Wednesday 26 October 2011

PERUTUSAN HARI DEEPAVALI DARI BAKAL PM KE-7Perutusan Deepavali oleh Ketua Umum KEADILANHari Deepavali disambut sebagai pesta cahaya, zahir  kemenangan kebaikan ke atas kejahatan.  Kemenangan kebaikan, tidak dapat tidak berteraskan amalan berbuat baik dan meninggalkan kemungkaran. Bait dari Thirukural ada menyebut;
“Sesungguhnya dengan amalan kebaikan maka hadirlah kemuliaan, sesungguhnya kejahatan itu menjelma apabila kita melupakan amalan kebaikan.”
Hikmah dari bait itu mengungkap fitrah pertembungan cahaya dan kegelapan. Oleh kerana itu, setiap kali kita mendekati kezaliman dan melakukan perbuatan jahat maka semakin malaplah kemuliaan, keadilan serta karamah insaniah.
Justeru saya menyeru agar semua rakyat Malaysia turut serta bersama menegakkan keadilan yang merupakan kelangsungan dari fitrah manusia yang mahukan kebenaran dan menolak kebatilan.
Sempena sambutan Deepavali tahun ini saya ucapkan Deepavali Nal Vathukal
ANWAR IBRAHIM

SELAMAT MENYAMBUT HARI DEEPAVALI NAL VATHUKAL UNTUK SEMUA BERAGAMA HINDU DARI OMAK.

No comments:

Post a Comment

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...