Wednesday 23 October 2013

BERITA YANG PAYAH SIKIT UTUSAN DAN BERITA HARIAN NAK SIARKAN .... MAHKAMAH TINGGI ARAHKAN KERAJAAN MALAYSIA DAN PDRM BAYAR KEPADA PENGERUSI ANAK FELDA (ANAK) MAZLAN ALIMAN RM370,000 KERANA BERSALAH MELAKUKAN TANGKAPAN KEATAS DIRI BELIAU!!!Mahkamah Tinggi Temerloh hari ini mengarahkan polis dan kerajaan Malaysia membayar  RM370,000 kepada Pengerusi Anak Felda (Anak), Mazlan Aliman.

Hakim Datuk Akhtar Tahir dalam keputusannya mendapati polis bersalah membuat tangkapan terhadap Mazlan dalam kes Felda Lembah Klau, Raub, Pahang.


Akhtar memerintahkan kerajaan Malaysia membayar Mazlan RM300,000 bagi ganti rugi am dan ganti rugi teladan (RM50,000) serta kos mahkamah (RM20,000).


Sehubungan itu, Mazlan melalui peguamnya menyaman polis dan kerajaan Malaysia atas dakwaan membuat tangkapan salah dan memalukannya.


Mazlan diwakili peguam Wan Rohimi Wan Daud ... TAKBIR!!!!!!

3 comments:

 1. pelik nie.penguatkuasa undang undang tak reti buat kerja.lack of knowledge.atau pun something wrong.tahniah tuan hakim kerana tidak tercucuk hidung nyer saperti pihak yg disaman tu.baghal tak sudah sudah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tahniah Mazlan. Boley balanja laa kat itu kodai mamak pun boley juga la. Kita pekena tosey jadilah. Boley ke?

   Delete
 2. Polis tu lembu umno kena la ikut arahan tuanya nanti mati kebulur tak makan pula.

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...