Wednesday 26 October 2011

BUKAN TAKUT TAPI TAK BERANI JER!!!!
9 Julai: Bukan sebab takut, kata Ibrahim Ali
Katanya, beliau tidak seharusnya mendedahkan kesemua perkara tersebut dalam situasi "perang" pada waktu itu.
"Ada yang boleh beritahu ada yang tidak boleh beritahu. Takkan saya nak cerita semua. Strategi perang takkan saya nak cerita semua," katanya dalam ucapan penggulungannya di persidangan agung PERKASA.
Beliau berkata demikian dalam ucapannya petang ini apabila isu berkenaan dibangkitkan oleh seorang perwakilan.
"Kita buat laporan polis sebagai senjata perang saraf. Kalau (BERSIH) nak buat (perhimpunan), kita buat (perhimpunan juga).
"Sebab itu mereka tak dapat permit, kita pun tak ada permit," katanya mengulas isu yang dibangkitkan perwakilan Wilayah Persekutuan itu.
HIMPUN: Malunya kita
Tambahnya, beliau bagaimanapun memutuskan supaya tidak menyertai perhimpunan berkenaan setelah melihat satu titah daripada Istana berhubung perhimpunan 9 Julai.
"Bukan kita takut. Orang yang kata saya takut, dia jel sehari pun tak masuk lagi.
"(Perhimpunan) boleh timbul kucar-kacir, huru-hara. Kita tengok apa yang berlaku di London.

"Rakyat semua ada ijazah tapi masih bakar bangunan, bakar kereta," katanya merujuk kepada rusuhan yang berlaku di kota itu sebelum ini.
Dalam pada itu, Ibrahim turut menyatakan kekesalannya kerana Perhimpunan Sejuta Umat pada Sabut lalu turut gagal meraih jumlah peserta yang disasarkan.
"Kata sejuta umat, tapi sampai jam 4 petang tak sampai 10,000 orang. Malunya kita," katanya lagi.

PANDANGAN OMAK:-

SETAHU OMAK ORANG YANG BERANI DIA BERLAWAN SECARA BERDEPAN....TAIKO YANG BERANI DIA AKAN KEDEPAN MEMBAWA MACAI-MACAINYA BERLAWAN DAN BUKAN MENYOROK BELAKANG CELAH KETIAK POLIS DENGAN MEMBUAT LAPORAN....BARU SEKARANG OMAK TAHU STRATEGI PERANG SARAF YANG BARU YANG DIKATAKAN "BERANI" IALAH SEKADAR BUAT LAPORAN POLIS LEPAS ITU BERTEMPIK KONONNYA AKAN TURUT SERTA BERHIMPUN...BILA TIBA MASANYA MENYOROK BELAKANG JAMBAN RUMAH...STRATEGI YANG SAMA JUGA DIAPLIKASI OLEH MAHAGURU OMAR DIN DARI PERSILAT BEKAS PENERIMA PERINTAH SEKATAN KEDIAMAN SELAMA 2 TAHUN DAN BEKAS PENGHUNI PULAU JEREJAK...HIMPUNAN SEJUTA UMAT RAMAI YANG TAK DATANG SEBAB NAMA IBRAHIM ALI DAN PERKASA DIKAITKAN.. NAMA YANG SUWEY SIAPA NAK DILIBATKAN.. LAGI PUN BUKANKAH ITU STRATEGI PERANG SARAF JUGA KAN??????.. ORANG MELAYU TAK TURUN DIA RASA MALU.. TETAPI DIA TAK TURUN BERSIH 2.0 TAK RASA APA PULAK?????BRENGSEK PUNYA KATAK....ORANG BUAT SEMUANYA TAK BETUL....PERKASA IS KIOK..UMNO IS DEAD.. PR GANTI BN.

No comments:

Post a Comment

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...