Wednesday 22 February 2012

PADAN MUKA PKR/PR!!!!... WARGA FELDA TOLAK MENTAH-MENTAH KEHADIRAN PKR/PR DALAM RANCANGAN FELDA... FELDA TETAP MENJADI KUBU TERKUAT DAN TERHEBAT UMNO SAMPAI KIAMAT!!!

Kubu Umno di Felda Palong 6 mula retak
Usaha PKR cuba menembusi skim Felda Palong di Negeri Sembilan sejak enam bulan lalu mula membuahkan hasil.

NONEJika jumlah hadirin yang menghadiri ceramah ketua umum PKR Datuk Seri Datuk Seri Anwar Ibrahim, timbalannya Azmin Ali dan ketua sayap Wanita Zuraida Kamaruddin dijadikan ukuran, nyata sokongan terhadap Pakatan Rakyat semakin meningkat.

PKR dikatakan berjaya menambat hati peneroka terutamanya dengan memperjuangkan kepentingan mereka dan membela golongan itu berhubung tindakan undang-undang yang difailkan terhadap Felda.

Malam tadi, giliran PKR presiden Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, bagi menggempur kubu Umno itu. Bertempat di Felda Palong 6, satu antara 6 yang membentuk kelompok dalam skim Felda tersebut, beliau berucap kepada ratusan hadirin.

NONEWan Azizah juga menyaksikan penubuhan cawangan PKR di Felda Palong 7 dan 8, serta  menerima borang keahlian dari 50 orang.

Antara yang tidak dijangkakan adalah sambutan hangat yang diterima dari jawatankuasa masjid Felda Palong 5 - yang ahlinya sebelum ini terdiri daripada penyokong Umno - mereka turut menyertai majlis doa kesyukuran khas sempena pembebasan Anwar daripada tuduhan liwat pada 9 Jan lalu.
Salah urus

Wan Azizah pada ucapannya, sekali lagi menegaskan bahawa ketidakadilan dan serangan bertali arus dilakukan oleh Umno terhadap Anwar.

"Terdapat lebih penting isu yang dibelenggui Malaysia, seperti salah urus wang negara dan skandal mencecah jutaan ringgit yang membabitkan Perbadanan Fidlot Negara dan salah guna dana zakat...

NONE"Namun Umno adalah lebih cenderung mencela Anwar setiap malam.

“Malaysia adalah sebuah negara yang kaya dengan sumber asli seperti minyak mentah. Kita perlu meningkatkan taraf hidup rakyat dan tahap pendidikan mereka," katanya.

Felda Palong terletak dalam kawasan Dewan Undangan Negeri Palong dan kini diwakili oleh ahli politik Umno, Datuk Aziz Samsuddin.

Kerusi DUN itu terletak dalam parlimen Jempol yang dipegang oleh Lilah Yasin.

Dua tahun lalu, apabila Anwar melawat Felda Palong 10, kira-kira 70 orang - termasuk jawatankuasa penganjur - hadir untuk mendengar beliau berucap.

NONENamun pada November lalu, tidak kurang 2,000 orang hadir di Felda Palong 6 untuk mengikuti ceramah oleh Ketua Pembangkang itu. Pada majlis itu, 412 peneroka menyerahkan borang keahlian untuk menyertai PKR.

Felda Palong 6 kini mempunyai bilangan terbesar ahli PKR dalam kerusi DUN Palong.

UMNO KINI BOLEHLAH TIDUR LENA SELENA-LENANYA SEBAB "DAKYAH" YANG DIBAWA DATUK SERI ANWAR IBRAHIM DAN SELURUH KEPIMPINAN PKR/PR DALAM RANCANGAN FELDA GAGAL.....TAHNIAH UMNO!!!.. TAHNIAH TERUTAMA SEKALI TIMBALAN MENTERI YANG JAGA UMNO.. TIMBALAN MENTERI YANG BERJIWA PENEROKA.. TIMBALAN MENTERI YANG JANJI TIDOR SETIAP MINGGU DIRANCANGAN FELDA YANG BERLAINAN.. JENIS PEMIMPIN BUKAN SAJA BERANI BERDEBAT DENGAN NGO ANAK TETAPI BERPEGANG TEGUH KEPADA JANJI... PEMIMPIN UMNO YANG AMAT MERENDAH DIRI BILA BERBICARA.. TAK RETI NAK HINA POLISI PIHAK LAWAN DENGAN MEMBUANG BUKU JINGGA DITONG SAMPAH....KALAU TERUS AHMAD MASLAN NI KEKAL JAGA FELDA DENGAN BANTUAN ISA SAMAD.. PERCAYALAH... PAKATAN RAKYAT TERUTAMANYA PKR TIDAK MAMPU NAK BERTAPAK DIRANCANGAN FELDA....HIDUP UMNO!!!... HIDUP AHMAD MASLAN!!!.. HIDUP ISA SAMAD!!! DAN AKHIR SEKALI PEMIMPIN TERAGUNG KITA... HIDUP HJ AH JIB GOR!!!!!!... KWAH KWAH KWAH..

No comments:

Post a Comment

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...