Friday 14 June 2013

PANTANG MAUT SEBELUM AJAL!!!...SEORANG WARGA EMAS MANGSA ROMPAKAN, DITETAK HAMPIR PUTUS LEHER MASIH HIDUP!!!!


Menurut mangsa rompakan seorang warga emas, Laud Adau, 68, Suku Kedayan, dari Kampung Kesusuk, Sapok Sipitang, Sabah, ketika kejadian dia sedang tidur seorang diri di rumahnya, tiba-tiba didatangi oleh seorang lelaki yang tidak dikenali terus menetak mangsa menggunakan tombak sabit sebanyak 2 kali di bahagian leher dan tengkuk.

Masa kejadian keadaan agak gelap dan mangsa tidak nampak penyerangnya. Menurut Laud, penyerang beliau mungkin berbangsa bugis dan merupakan pekerja kebun sawit berdasarkan kepada senjata yg digunakan.

Penyamun tersebut telah berjaya melarikan beg dompet milik mangsa berisi wang tunai RM1,000.

Nasib Laud agak baik bila orang awam, Kadir Aisha yang kebetulan lalu dikawasan rumah mangsa untuk menebas telah terdengar bunyi berdengus seperti orang meminta tolong daripada rumah mangsa.

Menurut Kadir, beliau lihat Laud telah terbaring di beranda rumah dalam keadaan terbaring dan berlumuran darah dan terus membawa mangsa ke hospital Sipitang.Kedaan mangsa sekarang menurut doktor adalah stabil dan mangsa akan dirujuk ke Hospital Queen Elizabeth Kota Kinabalu untuk rawatan lanjut.

7 comments:

 1. nyawa milik Allah!...selagi belum ajal tiada siapa yang mampu mengubahnya...

  ReplyDelete
 2. Ya Allah...Kau ampuni dosa-dosa hamba mu ini...sesungguhnya Engkau Maha Pengampun...Amin YaRabbul'alamin

  ReplyDelete
 3. Salah umno tu ya tak omak kau

  ReplyDelete
 4. Memang salah umnu sbb tak mau laksana hudud.

  ReplyDelete
  Replies
  1. dah PR akan laksana hudud ke kalau memerintah?

   Delete
 5. Kebesaran allah. Hidup dan mati kita hanya dia yang tau

  ReplyDelete
 6. Kebesaran allah. Hidup dan mati kita hanya dia yang tau

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...