KEBENARAN ITU PAHIT!! KEADILAN ITU PERIT!! PERJUANGAN ITU SAKIT!! RAKYAT BENCI UMNO!! UMNO IS DEAD!!

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 23 May 2013

PENGARAH TABUNG HAJI KENA TANGKAP KHALWAT DENGAN ISTERI ORANG STAF TABUNG HAJI, DI SEBUAH HOTEL DI KOMPLEKS TABUNG HAJI!!!!



BALIK PULAU - Pengarah Tabung Haji Pulau Pinang Rozimin Ahamed  Kamil dan seorang staf wanita yang juga isteri orang  mengaku tidak bersalah di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini atas tuduhan berkhalwat.
  
Rozimin, 46, dan Nor Hamiza Ahmad, 35, dituduh melakukan kesalahan itu di bilik bernombor 328C di sebuah hotel di Kompleks Tabung Haji di Bayan Lepas pada kira-kira 6.10 petang, 20 Mei lepas.
  
Rozimin dituduh mengikut Seksyen 27 (a) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Pulau Pinang 1996 manakala Nor Hamiza mengikut Seksyen 27 (b) enakmen sama yang memperuntukkan hukuman denda tidak lebih RM3,000 atau penjara maksimum dua tahun atau kedua-duanya.
  
Hakim Syarie Mohamed Zaidi Abdullah membenarkan kedua-duanya, masing-masing diikat jamin RM1,500 dengan seorang penjamin dan menetapkan 27 Jun untuk sebutan semula kes.
  
Kedua-dua mereka diwakili peguam Wan Faridulhadi Mohd Yusoff manakala pendakwaan dikendalikan Ketua Pendakwa Syarie Mohd Zulkhairi Aziz.  - Bernama

47 comments:

  1. paling kerap buat pencegahan adalah penang jangan anggap selamat jika anda buat maksiat......di pulau pinang anda sentiasa di awasi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa ni mesti penyokong PAS-piss-pussy...tu lah...ni semua terpengaruh dengan teladan yang ditunjukkan oleh Ostad Councelling pukul 3 pagi dan Stopa 'Spender Putih' Ali. Tak apa, lepas ni boleh jumpa Father Pok Nik Ajis untuk mintak tolong hapuskan dosa2 dan book tiket ke sorga.....

      note: sat lagi hang tengoklah macai-macai semuanya melenting tahap gaban....kahkahkah

      Delete
    2. setahu ambo oghe UMNO...anonymous tentu barua UMNO.. jange malu kalau barua UMNO...perbuatan buruk sinonim denge oghe UMNO..tak ggitu Anonymous...demo pun sekapal dengan demo tu...

      Delete
    3. anon 1723.komen anda menjelaskan bahawa anda adalah melayu yang entah iman nya setipis kulit bawang.olahan komen anda menbuktikan yang anda wajib mendalami asas fardu ain.kesian saya akan diri anda hasil komen anda.pertama jgn menuduh sembarangan orang berzina.anda kenal kah siapa pasangan Mustapha Ali tu.entah entah isteri dia.jika isteri dia,mahukah anda bersemuka dengan Mustapha Ali memohon maaf dari nya.jika tidak anda akan Allah hukumkan.ingat salah satu 7 dosa besar menuduh perempuan melakukan zina.ingat tu.jadi jangan komen ikut nafsu syaitan.mohon keampunan.

      Delete
    4. kawe malas nak melenting tahap gaban pun!!! sbb doh demo org gilo, kalu kawe katok pun org marah ko kawe jgk! bwk gi mahkamah pun menang demo jgk doh demo org gilo!!!

      Delete
    5. Mansor 17:32 & 7 Dosa Besaq 16:14....

      Kan aku dah cakap macai-macai akan melenting...kahkahkah. Kepada 7DosaBesaq tu, tak payahlah hang tolong defence Stopa'Spendar Putih' Ali tu. Kalau perempuan yang ada dalam video tu isteri dia, dah lama dia declare. Sekarang ni MUNGKIN dah jadi isteri kut.....kahkahkah

      Delete
    6. Anon 20:25.... Ckp mcm org tak habis belajar....senang jatuh hukum...guna video je....klau tak bukti sahih..baik diam...patut UMNO tak laksana hukum Allah...sbb hukum Allah tak guna video sbg bukti sshih....tak ngapa tak tahu belajar ngan ust ttg perundangan islam.....video semua boleh buat...sbb itu islam perlukan saksi...jgn marah klau mereka menegur kamu...supaya kamu muhsabah diri...hidup ini tak lama kwn....yg pasti Allah jua mengetahui....

      Delete
    7. korang sume tak kenal mangsa tu sape, jdik xpyah nk buat fitnah sesuka hati korang, xpasal2 dapat dosa kering. Dosa fitnah lebih besar dari dosa membunuh.

      Delete
  2. tak ade kerja lain.. masing 2 dah kawen pun kemaruk lagi nak berzina gilaaaa.... patut rejam jeee sampai mamposss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang PAS bukan cm tu ,orang bee end tu,ambil kesempatan nk cari can ,Orang PAS,ramai yg hantar anak kat sekolah Arab atau Pondok, Iman/Ilmu/Amal.Sebab itu Penting ada Hukum HUDUD, baru lah jenayah berkurang terus-terusan,Tak jadi hukum sivil barat yang terkial-kial nak gubal undang-undang baru nak cegah jenayah yang kian meningkat, ,Doakan naik PKR/PAS memerintah Malaysia selepas Petisyen Rakyat tak lama lagi,Yakinlah, Apabila Hukum HUDUD terlaksana menyebabkan BERKAT turun dari langit,dan Negara akan aman,rakyat mampu beli,beras,gula tepung MURAH,astro pun murah sbb tk dok monopoli si dia 2/3 orang tu,dan mudah cari makan.

      Delete
  3. allo allo anonymous..itu bn kata ini malaysia no hudud law la so no rejam ok.
    hahaha hihihi huhuhu

    ReplyDelete
  4. Kalo ade hukum hudud ade x org berani buat kerje cam gini?????oleh kerana malaysia ni cume kene kan denda hurm takde hal bg org yg berdwet....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah... Kah... Kah...
      Kah... Kah... Kah...
      Kah... Kah... Kah...!!!

      Melayu...melayu....
      Elok bebenor le tu!
      Pengarah Tabung Haji
      pulak tuuu.....

      Bangga..bangga....
      Mane dia pejuang melayu che'en..
      yg selalu bg senarai brg2 dapur tu?
      Tlng ulas sikit!


      Ihsan:media Chennai

      Delete
    2. anon 16:55.....
      Depa ni mesti penyokong PAS-piss-pussy...tu lah...ni semua terpengaruh dengan teladan yang ditunjukkan oleh Ostad Councelling pukul 3 pagi dan Stopa 'Spender Putih' Ali. Tak apa, lepas ni boleh jumpa Father Pok Nik Ajis untuk mintak tolong hapuskan dosa2 dan book tiket ke sorga.....

      note: sat lagi hang tengoklah macai-macai semuanya melenting tahap gaban....kahkahkah

      Delete
    3. Mudah mudahan anon 17.28 dibalasNYA dgn hisab yg sangat berat dan dicampak masuk ke dalam

      Delete
    4. kalui perodua 17:49.....
      tak kan cakap lagu tu aja.....keluaqlah segala ilmu yang ada di dada tu....kahkahkah

      Delete
    5. anon 17:28 23 may 2013

      ya ALLAH ! Ampunilah dosa anon 17:28, berilah petunjuk dan hidayah kpdnya! ya ALLAH sesungguh dia masih lg jahil. ya ALLAH jgnlah kau jadikan kejahilannya itu tiket utk ke neraka mu! berilah rahmat serta petunjuk mu supaya dia dpt ke syurga mu. ya ALLAH! hanya kpd engkaulah tempat kami memohon pertolongan dan keampunan, amin Ya Rabbal alamin...

      Delete
    6. aminnnn....syurga Allah SWT dan bukannya sorga Pork Nik Ajis PAS-piss-pussy....

      Delete
    7. kepada Anon 12:19 - kalu baca lagi la...

      kita dididik dengan bahasa yang baik dan sopan. Tak pastila kalau ko tu orang luar atau bangladesh. Tapi kita dididik supaya berbudi bahasa. kalau nak suarakan pendapat atau komen gunakan cara sopan. Ko pasti ko punya pahala lebih daripada nik aziz atau org2 yg ko cela tu? Nabi tak pernah ajar umatnya untuk mencaci dan mencela. Aku secara peribadinya rasa geli dengan komen ko. Jaga adab! Mak ko pun mesti malu dengan perangai anak dia yang buruk. Last skali, ingat..Fitnah du dosa besar. Kalau ko tak sure sesuatu; baik diam. Memang syurga dan neraka tu hak Allah SWT...Tapi kalau perangai mcm ni..ko sure ke ko mampu masuk syurga? Baik byk beribadat daripada melibatkan diri dengan lebih keburukan..

      Delete
    8. Orang PAS bukan cm tu ,orang bee end tu,ambil kesempatan nk cari can ,Orang PAS,ramai yg hantar anak kat sekolah Arab atau Pondok, Iman/Ilmu/Amal.Sebab itu Penting ada Hukum HUDUD, baru lah jenayah berkurang terus-terusan,Tak jadi hukum sivil barat yang terkial-kial nak gubal undang-undang baru nak cegah jenayah yang kian meningkat, ,Doakan naik PKR/PAS memerintah Malaysia selepas Petisyen Rakyat tak lama lagi,Yakinlah, Apabila Hukum HUDUD terlaksana menyebabkan BERKAT turun dari langit,dan Negara akan aman,rakyat mampu beli,beras,gula tepung MURAH,astro pun murah sbb tk dok monopoli si dia 2/3 orang tu,dan mudah cari makan.

      Delete
  5. Itu lah sbbnya di org takut sangat ngan hudud, setakat byr denda takde hal, janji sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni khalwat...tak boleh jalankan hukum hudud....khalwat ialah lelaki dan perempuan yg bukan mahram berdua-duan...zina ialah faham2 la...perlakuan zina itu perlu dilihat oleh 4 org saksi lelaki utk menjalankan hukum hudud...video pon tak boleh pakai...

      Delete
    2. Anon, Anonymous dll yg was-was lagi,Taubat Nasuha ,Jangan lah Ingkar,boleh rosak Iktiqad,NAUZUBILLAH !!! Yakinlah,Sangka Baik ,Biasanya Orang PAS bukan cm tu ,orang bee end tu,ambil kesempatan nk cari can ,Orang PAS,ramai yg hantar anak kat sekolah Arab atau Pondok,Dunia la ni amat PENTING, Iman/Ilmu/Amal.Sebab itu Penting ada Hukum HUDUD, baru lah jenayah berkurang terus-terusan,Tak jadi hukum sivil barat yang terkial-kial nak gubal undang-undang baru nak cegah jenayah yang kian meningkat, ,Doakan naik PKR/PAS memerintah Malaysia selepas Petisyen Rakyat tak lama lagi,Yakinlah, Apabila Hukum HUDUD terlaksana menyebabkan BERKAT turun dari langit,dan Negara akan aman,rakyat mampu beli,beras,gula tepung,hampir semua keperluan MURAH,astro pun murah sbb tk dok dah di monopoli oleh si dia 2/3 orang tu,kroni bee end lah tu (yang mudah dapat kontrek yang di pegang selama ni),Insyaa ALLAH rakyat mudah cari makan.

      Delete
  6. mintak hakim-hakim jangan la duk asyik nak denda duit je...
    yang duk cerita pasal hudhud tu... kes ni kes khalwat je... susah nak bukti kes hudhud nih... jadik kes takzir je lah...

    elok la tuan-tuan hakim buleh kenakan hukuman penjara kepada pesalah-pesalah khalwat ni... biar reti sikit.
    Setakat denda, orang berduit macam pengarah nih... bayar je... malu? alah tu kejap je...

    tapi kalau jel... weiiii... azab weh... pesalah khalwat ni bukannya penjenayah, pencuri, penyamun... mereka ni orang-orang biasa... pekerja kerajaan, pekerja swasta, pelajar, suri rumah... dengar nak kena jel... harus kecut...

    kurang-kurang, yang perempuan tu gerun jugak la... ishhh... kena tangkap, masuk jel nih... bukan denda dah...

    bila kata dah masuk jel, leh hilang kerja, buang unibesiti/kolej/sekolah... takut weh... tu lum lagi rasa hidup dalam jel...

    memang la orang kata, teruk sangat... weiii... kadar kes khalwat ni sendiri pun dah teruk sangat laaaa... bukan nya satu dua kes sebulan... berkes-kes, tu yang kena tangkap, yang lepas bebas?? yang bersekedudukan?

    tolong la tuan-tuan hakim bertegas sikit...
    kes khalwat ni nampak je eleh... bukan kacau orang pun... tapi... impak dari kes ni, bawak kepada... keruntuhan rumah tangga macam kes ni, dua keluarga terlibat...
    lagi, kalau akibatkan mengandung... wooo.... kena yang buang anak lagi... jadik kes bunuh pulak dah...

    ReplyDelete
  7. Apa kita hukum tembak je pesalah khlawat ni...hehehehe....

    ReplyDelete
  8. syabas penguatkuasa syariah penang! hakim mhkmh tinggi syarih, timbalan KSU kementerian belia sukan dan terbaru pengarah tabung haji! semua ditangkap dalam penang semasa PR perintah... ni semua bukti kerajaan PR x campur tgn dlm hal agama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semuanya staf Pusat yg dipimpin oleh Umno laknat.

      Delete
    2. benda ni pon nak politik ker bahalol....sume org boleh terlibat!!!

      Delete
  9. BINI orang pun jadi juga. Apa punya taste? Tak de cita rase langsung. Kerja kat tabung haji pulak tu. Dah lah tak pandai jaga pelaburan orang Islam, buat maksiat lagi. Orang bank konvensional buat macam ni kira oklah sebab bank nya tidak mementingkan ugama.!!!Tabung Haji ske Tabung Najis!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PERHATIAN!!!Hal ni tak terlibat dgn politik...semua pekerja Tabung Haji dok menyumpah dia...dia memang gila kuasa dan menindas pekerja bawahan!!!sekarang dah terima balsan...

      Delete
  10. Saya ingin bertanya org2 yg komen kt atas ni ader sesapa yg kenal tak org yg di tangkap ni? Sekiranya tak ader yg kenal jadi sy mintak berhenti dr komen perkara yg kita tak nampak, dia belum didapati bersalah lg jadi tak elok meletakkan kesalahan sebelum tahu dia benar2 bersalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kenal dia...kaki bodek org atas...tindas pekerja utk mendapat prestasi yg baik...slalu jmput Gabenor klw ada majlis,berangan nak dapat Dato'...selalu bagi markah prestasi yg tinggi kpd kroninya...org lain yg kerja susah payah dpt prestasi biasa...sume pekerja tabung haji dok menyumpah dia!! sekarang dah terima balasan....

      Delete
    2. Cuba selidik apa kata suami dan isteri mereka yang terlibat. Sebab kes ni baru saja lagi tunggu perkembangan selanjutnya.

      Delete
    3. Klu awak kata dia suka menindas org bawahan dan kaki bodek bermakna awak tak kenal dia betul2 mcm mn saya kenal dia. Untuk smp setakat ini dia guna usaha dan segala2 dia korbankan he deserve for it, saya kenal sgt dia dan saya tahu mcm mn cara dia bekerja. Jgn menilai org dari luaran yg kita nampak tetapi kenali hati budinya dahulu baru blh kita nilai.

      Delete
    4. Saya kerja Tabung Haji...awak ni pandai2 mereka ka ataupun awak ni kroni dia yg slalu bawak dia pi makan dgn Dato' Kamaruddin??adakah awak bekerja sbg anggota Tabung Haji???mesyuarat sampai 1 pagi tiap2 bulan apa tu?? kenapa dia kurang ajar sgt dgn org bawahan??tahun lepas knp dia tak buat majlis Hari keluarga sedangkan dah ada bajet??

      Delete
  11. X tau pulak aku org skang ni dh jd tuhan boleh menetukan samada seseorg tu kuat iman ke x...seorg yg masuk syurga ke x...x pun tentukan seseorg tu masuk neraka...ramai aku rasa dlm blog nie yg nak jadi tuhan...Ingatlah dosa pahala hanya Allah s.w.t yg mengetahui siapalah kita insan kerdil yg bernamakan manusia...jgnlah dengar dan terikut dengan bisikan syaitan untuk menilai dan menhukum seseorg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hidup ini ada panduan yg ditetapkan ALLAH , dari panduan itu kita boleh mengenali org yg ingin ke syurga atau ke neraka!!! dan kita wajib menegur klu jln yg dipilih itu menuju ke neraka.
      Dah 2 klu kau x tau, pegi la belajar!!!

      Delete
  12. Cuba ucap ALHAMDULILLAH bukan INI KALILAH !!!

    ReplyDelete
  13. Patutlah prestasi Tabung Haji taraf kelas D. Macam ni punya orang pun jadi pegawai. Oii Tabung Pak Haji ooi tak malu ke kat semua warga KOPERASI TENTERA. Dividen dah bertahun 13%. Pinjam jelah pegawai-pegawai Koperasi Tentera tak payah ambik orang berlagak Islamik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodo punya org...ni komen ikut pengetahuan sendiri la ni...tak pernah mengkaji...awat tak berhijrah ke china??

      Delete
  14. Woi macai bn, negeri cina adil perintah lbh baik dari negeri islam zalim dan tolak islam perintah...haha..

    ReplyDelete
  15. Negeri cina perintah adil lu biar benor bro negara cina mengamalkan pemerintahan kapitalis le bro lu pergi le ke cina gaji pekerja berapa sen sgt le...jgn main tibai cakap jek...kalau x nape byk babydoll2 di cina...nak ckp biarlah buat kajian jgn main taram jek bro...byk rakyat cina merempat....next time ko kumpul duit thn buat trip ke china baru ko tau langit tinggi ke rendah...next time jgn terima jek apa org ckp check duit...kalau terima jek lama2 jadi taik bro...bila dh jd taik berbau dan berulat otak ko....bila dh berbau dan berulat susah nak buang bro....

    ReplyDelete
  16. Byk penindasan di china selepas rakyatnya mengundi pemimpin yg dikatakan adil cekap amanah dan saksama...komunisme rules le katakan...persoalanny pentadbiran kita nak ikut jejak langkah pemimpin di china ke

    ReplyDelete
  17. Sudah sudah la.. kalau cerita betul tu mengumpat.. kalau cerita salah tu fitnah.. Allah akan tutup 10 aib kita, kalau kita tutup 1 aib org.. Semua ada keluarga kan.. jaga keluarga masing2 dah.. takut kita sibuk mengata org.. nanti jadi kat dri sendri atau ahli keluarga,, xpun Allah turunkan balasan lain atas perbuatan atau perkataan atau ayat jahat yg kita laksanakan tu..

    ReplyDelete
  18. Tak.semestinya khalwat tu 'main'. Kat university kiteorg dudk berdua kat cafe pun kira berkhalwat. walaupun tmpat tu open n ramai org. jangan ingat asal khalwat je, berzina. berdosa besar menuduh org zina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aysh,Anon, Anonymous dll yg was-was lagi,Taubat Nasuha ,Jangan lah Ingkar,boleh rosak Iktiqad,NAUZUBILLAH !!! Yakinlah,Sangka Baik ,Biasanya Orang PAS bukan cm tu ,orang bee end tu,ambil kesempatan nk cari can ,Orang PAS,ramai yg hantar anak kat sekolah Arab atau Pondok,Dunia la ni amat PENTING, Iman/Ilmu/Amal.Sebab itu Penting ada Hukum HUDUD, baru lah jenayah berkurang terus-terusan,Tak jadi hukum sivil barat yang terkial-kial nak gubal undang-undang baru nak cegah jenayah yang kian meningkat, ,Doakan naik PKR/PAS memerintah Malaysia selepas Petisyen Rakyat tak lama lagi,Yakinlah, Apabila Hukum HUDUD terlaksana menyebabkan BERKAT turun dari langit,dan Negara akan aman,rakyat mampu beli,beras,gula tepung,hampir semua keperluan MURAH,astro pun murah sbb tk dok dah di monopoli oleh si dia 2/3 orang tu,kroni bee end lah tu (yang mudah dapat kontrek yang di pegang selama ni),Insyaa ALLAH rakyat mudah cari makan.

      Delete