KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 16 July 2014

NAH!!! INI BUTIRAN LENGKAP KAK LONG PEUGEOT CDM 25 KAKI BULI TERINGIN SANGAT NAKKAN PERHATIAN UMUM DENGAN KEBIADAPAN MELAMPAUNYA




Diperturunkan butiran lengkap Kak Long CDM 25 yang buli dan kurang ajar melampau ugut warga emas hanya disebabkan kemalangan sedikit yang tidak disengajakan.

Boleh hubungi Kak Long CDM 25 ini untuk urusan perkahwinan sama diri sendiri atau anak atau pun jika berhajat nak rekomen kepada rakan taulan dan sedara mara untuk petua-petua bila kereta anda kena gesel sedikit dari belakang macam mana nak selesaikan.

Boleh juga bertanyakan kepada Kak Long CDM 25 steering lock yang baik punya .. 2 dalam satu .. jaga keselamatan kereta dan belasah kereta orang.

Gara-gara keretanya dilanggar dari belakang, seorang wanita mengamuk, hilang pertimbangan dan aksi amukannya itu sempat dirakamkan pengguna jalan raya lain yang berada di tempat kejadian.

Video berdurasi lebih dua minit itu menunjukkan seorang wanita berbaju hitam dan bertudung memukul kereta pemandu yang melanggarnya berulang kali dengan pengunci stereng dan meminta bayaran ganti rugi.

"Bayar saya sekarang. Saya ambil kunci kereta kamu. Ini kereta baru, bodoh! Apa yang awak dah buat kepada kereta saya? Tengok!" katanya dan kemalangan itu menyebabkan kesesakan lalu lintas teruk pada waktu itu.

Bagaimanapun, lelaki yang agak berusia yang melanggar keretanya itu tenang menghadapi  wanita itu.

"Saya bukan sengaja. Jangan buat macam tu kepada saya," katanya yang dipercayai seorang lelaki Cina.

Walaupun kemalangan itu hanya pelanggaran kecil, wanita itu meminta bayaran ganti rugi yang tidak masuk akal kepada lelaki itu.

"Bayar saya sekarang RM2,000. Tengok plat kereta saya. Kereta baru lagi!" kata wanita yang memandu kereta Peugeot berwarna putih.

Bagaimanapun, lelaki itu enggan membayar dan terpinga-pinga setelah kunci keretanya diambil.

"Saya akan bayar awak," katanya yang memandu Proton Wira model lama.

Nickname : kiki


Facebook :
https://www.facebook.com/kiki.kerjakahwin (dah deactive)

Twitter :
https://twitter.com/KerjaKahwin


Blog :
http://kikikerjakahwin.blogspot.com

H/P : 0137791393


 

Company fanpage : https://www.facebook.com/LikeKerjaKahwin

Fanpage admin :
https://www.facebook.com/Idz.KerjaKahwin

Company email : idz@kerjakahwin.com.my


Fanpage admin hp : 0133871373


Company web :
http://www.kerjakahwin.com.my

95 comments:

  1. Kalau melayu buat silap seluruh negara kecoh. Tapi kalau mata sepet yg buat masing masing jadi bisu mcm patung. Dasar melayu takda jati diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak heran pasal minah ni. Tahun lepas TB Malaysia Waves maki reporter Utusan pasal sumpah kat Tropicana. Kah Kah Kah macam tiga suku tu, pakai baju merah mata macan nak terkeluar diherdiknya reporter Utusan. Apa dia kata aaaaaaaaa, Utusex bla bla bla sumpah bla bla bla Melayu maju bla bla bla.

      Geli hati aku tengok. Waktu buat fius tu patut pakai baju CHANGE. kah kah kah BARU NEPAL kah kah kah

      Delete
    2. Anonymous16 July 2014 09:48

      Tumpang tanys sikit Tuan punya Malaysia Waves orang Malaysia kat orang Nepal, Biar betull


      Pertanyaan dari
      Cabearth87

      Delete
    3. Kepada Insan Cabearth87

      Dia orang Malaysia tapi berjiwa NEPAL. Kira bahasa X-men orang panggil mutant lah. Kah Kah Kah

      Sebab dia Mutant, dia nampak benda2 yang tak wujud antaranya UG (Unity Government). Yang wujud adalah UG (Urang Giler). Satu lagi sifat pelik adalah berdendam dengan orang amanah dan golongan ugamawan. Itu sebab Malaysia Waves selalu menabur fitnah keatas TSKI and Dewan Ulamak PAS

      Delete
    4. bodohnyer komen....tak der bersangkut dgn bangsa lah bangang.....wal banghal...baru keluar bertapa kat hutan ker.....

      Delete
    5. Malaysiaaves the 3 suku marah Kat Atas ni. Ameeeeek kao

      Delete
    6. Jatidiri kepala otak bapak ko,, kalo minah stereng tu menunjukkn jatidiri seorg Muslimah,, dia xkn bertindak sedemikian rupa,, kerna benda dh terjd...

      Delete
    7. btul tu kaka....mmg permpuan tu brslh tp ckup2 lh dgn mnylhkn lg dia...ape yg pnting btulkn yg slh dan tnjuk yg btul

      Delete
    8. apek maki-maki guard, amoi maki polis, india ajak polis gaduh siap suruh buka baju unifom lagi tu.. tak de masuk tv pun org2 dia cakap 'memalu org cina" tu je. tak de pun spai keluar data peribadi dia org. org melayu islam suka dengki sesama sendiri, suka tengok org susah dan suka ambil kerja allah suka menghukum.. suka jaga tepi kain org. org cina semangat kecinaan nya kuat dia tak suka menyusahkan bangsa dia walaupun dia tahu org dia bersalah dan x kan minta maaf secara terbuka sebab dia tahu org melayu dah takde semangat kemelayuan lagi..dah jadi layuuu..

      Delete
  2. Claim insuran la...
    Apa benda la bising2..
    Apa guna bayar insuran...
    Pi gaduh buat apa che oiiiiii

    ReplyDelete
  3. @Kaka. Wah racistnya, tone suara pun garang mcm kenal jer. Awak ni lah si Kiki tu kan? Puas hati jadi infamous for going full retard?

    ReplyDelete
  4. we should forgive and not start to judge people. we are human anyway

    ReplyDelete
    Replies
    1. forgive opah hang......yg warga emas tu....human jugak...knp tak forgive....sbb dia ingat dia terkenallah tuuuu.....

      Delete
  5. Bila cina sign surat saman p.. kim..k ...takde pulak korang nak cari profile bagai...puihhh



    .

    ReplyDelete
  6. ini bukan soal mata sepet tapi ni soal maruah orang islam.. nampak orang wanita islam ni teruk sangat..

    ReplyDelete
  7. Perangai macam ni pun ada insan yg sokong... sama spesis la tu..

    ReplyDelete
  8. CDM 25 : Cina Dan Melayu, 2 x 5

    ReplyDelete
  9. pmpuan mlayu tue yg biadap .. org tua x tau nk hormat .. x kira ape bangsa pn .. memalu kn btul .. bodo pnya pmpuan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu x kira bangsa cina tu dh mintak maaf pon tolak ansur la ckit tau la keta baru

      Delete
  10. rocky de Vibratore Hardo de Erectilla says: minah tu ade masalah mental & sexual kesan dari bisnes tak stabil tuh; dengar nada suara pon da tau jenis ade masalah.. sape2 jadik laki (tak kira jadik suami ke boipren) die, aku ucap pikey panjang2 laa dulu

    ReplyDelete
  11. tengok la plak silap yg macam mana... ini hal yg kecik jer bole kecoh maki-hamun org... tu jati diri kot mana plak... itu kurang didikan gamaknye... salah ke hormat kpd org lain... kan tak sengaja tu... kalau ko pi maki perompak2 duit rakyat yg beraja dimata bersultan dihati tu baik le jugak...

    ReplyDelete
  12. niii kira kes kes buli..
    mendatangkan ancaman dengan membawa bat .
    merosakan harta orang dengan pukulan bat...
    biar polis dan mahkamahsahaja yang selesaikan kes nii..
    kepada yang mengamuk tu ... luka sedikit jangan diparahkan / patah riukkan..
    amaln puasa mendidik insan untuk taqwa.

    ReplyDelete
  13. Kereta sendiri kena langgar marah satu badan. Ketuk kereta orang boleh pulak. Siap ambik kunci kereta orang. Apa, ingat diri tu polis ke? Pakai tudung tapi seluar tayang bontot tembam.

    ReplyDelete
  14. iye ke bontot tembam? aku tengok dah nipis macam papan playwood je..

    ReplyDelete
  15. Inilah nama nya ujian di bulan ramadhan...kecik jer jika dibandingkan ujian mereka di Gaza...

    ReplyDelete
  16. Kes ini kena rujuk kepada KDN yang diketuai Ahmad Zahid. Bawa bat (kunci) tu tak mengancam? Nasib baik kereta yang diketuk, kalaulah apek tu diketuk, Entah apa nak jadi lagi.
    Minah tu nak rasis, biar kat dia lah tapi yang hairannya ialah ada orang Melayu yang sokong perbuatan dia. Sebiji macam ucapan Menteri KDN. Siapa yang rasis? Apek tukah atau Minah tukah?
    Siapa yang ganas? Apek tukah atau Minah tukah?
    Ini dalam bulan puasa pun dah berperangai macam tu. Bila bercakap, macam malaikat tapi tindakan macam setan. Inilah manusia munafik yang banyak kita jumpa akhir-akhir ni. Depa ni bukan sahaja memalukan Melayu malahan Islam sekaligus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu bro.l.xde ape yg dpt dibanggakn dgn melayu...

      Delete
    2. Tak tau nak cakap pe dh kt kak long tu. Memang ganas. Tudung je cover. Jangan ikut perangai tu. Bagus lagi apek tu. Siap bermaafan lagi.

      Delete
  17. fahami situasi.. jgn terus salahkan kak long cdm 25.. kak long cdm 25 pon next time b cool k.. mr najib pm keta 500k calar relax je.. peugeot pon nak jumpe kak long jadikan kak long duta tudong company dorang.. ape2 hal pon kak long ni melayu islam n uncle yg lgr n lambat mohon maaf tu cina.. if tgk komen anak apek ni pon sama je very rude.. if kena situasi ni pada kita pon naik darah gak kan.. kena plak dlm keadaan tengahari panas n traffic.. so well done kak long kiki.. luv u much.. nzam mkj

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebagai umat Islam, perlu ditekankan bahawa ASSOBIYYAH yang dibenci oleh Islam dan disebut oleh Rasulullah s.a.w adalah menyokong kelompok sendiri untuk melakukan kejahatan dan kezaliman. ASSOBIYYAH yang dimaksudkan oleh Rasulullah s.a.w ialah apabila kita melihat keburukan dan kepincangan dalam kelompok kita dan kita membelanya.


      Kelompok itulah yang Nabi s.a.w katakan bukan sebahagian daripada umat baginda!


      Perbetulkan semula fokus kita. Kita menentang bukan kerana mereka Cina, bukan kerana mereka tidak beragama Islam tetapi kita menentang mereka kerana sikap permusuhan yang ditunjukkan kepada kita dan Islam. Selagi mana mereka tidak bermusuh, selagi mana mereka tidak mendatangkan ancaman sepertimana yang dilakukan oleh Cinabeng-Cinabeng DAP, maka wajib bagi kita melindungi mereka di kawasan yang kita kuasai.


      Dalam hal ini, nampak sangat salah si Kiki Kamaruddin. Justeru, perempuan itu, biarpun bertudung litup, biarpun berbangsa Melayu dan beragama Islam, tidak boleh dibela atas sifat biadap dan kurang ajarnya. Sebaliknya dia yang perlu diajar!

      Delete
    2. Wanita macam ni betul takde maruah maki orang sesuka hati, bayangkan kalau mak bapak kau kena maki anak mana tak marah... Fikir sikit baru kereta murah calar dah bising...memang malu betul...susahnya nak cari wanita muslimah sekarang...asyik baran je....mana ade lelaki nak dekat..puih

      Delete
  18. Nak tegakkan benang yg basah.. dah perangai betina mcm tu xpayah lah nak sokong .mmg patut kna kutuk.
    Kalau org berhati mulia mmg patut kita sanjung.

    ReplyDelete
  19. menteri kdn telah Berjaya mendidik rakyat..
    bahawa perlakuan seumpama itu bukan lah satu ancaman

    ReplyDelete
  20. Al fatihah. .... pada Roh baiknya dah lama meninggal ...kesian dulu orgnya baik

    ReplyDelete
  21. ^ wah, awak arwahkan die terus? sampai hati... kuikuikui

    ReplyDelete
  22. anak umno yea ?

    ReplyDelete
  23. bodo belako hok dok komen.pah kaku pun bodo duk komen kok sir.duk diam sudah la.lama kan aku blepar kan.

    ReplyDelete
  24. X perlulah biadap sangat mcm gitu.... uncle tu willing ape byr duit kat bengkel...setel masalah.... bkn kete mahal sgt pun.. muke pun xde la lawa mane... org lain kete mahal kene langar rileks jer,,,, insurans byrkn...

    ReplyDelete
  25. Kesian kt arwah cik gadis tu yer, x sempat tobat tuh sblm ninggal, bln yg mulia nih dia jd gila..syaiton ni lupa kena kurung agaknye.. shame on u bitch, CDM 25..

    ReplyDelete
  26. Assalam. Sy sbg orang Islam malu dgn pbuatan perempuan tu. Kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Dahlah tengah bulan puasa.
    Malu la dgn pandangan kaum lain. Sbb orang Islam lebih2 lagi orang Melayu kan tkenal dgn sikap sopan santun & lemah lembut, bila dah jadi mcmni mmg orang akn pandang semacam ngan kita.
    Kalau pasal anak pakcik tu yg 'rude' , wajar kot. Dah bapak dia.kena hentam kan. Tgk la sapa yg mula dulu.
    Perangai org yg bpuasa mgalahkan org yg x puasa. Kalau orang Cina buat mcm perempuan agaknya lg lah teruk dimaki kan...

    ReplyDelete
  27. Camane org bisnes ada attitude mcm ni...mcm baling pasir kat periuk nasi sendiri.

    ReplyDelete
  28. Anon16 July 2014 13:35 ... anak umno yea ? Rasanya mcm tu lah kut. tapi dia dah kuar umno then join pkr sbb nak berdemo tegakkan abg nuar. lps tu rasanya join pas kut sbb nak tutup rambut ehh... tapi nak juga marah2kan orang jadinya pergi lah demo kat jalanraya... akhir sbb suka demo melalak tgh jalanraya... kete kena calar skit pun perangai demo tetap membaraaa....

    ReplyDelete
  29. Lamborghini saya sudah lama ada kesan calar di belah kiri.. Akibat perbuatan manusia.. Sya relax je.. Malas nk marah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh.kayanya ko. patutlah muka macam monyet.
      kahkahkah

      Delete
    2. Aku punyer Bently kena sodok ngan JCV, aku siap ketawa lg. Pasal aku tau insurance akan cover... Rileks jer ...

      Delete
  30. Come on guys!! Pakai otak lah. Tak kira melayu ke cina ke mamak ke, apa bangsa sekali pun we should NOT have naik hantu mcm gini sekali. Accident kecik je pun! Akhlak kita represent us! Akhlak kita patut sama je bila dealing with malays, islam, cina kafir, org putih, org gelap, haiwan, semua ciptaan Allah. We shouldn't choose who we are nice to!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree sgt sgt! Sebagai rakyat negara yg berbilang kaum, kita hidup sebagai bangsa Malaysia, x perlu kaitkan agama dan kaum dlm semua insiden yg melibatkan etnik etnik yg berlainan. Semua etnik dan golongan ada bad applenya tersendiri, dah lumrah, ada yg baik..dan ada yg buruk. Itu adalah hakikatnya. Tak kira bangsa dan agama. Klu nk di kirakan, sepatutnya dengan ajaran agama yg kiki ada, dr kecil, kat sekolah sampailah dewasa, beliau yg seharusnya bersabar. Tp Uncle yg bukannya beragama islam, punyalah bersabar. Itu nilai2 seorang manusia yg harus. Tak perlu pun ajaran agama. Cuma agama menjadikan kita lebih mulia budi pekertinya. Kesimpulannya, usahlah babitkan nilai agama dan kaum seseorang itu dlm segala insiden. Yg penting nilai nilai sivik dan moral yg sedikit pun dh dah cukup untuk mengelakkan kejadian sebegini.

      Delete
    2. Setuju2....korg je yg beri komen yg mmbina kepala otak. Brtindk dgn rasionl bkn emosionl

      Delete
  31. Apa bangsa pon, berani buat berani tanggung. Muhasabah dan berubah...
    No perfect human....peace yo.....!

    ReplyDelete
  32. Sembang lebat.. Korang pakai motor kena langgar sket dah nk brparang.. Salah org besar kuman nampak..salah sndiri? Mls nk ckp.. Manusia zaman skang.. Hanya tau menunding jari..hahaha

    ReplyDelete
  33. Tu bukan pasal. org. melayu tapi pasal org kaya yg biadap, org melayu kuat sokong semangat perkaumanlah biar sokong je la sedangkan si CD Peugeot dpt "rezeki"(sure duit bukan sumber tak halal ?) yg bodoh sokong tu biarlah miskin terus krn tak pakai otak...

    ReplyDelete
  34. Kalo melayu kurang ajar, melayu mana nk sokong, sepatutnya kita tunjuk contoh yg baik kat org, x kira apa bangsa sekali pun, pompuan tu memang samseng x reti bln puasa, takde masalah tak blh kita selesaikan cara baik, kalo setan dh menguasai nafsu, itulah jadinya

    ReplyDelete
  35. Melayu amno memang gitu. Bodo & angkuh!

    ReplyDelete
  36. Inikah adab dan perangai orang melayu.

    ReplyDelete
  37. Tunjuk contoh yang baik baik lah. Wahai manusia tak kira lah kalian melayu ke cina ke umno ke pas ke sama aje kalian semua manusia kan.... mati nati semua tu akan d perhitung

    ReplyDelete
  38. Tetiba aku teringat kat bini Mat Yo..

    ReplyDelete
  39. Taubatlah kita kena ingat kalau kita buat orang satu masa orang akan buat kat kita pulak

    ReplyDelete
  40. Aku perempuan bertudung dan aku malu

    ReplyDelete
  41. melayu ka cina ka india ka iban ka kadazan ka,sapa wt pangai kasi hentam!!!xda sngkut paut jati diri bagai...kalau bangsa aku sendiri jd bangsat cm2,utk apa aku bela dia?klu depan aku nk ja aku pijak2...

    ReplyDelete
  42. Senang cerita siapa pon kita dan apa pon bangsa kita kat atas dunia ni. Hormat la sesama insan.. sebab budi bahasa melambangkan siapa diri kita. Macam mana orang nak respect kita kalau kita sendiri tak pandai menghormati orang lain. Yg baik semuanya dari Allah yang buruk dari diri kita sendri

    ReplyDelete
  43. Ni bkn soal bngsa ke agama..tp adab..cer ckp elok2..ini setan xde..ade plak yg gnti tmpt dia..klo btul uncle tu slh..fikir gak..mgkin bsar awk tu pon slh gak..

    ReplyDelete
  44. Org mata sepek buat teruk lgi kita tak bising sbb dr kecik kita dah dididik ttg perangai buruk bangsa sepek ni tpi bila bangsa kita wat camni kita bising sbb mak bapak kita tak didik kita cam perangai orang makan babi nie..sbb nila setitik rosak satu bangsa..

    ReplyDelete
  45. Terlajak perahu boleh undur terlajak kata. Fikir la sendiri.. tak rugi berbudi bahasa sesama insan. Ni tak. Sesia je mungkin kena saman ataupun dipenjarakan.. ape yang boleh buat bukti ada. Saksi ramai.

    ReplyDelete
  46. Agree sgt sgt! Sebagai rakyat negara yg berbilang kaum, kita hidup sebagai bangsa Malaysia, x perlu kaitkan agama dan kaum dlm semua insiden yg melibatkan etnik etnik yg berlainan. Semua etnik dan golongan ada bad applenya tersendiri, dah lumrah, ada yg baik..dan ada yg buruk. Itu adalah hakikatnya. Tak kira bangsa dan agama. Klu nk di kirakan, sepatutnya dengan ajaran agama yg kiki ada, dr kecil, kat sekolah sampailah dewasa, beliau yg seharusnya bersabar. Tp Uncle yg bukannya beragama islam, punyalah bersabar. Itu nilai2 seorang manusia yg harus. Tak perlu pun ajaran agama. Cuma agama menjadikan kita lebih mulia budi pekertinya. Kesimpulannya, usahlah babitkan nilai agama dan kaum seseorang itu dlm segala insiden. Yg penting nilai nilai sivik dan moral yg sedikit pun dh dah cukup untuk mengelakkan kejadian sebegini.

    ReplyDelete
  47. Kiki minta maaf atas kejadian hari tu..mmg kiki akui silap tapi masa tu emosi kiki x stabil sgt2 sebab kiki tgh period..lupa plak pakai pad..kiki br je beli kat pasaraya..nk blk cepat tp cina tu langgar plak..so kiki marah la..maafkn kiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udah le, jgn bg banyak alasan org lain period gak tp ingat apapun alasan Allah S.W.T Maha mengetahui

      Delete
    2. Nyesal sebab dah kantoi dlm.Youtube....kalau tidak silap haribulan apek tu yang kena
      fitnah.mencabul.Kalau dah
      perangai macam tu.......fikir
      fikirkanlah.......

      Delete
  48. One word ..Memalukan!!

    ReplyDelete
  49. Its not about religion or racist.its about humanity..kiki u need help

    ReplyDelete
  50. Tamsap Uncle Sim yg gentleman takmau buat report polis, saya cadangkan Kak Long CDM25 cepat2 la minta maaf dgn uncle Sim secara terbuka n bayar repair cost pada keta yg diketuk berlubang bagai tu, klau tak tu lupakan la nak bniaga kat Msia ni..

    Kpd keyboard hero nak perjuangkan Islam tu, takyah la dok pakai Facebook, kata nak boikot Yahudi, Facebook yang Yahudi punya tu dok pakai jugak. Mark Zuckerberg tu terang2 Yahudi tak plak dijadikan issue.. apa lagi? kalau betul komited, deactivate la Facebook korg tu hah.. amacam? ade bran?
    Kat Facebook pangkah Yahudi, cita transformers tu Shea LeBeouf tu kan Yahudi, tapi tgk jugak kann... hahahah
    Renung2kan dan selamat beramal....... :D

    ReplyDelete
  51. Ni bkn pasal sepet ke tak sepet.sepet nk kurang ajar lantak lah dia..tp ni melayu Islam.perempuan yg dr luaran cantik bertudung..tp perosak bangsa..mcm ni ke nak dimegah kan sebagai seorang melayu muslim? Mana pergi kesabaran? Mana pergi keimanan? Mana pergi adab yg santun?? Malu lah malu..salah warga emas tu hnya sikit kerana kelalaian yg kdg2 mgkin satu kali kita pun buat..tak perlu pun "perempuan bertudung melayu islam" berperilaku smpi macam tu..terhina nya rasa...Subahanallah..

    ReplyDelete
  52. Kalau dia saman kau sebab sebarkan maklumat peribadi dia, apa kau rasa kau akan menang kes mahkamah?

    Sekadar bertanya.

    ReplyDelete
  53. helo orang bodoh2 sekalian...
    tak yah la nk ckp bangsa sepet ke bangsa kito
    tengok moral tu... nak ejek tu ejek attitude bukan agama/bangsa
    apasal bodoh sgt hah? u semua ni org islam ke tak? ader ke agamo kito ajar kite ckp buruk agama lain harr?

    cukup2..... aq cuma ejek bodoh mangkuk ayun harimau betina tu
    langgar skt nak maki mcm org tak pernah belajar. memang mcm monyet la wei
    tgk uncle tu rilek je...

    harimau betina ni pun satu... dia tak ikhlas nak minta maaf. masih ckp klu yg kene ni keluarge kite sendiri, mcm mana kita rasa?? bodoh ayun,, dari langgar sampai dah jd celebrity masih terpikir diri sendiri !!!! tak terpikir betapa terkejutnyer uncle tu dibuatnya tapi masih memaafkan dia!!!.... udah...terukla betina tu... jgn sampai ade samseng cine cari dia udah... hrp dia belajar dari kesilapannya.. klu tak.. mereka dan keluarge mereke tak aman nanti

    ReplyDelete
  54. patut lah monyet ni terus mintak RM2000..... rupanya TAK GEMAR BERHUTANG..... oooooooooh.... misteri dah terbongkar kenapa dia nak duit ganti skrang .... oooooh begini rupanya....hodoh, kaya (dgn duit haram), perangai mcm monyet, tak pernah belajar apa itu "Maaf tu separuh dari iman:

    eh sory.. tersilap aq type ni....manala dia nak maaf.... sbb iman pun takde separuh !!!!

    ReplyDelete
  55. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete
  56. hahaha kacau mari .xboleh buat bini oiiii .

    ReplyDelete
  57. Tak payah cerita pasal bab agama dan bangsa, sebab Tuhan bagi petunjuk untuk sama-sama kita sesama manusia menilai mana yang buruk yang mana yang baik. Apa yang dah berlaku, sama-sama kita ambik ikhtibar. Tuhan memberi petunjuk dengan pemikiran melampaui batas pemikiran manusia biasa

    ReplyDelete
  58. Orang dalam media sosial bab maki hamun, play god masing2 mendabik dada. Cuba kalau depan2 silap2 semua jadi macam orang2 dalam video tu. Jadi tunggul. Tengok je pakcik tu kena serang.

    ReplyDelete
  59. X pyh nk racist Sgt lah. Melayu, harap songkok je tinggi.

    ReplyDelete
  60. Saya gesa pihak Polis menahan perempuan gila ini dan mendakwa nya di mahkamah.

    ReplyDelete
  61. Alahhhh die mnta maaf sebab dah Ter"Famous" .. cuba kalau apa yg jadi tu xde yg rakam.. & dya xdikecam bagai... u olls agak2 dye tawu ke nak minta maaf.... memang xde la.. sebab tu org cakap .. menyesal dahulu pendapatan, mnyesal kemudian tiada guna.. Berfikir sebelum bertindak... tengokla status FB dya.. xbuang lagi pon sebenarnya perangai tu.. Percaya lah xkan semudah 1,2,3 dya nak berubah.....

    ReplyDelete
  62. Erm Puteri Umno, dpt ajaran drp si bapak Umno utk jadi Gengster

    ReplyDelete
  63. Dahlah bulan Puasa........pakai tudung pulak tu.....memalukan sahaja......orang kata setan kena ikat kaki masa bulan puasa......tapi setan betina tu terlepas plak....

    ReplyDelete
  64. Betul tu......kalau tak masuk berita bertambah naik minyak dia.......mulut dia je minta maaf dalam tv.....menangis konon............dengan orang tua bolehlah dia tengking......kalau dengan orang lain mungkin dia kena kung fu tu.........setan betina tu camna boleh lepas bulan puasa ni....

    ReplyDelete
  65. Aku sokong pak cik tu ambil tindakan undang-undang kepada setan betina tu.....biar padan muka dia...

    ReplyDelete
  66. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  67. Perempuan yg panas baran x pernah hidup gembira dlm sejarah peradaban hidup manusia.Dia akan gagal dlm semua perjuangannya....hang tontonlah filem Tamil "Padaiyappa"

    ReplyDelete
  68. Disini saya ingin menceritakan punca sebenar yang menyebabkan kiki mengamuk ( tiada dalam rakaman video viral). Sebaik saja kereta Pegeot Kiki dilanggar oleh kereta toyota uncle Sim, beliau teros keluar dalam keadaan amat kecewa sebelom bergegas mendptkan uncle sim yg masih berada di dlm kereta. Kire2 seminit Kiki ketuk cermin pintu kereta tersebut bgi menyuruh uncle tersebut keluar.. Sebaliknye uncle tu hnya menurunkan cermin dan berkata " sikit saja ma, kasi cincai lorh". Kiki yg tidak puas hati terus ketuk cermin terbabit kali ni agak kuat. Sebaliknye uncle tersebut mengeluarkan not rm50 dan paksa kiki ambil.

    Akibat berasa tercabar dgn tindakan uncle yg tak sporting tu, Kiki teros mengambil lock stereng dan mengetuk kereta terbabit. Sebenarnya tindakan kiki bukanlah hendak mencederakan uncle sim. Sebaliknye mahu uncle sim keluar. Sebaik saja uncle keluar.. Kiki teros merampas kunci kenderaan toyota terbabit. Uncle yg terkejut dgn tindakan kiki tersebut telah terlepas cakap mengatakan "pukimak melayu sohai".

    Dan berlakulah tindakan yg tidak terkawal bila Kiki mengamuk. Hal yg sebenarnya Kiki mengamuk bukanlah sebab kenderaannya dilanggar sebaliknye tindakan celupar uncle tersebut menghina bangsa melayu.

    Seharusnya kita bersama sama Kiki menyokong beliau dari belakang. Tapi ape yg berlaku, kiki berterusan dihina. Malah ada ugutan utk merogol beliau yg pihak media sendiri tidak mahu siarkan. Sebaliknye berterusan memuji uncle sim.

    KENA DENGAR KEDUA PIHAK..JGN CEPAT BUAT PERSEPSI...

    ReplyDelete
  69. http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/DakwaanKikidihamunmengarut/Article/index_html

    Dakwaan Kiki dihamun mengarut

    Kuantan: Siti Fairrah Ashyikin Kamaruddin atau Kiki, 30, yang didakwa bertindak keterlaluan dengan membuli seorang lelaki warga emas, di Pusat Transformasi Bandar (UTC) di sini, minggu lalu, bukan disebabkan selepas dimaki oleh mangsa.

    Sumber polis sebaliknya berkata, berdasarkan siasatan, Kiki dipercayai bertindak sedemikian kerana bengang selepas lelaki itu tidak mahu keluar dari kereta, selepas kenderaan mereka terbabit dalam kemalangan kecil.
    "Keterangan lelaki berkenaan juga mengesahkan dia tidak mengeluarkan kata-kata kesat kepada Kiki pada masa kejadian," katanya.

    Menurutnya, surat terbuka yang mendakwa bahawa Kiki bertindak ganas kerana selepas dimaki oleh warga emas itu adalah rekaan pihak tidak bertanggungjawab.

    "Saya sudah membaca surat berkenaan dan pada saya semua dakwaan itu adalah mengarut," katanya.


    Semalam, satu kenyataan disebarkan di laman sosial bahawa Kiki bertindak keterlaluan selepas dimaki oleh lelaki berkenaan. Ia turut menyatakan bahawa lelaki berkenaan turut menghamburkan kata cacian berbaur perkauman.

    Sementara itu, Kiki dijangka akan didakwa mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana merosakkan harta benda di Mahkamah Majistret di sini, esok.

    Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/21

    ReplyDelete
  70. Omak kau, yang kamu ni pergi buka pekong orang tak rasa dosa ke?? Esok Allah buka pekong kamu soon.Perangai kamu sama atau lebih teruk dari Kiki. Memang tak manis Kiki marah2 orang tua tu. Tapi apa awak rasa kalau you minta orang bayar kereta kemik you dan orang cuma nak bagi RM50 sambil kata "kira cincai loh" dan bila demand lebih dia kata "lu pukimak melayu sohai". ..Lalu Kiki yang berang dgn cakap Apek tu terus hempuk stereng lock tu atas kereta. Itu nasib baik Kiki. Kalau saya, pakcik ni rugi ribu2 lepas kena saman dgn saya, dgn claim insuran, report polis, snap gambar dan record kata "pukimak"dari mulut dia. So jangan le berat sebelah ye "keyboard warrior"

    ReplyDelete
  71. Apesal minah ni menyebok kat Selangor. Meniagalah kat negeri kau!!! Ape negeri sendiri mundor sangat ke?????

    ReplyDelete
  72. aku nak lepas rasa geram aku ni...
    sory lah....
    pompuan beruk
    pompuan macam kau ni lah aku benci...
    ko tu pompuan...jangan nak lebih lebih...knasib baik pak cik tu penyabar...kalu aku...hey tak makan penampar ke hee...pompuan wat cara pompuan ...babi...

    ReplyDelete
  73. "Kasih sayang sebagai seorang ayah mampu menahan beban hidup untuk kebahagiaan anaknya." Sekalian Blogwalking ya, gan? semoga hari ini penuh berkah.. Amiinn

    ReplyDelete