KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 24 September 2013

KECOH SATU DUNIA PASAL ISTERI PEMAIN BOLASEPAK NEGARA YANG AMAT BIADAP KEPADA ORANG TUA HANYA KERANA DIA SEORANG PENGAWAL KESELAMATAN!!!!!!



Video isteri kepada pemain bola sepak Norshahrul Idlan Tahala atau Mat Yo, Shahrul Aisya sedang heboh diperkatakan sekarang ini apabila video 'biadab' itu mula tersebar di laman Facebook.

Selepas menerima komen yang negatif mengenai video tersebut, isteri Mat Yo telah menulis dilaman Facebooknya kini tidak boleh diakses.

"Masyallah, pagi2 je dengar anjing menyalak di FB.. Anjing ni berjanggut sedikit sedikit di dagu.. Wahai anjing kami xperlu nk menyahut salakan anda.. Bahawasanya Allah itu Maha Adil dan doa org teraniaya Insyallah sentiasa dimakbulkan.. Kami punya cukup bukti membawa anda ke muka pengadilan, jangan anggap kami sama anjing macam anda.. Peguam kami akan membuat siasatan, sila mudahkan kerja kami lagi dengan memberi statement palsu anda. Bukti kukuh di tangan kami. Kami tak kan membuka keaiban anda sehingga pintu keaiban anda terbuka sendiri.. We will meet u soon anjing"..

Video yang membangkitkan kemarahan berdurasi 0.54 saat itu berpunca apabila seorang pengawal keselamatan mengarahkan isteri pemain bola sepak itu mengalihkan kereta namun tidak dihiraukan.

Isteri Mat Yo berulang kali menyebut 'pakcik ini bodohlah' dan 'jantan dayus' kepada pengawal keselamatan tersebut dan tiada apa-apa tindakan daripada Mat Yo.

Melalui video tersebut, ramai yang memberi komen mengenai bahasa yang digunakan oleh isteri Mat Yo.

Di permulaan video, kedengaran wanita itu berkata ingin merakamkan tindakan tersebut sebagai bukti ingin menyaman pengawal keselamatan itu.

Namun, setelah dilihat, rakyat di Malaysia mampu berfikir siapa yang berada dipihak yang benar.

Sehubungan tersebarnya video itu, fan page Kami Benci Bini Mat Yo yang dihasilkan difacebook kembali aktif 'membincangkan' mengenai perkara tersebut.

Sementara itu, seorang pelayar Facebook  telah menghantarkan komen mengenai tindakan isteri Mat Yo ini.


BARU MENJADI ISTERI KEPADA PEMAIN BOLASEPAK TARAF MALAYSIA JER SUDAH AMAT KURANG AJAR BIADAPNYA .. KALAU JADI ISTERI KEPADA PEMAIN BOLASEPAK BERTARAF ANTARABANGSA MACAM MESSI ATAU RONALDO, TIDAK MAMPU NAK DIBAYANGKAN AKAN GELAGATNYA.

PERLU INGAT ... SUAMI ANDA AKAN HANYA MENJADI PEMAIN BOLASEPAK BERTARAF NASIONAL MALAYSIA TIDAK LAMA PUN .... INGAT!!! ... ULAR SEBISA MANA KALAU MENYUSUR AKAR WALAUPUN DIBELIT AKAR BERDURI SEKALI PUN TIDAK AKAN HILANG BISANYA.


YANG PASTI PEMINAT MAT YO AKAN BERKURANGAN DAN KINI JANGAN TERKEJUT BELIAU AKAN MENDAPAT NAMA GLAMER BARU MAT POYO!!!!!

54 comments:

  1. Dah dasar laki bini penyokong tegar macai pkr dan DAP. Asuhan dari menate mat syiah syabu dan pak musta spendar.ini le jadinye.hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam dunia ni, ada kelompok manusia yang memang sentiasa ingat dirinya itu adalah mangsa dan selalu teraniaya atau dianiaya; padahal tak sedar, dia lah sebenarnya menganiaya dan berbahasa yang buruk kepam dan koloh, busuk! Ini lah contoh yang ada di depan mata. ramai lagi di luar sana yang berkongsi perangai yang sama. Orang aje yang salah, diri sendiri tak pernah nampak kesalahan, keburukan dan kebangsatan sendiri.

      Delete
    2. Biawak ni kena penyakit hawar ke apa merapu tak tentu hala...Apa kena mengena isu bini mat yo maki pengawal keselamatan degna DAP dan PKR. Bangang macam ni pun ada dalam dunia ni....hiss kecik kecik tak nak mampos!!!

      Delete
    3. Jika tengok cara pemakaian yg jelas terkurang ajar dr makbapak dan laki dia.pemakaian sebegini sinonim dgn umporno haprak.dan pencacai bodohpiang umporno nak mamphos dengan banggabodoh nye membuat andaian teramat amat amat baghal nya.sebaghal dgn minah poyo tu yg jelas kurang ajar.selayak gelaran buat minah poyo....meminjam kata kata piem....haramjadah.

      Delete
    4. Kih.kih.kih.kih.minah poyo bercakap tentang Allah swt.bila berpakaian belum lagi Allah swt,malaikat pun malu nak tengok.siap kena laknat lagi.tiba plak nak cakap bab hukum kih.kih.kih.minah poyo nie gile aper ke.siap maki dan beri gelaran anjing plak tu.selayak nya ko Minah poyo yg dilabelkan sedemikian rupa.malang ler mat poyo dapat bini minah poyo.lahabau lagi lahanat punyer betina siut.

      Delete
  2. boleh sesapa tolong kompemkan dia ni mek kelate?

    ReplyDelete
  3. bodo tahap tinggi ekau ni...orang cakap soal sopan santun daan budi bahasa orang melayu ekau dok meraban soal parti politik pulak.. memang sah cakap cek det yang ada dlm umno hanyalah orang orang bodo saja..terutama cai cainya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ckp awak tu...macai ttp macai....huhu

      Delete
    2. betul dan sokong..macai forever...harap2 anak dia x jadi macam dia..kesian lak takkan nak satu keturunan nak kena maki je..hahahaha.......

      Delete
  4. Mat yo orang Teterngganu. Isteri dia kalau tak silap orang Selangor, peramugari AirAsia. . Aku lebih nampak dia kata pada laki dia bodoh dan dayus tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...boleh jadi jadi di kata ke laki dia.... sebab bengang laki di buat bodo jer. ni pompuan mulut celupar..... naya dapat bini lagu nih....

      Delete
  5. nasib baik la tak kena hempuk pak cik jaga turrr

    ReplyDelete
  6. haramjadah punya betina

    ReplyDelete
  7. Setuju.. benda ni takyah laaa nak politikkan.. sbb org kurang ajar mmg sentiasa ada dimana-mana..

    ReplyDelete
  8. "Bukan dr umatku org yg tidak menghormati org tua, tidak mengasihi anak anak dan tidak mengenal org 'alim." HR Ahmad dan At Tabrani.
    "Tidak dikasehi Allah (swt) org yg tidak mengasehi sesama manusia." HR Bukhari.

    ReplyDelete
  9. Anon atas sekali tu bangang xsudah...apa kaitan dgn pkr dap...klau nk komen biar la ada ilmu....kn aku ckp ko penyokong parti umno masuk angin plak......lupa apa yg tok anjang ko si cek det tu ckp apa???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bangang bertingkat2....anon atas tu lanun sama lah mcm tok anjang dia tu...

      Delete
  10. Mat Yo ni kena nasi kangkang ka apa...bini buat kecuh di khalayak ramai dia diam jer....takut bini ka bacul ni... cuba kau pelempang sekali suruh dia jaga adab. Kalau perangai tak berubah juga, kau cari bini lain je la...banyak perempuan lain yang lebih handal kemutannya...engkau saja yang tak tahu dan takut bini!!!!!

    ReplyDelete
  11. elok pak guard saman malu 1 juta kat betina 2,bukti semua kan dah ade.

    ReplyDelete
  12. Salam.
    Sebut pasal dayus,teringat khutbah jumaat bulan lepas pasal dayus.
    Suami yg x tergerak hati nak nasihat isteri tutup aurat pun dah dikire dayus.contoh senang.
    Errr,aku x kate la mat yo dayus dlm hal ni,aku bersangka baik je la,mungkin die dah cube nasihat isteri die utk tutup aurat.
    So para suami di luar sane termasuk la aku skali,memang byk punca yg bleh menyebabkan kite dayus,muhasabah diri dan jalankan tanggungjwb sebaik mungkin.
    Nasihat utk aku dan suami2 di luar sane.
    Wallahua'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bile pikir2 balik,mat yo pun x tutup aurat dgn sempurna jugak kt padang....
      Hehehe.....xpela.moge die dan isteri terbuka hati utk tutup aurat dgn sempurna nanti.ok.....

      Delete
    2. Yang dayus tu sapa. Bini naik hangin satu badan boleh tengok saja. Kalau ada telo Mat Poyo ni elok dia penabuh jer bini dia mulut setan tu. Betul Poyo Mat Yo ni.

      Delete
    3. Bini macam alien patt mat yo takut bini,, cakap org anjing yg diatu muka macam anjing alien,, buduh

      Delete
  13. apa nak kisah. hentam ajelah, dah blog ni pon blog yg provokasi.fitnah, mengaibkan org lain, blog yg tidak menjaga kemanan pemerintah dan sebagainya. kasi komen sesuka ati le.kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada bini jg baik2.Yg sebenar dayus ialah mat yo.mulut bini mcm puaka.sah2 kat sekolah dulu memang murid bodoh.

      Delete
    2. yg bangang sgt dok jengok blog ni buat apa?kalau rasa ko bagus pi la kawan dgn blog pemfitnah macam papagomo atau minda intelek melayu.spesis bodo nak mampus.

      Delete
  14. kalaulah bapak dia orang buat macam tu apa rasa nya

    ReplyDelete
  15. Ini betina mulut longkang dia fikir laki dia sentiasa glamor diatas satu masa nnti org xpdg baru tau langit tggi ke rdh tak sedar diri punya betina....

    ReplyDelete
  16. X silap aku, komen bini mat yo psl janggut kat dagu tue, dia tuju kan kpd tan sri anuar musa.. Masa tue kecoh pasal mat yo nak kuar dr team kelantan utk join JDT sedangkan kontrak dia dgn kelantan masih ada..

    ReplyDelete
  17. Ooo.. mat yo n bini macai anwar al juburi rupenya.. sesuai la perangai tu..

    ReplyDelete
  18. Macai detected.....

    ReplyDelete
  19. mcm gampang...haramjadah.

    INI SEMUA MATYO...opss,silap...INI SEMUA POYO!

    ReplyDelete
  20. apa lagi rosmah mahu?

    ReplyDelete
  21. Pukimak hanjeng mana la yg kaitkan dgn DAP n PKR plak ni?.....setau aku laaa....pakaian bini mat poyo ni style puteri umno n macai2 yg seangkatan dgn nya. Puihhhhhh...benda mcm ni pun nak libatkan politik....mcm hanjenggg btol laaaa

    ReplyDelete
  22. Pukimak hanjeng mana la yg kaitkan dgn DAP n PKR plak ni?.....setau aku laaa....pakaian bini mat poyo ni style puteri umno n macai2 yg seangkatan dgn nya. Puihhhhhh...benda mcm ni pun nak libatkan politik....mcm hanjenggg btol laaaa

    ReplyDelete
  23. Ni la macai2 umno...bodoh mcm umno.perasuah,pembunuh mngunakan c4...yg bodo bni matyo xde kna mgena ngn dap atau pkr.klu mrasuah,mbunuh dn rampas hak rakyat...kna la tu...sesuai la dn sinonim gak ngn umno,bn,mca dn mic...kehkehkeh

    ReplyDelete
  24. Biadab, kurang ajar, sombong, bongkak, takbur dan segela sifat keji didunia boleh disematkan di dadanya yang terdedah dalam laknat Allah.
    Yang dayus suami kamu.... Membiarkan isteri menyalak bagi baghal (baghal haram dimakan).
    Berani bercakap fasal keadilan Allah sedang terang-terang menentang syariat Allah.
    KULI BATAK MANA AYANG BARU MERAH SEDIKIT DAH SOMBONG GILA

    ReplyDelete
  25. Peraturan & Syari'at Alah dia langgar.... ini pulak peraturan airport...... Dia tak takut balasan Allah neraka..... tak kan nak takut balasan manusia....

    ReplyDelete
  26. Mencarut dan maki hamun dibenarkan...oleh Nikajis.

    ReplyDelete
  27. Adengan yg sebiji sy pernah lihat bberapa tahun yg lalu d JTAR KL..salah sorang penyanyi kumpulan ELITE memaki hamun petugas DBKL kerana menegur parking kete tidak d tmpat yg sepatutnya...AGAK2 SELEBRITI2 MMG MCM NI KE AKHLAKNYA...lgsung x hormat pd org yg lebih tua dan x ada budi bahasa...

    ReplyDelete
  28. Semoga mendapat pengajaran untuk semua.....Allah bayar cash dari apa yang dia sendiri pernah tulis dlm FB suatu ketka dahulu " ....Kami tak kan membuka keaibban anda sehingga pintu keaibban anda terbuka sendiri..."

    ReplyDelete
  29. Kesian pulak pakcik tu..nampak sedih je org nak saman dia..asyik ckp dia org susah..tak pe la pak cik..Allah lebih mengetahui setiap yg tersembunyi..kami sokong anda..

    ReplyDelete
  30. Kesian pulak pakcik tu..nampak sedih je org nak saman dia..asyik ckp dia org susah..tak pe la pak cik..Allah lebih mengetahui setiap yg tersembunyi..kami sokong anda..

    ReplyDelete
  31. mat yol, kami peminat mu,, kawan sekelas mu, dan aku main dengan mu sampai mu marah, geram kerana gelecek mu dapat aku sekat,, kalu mu anak jantan seperti piala FA mu buang pingat kerana marah pasukan mu kalah, duk dalam bilik salin hentam sana hentan sini,, tapi bila tengok perangai bini ( itu bukan BINI, itu PELACUR) tak hormat orang tua, pah mun duk senyap je,, mu kena makan nasi KANGKANG berapa kali sehari, mun tengok lepas ni, saman berjuta, lebih baik mu CERAIKAN IA, cari orang lain,, nanti orang kata munMAT AYO AYOYO

    ReplyDelete
  32. Bini mat yo bangang...mat yo yg sbnrnye jantan dayus...boikot air asia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa nk pancut je kat muke bini mat yo ni...kurang ajar molek...kerabat hape...kerabat ba*i hanjing...maaf la yer...terlebih geram sudah...mintak jauhkn la aku dr beristerikn betina sedemikian...

      Delete
  33. Pakcik tu kerja cari makan, utk sara keluarga dia. Ngko betina SUNDAL maki hamun orang. Satu hari nanti ko akan dpt BALASAN...
    Otak ada tp AKAL TAKDE.. Betapa bodoh dan sundal nyer ngko...

    ReplyDelete
  34. Smua komen2 dan pendapat diatas amat bernas...sy sbagai ppuan nk tgelak dgn prangai bini sipoyo tu...pendek akal..kalo ye pn kita ni bodo jgn tnjukkn yg kita ni bodo..ppuan2 gro pn lg elok prangai depa...!

    ReplyDelete
  35. aku mmg xbkenan dgn mat yo yg poyo ni..lg2 bni dia!!!what comes around,goes around b*tch!!!

    ReplyDelete
  36. Korang ada ka rakaman cara Pak guard tu menegur. Lagi satu, andaikata Pak guard ni polis, aku ghaso korang akan suka sangat dengan tindakan perempuan tu. Tak caya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lu cakap ni bro. Otak lu letak kat kepala butoh ker?

      Delete
  37. Nak mencarut ja puak puak ni. Ada satu group tu, sampai pecah 2, line 1 Dok cerita wasiat Iman bagai, bla p line 2, dok meroyan. Baru tengok video, dah percaya bagai.

    ReplyDelete