Saturday 31 January 2015

MOHON JANGAN KETAWA KUAT SANGAT ... GUAN ENG TERUS TAMATKAN SIDANG AKHBAR APABILA DITANYA MENGENAI DEBAT DENGAN SETIAUSAHA AGUNG PAS.Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng hari ini terus menamatkan sidang akhbar apabila para pemberita mendesaknya memberi respons sebagai setiausaha agung DAP terhadap cabaran PAS agar beliau berdebat tentang isu pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT).

Sidang akhbar itu diadakan selepas beliau melancarkan Cafe Sains Pulau Pinang di Butterworth.

Pemberita beberapa kali meminta Lim memberi responsnya terhadap cabaran Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali untuk berdebat tentang isu pilihan raya PBT, tetapi Lim mengulangi kata-kata 'ada soalan lain tak?'

Apabila pemberita terus bertanya tentang perkara itu, Lim menamatkan sidang akhbar itu dengan ucapan 'terima kasih'. Sebelum itu, beliau menyentuh tentang beberapa perkara lain, termasuk kesan pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Mustafa dilaporkan mencabar Lim berdebat tentang isu pilihan raya PBT. Rabu lepas, pemimpin PAS itu menyelar Lim kerana didakwa berkata beliau (Mustafa) bersetuju pilihan raya PBT diadakan, sedangkan beliau tidak berkata demikian.

Sebelum itu, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dilaporkan berkata pilihan raya PBT yang diperjuangkan DAP boleh melebarkan lagi jurang ekonomi antara golongan berada dan tidak berada serta boleh mencetuskan pergaduhan kaum seperti peristiwa 13 Mei 1969.

Pada khamis, Setiausaha Penganjur DAP Loke Siew Fook mengeluarkan kenyataan yang mempersoal sama ada Mustafa cuba membakar jambatan yang menghubungkan PAS dan DAP apabila beliau mencabar Lim untuk berdebat.

Beliau berkata cabaran Mustafa itu sama seperti melayan DAP sebagai musuh politik dan mendakwa Mustafa tidak pernah bertindak demikian terhadap Umno yang menjadi musuh politik PAS.

Pada Ogos tahun lepas, Mahkamah Persekutuan memutuskan kerajaan Pulau Pinang tidak mempunyai kuasa untuk mengadakan pilihan raya PBT.

7 comments:

 1. kan aku dah cakap, dia ikut cakap papa dia la tu... jalan selamat nya ialah 'diam'... anak papa kan.... bijak gitu...

  psssst... takde kote....

  ReplyDelete
 2. Aku tak ketawa tapi nak terkentut bila tengok LGE, maaf ya tak tahu kenapa tiba2 angin busuk terkeluar

  ReplyDelete
 3. SURUH CINABENG DAPig POTONG LANCAU KASI ANJING MAKAN LA


  DEBAT BUKAN BUDAYA CINABENG DAPig KE??


  KAH KAH KAH

  ReplyDelete
 4. "Beliau berkata cabaran Mustafa itu sama seperti melayan DAP sebagai musuh politik dan mendakwa Mustafa tidak pernah bertindak demikian terhadap Umno yang menjadi musuh politik PAS".
  Pegile lu babi daPIGS. Aku nak tengok korang pijak kepala MCA dan GERAKAN dulu. Celaka punya daPIGS

  ReplyDelete
  Replies
  1. Memang kelakar macai diatas tunjuk emosi anti DAP.... DAP itu Cina ?

   Helo macai sial.... Kamu tak nampak Cina bagi duit Melayu jadi Barua ?

   Belajar dulu dengan Zahid komedi...tanya kenapa dia sayang dan sanggup berkorban apa saja terhadap Cina berstatus raja judi...
   Cina tu sokong DAP.

   PAS jadi gila sekarang pasal kroni mereka sudah tidak boleh monopoli ekonomi dalam Selangor sejak Khalid Ibrahim kena terajang dengan PKR.

   Kalau Khalid gagap tu masih jadi MB Selangor duit simpanan Selangor akan berpindah ke Kelantan buat projek pembangunan.

   Apa pasal Guan Eng nak berdebat dengan lebai malang secara terbuka sedangkan agenda PR perlu bermesyuarat secara tertutup ?

   Khaaak tuiii....


   Delete
 5. Agenda DAP ialah untuk mendiamkan laungan azan.

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...