Friday, 28 March 2014

KEMALANGAN JALANRAYA DI LANCHANG PAHANG MENYEBABKAN PRODUK NADIR BUMI DARI KILANG LYNAS BERTABURAN DIJALAN RAYA!!!!




Kemalangan jalan raya di Lanchang, Pahang pagi ini yang melibatkan sebuah lori sarat dengan muatan produk nadir bumi dari kilang Lynas Lynas menyebabkan muatan berkenaan bertaburan diatas jalanraya sehingga jalan terpaksa di tutup kepada lalu lintas.

Sehingga kini tiada kemalangan jiwa di laporkan.

24 comments:

  1. Haluuuuuuu. .........

    Bahaya sungguh beb hngga lalu lntas pun trpaksa dtutup...lu lhat yg bju kuning tu pkaian cam angkasawan jer...mna denan jerawat nih...hoi nan...lu prgi angkt lu nyer mkanan....klu lu tkut suruh jer cai ngok lu sini dn disini tlong lu clear kn...hbis ler toksid rkyt lnchang...jkkk msti lari mncanak smbunyikn diri...pueee

    Khak tuih

    ReplyDelete
    Replies
    1. cai karat biru kata benda tak bahaya..mcm longgokan tahi lembu saja..sebab tu depa mati matian sokong projek tu..

      Delete
  2. Mmg dah diduga akan brlaku lmbat laun. Malaysia blm mmpu lg utk mewujudkn tahap tenaga kerja pemikiran kelas A di semua sektor prkilangn atau industri dlm negara.

    ReplyDelete
  3. Minta2 ada macai pahang cacat otak selepas terdedah pada sisa toksik ni..

    kuikuikui

    ReplyDelete
  4. kalo produk atau sisa Lynas, tentu ade kesan2 radiasi.. PBT pegi le check. jangan dok goyang kaki je...bagi tahu satu negara....

    ReplyDelete
  5. malang sungh negara kta sjk keblkgn ni lps stu-stu musibah luar jgkaan menimpa.mugkn ad yg x kna spi jdi bgini. fikr-fikrknlh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan salahkan Allah SWT...yang tidak kena adalah cara orang Melayu buat kerja. Malas dan buat sambil lewa. Berfikir dengan kepala lutut. Bagaimana management boleh ambil safety manager dari specis mangkuk ayun, dia tidak tahu sisa radioactive merbahaya....sijil safety ni boleh dibeli sekarang ini...bayar seribu dan attend seminar dah dapat sijil safety....
      tranporter tu siapa yang punya...macam mana management boleh engaged lori angkat sampah bawa brg radioactive...Siapa pulak yang benarkan lori itu melalui Jalan Lancang...patutnya dia kena lalu Mersing lebih landai

      Delete
  6. Sebab bahaya radiasi le australia tak buat kilang tu di sana...gurun kat sana lagi luas dari malaysia...cuma pemimpin kita je jenis baghal...pandang duit semata

    ReplyDelete
  7. Tempat tu jauh ke dari Pekan?

    ReplyDelete
  8. Korang rasa ada masuk tv3 tak ini malem? Klu ada full coverage, korang rasa elok ke kalo aku sunat balik?

    ReplyDelete
  9. MB Pahang kata, nadir bumi tak merbahaya... tak perlu takut mati. Tunggu dan lihat kesan nya jika terbukti nadir bumi itu merbahaya maka orang Pahang perlu masukkan bahan itu kedalam mulut MB mereka. Lepas tu tanya dia..... apakah ada rasa lemon ?

    ReplyDelete
  10. tidak apa. kemalangan kecil saja. buat sementara itu bolehlah muatan yg bertaburan itu disimpan seminggu dua di rumah mb pahang sementara kerja-kerja membersih dijalankan

    ReplyDelete
  11. KAH KAH KAH..... Cakap selamat... tu baru tumpah belum lagi bocor... pegi la pakat kutip ramai-ramai....

    ReplyDelete
  12. Kita penghuni kg pun tau nadir bumi 2 apa. Slh satu nk appear screen colour. Kalu x dak menatang ni hitam putih la jwpnya.Google jer dah tau. Sisa ni mmg bhya kalu terdedah. Sisa ni di simpan di negara kita jugak. Kilang ni skala besar bukan kilang buat kerepek tepi jln. Long term nak selenggara sisa ni ada ke kerajaan pikir. Suruh menteri yg berkenaan buat umah dia tepi kilang lynas buktikan pada masyarakat setempat yg kilang lynas x berbahaya. Baru tumpah tepi jln dah tutup jln. Kalu tempat simpan sisa 2 bocor agaknya satu daerah kena pindah.

    ReplyDelete
  13. Lepas satu turun lagi satu bala.......

    ReplyDelete
  14. Tak pa malaysia boleh....kah3..hahaha

    ReplyDelete
  15. LAHAD DATU, KEMARAU, CUACA PANAS, HARGA NAIK, MINYAK NAIK, SARA HIDUP NAIK, CATU AIR, PERJANJIAN AIR TIPU, TAIB MAHMUD TAMBAH KAYO, DUIT JATUH, TRAGEDI DSAI, TRAGEDI MH 370, LETUPAN SERIAN, PERANGKAP GST, SALAHLAKU TUN M, LYNAS, (SEMUA BERLAKU DALAM TAK SAMPAI SETENGAH TAON) ......lepas ni bala apa pulak nak turun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ramai bala kat Malaysia...Balakrisnan, Balasubra, Balamaniam dan Balathir....Kalau nak bala...bubuh nama anak kau Al_Baladen..
      Nabi Muhammad dah doakan yang umat dia tidak mendapat bala seperti umat yang terdahulu. Aku yakin dengan doa Nabi Muhammad yang mustajab, umat ini dijauhkan dari bala...Uztaz kau tak ajar bab ni ker? Bilang ustaz kau jangan asyik ajar kitab kuning ajer..kitab lain kena kaji jugak
      Selawat 2 lah berbanyak...kalau nak tulis pun pakai otak, jangan pakai kepala lutut..

      Delete
  16. Ini semua andaian semata. Spekulasi. Tu cuma kicap tertumpah. Tak perlu pakai baju hujan tu, Mereka ni hanya nak burukkan Msia. Pakai spenda je dah boleh tangani masalah ni sebenarnya. Satelit Razaksat tidak mengesan pun apa2 radiasi. Jika tak masakan kita berani dan sokong bukak kilang Lynas kat Msia ni. Ostolia pun tak berani macam Msia tau. Kita patut bangga. Kita hendaklah beri sokongan sepenuhnya kepada MB dan menteri temasuklah Najib Razak. Mereka tau apa yang terbaik buat kita. Biar kita jadi zombi asal omno terus bekuasa. Betul ke apa aku cakap ni???!! Alamak dah tekena efek radiasi lah!!

    ReplyDelete
  17. Ko pegila tolong pakai spende koyak ko tu... cakap berdegar2 buat ape.. ajak mak bapak ko sekali... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikikiki hidup pas.... Allahuakbar.. Calit sikit2 bg org ohno umno rasa kot2 boleh idup lama... Jadi hulk... Kira ok lah apa

      Delete
  18. tudia betape tuhan nk tunjuk bnda yg dikatekan tak bahaya.. hambikk

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...