Tuesday 20 August 2013

PENING!!!!!..MENTERI JAGA AGAMA ISLAM NYATAKAN AJARAN SYIAH BOLEH DIAMALKAN DINEGARA INI TAPI TIDAK BOLEH DISEBARKAN ... MENGAPA SEORANG DOKTOR WANITA DIHERET KE MAHKAMAH KERANA MEMILIKI BUKU AJARAN SYIAH?????Jangan salah faham... Omak Kau bukan penganut ajaran syiah maupun menyokong ajaran syiah...Omak Kau adalah pengikut Ahli Sunah Waljamaah atau Sunni.

Hanya maukan pencerahan agar tidak berlaku percanggahan dalam sebarang arahan dengan perlaksanaan undang-undang syariah dinegara ini.

Hari ini ucapan dan penyataan Menteri Jaga Agama Malaysia
Datuk Seri Jamil Khir Baharom menegaskan penganut ajaran Syiah di negara ini tidak mempunyai halangan mengamalkan mazhab itu.


Bagaimanapun menurut beliau yang menjadi kesalahan apabila pengikut Syiah cuba untuk menyebarkan ajaran tersebut.


"Siapa pun mereka sama ada penganut Buddha, Hindu mereka berhak untuk mengamalkan ajaran agama masing-masing namun yang menjadi salah apabila mereka cuma mengembangkan ajaran tersebut kepada orang Islam,"

Tapi hari ini dua individu termasuk seorang doktor wanita hari ini mengaku tidak bersalah di Mahkamah Rendah Syariah Taiping terhadap tuduhan memiliki dokumen dan buku berkaitan ajaran Syiah.

Dr Nur Azah Abdul Halim, 41, dan Mohammad Ridzuan Yusof, 31, didakwa mengikut Seksyen 16 Enakmen Jenayah Syariah Perak 1992 kerana mengingkari Fatwa Jabatan Mufti Perak.


Jika sabit kesalahan mereka boleh dikenakan denda RM3,000 atau penjara dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Sepatutnya jika dah diistiharkan diwartakan Syiah haram oleh Muzakarah Khas Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia pada 5 Mei 1996, maka bukan saja menyebarkan haram dan salah malahan nak amalkan pun dikira salah.

Jadi jelas ada percanggahan antara kenyataan Menteri Jaga Agama Islam Malaysia dengan Fatwa Majlis Kebangsaan yang diwartakan pada bulan Mei 1996 lagi.

11 comments:

 1. Buta hati dan buta akai pabila org alim pkai baju umngok...kata pak hang.

  ReplyDelete
 2. klu dah sesat mana boleh diamalkan. apa daaaaaa....

  ReplyDelete
 3. inilah hasilnya apabila pembangkang byk kelompok syiah.lagipun sukati la nak tangkap pengamal ajaran syiah.ritual sembahyang diaorang pon sesat.
  yang penting liwat boleh dibawwah naungan anuwar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa hal ko babitkan plak DSAI.ko nampak ker pelir nyer menjolok menembusi lubang exzos sepol tu.jika tak nampak jangan jadi bodoh baghal.jadi tonjolkan kejahilan ko tu yg sememang nyer jahil hukum agama.cover skit ko punya kebaghalan hukum agama.mcm nie punyer baghal pun masih ader lg.ingatkan dah pupus.

   Delete
  2. Aduhai macai umporno......bongok ada n ngok menjadi laknye....pakai kepala lulut ka itu komen maa????

   Delete
  3. Oooi bodoh.. Majlis fatwa dah haramkan Syiah tak boleh diamalkan dan disebarkan, tapi Menteri UMNO (yang bodoh mcm kau) yang diamanahkan menjaga agama di negara skrg cakap boleh amalkan. Klu pun kau nak cover line kebodohan PaK Menteri UMNO kau tu, pakai otak la bodoh!!

   Delete
  4. Ooo kawan, kau cakap2 baik2 sikit ekk.!!! Tergamak kau cakap orang UMNO bodoh. Apa pun bagi aku UMNO dan pengikut ajaran UMNO bukan nya bodoh. Mereka sebenarnya SESAT mcm syiah gak.Sesat dan menyesatkan.
   Hi hi hi

   Delete
 4. perati mulut dia bebuih ke tak, kalu bebuih mabok la tu.
  Orang mabok memang cakap meraban

  Dulu masa berdepan Ayah Pin lain bunyi cakapnye
  Eh sekarang berdepan Syi'ah lain pulak nadanya

  Masa nenangani Ayah Pin semua salah semua tak boleh, apa apa tanda simbol keujudan Ayah Pin wajib dihapuskan sama rata dengan tanah tonyoh dengan beloza
  Tapi sekarang lain macam bekokok, jangan jangan ekor bergelumang mutaah

  ReplyDelete
 5. AMNO kluk klek.....................AMNO kluk klek
  .................AMNO kluk klek..................
  AMNO kluk klek.....................AMNO kluk klek


  Tok tok peti dah bagi petua dalam Muzakarah Khas Jawatankuasa Petua Mejeleh Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia pada 5 Mei 1996 dan diwartakan pada bulan Mei 1996 juga, maka bukan saja menyebarkan Syi'ah haram dan salah malahan nak amalkan pun dikira salah.

  Camno manteri jaga ugama kata buleh amal pulakkkkkkkkkkkkkkkk

  mantri AMNO kluk klek..........................AMNO kluk klek
  .......................kluk..kluk.. klek..klek...............
  AMNO kluk klek .....................mantri AMNU keluk kelek

  AMNO kluk klek.....................AMNOoooo keluuuk keleeeeek

  ReplyDelete
 6. tak pe .apa ada hal statement menteri tak selari dengan fatwa. pening sikit je. yang anuwar lagi pening..tak tau mana satu pintu depan dgn pintu belakang.hihihi

  ReplyDelete
 7. dh mcm cerita musang berjanggut...itu semua blh padam...

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...