Sunday 26 February 2012

BERITA HOT MENDIDIH!!!!.... HIMPUNAN ANTI-LYNAS DIKUANTAN TIADA SAMBUTAN!!!!!!....

Himpunan Hijau 2.0: Orang ramai mula berkumpul
Himpunan Hijau 2.0 yang dijadualkan di padang MPK4 bidang sepanjang Jalan Tanah Putih menunju ke bandar Kuantan akan bermula pada jam 10 pagi ini.

himpunan hijau 2 260212 supporter 03Perhimpunan itu sebagai membantah tindakan Lynas Advanced Material Plant (Lamp) di Gebeng yang mahu membina sebuah loji pemprosesan nadir bumi yang berharga RM700 juta. Syarikat berkenaan awal bulan ini mendapat lesen operasi sementara dan kelulusan daripada Lembaga Pelesenan Tenaga Atom (AELB) untuk memulakan operasi mereka.

Penganjur perhimpunan itu malam tadi, membuat pengumuman mengejutkan pada tengah malam tadi di Facebook dengan mengumumkan bahawa mereka akan berkumpul di padang MPK1 di sepanjang Jalan Mahkota pada jam 9.30 pagi.
Menurut mereka, tindakan berkumpul di padang itu yang terletak kira-kira 1.8km dari padang MPK4 bertujuan "mengelakkan kesesakan lalu lintas".

NONEDari padang MPK1 mereka akan berarak ke padang MPK4. Padang MPK1 sebelum ini menjadi pilihan penganjur, namun secara tiba-tiba pada Khamis lalu, pihak berkuasa tempatan -
Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) - mula mendirikan pagar dengan alasan untuk "kerja-kerja menaik taraf".

Namun setelah berunding dengan polis pada Jumaat lalu, akhirnya pihak berkuasa bersetuju membenarkan perhimpunan diteruskan dan padang MPK4 diberikan kepada orang ramai yang mahu membuat bantahan itu...

AMAT KETARA SEKALI PENGLIBATAN WARGA BUKAN MELAYU.. SEBELUM INI MEREKA AGAK PENDIAM DAN PASIF UNTUK BERHIMPUN... KINI MEREKA PENERAJU....ANAK-ANAK MUDA KINI SEMAKIN JELAS MENYOKONG PERJUANGAN YANG DIBAWA PAKATAN RAKYAT....HAYAT UMNO/BN KINI SUDAH SAMPAI WAKTUNYA....UMNO BERKUBUR...NEGARA MAKMUR...

MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH.....LAWAN TETAP LAWAN SAMPAI PUTRAJAYA PAKATAN RAKYAT DAPAT TAWAN.

3 comments:

  1. Berhimpun jelah kerja korang...!!! nak jadi apa agaknya... korang ni fight for what??? apa dasar politik PKR? wa pun nak tahu juga... boleh ke DAP terima hukum HUDUD? nak cite UMNO rahsuah...memang pun...aku setuju sangat tapi nak kata PKR tak makan rasuah... HELLO excuse me!!! korang pun sama gak or probably worst!!!

    ReplyDelete
  2. mne ramai dgn org kat jom heboh

    ReplyDelete
  3. fuck u omak kau!!!dasar barua cina!!!

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...