Friday 25 October 2013

KETUA POLIS NEGARA BERJANJI AKAN AMBIL TINDAKAN TEGAS JIKA ADA ANGGOTA POLIS TERLIBAT DALAM PENGEDARAN GAMBAR DAN RAKAMAN CCTV PEGAWAI BANK WANITA YANG MATI KENA TEMBAK OLEH PENGAWAL KESALAMATAN!!!!HENTI SEBAR GAMBAR MANGSA

Kuala Lumpur, 25 Okt - Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar melalui Twitter rasmi beliau menggesa orang ramai yang mempunyai gambar dan rakaman CCTV mangsa yang ditembak mati oleh seorang pengawal keselamatan di Subang Jaya, Rabu lepas supaya segera menghentikan penyebaran gambar dan video tersebut kerana ia dianggap tidak bermoral dan tidak menghormati perasaan keluarga mangsa.

Beliau turut mengeluarkan kenyataan bahawa jika terdapat anggota polis yang terlibat di dalam penyebaran gambar tersebut, tindakan tegas akan diambil terhadap mereka.

INI YANG RAKYAT NAK DENGAR .. AMBIL TINDAKAN TANPA MEMILIH BULU .. TANPA GENTAR DAN MEMIHAK .. TIDAK GERUN APABILA DI DESAK. .. SALUTE DAN TABIK SPRING.

PADA SIAPA YANG MASIH DEGIL ITU .. BERFIKIRLAH SEDALAM-DALAMNYA ...BERBALOIKAH MEMBUAT KERJA MENYEBARKAN GAMBAR DAN RAKAMAN CCTV ITU YANG BERAKHIRNYA DALAM LOKAP TANPA ADA SEBARANG PEMBELAAN DARI RAKYAT YANG BERFIKIRAN WARAS DAN BERJIWA MERDEKA?

5 comments:

 1. Rakyat mau dengar apa kata mentri-menteri dalam UMNO Zahid Hamidi dan yang paling gagah perkasa PERKASA.Apa pandangan mereka...silakan.

  ReplyDelete
 2. Bukan ke benteras pengawal HARAM lebih baik dari merapu pasal skmm nih.. video lucah budak-budak meLAYU bersepah dlm internate ni tak pun di ambil apa2 tindakan... Heeeeem tu semua HALAL ker?????

  ReplyDelete
 3. demer ni cakap jer tu....bukan bebeno sgt....

  ReplyDelete
 4. Alhamdulillah,
  KALAU benar dan betul apa yang dijanjikan, TINDAKAN TEGAS KE ATAS POLIS YANG TAK BERETIKA, POSTING GAMBAR KES INI & VIDEO CLIP, memang dari awal diperkatakan sumber gambar dan video clip post incident ini mesti datang dari POLIS kerana kawasan dan bangunan itu menjadi gazetted security area TAK MUNGKIN ada blogger & facebooker dapat sewenang- wenang ambil gambar sekitaran....

  SYABA KOTA APA YANG DIKATA, JANGAN HANYA PENYEDAP RASA

  ReplyDelete
 5. Apakah janji KPN itu boleh dipercayai ? Tengok muka dia.... dah dapat rasakan dia cuma cakap saja tapi takda bikin ! Cuma nak tanya, bila nak tangkap penjenayah Azilah Hadri, Sirul Azhar guna akta PCA yang baru kerana hakim membebaskan mereka kerana pendakwaan tak cukup bukti.... Zahid komedi cakap PCA boleh tahan penjenayah tanpa bicara sehingga 2 tahun.

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...