lupa betsekongkol dng pluralist komunis dan LGBT.... selamat guling gulung atas jalan raya... mandi percuma water canin dan naik kereta percuma black maria... rindu pulak nk tgk macai gulung gulung atas jln raya ari ni...takbirr...allah hu akhbar allah ilhamm ( takbir raya).....kikik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 10:40 Tgk sendiri ayat2 macai pas.indah nya islam pas yek.kahkahkah

      Delete
  62. anom 10.09 ialah cina DAP.

    ReplyDelete
  63. Tolak tepi hal lain la...
    Boleh fokus tak...
    Cuma kena lawan umnu...
    Lawan umnu je...
    Boleh faham tak...
    Satu jalan je...
    Kalahkan umnu...

    Omakkau lah...

    MCA Gerakan MIC dah settle dah...
    Tinggal kena "titik" umnu je...
    Faham tak...
    Last step kena kalahkan umnu...
    Tu pun tak faham ke...
    Susah sgt ke nak faham...

    Omakkau lah...

    Takkan tak faham2 lagi...
    Lawan umnu...
    Lawan umnu...
    Lawan umnu...
    Jelas tu kannn...
    Cubalah faham...
    Bukan lawan org lain...
    Fokus cuma lawan umnu je...
    Lain2 hal tolak tepi...
    Lawan umnu utk kalahkan umno...
    Takkan tak faham2...
    Payah betul la nak kasi faham...

    Omakkau lah...

    ReplyDelete
  64. Terbaek omakkau jilat smpi licin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omakkau hanya menyatakan kebenaran.kau tu yg tak sedar diri kaki jilat dap.

      Delete
    2. 11:20 jilat dap?ko lg teruk jilat umno. Kahkahkahkah

      Delete
    3. Woiii anon 11:20
      Jgn sebut benda lain la...
      Lawan umnu...
      Fokus lawan umnu la...
      Lawan umnu la...
      Lawan umnu la...

      Degil tak faham2...

      Omakkau lah...

      Payah nor nak faham...
      Lawan umnu...

      Delete
  65. Rakyat Sarawak Berpusu-pusu Isi Borang Sertai AMANAH

    Sekalipun Parti Amanah Negara (AMANAH) baru sahaja ditubuhkan beberapa bulan yang lalu, namun dengan usaha gigih petugas AMANAH di Sarawak telah berjaya menarik minat rakyat Sarawak untuk mengenali dan sekaligus menjadi ahli AMANAH.

    Sarawak dijangka akan mengadakan pilihanraya negerinya sekitar bulan April/Mei nanti dan AMANAH telah mengesahkan akan bertanding di dalam pilihanraya berkenaan.


    Para petugas AMANAH dari Semenanjung seperti Angkatan Wanita AMANAH (AWAN), AMANAH Pusat, negeri dan kawasan-kawasan telah secara bergilir-gilir terbang ke Sarawak untuk memperkenalkan AMANAH kepada rakyat Sarawak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berbulu je walakontol2 baca

      Delete
    2. hanya pandir2 bodoh jer yg sokong PANdir tu pun tak sampai 10 orang..berpusu pusu konooonn...PANdir mengelontong dan menipu berpisah tiada..kahkahkah

      Delete
    3. Berpusu pusu ahli dap sj buat ramai kamcing eh salah eje kencing la katakan.lg nak tipu org nasib baik serawak tak ramai org pas kalau tak mesti buat mcm semenanjung berpusu pusu ahli pas masuk pan tgok terkantoi sbb gambar org yg sama saja.pan dan kantoi berpisah tiada penyokong sabut la katakan dok ekor dap sj

      Delete
  66. Kih kih.. setelah ditolak di semenanjung kita bg chance lah kuat di sarawak..itu pun kalau laporan tu tak 'ditokok tambah.. aku bimbang 'isi borang' tu tipu je.. yg sbnrnya 'temberang'..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aritu masa penubuhan pasikatan kata ada parti sabah sarawak nk join gabungan tu tp xdak pun.pasikatan je dua2 parti uturn.kahkahkah

      Delete
    2. Betul tu an anonymous.. Rsnya rakyat sabah sarawak semua pas...aku nak tanye pulak ada ke kerusi pas kat sabah sarawak???? Agak2 pru sarawak ni pas blh menang ke??? Hahahahahaha

      Delete
    3. agak2 PRU serawak ni berapa kerusi PAN tanding n boleh menang ke? ate hilang deposit!!

      Delete
    4. Lawan umnu la woiii...
      Lagi2 nak lawan sama sendiri...
      Umnu senyum happy...
      Pasal tu yg senang sgt kena cucuk dgn umnu.

      Tak tau fokus lawan umnu...

      Takdir dah pas pecah jadi 2.
      Terima je la qada & qadar.
      Syukurlah baru 2, belum jadi 3.

      Fokus lawan umnu la...
      Kenapa lah payah sgt nak faham...

      Lawan umnu...
      Lawan umnu...
      Lawan umnu...

      Faham tak...

      Lawan umnu...

      Mana nak serang umnu, sibuk serang kawan sendiri...
      Konon sesama nak kalahkan umnu...
      Kalau betul faham...

      Cuma fokus lawan umno je la...

      Siau ren btul la...

      Delete
  67. Amanah tak menang tak heran kerana parti baru TAPI kalau Pas tak menang memang Parti kain basahan je harap je dah tua lebih 50 tahun umur tapi haprak. Pas menang temberang dan menang menjebon orang je

    ReplyDelete
  68. Tak mng kita cuba lg kita bkn org yg cepat putus asa mcm pan umno n dap tak nak terima hudud terus cabut lari bawa kerusi.kita perjuangan krn islam bkn kerana pangkat n kuasa.mmg kita perlukan kuasa tp kuasa tanpa islam akhirnya akan jd mcm umno penuh rasuah n huru hara.blum dpt berkuasa dimalaysiapun sudah dpt rumah banglo tanpa kolam murah habis camno.adun pkrpun menangis sbb tak ada peruntukan utk nelayan melayu dijawasannya.peruntukan utk angkut chinadoll sj dpt.apa cerita tu.anyway knpa amenoword bercerita pasal sultan pulak nak kena jd penderhaka ke.anyway tq la sbb pencerahan.itu dia sultan sultan sudah tak kebal gara gara bersultan dihati.sultan sultan goyang dipakatan haprak.lebih baik berhati hati.ada cerita ttg sultan diblok mcm bloq yg dibloq gara gara kutuk najib.come on be open lah jika tak salah knpa nak takut biar rakyat menilaikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa lama mau cuba..bodo punya orang. Dah ada peluang tapi tak tau nak guna. Sbb tu bila dapat Terengganu dan Kedah tahan satu penggal je..
      Hadi mmg bodo..

      Delete
    2. Perak pun 11 bulan jer bila org PAN dpt..

      Delete
    3. Lawan umnu woiii...

      Woiii... lawan umnu...

      Tak faham2..

      Lawan umnu woiii...

      Delete
    4. Omakkau lah...

      Lawan umnu woiii...
      Lawan umnu woiii...

      Omakkau lah...

      Woiii... lawan umnu woiii...

      Delete