KEBENARAN ITU PAHIT!! KEADILAN ITU PERIT!! PERJUANGAN ITU SAKIT!! RAKYAT BENCI UMNO!! UMNO IS DEAD!!

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 8 June 2013

PERGH!!!!!..JANGAN TIDAK PERCAYA BEB!!!... PAPAGOMO KINI SUDAH BERGELAR "SIR"!!!!!!


Jangan tidak percaya... blogger kaki fitnah nombor wahid dalam dunia, papagomo a.k.a Wan Muhammad Azri bin Wan Deris yang kini dalam proses kena saman RM100 juta oleh DSAI telah pun mendapat gelaran "Sir".

Beliau kini menggelar dirinya sebagai "Sir" Azri...nama singkatan dari Wan Muhammad Azri b Wan Deris.

Setahu Omak Kau..penganugerahan gelaran "Sir" yang diberikan kepada para individu ataupun negarawan yang cukup berjasa kepada negara atau pun dalam bidang-bidang tertentu yang diiktiraf oleh Raja England.

Antara pingat kebesaran yang boleh membawa gelaran "Sir" ialah Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE)...Pingat ini pernah di anugerahkan oleh Queen Elizabeth II kepada penyanyi Elton John.

Terfikir juga.. apakah sumbangan dan jasa besar papagomo a.k.a Wan Muhammad Azri bin Wan Deris sehingga dianugerahkan pingat kebesaran tersebut?

Bekas banduan kes rasuah RM400 perah duit mat dadah semasa menjadi anggota polis trafik Balai Polis Ampang tahun 2007 boleh menggelar dirinya sebagai "Sir".

Pemimpin pujaannya Tun Mahathir dan Najib Razak pun masih belum bergelar "Sir" .

Inilah dinamakan dunia syok sendiri...Nak lari dari dihambat dengan pelbagai saman jutaan ringgit kini sudah cuba berlakon baik dengan mengguna pakai nama sebenar.

Masalahnya rakyat dah mula kenal identiti sebenarnya beliau semenjak tahun 2009 lagi...boleh usaha cara mana pun tapi rakyat tidak akan mudah tertipu.

25 comments:

  1. post pertama gomo dimulakan dengan ayat bismilahirahmanirahim.bagus. tapi disusuli dengan gambar diatas. lihat dengan teliti background. nampak? bagus. bukan menuduh tapi sebagai org yang memulakan sesuatu dengan bismillah, lagi elok jika dijauhi tempat sedemikian untuk mengelak fitnah, bukan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi baik papagomo buat bisnes jual dvd lucah dan cetak rompak. sebab dia dah terbiasa dengan benda2 porno. atau buat studio filem blue atau buka kelab malam macam awei pukida.

      Delete
  2. mukin jugak dia bercita2 jd cikgu...sb biasa hanya cgu BI murid2 panggil sir...wpun sebenarnya teacher...inilah orang yang kemaruk jawatan...dia gelar diri dia sir sebab sbg protes kpd raja yang tak bagi2 pangkat datuk kpdnya..last2 guna gelaran tertinggi british utk puaskan hati diri sendiri..lantak engkau lah...lepas ni panas telinga tukar lar tu

    ReplyDelete
  3. haha..dia update blog smbil minum air 'suam' je.

    ReplyDelete
  4. Omak jau ni jelous kat papagomo.lantak pilaa dia biak dia buat finah jgan percaya udah la dosa kan dia tangung bukan kita kot namun kalau yng benar tu kita kena percaya tak kierala dri omak kau ke papagomo ke kena timbangla dengan bijak dan kena ikut lojik faktanya o....omakkayni nyindir nyindir perkara yang belum sah rak dosa ke... Kekandang la bukan slalu ya dak

    ReplyDelete
  5. Papagomo ini dah terlebih makan ubat agaknya. Aku nasihatkan gemo supaya pi buat umrah dulu cuci hati yg dah rosak Lepas itu balik tulis bloge semula baru lah boleh jadi penulis bloge yg beretika bukan main sedap tulis sehaja. Aku dulu polis cam kau juga gemo. Masa aku tangkap dua lelaki cina memiliki BOM tangan buatan sendiri punyalah PDRM puji aku tapi bila aku lambat hadir tugas 15 minit awal tak sempat roll call terus kena tatatertib buta je Aq kena kerja lebih Masa 2 jam. Kou pun Sama lah gomo Masa dekat PRU 13 BN guna kou dah habis PRU BN pun dah menang segala busuk yg Kou tulis dlm bloge dulu kau kena telan sendiri. Skrg aku dah bersara tak macam Kou kena buang kerja. 37 Tahun aku dlm PDRM sehingga aku bersara 1" tanah pun tak Ada. aku Ada buat permohonan tapi siapa nak bagi aku tak Ada cable.

    ReplyDelete
  6. Anwar bila nak pegi hj lagi yek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia nak pegi pon, perlu ke bagitahu satu dunia?

      nak buat ibadat, kena maklum kat orang ke? budus

      Delete
  7. Jgn tanya Anuar bila nak pi Haji tapi tanya Najib dan Rosmah bila nak tunai haji kali kedua atau pi umrah. Apa Lagi dia mahu menang dah menang dlm PRU baru ini. Tapu dah tipu Semua rakyat Malaysia. Buat buat lah bertaubat pula minta ampun dengan Allah diatas kesilapan yg Lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen biadap yang bukan dari pemikiran seorang islam sepatutnya mungkin dari askar askar kacang merah sila jangan ambil perhatian

      Delete
    2. bodoh punyer komen anon 22:59.....nampak sgt dari otak yg haru-BIRU.....hihihihihi

      Delete
  8. terserlah kebatilan juara lucah8 June 2013 at 17:22

    Patut la papagomo bersara dari dunia cyber.rupa rupa nya nak tukar identiti je.

    ReplyDelete
  9. lain kali nak buat artikel macam ni bagi la link sekali. omakkau jgn jadi blogger pemalas

    ReplyDelete
  10. Selagi bergelar manusia ia tetap tidak sempurna .....

    ReplyDelete
  11. Ingatan pd diri sendiri dan kenkawan: jari-jari yg menulis/taip 'fitnah' akan menjadi saksi di Mahkamah Agong Allah SWT nanti - jika guilty, maka seksanya amatlah pedih - lebih pedih dari di buang keje or sakit ati tak dapat tanah, dsb. Wallahualam.

    ReplyDelete
  12. TENTERA KACANG MERAH ( TKM )
    ---------------+---+---------+-
    Ditaja oleh Parti DAP

    TENTERA KACANG HIJAU:-( TKH )
    --------------------------------
    Ditaja oleh Perti PAS

    TENTERA KACANG TANAH ( TKT )
    ----------------------------------
    Ditaja oleh Parti PKR

    TENTERA BIJI GAJUS (TBG)
    --------------------------
    Ditaja oleh Parti UMNO/BN

    ATM,TLDM,TUDM yg ni milik rakyat Malaysia. Kepada Semua rakyat Malaysia ketahui lah Semua nama nama angkatan tentera di didalam Negara Malaysia ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tentera Tahi Lembu(TTL)...ditaja oleh Parti syaitan UMNO/BN...hihihihihi...bkn Transistor Transistor Logic tahu.....sbb tak padan....sbb apa yg UMNO/BN lakukan semuanyer tak Logic.....asyik luar dari undang2 yg dibuatnyer sendiri.....hihihihihhi

      Delete
  13. tentera kacang merah tu sebenarnya merujuk kpd macai umno@fakta bukan auta.kayanya umno yer....mcm2 ada.....

    ReplyDelete
  14. Jangan lupa... tentera kacang hitam - ditaja oleh parrti MIC !!!

    ReplyDelete
  15. Spin lagi...

    ReplyDelete
  16. Anwar bro xle pg haji nanti terbakar beb rentung...

    ReplyDelete
  17. Nanti yg besar bengkok megecut bernanah x leh kembag lagi

    ReplyDelete
  18. Bersukurla semua

    ReplyDelete
  19. Akum...Bestlar blog omak kau ni...macam2 info ad..semuanye baik-baik jek yang ditunjukkan, pemimpin tolong orang eksiden, bagi bantuan kat balu2, tolong sini tolong sane...bagusnye...Tapi yang peliknye nape bile gua bace blog ni cam bace utusan jek...cam same jek tapi cume bezanye pemimpin parti lain yg ditonjolkan...cam tak telus jek...so, ap bezanye blog ni ngan media massa yg lain yang pihak pembangkang kate pro-government? Tolong bagi penjelASAN sikit pada gua ni sbab makin lama cam makin pening jek gua tengok blog ni..Bagi artikel pun siap bagi statement pakai reverse psikologi lagi, ingat rakyat malaysia ni budak tadika ke pakai approach cam ni? Kenapa x direct jek? Malu ke kalau orang cakap blog lu ni cam promosi iklan colgate? Gua mintak maaf kalau gua bercakap berdasarkan ap yang ad depan mata gua sekarang ni. Cuba ketepikan politik dan kita sama-sama lihat dari sudut logik akal. Berfikir pakai otak dan bukannya berdasarkan emosi. Kate kerajaan kejam lar, tak adillar, tapi gua tengok ramai jek orang kat malaysia ni yang lepak kat kdai mamak lar,kopitiam lar, anak semua dapat sekolah,gaji pun boleh tahan gak, bolehlah hidup(kalau nak dapat lebih, usaha pun kne lebih lar, takkan itu pun korang nak salahkan orang lain)...hospital bayo inggit jek, boleh sembahyang ngan aman, belajo kalau pandai dapat lar biasiswa, x pandai pun dapat gak ptptn.. buat pagoda besar mane pun x ad orang marah, bebas nak pegi sini sana, azan pun boleh, bagi komen dan cadangan bernas dalam blog pun bleh..Kalau melampau sangat memang lar kne tangkap, sume negara buat camtu especially US ngan die punye NSA, CIA dan FBI lagi. So, ap masalahnya dengan negare kite ni? Teruk sangat ke? Negara lain yg tengah berperang cam Turki ngan Syiria sume nak aman balik, tp kita ni cam bangang jek rasenye nak buat riot sini sana tak tentu hujung pangkal..terbalik pulak dah..Knape? Tu yg gua musykil tu...Tak kisah lar kalau lu orang nak gelar gua red bean army BN ke ape ke, lantak korang lar sebab masing2 ad akal fikiran dan pandangan..Gua cume tulis berdasarkan ap yg gua nampak depan mate gua...tak dapat duit pun,tapi saje je nak berkongsi ngan kawan2 semua ni..tapi gua pelik sebab selama ni kite aman jek tapi tibe2 jek huru-hara cam nak tumbangkan negara sendiri...Mintak maaf banyak2 kalau kata2 gua ni menyakitkan hati, tapi gua tau bende yang benar tu memang pahit, tapi pada gua berfikir biarlah rasional bukannya secara konsep egoistik jek...lantak korang lar nak sokong manepun asalkan tak menyusahkan orang lain. sekian terima kasih. assalamiualaikum.

    ReplyDelete
  20. Pencacai detected

    ReplyDelete