KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 24 December 2013

KECOH MUHYIDDIN YASSIN DAN ZAHID HAMIDI DI KATAKAN SEDANG BERSHOPPING DI HARRODS LONDON KETIKA RAKYAT DI HIMPIT TERUK DENGAN KOS HIDUP YANG SEMAKIN MENINGKAT TINGGI!!!


Ada seorang pemegang akaun Facebook dengan bangga menghebahkan kepada dunia betapa berlakunya sejarah dalam hidup beliau semalam apabila bershopping dengan TSMY dan Zahid Hamidi Wintersale di Gedung Harrods, London England.

Umum sudah pun mengetahui betapa rakyat kini sedang tertekan kuat dengan kos hidup yang semakin meningkat tinggi tapi para pemimpin tertinggi UMNO dengan suka hati tanpa ada rasa terteka boleh pergi bershopping sakan diluar negara .. bukan calang-calang tempat mereka bershopping .. Harrods London lagi.

Dalam negara bukan main lagi menyeru rakyat melancong dalam negara dan beli barang jenama negara tetapi sendiri tidak lakukan .. Cakap tidak serupa bikin .

Jika apa yang dimuat naik ini tidak benar maka kedua-dua TSMY dan Zahid Hamidi kena beri penjelasan sebenar.

28 comments:

  1. Ye macai-macai semua apa mau kata?? mana main shopping kat Harrods kat KLCC mesti London maaaa.....

    Kita kat sini makan ikat perut, simpan duit nak beli buku sekolah dan pakaian sekolah anak-anak serta bayar van sekolah.... mereka joli di London.

    Tiket kapal terbang pergi balik pun dah berapa ribu sorang. Kalau bawa keluarga sekali dah jadi berpuluh ribu.

    Itu belum masuk kos shopping. Kena ingat average 1 pound sterling = RM5.00

    So overall cost mau ratusan ribu ringgit.... hu...hu...hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. biaq pi la, duit depa. duit depa banyak maa.
      kita rakyat yang terbeban ni, tengok aje laa.

      Delete
  2. Setahun berhidmat,diberikan cuti seminggu sambil window shopping dan bergambar dengan peminat, okey kot. Kalau tak mampu Harrod KLCC ada. Kalau tak mampu Coketrod pun ada. Kalau tak mampu lagi tengoh gambar pun okay maa.

    ReplyDelete
  3. Takpa lah tu.....kan dia pegi tu tengah wintersale............kat Malaysia baju panas semuanya mahal-mahal kan, kan............

    ReplyDelete
  4. Hidup wasatiyah tapi mereka munafik tak ikut.. Lagu itu pun rakyat lagi tak bangkit masih lagi dok ingat mereka baik belaka.Dah biasa makan duit haram, mana tahu susah rakyat, dari PM sampai menteri pun boros, dah tahu hutang berbillion billion lagi mahu tunjok shopping di negara yang telah menjajah minda mereka walau pun kita dah merdeka.Rakuyat di suroh berbelanja di dalan negara, mereka tidak, itu lah kata tak serupa bikin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suruh rakyat guna barang tempatan tapi dia beli barang luar negara

      Delete
  5. masing2 mencari ketenangan kat London.. duduk kat sini dok asyik kena maki jer.. hehe

    ReplyDelete
  6. Syiok nya boleh pi London shopping sambil tengok Chealsea main bola.

    ReplyDelete
  7. Apa salahnya shopping di kota London? Mereka sedang mencari alat paling canggih untuk mendengar denyut nadi rakyat.

    ReplyDelete
  8. Hidup Melayu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro lu salah bro sebenarnya begini..mampos omno bidup melayu. Kan gitu kan baru betul maa. Atau pun begini..kojol omno hidup melayu. Kan baru ada makna kan. Hi hi

      Delete
  9. Bila diberi pilihan tak nak pangkah yang sedia berkhidmat untuk rakyat...ni pegi pangkah geng penyamun....ada 22 ni bawak makcik2 felda sama ke??? makcik2 felda setakat putrajaya/langkawi tu pun naik bas ramai2.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 1808. Itulah masalahnya ko fikir ikit bontot ke..fikir ikut kepala lutot? Yg dia pergi tu dgn jet esukutif kerajaan. Ko tak baca utusan ke bro? Jadi sape tanggong depa? Rakyatlah yg tanggong bodo!!!! Balik ke mesia kedua2nya siap klimlah bodo!! Lain kali ko kena perabis baca utusan laa. Ko umno mana? Cawangan mana? Cawangan ulu jeli jeler kelantan ke? Patutlah bengap sangat.

      Delete
  10. Apa masalahnya? Dia ada hak untuk bercuti dan pergi bercuti. Jadi kesalahan kalau gunakan duit rakyat. Tapi kalau guna duit sendiri, lantak ler. Takkanlah dengan gaji dan elaun, dia tak mampu nak pergi duit sendiri kut. Pak cik aku yang berniaga restoren aje pun mampu bawa anak isteri makan angin di London juga.





    ReplyDelete
    Replies
    1. patutnya depa gi melancong kat langkawi anak beranak. dengan itu pelancongan di malaysia akan maju.

      depa patut beli barang buatan malaysia. Induatri tempatan akan meningkat. ekonomi negara akan berkembang.

      kalu pergi luar negara, melancong kat sana, beli belah kat sana, akan berlakulah aliran wang ke negara lain. ini tak baik untuk iklim perniagaan di negara kita. Patutnya kita suruh orang UK melancong kat malaysia. ini sudah terbalik.

      kita amat simpati dengan menteri pelancongan malaysia kerana kempen melancong dalam negeri tidak berhasil kerana menteri kita sendiri melancong luar negara.

      Bila kakitangan awam nak gi melancong luar negara, depa kena isi borang gi melancong..... depa ada isi?

      Delete
  11. Alahai.. yg skt hati sgt pehal? Dia pki duit dia sendiri korg tau ke? Bkn pki duit korg pun. Skali skala nak cuti ngan family. Diorg pun manusia gak. Klu cuti dlm malaysia pun org mengata, cuti luar pun mengata. Alang2 dah nk kena kata, baik cuti kat luar.. berbaloi jugak kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kita guna duit kita gi melancong luar negara. Jom kempen kat kengkawan melancong luar negara

      Delete
    2. Tak sakit ati pun..sebab ada penjilat cam kau nie,bebal ,ade dia g tau pada kaudier guna duit sendiri hemmm bukan duit tue kau yg jaga letak celaj burit..bongok

      Delete
  12. Dah mmg macai..pemimpin bagi taik pun dia kata pizza..kah3

    ReplyDelete
    Replies
    1. taik pom taik la. asalkan rasa pizza

      Delete
    2. Klu rasa piza takpe bro tapi betul2 rasa taik hehe irupun depa lantak mencekek jugak tak kira rasa taik ke taik laa asalkan pemimpin depa suruh. Kih kih

      Delete
    3. Gua setuju...penyokong2 Anwar Ibrahim memang macam tu. Dah sah-sah mangkuk tu hidup berbohong dan berlakon pun, masih ngikut buntutnya juga...masih sangka taik yg dia bagi tu piza.

      Delete
    4. Ape yang Anwar Ibrahim bohong??habaq mai sat..

      Delete
  13. Kalau pemimpin pembangkang dah msk buletin utama dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan kalau pemimpin pembangkang, gerenti korang semua tutup mulut, buat-buat tak nampak, kan?

      Delete
    2. Terang2 kebodohan kau tunjuk.Bukan buat x nampak bukti air liur kau saja yg ada...baik g air liur babi....ade otak pikir bongok.Pemimpin Umgok dan pengikut lagi x 10 bongok .Sial kau nie bagi bukti ...jgn komen kalau bengap nak mampus

      Delete
  14. Anuar tak pakai baju batik Malaysia..

    ReplyDelete
  15. Si Jib Kak Moh boros so Mudin Yasin & isteri takkan nak tengok je..join le skali rugi beb xperabis duit rkyat ngara yg punya..biar sama2 masuk neraka jahanam yg petama adalah pemimpin2 yg zalim rasuah penipu rkyat...

    ReplyDelete