Monday 27 February 2012

KANTOI MENDIDIH!!!!.....SATU LAGI BUKTI KEMUNAFIKKAN UMNO DAN NAJIB!!!!....TUDUH DSAI AGEN AS,TETAPI DUTA MALAYSIA KE AMERIKA SYARIKAT SAMPAI DUA ORANG!!!!.....


Othman Dilantik Duta Ke AS

Othman Hashim.
KUALA LUMPUR: Wakil Tetap Malaysia Bagi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di Geneva, Datuk Othman Hashim dipilih sebagai duta baru ke Amerika Syarikat (AS).
Dilomat kanan itu dikatakan sebagai satu-satunya yang layak untuk menggantikan Datuk Seri Dr Jamaluddin Jarjis yang berkhidmat dalam jawatan itu selama dua setengah tahun di Washington.
Dr Jamaluddin akan berkhidmat sebagai Duta Khas ke Amerika Syarikat dengan mengekalkan kedudukan menteri beliau.
Pegawai diplomatik berkata, Jabatan Negara AS telah memperakui perjanjian pelantikan Othman.
Othman pernah berkhidmat sebagai duta Czech Republik dan timbalan ketua setiausaha (1) di Wisma Putra sebelum beliau berkhidmat di Geneva pada 2009.
Pemilihan beliau akan memenuhi jawatan diplomat ke Amerika Syarikat selepas pelantikan ahli politik Dr Jamaluddin, bekas menteri yang merupakan Ahli Parlimen Rompin.
Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman berkata, beliau yakin Othman akan berkhidmat dengan penuh tanggungjawab sambil menambah pengalaman beliau dalam PBB di Genera begitu penting.
“Kami fikir Othman adalah orang yang paling tepat memegang jawatan itu dan Perdana Menteri telah pun memberi kelulusan,” katanya kepada The Star.
Othman akan menerima watikah pelantikannya daripada Yang di-Pertuan Agong dan tarikh akan ditetapkan untuk beliau berjumpa dengan Presiden AS, Barack Obama di White House.
Anifah mengucapkan terima kasih kepada Dr Jamaluddin kerana menjalankan tugas dengan cemerlang, sambil menyatakan perkhidmatan beliau masih diperlukan sebagai duta khas.
“Beliau telah melakukan banyak kepentingan Malaysia di Amerika Syarikat dan membantu meletakkan hubungan kita pada kedudukan yang lebih kukuh,” katanya.
Dr Jamaluddin memberi jaminan untuk mempersiapkan sebagai duta baru bagi mengukuhkan hubungan dengan Amerika Syarikat.
“Saya berterima kasih kepada Perdana Menteri dan Menteri Luar kerana terus memberi kepercayaan dan saya akan melakukan yang terbaik dengan tanggungjawab baru ini,” katanya Dr Jamaluddin......

SEKARANG SIAPA YANG MENJADI BONEKA KEPADA AMERIKA SYARIKAT?....SIAPA WEH!!!... WOIT!!! MAHATHIR....SEKARANG SUDAH TERBUKTI BUKAN?....SAMPAI ADA DUA DUTA MALAYSIA KE AMERIKA SYARIKAT.. SATU DUTA BESAR DAN SATU LAGI DUTA KHAS BERTARAF MENTERI....KIRA TUGAS BERTINDIH DAN GAJI KENA BAYAR LEBIH!!....MENGAPA PERLU SAMPAI DUA DUTA NI WEH!!!....DULU TAK PERNAH PUN...

KATA DULANG PAKU SERPIH... KATA KEPADA ORANG TETAPI UMNO TERAMAT AMATLAH LEBIH....

5 comments:

 1. ko ni bodoh la....dah tentu la duta kena main peranan utk betulkan persepsi negatif terhadap malaysia yg dibawak BABI tuh..jadi sebab tuh US tak campur sgt kes liwat nuar...yg anwar tuh xde apa2 jadi baru yahudi...

  ReplyDelete
 2. Ntah....Patut laa orang dok kata depa bodoh...!!

  ReplyDelete
 3. Aku perasan semenjak dua menjak ni, ada je 'jagoan-jagoan tengik' macam anon-anon kat atas ni yang membela apa saja isu yang menghempap batang hidung amno...kemain cepat pulak tu. Elok2 keluar je artikel, dalam berapa seken (second)depa sambut dulu. Alah, tak payah sembunyi dalam nama 'anon'la...sapa lagi kalau bukan panglima2 upahan amno yang kerja depa takde lain, menangkis serangan pembangkang. Hoi, berapa upah kau orang dapat sebulan ha?

  ReplyDelete
 4. DUIT BAPAK DIA. DIA PUNYA SUKALAH NAK BUAT APE!!!JANJI NAFSU PUAS!!

  ReplyDelete
 5. Salam sejahtera!
  Nama saya Dewi Rumapea, saya berasal dari kota SEMARANG, Indonesia. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan semua dalam kumpulan ini mencari pinjaman yang sangat berhati-hati kerana ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya secara kewangan turun dan saya memutuskan untuk mendapatkan pinjaman dari Man di Malaysia dan saya tertipu oleh pemberi pinjaman palsu di Malaysia. Saya hampir kehilangan harapan sehingga seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat dipercayai dan tulen yang dipanggil Puan Glory, seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan saya pinjaman sebanyak Rp500,000,000 tanpa tekanan, pada kadar faedah 2% yang merupakan kadar yang berpatutan untuk saya.

  Selepas memindahkan kredit saya ke akaun bank saya, saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah saya memohon, telah dipindahkan terus ke akaun saya, oleh Ibu Glory, tanpa berlengah-lengah. Jadi saya berjanji kepada ibu Glory bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi Puan Glory melalui email: gloryloanfirm@gmail.com

  Saya menggunakan masa ini untuk memaklumkan kepada anda semua bahawa anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: dewiputeri9@gmail.com atau anda boleh menghubungi Nur Izzatul Azira Ismail, dari Malaysia yang memperkenalkan saya dan memberitahu saya mengenai Puan Glory, Dia juga mendapat pinjaman dari Puan Glory, Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel: utariwirmayaty@gmail.com Kini, semua yang saya lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan.

  Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana menggunakan Ibu Glory untuk mengubah kisah kewangan saya dan kini saya seorang pemilik perniagaan saya yang bangga, semoga Allah terus memberkati Ibu Glory dan terus menggunakannya untuk membantu kita semua dalam kesulitan kewangan

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...