Tuesday 30 September 2014

ISU TARIF AIR DI JOHOR BAKAL DI NAIKKAN TAHUN DEPAN .... ANTARA MENTERI BESAR DAN EXCO SIAPA YANG BERKATA BENAR???????


Pada 23hb September 2014 Exco Negeri Johor, Datuk Hasni Mohammad beritahu satu dunia yang kerajaan UMNO/BN Johor akan putuskan tarif air naik awal tahun depan.

Apabila kenyataan yang membebankan rakyat ini mendapat respon negatif dan rakyat mulai naik berang, 6 hari kemudiannya Menteri Besarnya mengeluarkan kenyataan menafikan ada ura-ura untuk menaikkan tarif air yang tertinggi dinegara ini ketika ini.

Mana mungkin Exco berani keluarkan kenyataan yang bercanggah dengan Menteri Besar dalam isu yang asas dan sepenting ini.
PASIR GUDANG 29hb September 2014 -- Kerajaan negeri tidak menerima sebarang permintaan atau kertas cadangan untuk menarikkan tarif air di Johor, kata Menteri Besarnya, Datuk Mohamed Khaled Nordin.

Beliau menafikan laporan bahawa tarif air dijangka meningkat antara 10 dan 12% dalam tempoh beberapa bulan akan datang kerana peningkatan kos rawatan air.

"Mungkin apa yang ahli exco katakan telah disalah tafsir oleh orang ramai, tetapi tiada cadangan untuk sebarang kenaikan diterima," katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas menghadiri majlis pecah tanah projek perumahan di Taman Seri Albion di sini, Isnin.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Raya, Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah negeri, Datuk Ir. Hasni Mohammad dilaporkan sebagai berkata, kenaikan tarif air tidak dapat dielakkan dan kadar terbaharu itu akan dilaksanakan pada hujung tahun ini atau awal tahun depan.

Sebelum itu pada 23hb September 2014 ini pula kenyataan yang diwar-warkan oleh Exco Negeri Johor yang jaga air.


JOHOR BAHRU 23hb September 2014: Johor akan membuat keputusan berhubung cadangan menaikkan kadar tarif air di negeri ini selewat-lewatnya awal tahun depan, kata Pengerusi Jawatankuasa Kerja Raya, Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Ir Hasni Mohammad.

Menurut Hasni, cadangan Syarikat Air Johor (SAJ) Holdings Sdn Bhd untuk menaikkan kadar itu sebanyak 20 peratus dibuat sejak setahun yang lalu namun kerajaan negeri melihat kenaikan itu sebagai tinggi berbanding kos kehidupan di Johor yang semakin meningkat.

"Kita melihat kadar kenaikan antara 10 hingga 12 peratus mungkin lebih sesuai tetapi kita juga faham dengan masalah yang dihadapi oleh SAJ," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Seminar Industri Perkhidmatan Air (IPA) 2014 di sini, hari ini.

Kali terakhir Johor membuat semakan kadar tarif air ialah pada 2011.

KALAU APA YANG DI BERITAHU MB JOHOR INI BENAR MAKA SEPATUTNYA EXCO JAGA AIR ITU KENA PECAT SERTA MERTA SEBAB BERMULUT CELUPAR SEHINGGA MENJEJASKAN NAMA BAIK KERAJAAN UMNO/BN NEGERI JOHOR


2 comments:

  1. Biasalah cara depa tu, mula2 suruh exco umum nk tengok response rakyat dulu, bila rakyat kriau dan2 tu pulak mb masuk campuq kasi nafi ... dh boleh baca dh...

    ReplyDelete
  2. Nak naik sebanyak mana pun anak jati Johor tak kesah. BN menang Johor senang.

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...