Saturday 25 August 2012

BIAR GAMBAR BERBICARA....KERETA MILIK RAKYAT DENGAN KERETA MILIK ANAK PEMIMPIN UMNO!!!!Amat tersentuh jiwa dan terguris hati apabila admin melihat gambar-gambar ini.

Perbandingan antara kereta milik rakyat dengan kereta milik anak mantan pemimpin teragung UMNO, Tun Dr Mahathir Mohamad, Mokzani Mahathir.

Punyalah kaya raya anak Mahathir ni... cukai jalan saja setahun hampir RM25,000 tidak termasuk insuran.

Harga kereta jangan cakaplah.

Tak mungkin beliau hanya memiliki sebuah saja kereta.  Paling kokak 4 buah kereta mewah. Itu paling lekeh.

Zaman UMNO memerintah jurang hidup rakyat dengan para pemimpin UMNO termasuk anak beranak, kaum kerabat dan kroni amat jauh sekali.

Mungkin sebab itulah Tun Dr Mahathir Mohamad beriya-iya maukan syaitan dan jembalang yang rapat dan beliau kenali secara peribadi, menjadi pemerintah negara ini dari malaikat yang belum teruji. Rupa-rupanya inilah sebab utamanya.

KERETA KINI SUDAH MENJADI ALAT KEPERLUAN DAN BUKANNYA KEMEWAHAN.

HANYA PEMIMPIN YANG BERJIWA RAKYAT.. MERASAI DENYUTAN NADI RAKYAT SAJA YANG MAU BERKERAS HARGA KERETA DITURUNKAN.

YANG PALING PELIK SEKALI... PARA PENGIKUT UMNO KEBANYAKKANNYA HANYA MEMILIKI SEBUAH KERETA PROTON MAUPUN PERODUA... TETAPI MENYOKONG TAKSUB UMNO YANG PARA PEMIMPINNYA HIDUP MEWAH DILUAR KEMAMPUAN MINDA KITA BERFIKIR.

2 comments:

  1. Apa nak kepoh. Bapak dia dah songlap 44billion.
    Sapa yg undi BN. Bukan ka hangpa sendiri.
    Bawak la kereta cabok hang tu terjon paya.

    ReplyDelete
  2. rsa2nya, tuan punya kereta ni nak ikut ke 110 km/j kat hghway?

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...