KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 14 May 2013

GEMPAR!!!!!... RIBUAN RAKYAT JOHOR BERDEMO DEPAN IBU PEJABAT POLIS TANGKAK, BANTAH KEHADIRAN DSAI DI JOHOR RABU INI!!!!



Dianggarkan tidak kurang 2000 warga Johor yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat, NGO, guru-guru Agama telah berkumpul di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah Tangkak, Johor  bagi membantah kehadiran Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Johor bagi Perhimpunan Kebangkitan Rakyat Membantah Penipuan PRU 13 yang dijadualkan akan berlangsung malam Rabu ini.

Maka amat wajar para pengajur terutamanya DSAI sendiri untuk memikirkan sama ada mau meneruskan atau batal terus Perhimpunan tersebut memandangkan bantahan dari rakyat Tangkak amatlah kuat sekali.

Lagi pun bukankah Johor negeri UMNO paling kuat gagah perkasa sekali dalam dunia...PRU 13 yang lalu membuktikan UMNO tetap teguh dan tiada kawasan pun UMNO tumpas.

Kalau tak percaya cuba tanya Ahmad Maslan dan Puad Zakarshi.

74 comments:

  1. DYMM Sultan Johor memberi nasihat jangan buat FITHNAH.
    Ketua Polis Negara memberi amaran jangan ada mana mana pihak cuba memporak perandakan keamanan di negara ini.
    Renongkan lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa fitnah???
      siapa penipu???
      siapa tak bertanggungjawap???
      inilah malaysia buta mata buta hati!
      bangkit lawan tak kira apa halangan kami pr serang>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>sampai bn/umno tumbang hantar ke banglades sebab mrk ni banglayu tak boleh memerintah negara ini.

      Delete
    2. Kahkahkah....ko orang ada tengok tak gambar Khalid Gagap angkat sumpah, ada keluaq dalam TV3.....siap kena pegang tombak beb....udah lah tu dia kena baca aku janji manifesto PR....kahkah....haaa tu lah, habak lagi manifesto bukan janji. Kali ni kalau dia belit lagi pasal aku janji tu, aku rasa kena sula dek tombak tu!!!

      Tuanku Sultan agaknya bengang dengan spesis ulau ni.....nak buat camana, tak ada choice....dah lah Jijah Sepet bagi satu nama saja kat Tuanku Sultan... depa ingat depa boleh trap Tuanku Sultan...kahkahkah sorrylah beb, Tuanku Sultan lagi terror dari juak-juak PR ni semua....yang bestnya macai-macai PR ni - bab Khalid Gagap kena baca akujanji, depa tak habak pulak.....dah termalu lah tuuu...

      Delete
    3. Mudah mudahan anti KG akan dibalasNYA dgn hisab yg sangat berat dan dicampak masuk ke dalam

      Delete
    4. Amiiinn..

      Delete
    5. ada masalah ke Khalid tu gagap? gagap percakapan tak semesti nye gagap pemikiran & gagap perbuatan. Jangan bile ade anak gagap malu nak mengaku anak plak...tak paham tul pasal gagap pun nak jadikan isu...

      Delete
  2. Kah kah kah
    Kah kah kah...
    Nak komen pun malu..
    Woit! Balik tidur lg syoklah..
    tak fahamlah puak2 UMNO ni, PR buat demo, SALAH! puak2 ni berdemo beratus ribu org, x salah plk yeee..!
    Ini x adil!!!

    Ihsan:media Chennai

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau malaysia boleh adil mungkin kiamat nanti!
      sebab tu kita serang>>>>>>>>>>>>>sebelum kita yg merana di malaysia ini.

      Delete
  3. "Polis kata jangan..." kata Pak Lah.
    "Ini cadang ke soalan?" Sampuk Rais Yatim.

    ReplyDelete
  4. Uiiii ramainya.... Sayup mata memandang. Heheh..

    ReplyDelete
  5. Rais yatim kire lebeyh kurang 5 ribu org yg bntah dsai g johor

    Che'en punyer (blog)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha........sebab tu tan sri anwar kata mrk rabun......yg ratus ribu kata ratus org tetapi ciput ni kata ribu org macam mrk boleh memerintah negara ini lg sebab kira pun tak pandai patut malysia boleh hutang samapai ratus billion.
      bangkit rakyat serang>>>>>>>>>>>>>>>bn.

      Delete
  6. kalau dah kalah tu mengaku kalahlah!...jgn cuba mengapi2kan emosi rakyat!...kena pakai otak dn fikirkan bahawa orang melayu tetap pertahankan parti keramat UMNO... tak nampakkah angka 88 adalah datang dpd pengundi Melayu UMNO yg menunjukkan mereka akan terus memilih BN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.......kalau umno boleh menang tak payahlah beli undi!tak payahlah curi undi! tak payahlah guna bangla! tak payahlah sampai 3am baru siap kira undi!
      kamu tak malu ke kata umno menang n kata lagi melayu akan sokong umno! sy rasa cuma banglayu sj akan sokong sebab sama je penipu rakyat malaysia.

      Delete
    2. umno taik babi. hantu setan pembunuh bangsa melayu.

      Delete
  7. UMNO parti penyelamat Melayu dn Islam utk selamanya!...t.kasih Umno dn BN...luv U!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 je parti melayu di bn,selain nye?

      Delete
    2. Selainnye parti barua dan macai2.

      Delete
  8. syukur ke hadrat Allah swt BN tetap utuh dn menjadi parti memerintah selepas Pru 13 ni...hidup BN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha......penipu kamu kata parti yg tegakkan keadilan rakyat melayu. kamu semua samanya bodoh n patut banglayu bagi bangsa kamu sebab kamu malukan melayu yg kamu sanjung2.

      Delete
  9. wak wak kat atas, tolong bagi satu sebab yang betul betul kamu faham mengapa aku perlu sokong umno aka bn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah tanya sebab mrk tu banglayu sebab tu sokong umno!
      jadi tak payah tanya buat sakit hati sj.

      Delete
  10. umporno mangkaq14 May 2013 at 20:22

    pengundi hogbeend yang teramat bodoh lagi bangang.terima lah GST.tanda hati dr parti haramjadah.

    ReplyDelete
  11. heran bebenor kita Anwar Berahim macam cacing kepanasan selepas Pru 13 ni kenapa yek!...entahlah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah guna otak bukan lutut.
      tan sri anwar tokoh melayu yg tiada lagi kat malaysia ni yg berjuang sepanjang hidupnya demi rakyat maka bila kamu faham kamu juga akan sokong sampai kamu sdr pun tak tahu kenapa n entah. hahahaha.......!

      Delete
    2. masalahnye..anuwar yg puak macai Pr agungkan sgt ni ni adalah pengkhianat bangsanya sendiri....org mcm ni korang yg macai2 ni nak percaya..sedangkan kawan2 baik nya sendiri tinggalkan dia....fikir2 kan lah...orang kalu perangai baik xkan sume kwn tinggalkan....

      Delete
  12. orang Melayu Cina, India dn lain2 kaum kena sokong BN kerana BN merupakan parti gabungan yg telah berjaya mengisi kemerdekaan dn membina negara bangsa selain berjaya mempertahankan keamanan dn kestabilan negara berbilang kaum...manakala pakatan pembangkang merupakan pakatan yg rapuh dgn berlainan ideologi...pas dg ideologi ekstrim mahu tegakkan Negara islam dn hudud yg terang2 ditentang Parti Dap yg perjuangannya Malaysian malaysia yg ditentang orang melayu pula...PKR pula hanya berjuang untuk mengangkat seorang individu utk jadi Pm yangmana pemimpin ini masih bergelut dgn isu moral berbanding PM DS Najib kita lihat seorang pemimpin yg bijak telah memboktikan kebolehannya memacu ekonomi negara dgn cemerlang, kelihatan amat kuat bekerja dan ikhlas untuk menjayakan transformasi negara!... sila fikir2 kan...T.kasih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha geli aku dengan komen ini.mengampunya la hai.

      Delete
    2. Betul memang lain ideologi tapi sama matlamat utk hapuskan rasuah,kronis,ketulusan dan keadilan utk rakyat.kes rasuah ikan bilis je cpt kn hukum tp rasuah sebesar gajah tutup sblh mata.mana transformasinya?Hidup rakyat makin terhimpit2 terutama dibandar mcm2 perlu byr yg asyik naik tak pernah turun.jenayah makin meningkat dgn tembak menembak mcm koboi.rasa tak selamat duduk dlm rumah pun takut kawasan ramai pndtg .so renong2la wak mangkuk!

      Delete
    3. bukan dia tak faham cuma dia masih tak sedar sebab dia setuju rasuah dimalaysia sebab dia pun sama n dia ni tak akan faham sebab akal ada cuma kurang bijak sikit sebab tu mudah ditipu n byk lg yg sama macam ni sebab pandai dgn yg nampak je tapi yg tak nampak dia tak percaya sebab tu mrk macam ini.
      kalau isteri dia kena rogol oleh datuk2 lepas tu polis tak tangkap datuk2 n kata bukan datuk2 tu yg rogol mungkin isteri kamu sdr rogol! hahahahaha mungkin macam ini dia org boleh faham kut.

      Delete
    4. Wak Karto mabuk tuak ke??? mana Cina nak sokong BN lagi, ari tu kan Najib kata Tsunami Cina. BN akan lingkup selepas PRU14.

      Delete
    5. Rasa-rasanya mcm pernah ku dengar ucapan Wak tu tapi di mana yer... Oh..yer, baru ku ingat. Dari spesis-spesis Umnogok bangang mcm wak tu jugak.

      Delete
    6. Oi anon 21:14! Kalau nak free semua, gi dok hutan sana! Wah kau, lemak hidup kau semua nak murah.. Gi blajar sampai PHD sana..Cari kerja gaji RM20 ribu ke atas, baru rasa semua barang murah.. Ini kerja pon belum tentu rajin, pastu nak bising² barang mahal, bil naek la ape la.. Pastu xda duit, gi wat jenayah.. Nak layan nafsu murah kau, memang malaysia jadi indonesia.. Bebal..

      Delete
  13. Bodo lg tolol bg tol free,myk turun,ptptn dn sebagainya tak mau.kita cuba dulu kalau tak laksanakan tukar blk lg 5 thn.sikit hr naikla hrga mcm2.kroni2 bn atasan senyumla habuan utk mereka.yg akan tanggung beban rakyat mcm kita juga.nsb baik ada brim500 utk tambahan bekalan slm setahun.sorri sy tak sokong mana2 parti tp dah rasa terhimpit dgn htg utk membesar anak2 bljr di ipt.tak mcm zaman sy ms menuntut pd tahun akhir 70an yg mn krjaan benar2 bantu kami diIpt tanpa membebankan org tua.renongla wahai pemimpin Bn demi anak bangsa dan rakyat.

    ReplyDelete
  14. Bini PM pakai 1cincin harga berjuta.. bini2 org kita pulak tiap tengah bulan pi pajak cincin kat pajak gadai..tu yg kt kawasan kampung orang melayu wajip ada kedai pajak. Sedih2 orang kita

    ReplyDelete
  15. Hahaha.bangang pya geng2 amnoooo!!!plh pmimpn yg xtau njis mughallazah,takut bini,xtutup aurat,buat magic bg karan xdak time kira undi,buat bnyk pgram maksiat,perabih duit rakyat bli brg kat kak ros,

    ReplyDelete
    Replies
    1. jijan mali sial lahanat ko. pukimak ko.

      Delete
  16. Biduk berlalu, kiambang bertaut.
    Penduduk Malaysia mesti bersatu terutama sekali bangsa teras iaitu MELAYU DAN BUMIPUTRA. Ayuhlah kita kuatkan semula ekonomi MELAYU dan BUMIPUTRA. Kita dah tahu siapa gunting dalam lipatan kita sekarang ini. Sedarlah bangsa MELAYU DAN BUMIPUTRA semua. AYOH KITA BERSATU UNTUK MALAYSIA TERCINTA!!!!!!

    Produk Bumiputra dan Melayu seperti berikut:
    1.Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
    2.Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
    3.Minyak Masak Tiara (FELDA)
    4.Minyak Masak Saji (FELDA)
    5.Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
    6.Susu Manis Cair Saji (FELDA)
    7.Magge Sajimee Saji (FELDA)
    8Mayonis SajiMayo Saji (FELDA)
    9.Marjerin Pelangi (FELDA)
    10.Sos Cili Pelangi (FELDA)
    11.Sos Tomato Pelangi (FELDA)
    12.Jem Peanut SunBear (FELDA)
    13.Sardin Agromas
    14.Sardin Pertima
    15.Kopi Hang Tuah
    16.Bihun Sufi
    17.Mi Kuning Sufi
    18.Kuey Teow Sufi
    19.Garam Sufi
    20.Sos Lada Hitam Sufi
    21.Sos Cili/Tomato Sufi
    22.Kicap Masin/Manis Sufi
    23.Tepung Goreng Sufi
    24.Minyak Masak Sufi
    25.Telur Cap Sufi
    26.Ubat gigi Najwa
    27.Ubat gigi Halagel
    28.Garam Halagel
    29.Tepung gandum Cap Bidara
    30.Tepung gandum Faiza
    31.Jus minuman Safina
    32.Syampoo D'herbs
    33.Mydin
    34.MyMart (kedai keluaran Mydin)
    35.Bihun Kampung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gardenia tu bukan rosmah punya ke?carlsberg?sebut yg elok2 je ke?nak sorok apa bro?lu ingat rakyat buta ke bro?

      Delete
    2. Anon 21:16....
      Jijan tu dah bagi tahu produk kepunyaan Melayu / Bumiputra. Yg ko melalut ke Rosmah dan carlsberd ni apa hal? Kalo ko nak tunggang Carlsberg tu, itu ko punya hal. Rakyat tak buta yang butanya ko ni. Ke ko ni ahli Red Bean DAPpigs???? Kalo ko ni sepsis team Red Bean tum memang patutlah jo ni anti-perpaduan melayu / bumiputra.

      Delete
    3. hahhhh...ini baru betul jijan...

      Delete
    4. So 5 tahun kita nak ulang pakai produk tu aje?same mcm bn?dah brtahun2 produk same,lame2 msti muak punye

      Delete
    5. Alah JIJAN, mesin2 kat Kilang tu pon bukan bumiputra produce. Same je ko beli minyak makan felda, supplier machine, spare part ( kebanyakkan orang cina- trading ) juga ikut kaya..nak boikot barang orang cina? Kah!Kah!...
      Tu ler kalau macai UMNO punya akal, ko ingat chinese focus sangat ke pada END USER product? Chinese focus on High End Product ( Machinery, parts,lubricant dll). Melayu UMNO je suruh focus pada low end product. Camna nak control Ekonomi?? camna nak bayar tax tinggi kat government?

      ni aku google je ni.
      They( Malaysia Chinese) are also one of the biggest taxpayers, contributing almost 90% of the national income tax and 60% of Malaysia's national income.

      Malaysia - Economic analysis of government's policies, investment climate and political risk. Mkeever.com. Retrieved on 2012-04-23.

      Delete
    6. anon 11:39.....hang ni bercakap as a defeatist nya talk. Belum berjuang dah mangaku kalah. Patut lah puak cina-cina kafir harbi tu dok senang-senang saja pijak kepala hang. Aku tak cakap benda alah nak menjadi satu bangsa yang memegang kuasa ekonomi tu senang. IA TERAMATLAH SUSAH!!!! Aku tau tu....tapi hang kena ingat, perjalanan sejauh seribu batu bermula dengan satu langkah. Biarkan kita bertatih asalkan kita maju kedepan. Sebab itu lah penyatuan bangsa Melayu dan bumiputra amat penting.

      Delete
    7. Hello Anon 11.30. Sorila. Yang kamu cakap pasal taxpaye, pasal investment climate dan political risk tu buat ape? Ingat budak-budak umno tu faham ke? Silap-silap spm pun tak lepas.

      Delete
    8. En Jijan Mali

      Ni bukan defestist talk, ni current Gap analysis.

      Dan Gap ni wujud akibat kegagalan UMNO/BN selama 55 tahun memerintah ni, dengan alasan yang sama selama ini " Kita masih bertatih"

      ko juga cakap "perjalanan sejauh seribu batu bermula dengan satu langkah",
      , so aku discuss and show mana nak start. Salah ke?

      IA TERAMATLAH SUSAH, sebab you're tackling the wrong root cause dan sejarah 55 tahun dah buktikan. You're fire fighting and you sound like defeatist( BUKAN AKU ), hehe

      Bila ada orang kedepan bagi idea, org2 BN/UMNO macam ko ler sound " Retorik", "defeatist"," " negara boleh bankrap" - so bila nak settle?

      "Penyatuan bangsa Melayu dan bumiputra amat penting." - yes aku setuju, but masa bersatu buat aper? berkumpul je ke? aper action dia supaya boleh mangkin ekonomi, mangkin kuasa beli?


      Nasihat aku kat ko dan aku, kalau nak memperjuangkan ekonomi melayu dan melayu sebagai pembayar Tax tertinggi di Malaysia, ko kene:

      1) Ceraikan BN/UMNO-- hehe!!.

      2) Buat benchmark kat atas kaum lain yang berjaya at the same time guna Al-Quran dan Hadis sebagai guide

      3) Jangan berdengki dan benci pada kaum yang berjaya, itu jealous namanya.

      4) Cari root cause dulu baru settle problem,guna FMEA, 7 QC tools , x paham pergi belajar.


      P/S :takde Cina yg pijak kepala aku dan aku pon x pernah pijak kepala Cina.
      Don't know about you, but base from your text,it looks like the chinese already give you a hard time..... isn't it?

      Anon 07:32
      Haa!haa!
      aku tengah takde keje daaa...tengah boring ni hehe!




      Delete
  17. bagi ana senang je mengapa kita kena sokong UMNO dn BN...ikutlah sebagaimana terdapat dlm hadis riwayat al-hakim ni:
    ' Takutkanlah kamu akan Allah dan sembhyanglah kamu 5 waktu, berpuasalah di bulan Ramadan, berilah zakat seikhlas hati dan akhir sekali hendaklah kamu TAAT kepada PEMERINTAH atau Ulul amri!, maka dapatlah kamu masuk ke dalam SYURGA!'...kerana BN yg menjadi pemerintah maka wajiblah kita taat kpd pemerintahan kerajaan BN!
    demikian hadis riwayat Al- hakim utk renungan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha......kamu ikut pemerintah yg zalim n penipu kamu juga sama macam mrk perasuah n fitnah sebab tu melayu selamanya tak akan bersatu malah melayu akan hancur kerana lkut pemimpin penipu maka rakyatnya samalah ikut penipu!
      wak long! kamu bijak cuma kurang cerdik sebab tu kamu kabur dari penglihatan kebenaran! amin.

      Delete
    2. Apa la tengin sangat amno ni....main syarah hadith ikut nafsu....aku cakap bodoh kome marah tapi kome bukan bodoh tapi lagi bangang dari bangang

      Delete
    3. ye..kalau ko Kelantan ko kene taat ngan PAS, jgn tukar parti, Orang Penang kena Taat dengan DAP.. PALA OTAK KO!!


      dalam kes Hadis ni aku yakin yang disuruh kita taat setia ialah YDPA ( Ketua Negara ), bukannya badan Eksekutif( PM, kabinet ) yang mana mereka ni pon kena taat setia ngan YDPA, tengok Chart fungsi utama kerajaan lah oi...susah betul ler orang UMNO ni

      Delete
  18. tak abis2 pencacai pembangkang memfitnah macam dah takde modal fakta yg dah lapuk dn telah pun dibuktikan itu fitnah oleh pihak kita mereka masih duk bangkitkan...contoh isu cincin ds Rosemah dikatakan bernilai 24 juta US tu kalau kita convert to Malaysian money dah jadi lebihkurang 72 juta!...agak2 kalau kita beli sebentuk cincin dgn harga tersebut berapa punya besar batu permatanya daa!...tentu ds Rosemah pun segan nak pakai terlalu besar malah boleh patah jari dibuatnya dan lagi sukar juga kalau dia nak pakai cincin yang permatanya sebesar sebiji bola...tapi inilah yg dijaja pencacai pembangkang hingga anak2 muda terpedaya terutma yg tak ada benteng tapisan maklumat...tapi saya dan keluarga senantiasa menapis maklumat sebelum mempercayainya sebab kebanyakan maklumat pembangkang ni adalah palsu dan fitnah utk wujudkan persepsi buruk kpd pemimpin2 BN!

    ReplyDelete
  19. penolaktaksubbutatuli14 May 2013 at 22:19

    Kalau benar Anuar adalah di kalangan orang orang yang benar,pd jalan yg lurus,yang dikurniakan nikmat dan keredhaan Ilahi maka perjuangan beliau akan direstui dan dimakbul dgn izin Allah tetapi jika sebaliknya,jika beliau adalah dari kalangan mereka yang dimurkai dan sesat dgn izin Allah juga kemungkaran akan disingkap dgn kebenaran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro,
      adakah kamu kalangan yg benar n suci dari kesalahan???
      adakah kamu tahu kebenaran n kepalsuan???
      maka kamu tak boleh menganggap org itu tak benar sekiranya dia mampu berikan bukti kebenarannya n adakah kamu memberikan beliau utk menjelaskan???
      kalau kamu anggap bn adalah benar sebenarnya maka kenapa berita lansung tak berikan berita pakatan rakyat dalam tv ???
      kebenaran depan mata anda cuma kamu sdr buta mata n buta hati maka kamu langsung tak akan nampak kebenarannya .

      Delete
  20. tentang penghapusan Ptptn ni kerajaan negeri selangor bolehlah dahulukan dgn memberi bantuan pengajian percuma di IPt dan Ipts yang ada di negeri Selangor!...lepas tu turunkan minyak dan hapuskan tol di Selangor...rakyat sedang tunggu minyak turun serta-merta atau masihkah Manifesto tu bukan janji... jgn tipu rakyat sekali lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh..Pusat bn masih menguasai,kamu ni dok kat gua mane?

      Delete
    2. kesiannye lah macai 22.58. lu ada spm x? kuasa kerajaan negeri dgn kuasa kerajaan pusat pun x tau! goblok..

      Delete
    3. Anon 22.58
      Kapal angkasa ko parking kat mana?

      Delete
    4. Anon 22.58 baru balik dari bangla.

      Delete
  21. Mujurlah tak ramai yang bangang kat Tangkak!!! Kesian muda-muda lagi otak dah terencat!!!

    ReplyDelete
  22. Dah kalah nak kecoh buat perhimpunan itu, perhimpunan ini.
    Pakatan Rakyat ingat dia boleh dapat Malaysia kali ni. Sebab tu dia kecoh semacam bile kalah. Ini kali lah? Lain kali lah!!!
    Bodoh nak mampus siape yang pergi perhimpunan sebab dah kalah ni.
    Yang buat blog ni lagi bodoh.
    Yang merdeka kan negara kau ni UMNO! Bukan Pakatan Rakyat!
    Kau tak bace sejarah ke?
    Kalau la tak ade UMNO dekat malaysia ni, agaknye mak kau tengah romen dengan orang British sebagai pelacur kau tau?
    Kau ade pikir tu tak Admin? Tak ade kan...
    Cakap orang yang sokong UMNO aka BN pemikiran cetek. Kau tak pikir kau tu pemikiran lagi cetek. Tak kenang jase. Baik tak payah duduk Malaysia la kalau kau dok kalut nak buat perhimpunan macam tu.
    Baik korang terima kekalahan and cuba lagi lepas 5 tahun.
    Mane tau boleh berjaye. INI TIDAK! Macam bodoh mintak menang walau pon dah kalah. Same je macam dapat last place dalam lumba lari, tapi nangis merayu air mata darah nak no satu! And buat tuduhan macam-2 kate orang yang menang first place tu main tipu. Tak reti malu agaknye kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila baca tulisan di atas confirm penulisnya cetek pemikiran ! Deyy...org bantah bukan sbb tak boleh terima kekalahan la ngok ! Tapi mrk bantah sbb umno bn menang dgn menipu ! Ini bukan tuduhan, tapi ada bukti ! Mrk belum bawa kes ke mahkamah sbb tunggu SPR wartakan keputusan dulu, dan dlm masa 21 hari boleh submit petisyen. Mrk yg pergi perhimpunan tu tak bodoh tapi kamu yg terlebih bangang sbnrnya ! PR kena buat perhimpunan utk memberi penjelasan kpd rakyat akan penipuan puak2 celaka ni...jgn menuduh rakyat yg mahukan keadilan dan tak rela diperbodohkan spt kamu sbg bodoh ! Kamu lah yg sebenarnya BODOH !

      Delete
  23. pemimpin pembangkang Al-jub dah diberikan peluang utk pertahankan kebenarannya di mahkamah...tapi sampai la ni masih tak berani buat report polis sila rujuk kes trio datuk T...begitu juga halnya dgn kes the big spender juga tlh diberi peluang utk bersihkan diri di mahkamah...malangnya sampai la ni pun masih tak berani buat report polis...so ada otak kita faham- faham sudahlah!...biarlah Allah yg menghukumnya!...wallahualam!

    ReplyDelete
  24. UMNO itu Melayu dan Melayu itu adalah UMNO...takkan Melayu hilang di dunia... Bersyukur kita masih ramai orang Melayu yg sayangkan bangsanya... jelas dijelmakan apabila UMNO berjaya mempertahankan 88 kerusi parlimen dlm Pru 13 menjadi penyelamat kuasa Melayu dpd menerima nasib seperti di Singapura dn di pulau pinang!

    ReplyDelete
  25. Tahniah dan syabas UMNO parti keramat orang melayu yg konsisten tak pernah lari dpd prinsip asas parti iaitu setia memperjuangkan bangsa agama dan negara!

    ReplyDelete
  26. Anuar nak pusing keliling satu Malaysia pulak nak hasut rakya nak rasuah rakyat dgn gula gula fitnah,umpat keji dia pd kerajaan yg dinaikan oleh rakyat.Dah kalah terimalah ikut kata Ajmin Ali PR pemimpin atas sampai orang bawah,berbawak sesama muhassabah diri,fikir dan laksanan pembangunan negeri dengari suara rakyat yg mengundi menangkan PR.Biarkan CNuar menyalak sendirian..korang bukanya dpt beribu kebaikan pun sokong makhluk jurassik tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang korang sakit hati tu kenapa ? Kalau tak nak dtg berhimpun duduk umah diam2...biarkan otak kamu tu terus bengong dan dibengongkan oleh Najib tu...kalau dah bodoh jgn ingat org lain pun bodoh mcm kamu ! Dasar sbg sampah negara aje org mcm kamu ni !

      Delete
  27. Adat biasa berbeza pendapat,orang orang PR kena naikkan pemimpin baru,tukar kepimpinan lama,Anuar dah tak releven asyik jd penyebab kekalahan dan kemerosotan PR..tendang bontot dia bior dia tersembam masuk longkang..

    ReplyDelete
  28. Aku x phm le kalu bn menang jek undi hantu...asyik2 undi hantu...pastu undi bangla...bangla pun jd mangsa kena tahan pukul dengan cina plak tu...nape yekk...ckp pasal harga brg naik plak ekonomi kita dimonopoli org cina bila harga brg naik kerajaan dipersalahkan....lg best malam keputusan terkejut aku ramai along2 kongsi gelap2 tauke2 besar (org johor phm kot kalau aku guna istilah tauke besor) kuar bersorak esp di johor meraikan parti pr...pelik kn...

    ReplyDelete
  29. macai umno berdemo ada mohon permit ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah...yg berdemo seramai 6 org kat jb tempoh hari....yg protes tak bg anwar trun malam no tuh

      Delete
  30. Ceramah agama UAI di larang, la ni DSAI pulak, ingat tanah rezab Melayu banyak dah hilang ankara pemimpin keris karat. Kalau tak bagi orang luar ceramah untuk selamat kan negeri, tunggu lah bala Allah SWT. Nan ti Johor jadi Johor Darul Singapore.

    ReplyDelete