Wednesday 28 November 2012

KJ CAKAP GENERASI MUDA TIDAK MUDAH TERPENGARUH DENGAN ANASIR LUAR....." KEMPIMPINAN MELALUI TELADAN"Khairy: Generasi muda tidak mudah terpengaruh dengan anasir luar...

KUALA LUMPUR -  Ketua Pergerakan Pemuda Umno Khairy Jamaluddin yakin generasi muda di negara ini tidak mudah terpengaruh dengan anasir luar terutama pihak yang mahu menggulingkan kerajaan.
 
Beliau berkata ini kerana kerajaan Barisan Nasional (BN) memberi ruang yang cukup kepada orang muda untuk menyampaikan pandangan termasuk menerusi anggota Parlimen.
 
"...zaman kerajaan tahu segalanya sudah kita tamatkan, kita 'engage' generasi muda selami jiwa mereka itu dan buat segalanya untuk mereka," katanya kepada Bernama, di sini.
 
Anggota Parlimen Rembau itu berkata hasil inisiatif kerajaan mendekati mereka, sokongan golongan muda kepada BN kini semakin kukuh.
 
Selain itu tegasnya proses demokrasi di negara ini juga lebih baik berbanding di beberapa negara yang menyaksikan rakyatnya bangkit menggulingkan kerajaan.

Beliau berkata usaha kerajaan memperkasa generasi muda dapat dilihat menerusi Belanjawan 2013 dibentang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini, antaranya menyediakan peruntukan khas bagi latihan kemahiran belia.

 
"Pindaan Akta Universiti Kolej (AUKU) yang membolehkan mahasiswa berpolitik juga merupakan antara usaha kita memperkasa generasi muda. Ada kata takut kampus kucar-kacir jika perkara ini dilaksana.
 
"Tetapi sudah lebih setahun pindaan ini terlaksana, tiada kucar-kacir yang berlaku malah suara mahasiswa semakin lantang berusaha memajukan negara. Percayalah kepada kami, kami orang muda, mahu dan akan menjadikan negara ini yang terbaik di dunia," katanya. - Bernama

MEMANG BETUL APA YANG KJ CAKAP NI... YANG TERPENGARUH DENGAN ANASIR DAN BUDAYA LUAR IALAH DIRINYA SENDIRI....

OLEH ITU JANGAN TERPENGARUH DENGAN BUDAYA AMALAN KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA WAHAI PARA AHLI, PENYOKONG DAN PENDOKONG PEMUDA UMNO MALAYSIA.

3 comments:

 1. Kenapa DIAM !!!!!!!!! Mana pencacai UMNGOK . Cerita sikit pasal agama...berdasarkan gambar diatas.
  Takut ke beb ????
  Dari EX UMNGOK

  ReplyDelete
 2. Mcm ni perangai ketua pemuda UMNO, mana ciri2 nak perjuangkan islam? Atas meja tu air apa?

  ReplyDelete
 3. Terokla ketua pmuda ni, menatu anak ulamak tapi minum air ape tu? Tu bini dia ker? Mana nak daulatkan islam.

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...