Tuesday 27 November 2012

KASI BONGKAR!!!...MUKA LANGSUNG TIDAK ADA MIRIP WARGA KADAZANDUSUN MURUT (KDM), NAMPAK TUA TAPI MASIH MUDA REMAJA, DAH DAPAT MYKAD YANG SAH!!!!!!Jikalau disemak nombor kad pengenalan Amir Syed Bin Abdullah ini. Beliau lahir pada tahun 94 bersamaan 18 tahun. Apa rahsia beliau kelihatan tua dan berumur pada usia semuda 18 tahun ini?

Walau apa pun, yang penting Amir Syed Bin Abdullah sudah pun bergelar warganegara Malaysia menyertai 28 juta rakyat Malaysia yang lain termasuklah anda kalian

Kampung Panagatan Laut, Kenmingau Sabah adalah tempat majoriti kaum Kadazandusun Murut (KDM) bermaustatin.  Mamat ni ada muka mirip atau iras-iras orang Kadazandusun Murut ke?

Kalau Amir Syed Bin Abdullah dah ada anak kelak, anaknya layak menikmati pelbagai kemudahan yang dinikmati warganegara Malaysia sekarang ini :

        1)  Anaknya akan semua buku teks secara percuma
        2)  Susu 1Malaysia percuma
        3)  Bantuan murid 1Malaysia pun percuma

 
Apa lagi?
        

Dan……tidak lupa juga layak menerima duit bantuan pelajar miskin @ asnaf. Macam-macam boleh dapat. Kasut sekolah percuma, beg sekolah percuma dan macam-macam lagi…..

Tahniah Amir Syed Bin Abdullah. Semoga “terus berbakti” dan  “membalas budi” kepada negara.

Jadilah warganegara Malaysia yang patriotik, insyaallah “anda akan selamat”.

10 comments:

 1. Takperrr..lepas ni kita wat mcm setengah negara Arab yg jadikan kad pengenalan ada expiry date..di mana kena renew semula..so, dari sini kita bole check semula dr mana malaun2 ni dtg n halau balik ke negara masing2!

  ReplyDelete
  Replies
  1. cadangan yang bernas dan realistik.

   Delete
 2. banyak jugak kemudahan rakyat malaysia dpt rupenya...secara tak lansung mengaku jugak admin yg warga malaysia dapat bnyk kemudahan..hahaha

  ReplyDelete
 3. Memangla sbg rakyat perlu dilindungi dan dapat banyak kemudahan. Sapa kata rakyat Malaysia tak dapat banyak kemudahan? Yg jadi isu sekarang ialah dalam menyediakan kemudahan rakyat banyak ketirisan yang berlaku. Tanpa ketirisan tersebut kemudahan yg diswdiakan pasti lebih tinggi mutunya. Tak pun, lebih banyak jenis kemudahan boleh disediakan berbanding sekarang. Tak payah nak hahaha sangatlah. Kalau dibongkar diaudit perbelanjaan kerajaan sekarang dalam menyediakan kemudahan untuk rakyat karang ada yang taktido malam.

  ReplyDelete
 4. Dalam kampung aku yang 99.99% orang Melayu. Ada seorang Cina yang buka kedai runcit. Pelik ke kalau Syed Amir ni tinggal di tempat majoriti kaum Kadazan, Dusun dan Murut (KDM) bermaustatin. Mungkin dia berniaga karpet atau dia buka kedai menjual pakaian. Heran sangat ke ......

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hujah BODOH dari Melayu Ameno yg BODOH yg bjaya DIBODOHKAN dgn cemerlgnya oleh Ameno...kesian3x

   Delete
 5. memang pelik tahun lahir tu

  ReplyDelete
 6. Hukuman mati kepada pengkhianat negara seperti di palestin. Siasat, JPN , KDN , SPRM , SPR ! Kawan aku seorang profesioal (jurutera) di arab saudi dah 8 tahun mohon kerakyatan tetapi gagal hanya 3 orang yg lahir disana memiliki kerakyatan. Tidak di malaysia ...bangla , nepal , indonesia , filipina , india , myammar dan banyak lagi dgn mudah dpt warganegara. Tiada siasatan akan rekod jenayah , rekod kesihatan , rekod pendidikan mereka. Sekiranya Pakatan Rakyat memerintah, izinkan saya menjadi Algojo @ tukang gantung pengkhianat negara .

  ReplyDelete
 7. hidup umno....tahniah kerana meramaikan rakyat malaysia tanpa kelahiran tumpah darah di tanah air ku...lepas ni jemput la lagi bangla,nepal,myanmar,israel pun tak pa mai masuk jadi warga negara

  ReplyDelete
 8. banggali @ pakistan berwarganegara terlalu banyak d sabah bah. dari duuuuulu! tiada pun urang2 KDM @ pemimpinnya yg bising wlaupn urang itu kunun asalnya d piiiisuk @ suok @ pedalaman hardcore. Dari c Marudu @ jalan kaki p basikal p motosikal p kereta n tukang kutip utang! lagi pn urg bisnes d kgu takut kc utang sama urang tempatan... diurang, utang motosikal ambik ja, tapi hari2 kutip byran ... mura! mura! he2 ............. bila lagi mau sedar!!!!!!!!!

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...