KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 15 December 2011

KERAJAAN PKR/PR SELANGOR TIDAK BERHATI PERUT!!!!!

 

Apalah punya kerajaan PKR/PAKATAN RAKYAT Selangor pimpinan YAB Tan Seri Datuk Seri Abdul Khalid Ibrahim...

Rakyat Selangor rata-rata merungut dan mengeluh sebab menerima bil bayaran sifar setiap bulan jika penggunaan di bawah RM20/-.. setahun RM240/-...lima tahun memerintah RM1200/-...

Kalau diberikan lagi mandat dan amanah memerintah sudah kira berapa?...rakyat sudah naik bosan dan gelisah.. dikaunter bayaran bil sudah lenggang dan tidak semeriah dulu masa zaman UMNO/BN memerintah....

Bebanan rakyat semakin berkurangan begitu juga kakitangan yang bertugas dikaunter.. beban tugas mereka pun dah kurang amat kini...ini tidak baik untuk negara...membina sikap pemalas kakitangan awam...

Yang baiknya jika rakyat diasak dan dihimpit dengan kenaikkan kos hidup.. lagi tinggi lagi baik.. tanda negara kita maju...kakitangan awam pula dilonggokkan dengan beban kerja yang menggunung sehingga ramai dari mereka menghidap stress dan sakit tekanan darah tinggi sampai kena serang angin ahmar....

Kalau boleh.. penggunaan cahaya matahari pun kerajaan pusat UMNO kena caj keatas rakyat jika mereka ingin menjemur kain...

Sebelum ini pengguna air di Selangor paling kokak pun kena bayar RM5/- sebulan jika langsung tak guna air... sebagai caj harga sewa meter air...baik betul kerajaan UMNO/BN....RM5/- pun nak sapu juga....kalau tak bayar meter akan dipotong....amat tegas dan berdisiplin sungguh.


KEBENARAN ITU PAHIT...KEADILAN ITU PERIT.. PERJUANGAN ITU SAKIT... RAKYAT BENCI UMNO... ANAK-ANAK MUDA TOLAK UMNO SECARA TOTAL... UMNO PARTI POYO... UMNO IS DEAD.. PR GANTI BN.

16 comments:

  1. Ambo setuju Syeikh...PR ganti b-end...InsyaAllah.

    ReplyDelete
  2. Aku pengguna air yg dibekalkan Syabas di KL. Wakil rakyat PR di KL lebih ramai dari wakil rakyat BN. Tapi bil air kena bayar.

    Huhuhuhuhu.... nak dapat air free di KL, kena tukar Pusat.

    ReplyDelete
  3. BN kne berambusss...pencekik duit rakyat~

    ReplyDelete
  4. SETUJU!!!Kek sni ha...angin lobih dr air..yg kuar plak lobih karat ehh..kono yo bayar

    ReplyDelete
  5. masa bn dulu lagi la kalau rm20 kebawah xpayah bayar..apa da..ni mesti bil first yg bwh rm20 ni..huahua..

    ReplyDelete
  6. heh..heh..no komen..setakat air je pun..tp,dia dAH SONGLAP TANAH org slangor...ini fakta coz dah trjadi kt TANAH BAPAK AKU di PUCHONG...thun lepas,ikut sedap je diorng pacak pancang...konon nak buat projek...nsib bek bapak aku ngan org kg KUALA SG BARU bawak parang.....smpai skang,trus snyap ini kes...haha..klu bg pampasan tnh lain,xpe jugak..ini diorng gntikan dngn 1 biji rumah kos rendah..ilang akal..haha...sindri fikir la..harga tnh kt pchong 1 ekar dah brape juta....stakat air free RM1200 1 tahun,lom mampu nak tnggung smula tnh bpk aku yg HAMPIR dirampas dlu..keh..keh....otai jugak bpk aku......PR hnya mampu bg air je kos air sentiasa ada..tp,diorng RAMPAS TANAH ORG coz tnh semakin terhad dan market semakin mahal di slngor....amacam??? xkan nak tngok org cina atau bangsa lain duduk kt tnh org melayu?? hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha.....ko ada tanya pemaju tu tak..agreement tu diorang sign zaman bila???


      aku berani jamin zaman pemerintahan umngok....sbb projek2 diorang bukan harini sain besok tros start...simpan dulu dalam almari bai....tarikh pun boleh tunda2....so bila macam ni yg kene tuduh PR....PR nak buat macam mana bila pemaju tunjuk surat kontrak "orang ngok lama" dah sain......

      itulah asyek kene gula2 dgn puak umngok.....

      Delete
    2. Betul tu bro, sebenarnya yang KUAT SONGLAP TANAH ZAMAN BN DAN UMNO TERUTAMA ZAMAN KHELL TOYOL...

      Delete
  7. sendiri mau ingt la...PR taburkn jnji mcm2..tp,korang lupa target diorng MERAMPAS TANAH di kawasan2 slngor ntuk djual kpd org lain/buat projek untuk kepentingn diri sndri....harga TANAH lagi mahal drpd harga AIR....klu smua tnh diorng sapu,org MELAYU nak duduk mana di bndar2 bsar akn dtg?? MELAYU pun mau maju jugak...korang klu stakat SEWA atau beli rumah di area KL,memng la korang rasa sronok dpt air free..tp,cuba klu korang ada TANAH di area KL,tau la rasanya cmne mlalui situasi perompak merampas tanah kita sendiri...atok moyang aku dlu pnya la penat jd peneroka..ikut sedap je nak rembat tnh org....

    ReplyDelete
  8. tuduh pastikan ada bukti.. sekadar sebut dengan menggunakan air liur baik tok sah...

    ReplyDelete
  9. Rakyat Selangor rata-rata merungut dan mengeluh sebab menerima bil bayaran sifar setiap bulan jika penggunaan di bawah RM20/-.. setahun RM240/-...lima tahun memerintah RM1200/-...
    silap tu..bukan rm20 free..20cm3 air..bukan rm20..tolong betulkan...

    ReplyDelete
  10. aku sokong omak kau...omak aku pon aku sokong..hehe...

    ReplyDelete
  11. wkwkkw..... klo x rumah nie paling rendah pon air rm60..

    mcm na pla ble bil rendah bawah rm20..

    x pena plg rumah ka nie....

    cian2~~

    politik semua adeh~~

    apa pon x boleh~~

    ReplyDelete
  12. Tolonglah! Tolonglah! Khalid ibrahim tolonglah jd mb lagi dan lagi dan lagi! Best gile tengok caj bil air aku -rm2.50. Siap ade negatif lagi. Heehee! Free pun free jgak, tp still kene jimat beb!

    ReplyDelete
  13. Den pon pening tgk bil air n letrik...
    asik rm0 ja....
    dulu rm3 pon kana bayar jugak....
    kekeke...
    tq PR..(Permudah Rakyat)

    Raja Laut Tahap 3.

    ReplyDelete
  14. memang tak berhati perut sungguh. sian kat pejabat pos, tak dapat nak kutip hasil..

    ReplyDelete