Wednesday, 30 April 2014

PARKIR KERETA PUN SUDAH KENA GST 6% ... AYUH!! KITA HIMPUN SECARA AMAN BANTAH GST!!!!


Itu baru parkir kereta .. belum barang-barang keperluan lain lagi .. yang di kecualikan kena GST setakat ini ialah belacan, budu, cincalok dan tempoyak.

Jadi amat wajar kita turun berhimpun secara aman esok di Dataran Merdeka sepertimana di izinkan perlembagaan negara hak untuk berhimpun asalkan jangan lakukan huru hara dan merosakan harta benda awam.

Yang pasti satu lagi fatwa "bughah" akan keluar ... mungkin dari orang yang sama atau dari Majlis Ulama Pemuda UMNO yang baru ditubuhkan.

18 comments:

  1. Feri karam...pm korea letak jawatan....mh370 hilang....pm malaysia berselfie...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg selfish betul PM malaysia nie....hihihihihihi

      Delete
    2. Bila GST nak ikut negara lain...pat bertanggungjawab haram nak ikut....rasanya semua pemimpin ameno dari dulu kini n selamanya....

      Delete
  2. klu rkyt msh x sdr lgi x taulh nk ckp. tu bru paki, brgn ln akn ikut sma dknakn GST. Mampuslh rkyt malysia mcmna nk hdup yg brpndptn bawh rm3k. Bngkitlh whai rkyt ayuh kta brdemo utk keadln buknnya rushn.

    ReplyDelete
  3. ayuh kita ambil kesempatan..waktu inilah kita nak bangkitkan kemarahan rakyat!!! mari menangguk di air keruh!!!

    ReplyDelete
  4. Umno bn elok naikan semua cukai baru padan macai meraung melalak terlolong susah cari makan ,naikan sampai 10% cukai saya setuju dan naikan harga semua jenis minyak kerajaan banyak duit kroni umno bn senang lenang

    ReplyDelete
  5. HUDUD ditentang tetapi GST diluluskan.

    ReplyDelete
  6. Haluuuuuuu. ..........

    Klau mcm ni la keadaan bimbang suatu hari nanti mayat yg hendak ke kubur pun akn d kenakan gst.....cis

    Khak tuih

    ReplyDelete
  7. 5 RUKUN ISLAM

    1. Mengucap dua kalimah syahadah.
    2. Mendirikan solat.
    3. Menunaikan zakat.
    4. Berpuasa di bulan Ramadhan.
    5. Menunaikan haji di Mekah bagi yang mampu.

    6 RUKUN IMAN

    1. Beriman dengan Allah subhanahu wa taala.
    2. Beriman dengan para malaikat.
    3. Beriman dengan kitab-kitab suci.
    4. Beriman dengan para Rasul.
    5. Beriman dengan Hari Akhirat.
    6. Beriman dengan Qada' dan Qadar.

    ReplyDelete
  8. Jangan sampai nak sedut udara pun umno nak kenakan GST.

    kikiki

    ReplyDelete
  9. 5 RUKUN ISLAM

    1. Mengucap dua kalimah syahadah.
    2. Mendirikan solat.
    3. Menunaikan zakat.
    4. Berpuasa di bulan Ramadhan.
    5. Menunaikan haji di Mekah bagi yang mampu.

    6 RUKUN IMAN

    1. Beriman dengan Allah subhanahu wa taala.
    2. Beriman dengan para malaikat.
    3. Beriman dengan kitab-kitab suci.
    4. Beriman dengan para Rasul.
    5. Beriman dengan Hari Akhirat.
    6. Beriman dengan Qada' dan Qadar.

    ReplyDelete
  10. Aku dah agak dah, GST akan dilaksanakan sebelum tahun depan di saat rakyat dihidangkan dengan oleh isu-isu yang yang kerajaan BN sengaja diadakan. Biasa la tu, pemimpin Barang Naik kan penyamun besar negara. Mereka akan mencuba sedaya upaya merompak wang rakyat melalui dasar yang kononnya memberi kebaikan kepada negara padahal ia adalah untuk mengkayakan kroni2 mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bongok!!! mana ada parking kena gst,lagi pun gst belum laksanakan lagi ler.tengok betul2,tak pasal2 nnti omakkau kena saman dgn sogo..,hahahaha...dah forward kat sogo dah....

      Delete
  11. Saudari Omak Kau...gst kt resit tu stand for Government Service Tax..bukannya GST (Goods and Services Tax)
    Bole x jgn publish bende2 yg belum tentu sahihnya..

    refer: http://www.customs.gov.my/index.php/bm/faq/107-cukai-dalam-negeri/736-penjelasan-berhubung-dengan-service-charge--government-tax--service-tax

    ReplyDelete
  12. Para pembaca sekalian.. sila baca di sini tentang GST FAQ.
    http://gst.customs.gov.my/ms/rg/Pages/rg_con.aspx

    Gomen_Man

    ReplyDelete
  13. parking kat soga skrg ni pakai coin n bayar kat mesin....mana ada resit parking dh....nak fitnah tu agak2 la....apa punya orang la ni....

    ReplyDelete
  14. Nie memang the current standard tax la.. dah lama dah ada... memang panggil GST yang bermaksud GOODS AND SERVICES TAX bukan Government Services Tax. Bezanye adalah GOOD AND SERVICES TAX tu akan dibayar oleh semua orang ie cross subsidising sementara GST akan cuma ditanggung oleh pembeli.

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...