Friday 24 February 2012

MAKIN LAMA NAJIB JADI PM LAGI BANYAK MENGELUARKAN KENYATAAN BANGANG....PERANGAI MACAM BUDAK-BUDAK BETUL HJ AH JIB GOR NI?????

Najib: Tak jemput MB, KM Pakatan tak langgar Perlembagaan


NAJIB
KUALA LUMPUR - Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, dakwaan pemimpin Pakatan Rakyat tidak dijemput menghadiri mesyuarat Menteri Besar dan Ketua Menteri ke-114 Selasa lepas, tidak sepatutnya berbangkit kerana ia merupakan amalan biasa.
Malah katanya, keputusan itu juga tidak bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.
Dipetik Bernama, Perdana Menteri berkata, mesyuarat itu merupakan mesyuarat penyelarasan antara kerajaan pusat dan negeri yang dihadkan kepada Menteri Besar dan Ketua Menteri daripada Barisan Nasional (BN) sahaja.
"Kita punya pendirian semua mesyuarat yang dikehendaki mengikut Perlembagaan yang melibatkan negeri-negeri, kita tetap menjemput menteri dan ketua menteri pembangkang seperti Majlis Tanah Negara, Majlis Tempatan dan juga yang melibatkan jawatankuasa kewangan negara yang tertentu.
"Jadi, soal jemputan itu tidak sepatutnya berbangkit... dia pun banyak mesyuarat, pun tak jemput kita, itu pun nak complaint (merungut)," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno di sini, malam tadi.
Najib mengulas kenyataan Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang kesal kerana tidak dipanggil menghadiri mesyuarat tersebut.
Mesyuarat itu diadakan Selasa lalu...

SEMALAM DIMEDIA ELEKTRONIK MILIK DAN KAWALAN UMNO KATA PARA PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT YANG TAK MAU HADIRKAN DIRI BILA DIJEMPUT... HARI INI SUAMI KEDUA "DR" HAJAH ROSMAH MANSOR AKUI MEMANG DIA TAK JEMPUT PUN....1) TV3/4 DAN RTM KAKI PENIPU DAN PEMFITNAH TEGAR NOMBOR SATU DALAM DUNIA....2) HJ AH JIB GOR LANGSUNG TAK FAHAM KONSEP FEDERALISME...WALAUPUN KERAJAAN BEBERAPA BUAH NEGERI TIDAK DIPERINTAH OLEH UMNO SEBAB DITOLAK OLEH RAKYAT NAMUN NEGERI-NEGERI TERSEBUT MASIH DIBAWAH NAUNGAN PERSEKUTUAN.. ITU PERKARA ASAS.. KALAU PERKARA ASAS YANG MUDAH PUN TAK FAHAM-FAHAM LAGI BAIK JANGAN JADI PM...INI MESYUARAT ANTARA KERAJAAN PUSAT DENGAN KERAJAAN NEGERI-NEGERI DIBAWAH NAUNGAN PERSEKUTUAN..

YANG LEBIH MEMBANGANGKAN KATA HJ AH JIB GOR NI IALAH...KERAJAAN NEGERI PAKATAN RAKYAT BUAT MESYUARAT MEREKA TAK JEMPUT PUN KERAJAAN PUSAT....WOIT!!...JANGANLAH BERI ALASAN TAHAP BANGANG GABAN SIOT!!!...MANA ADA KERAJAAN NEGERI EXCO DALAM SEJARAH NAK BINCANG HAL NEGERI KENA JEMPUT KERAJAAN PUSAT...

BENARLAH KATA ORANG BIJAK PANDAI... SEPANDAI MANALAH KAMU... SEBANYAK MANALAH PUN PENGALAMAN YANG TERSUMBAT DIDALAM KEPALA.... SETINGGI MANALAH PUN PENCAPAIAN AKADEMIK KAMU... SEKALI BERADA DALAM KELOMPOK UMNO ANDA PASTI MENJADI BANGANG!!!
... BANYAK SUDAH CONTOH YANG NYATA SEDIA ADA.. INI HANYALAH SALAH SATU JER...
 

2 comments:

  1. bro, sy cadangkan blog nie mempunyai template 4 mobile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tang tu lom pandai lagi..camne nak buat ekk??

      Delete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...