Monday 18 March 2013

GEMPAR!!!!!... ULAMA MUDA UMNO PALING TERSOHOR AJAK RAKYAT TOLAK UMNO !!!!!!!Ulama muda UMNO paling tersohor seantaro dunia Ustaz Fathul Bari Mat Jahaya TELAH MENGAJAK RAKYAT SUPAYA TOLAK POLITIK FITNAH.

Secara tidak langsung beliau telah menyeru dan memohon kepada rakyat supaya tolak UMNO!!!!!

Sebabnya yang gila sakan dan amat gemar main politik fitnah yang kini sudah menjadi budaya tegarnya ialah UMNO.

UMNO memang terkenal seantaro dunia sebagai parti politik yang menjaja politik lucah fitnah tahap longkang.

Terima Kasih kepada Ulama Muda UMNO yang tersohor ini kerana telah cuba membuka minda ahli-ahli UMNO supaya tolak partinya sendiri.

FITNAH DENGAN UMNO TIDAK BOLEH DIPISAHKAN.. UMPAMA KENTUT DENGAN TAIK.

75 comments:

 1. secara tak langsung....itu hang punya tafsiran saja. dia boleh lawan towkey ka? jgn dok syiok sangat. anyaway ada ka ulamak muda atau ulamak tua? depa ni semua hanya story teller (tukang cerita/tukang karut)

  ReplyDelete
 2. Biasalah Pakatan Rakyat, suka buat drama, bila Ustaz Fathul Bari beri kenyataan, akan diputar belit oleh Pakatan Rakyat untuk politik jijik jahiliyah mereka, biasalah, golongan penyesat seperti Pakatan Rakyat akan membohong apa saja untuk politik jijik mereka.

  Tukang Fitnah sebenar adalah Pakatan Rakyat, lihatlah di blog dan di surat khabar penyesat mereka, bermacam-macam fitnah, dan terbaru, lihatlah artikel di atas, satu lagi fitnah golongan penyesat ini untuk memburukkan kerajaan.

  Kepada juak-juak Pakatan Rakyat, bila nak dakwa Mahfuz Omar dan Mat Sabu serta penceramah pembohong Pakatan Rakyat mengikut Qazaf bila mereka menuduh tanpa bukti dengan membuat tuduhan palsu lagi jijik terhadap Dr. Rais Yatim yang telah difitnah oleh puak Pakatan Rakyat kononnya merogol pembantu rumahnya sedangkan pembantu rumah berkenaan telah menafikan sekeras-kerasnya ada perbuatan sebegitu, malahan dia juga sangat berterima kasih kepada Dr. Rais Yatim dan keluarga yang sangat prihatin dan baik terhadap dirinya sepanjang dia bertugas di rumah Dr. Rais Yatim sebelum ini.

  Lihatlah golongan pemfitnah adalah Pakatan Rakyat, dasar golongan komunis zionist dan jahiliyah, dasar keji yang tak punya kesedaran diri akan bersikap jijik macam inilah.

  Pakatan Rakyat menolak golongan tukang fitnah dan golongan penipu kanak-kanak tadika. Pakatan Rakyat pengkhianat masyarakat, suka tabur fitnah dan sanggup menindas orang ramai termasuklah kanak-kanak tadika.

  Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

  Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

  Encik Mohamad.
  Nasionalis Melayu

  ReplyDelete
  Replies
  1. INI BUKAN NASIONALIS MELAYU TAPI PENGAMPU MELAYU YANG DAH TERMAKAN NAJIS PENJAJAH SEMASA DALAM KANDONGAN LAGI SEBAB ITU NAMPAK KURANG CERDIK AKAL.
   MAAF YA KERANA TERPAKSA BAGI TAU TENTANG KEBENARAN INI.

   Delete
  2. Apa ni saudara/i Gebu, pasal apa meracau sebegini rupa? Jika di pihak yang benar, sila buat analisis berkenaan tuduhan palsu dan yang jijik oleh Mat Sabu dan Mahfuz Omar serta penceramah PAS yang penuh kejijikan menuduh bahawa Dr. Rais Yatim adalah perogol pembantu rumahnya walaupun pembantu rumah berkenaan menafikan yang beliau pernah dirogol oleh Dr. Rais Yatim, malahan pembantu rumah berkenaan memaklumkan dia di layan dengan begitu baik oleh Dr. Rais Yatim sekeluarga.

   Jika saudara di pihak benar, sila ulas isu ini. Sekian, terima kasih.

   Sedarlah seluruh rakyat Malaysia akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  3. Kalau PR banyak FITNAH.. Kenapa setiap kali ada kes fitnah dimahkamah PR menang.. Setiap kali kena saman dengan PR pi mahkamah kalah.. Yang KALAH itu benar kah..

   Delete
  4. Tak payah cakap pasal mahkamahlah, pergi ceramah Pakatan Rakyat dan baca surat khabar penyesat Pakatan Rakyat sudahlah, bertimbun-timbun fitnah. Harakah, Roket, Suara Keadilan dan akhbar penyesat Pakatan Rakyat adalah lubuk fitnah yang sangat menjijikkan.

   Lihatlah fitnah pasal Scorpene, fitnah pasal Altantuya, fitnah kepada Perdana Menteri, fitnah kepada kerajaan, semuanya bertimbun-timbun dalam akhbar penyesat Pakatan Rakyat itu.

   Malahan dalam isu Scorpene, tak ada pun mana-mana mahkamah Perancis bicarakan kes itu, tapi dicanang ke seluruh dunia oleh Pakatan Rakyat kononnya kes berkenaan dibicarakan di Perancis, sedangkan perbuatan ini sangat biadap, kerana isu kententeraan, pimpinan utama angkatan tentera Malaysia adalah Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong, tetapi SUARAM yang mencanangkan dah failkan kes berkenaan Scorpene di Perancis tidak pernah minta perkenan Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong pun.

   Lihatlah betapa pembohong dan biadapnya puak Pakatan Rakyat penyesat ini.

   Malahan dalam isu Altantuya, tak ada rakaman video pun yang disahkan tulen 99.9% oleh pakar luar negara yang menunjukkan Perdana Menteri membuat sesuatu untuk membolehkah mengaitkan pembunuhan tersebut, malahan sekadar bukti yang direka-reka oleh P.Balasubramaniam yang hanya membuat akuan bersumpah sambil junjung kitab Hindu di Lapangan Terbang, itulah yang menjadi kepercayaan oleh puak Pakatan Rakyat termasuk PAS selama ini. Malahan lihatlah kematian P.Balasubramaniam baru-baru ini, apakah maksud semua ini? Lihatlah perbuatan yang tak elok akan dihukum juga akhirnya. Malahan sungguh jijik lagi ada blog Pakatan Rakyat yang menuduh kematian P.Balasubramaniam adalah perbuatan UMNO, sangat jijik dan melalukan, semuanya dituduhkan kepada UMNO walaupun tak ada bukti, semua tuduh UMNO juga, inilah ajaran sesat Pakatan Rakyat yang akan menuduh apa saja kepada UMNO untuk memburukkan UMNO selama ini.

   Sedarlah semua rakyat Malaysia akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  5. kau ni sabar2 lah dulu...yg bertimbun2 fitnah tu surat khabar pro umno.. dengan najib yg membisu n selalu kalah saman fitnah. so, apa manknaya? maknanya memang fitnah lah.

   "fitnah pasal Scorpene, fitnah pasal Altantuya, fitnah kepada Perdana Menteri, fitnah kepada kerajaan, semuanya bertimbun-timbun dalam akhbar penyesat Pakatan Rakyat itu"
   siasat tak abes, siasat separuh separuh. macam mana nk setel. scorpene separuh2.. altantuya tergantung.. menteri, rakyat, kerajaan..
   cuber tgk "fitnah" pembangkang. yg kalah utusan. so? mmg UMNO lah yg pemfitnah. tak fitnah tak menang saman ooii..

   - kes scorpene tak kasik peguan perancis masuk.
   - kes altantuya dah kuar dah peguam cecile tu nk bukak kes semule.

   Sedarlah rakyat Malaysia,

   Biru tak nampak Biru kelam2, Dacing tak nampak Dacing senget2, Barisan Nasional Pilihanku sebabku mundur, Demi Agama lah sangat, Bangsa, dan Tanah Air dah tergadai..

   Sebab Geng2 kiram ahli berdafter UMNO n Pekida.
   UMNO KHIANAT kepada rakyat!!

   Delete
  6. Pasal Scorpene ini, apa kejadahnya dengan peguam Perancis itu? Kes tak dibicarakan di mahkamah, nak bagi dia masuk Malaysia untuk buat huru hara dengan bantuan Pakatan Rakyat komunis zionis jahiliyah ini apa gunanya?

   Pasal kes Altantuya, tak ada bukti pun Perdana Menteri yang bunuh dia, malahan Rosmah yang dituduh berada di lokasi pembunuhan ketika kejadian itu, sebenarnya bersama dengan anak-anak kecil salam satu program kemasyarakat. Sangat jelas Pakatan Rakyat suka membohong.

   Sedarlah rakyat Malaysia sekalian bahawa Pakatan Rakyat akan putar belit itu dan ini untuk mengelirukan masyarakat, berhati-hatilah semua. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  7. sebab...
   nampak sangat penakutnye.
   nak kasik pemerhati bebas dari australia masuk pon lah disekat kat airport.
   kah kah kah...

   nampak sangat lah bersalahnye.
   sapa yg makan batu, dia yg pecah2 giginya..

   pasal antantuya tu kau cakap tade bukti ni lah yg rakyat2 malaysia tengah nk buktikan skarang ni.

   Sedarlah rakyat Malaysia,

   Biru tak nampak Biru kelam2, Dacing tak nampak Dacing senget2, Barisan Nasional Pilihanku sebabku mundur, Demi Agama lah sangat, Bangsa, dan Tanah Air dah tergadai..

   Delete
  8. Sudahlah, jangan nak membohong lagilah, takkan Malaysia nak benarkan orang yang dipercayai boleh mengancam keselamatan nasional Malaysia masuk ke Malaysia. Malahan dasar ini bukan saja di Malaysia, malahan di seluruh dunia pun sama, hanya puak golongan jahiliyay komunis zionist Pakatan Rakyat saja yang masih dibelanggu kesesatan yang tidak pedulikan perkara sesat ini.

   Pasal Altantuya, sila berikan bukti? Cakap pembohong sahajalah puka penyesat jahiliyah komunis zionist Pakatan Rakyat ini.

   Oleh itu sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan permainan politik jijik ala komunis zionist Pakatan Rakyat jahiliyah yang sanggup buat apa saja untuk membohongi orang ramai selama ini. Sedarlah semua, jangan terpedaya dengan golongan penyesat jahiliyah komunis zionist seperti Pakatan Rakyat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  9. en mohamadden donga ekau dopet upah satu tulisan rm seringgit dari umnongok boto ko? lupeh tu den nak tanyo ekau boto ko oghang umnu kato madey kutty tu rasul akhir zaman untuk oghang umnu jo? boto ko jang?

   Delete
  10. biru tetap biru,
   dacing tetap dacing,
   hari hari kena tipu,
   hari hari kena kencing..
   Sekian terima kasih

   Encik Mohd.
   Nasionalis Hancing

   Delete
 3. Biasalah Pakatan Rakyat, suka buat drama, bila Ustaz Fathul Bari beri kenyataan, akan diputar belit oleh Pakatan Rakyat untuk politik jijik jahiliyah mereka, biasalah, golongan penyesat seperti Pakatan Rakyat akan membohong apa saja untuk politik jijik mereka.

  Tukang Fitnah sebenar adalah Pakatan Rakyat, lihatlah di blog dan di surat khabar penyesat mereka, bermacam-macam fitnah, dan terbaru, lihatlah artikel di atas, satu lagi fitnah golongan penyesat ini untuk memburukkan kerajaan.

  Kepada juak-juak Pakatan Rakyat, bila nak dakwa Mahfuz Omar dan Mat Sabu serta penceramah pembohong Pakatan Rakyat mengikut Qazaf bila mereka menuduh tanpa bukti dengan membuat tuduhan palsu lagi jijik terhadap Dr. Rais Yatim yang telah difitnah oleh puak Pakatan Rakyat kononnya merogol pembantu rumahnya sedangkan pembantu rumah berkenaan telah menafikan sekeras-kerasnya ada perbuatan sebegitu, malahan dia juga sangat berterima kasih kepada Dr. Rais Yatim dan keluarga yang sangat prihatin dan baik terhadap dirinya sepanjang dia bertugas di rumah Dr. Rais Yatim sebelum ini.

  Lihatlah golongan pemfitnah adalah Pakatan Rakyat, dasar golongan komunis zionist dan jahiliyah, dasar keji yang tak punya kesedaran diri akan bersikap jijik macam inilah.

  Rakyat menolak golongan tukang fitnah dan golongan penipu kanak-kanak tadika. Pakatan Rakyat pengkhianat masyarakat, suka tabur fitnah dan sanggup menindas orang ramai termasuklah kanak-kanak tadika.

  Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

  Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

  Encik Mohamad.
  Nasionalis Melayu

  ReplyDelete
  Replies
  1. sori.. yg suke spin adalah BN.

   haha kau tak dapat menerima kneyataan yg UMNO n fitnah tak dapat dipisahkan. kn...
   dah terbukti terang2...

   yup. rakyat menolak penipu.
   kami tolak BN.

   Delete
  2. Penipu kanak-kanak tadika adalah Pakatan Rakyat, dalam menifesto PRU 12 Pakatan Rakyat kata nak berikan RM 50.00 sebulan kepada setiap kanak-kanak tadika dan pelajar pra sekolah, tapi hingga kini satu sen pun tak beri, sejak tahun 2008 lagi, inilah golongan penipu komunis zionist jahiliyah, Pakatan Rakyat penyesat dan penipu.

   Sedarlah seluruh rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  3. itu jek lah modal kau... RM 50 utk kerajaan negeri selangor...

   abes modal juta2 utk negeri PKR yg dinafikan kerajaan pusat caner?

   tak berdegang2 pulak.

   hahah modal RM 50? kah kah kah

   Sedarlah rakyat Malaysia,

   Biru tak nampak Biru kelam2, Dacing tak nampak Dacing senget2, Barisan Nasional Pilihanku sebabku mundur, Demi Agama lah sangat, Bangsa, dan Tanah Air dah tergadai..

   Sebab Geng2 kiram ahli berdafter UMNO n Pekida.
   UMNO KHIANAT kepada rakyat!!

   Delete
  4. Bila masa pula kerajaan Barisan Nasioal menafikan modal berjuta-juta di negeri Pakatan Rakyat? Selama ini apakah segala cukai tanah dan cukai PBT serta hasil pelaburan syarikat negeri Pakatan Rakyat dirampas oleh Barisan Nasional?

   Kau jangan buat drama lagilah, kau sebenarnya yang nak menipu orang ramai, isu RM 50.00 walaupun kecil, tapi perbuatan jijik tidak mengira kecil ataupun besar, jijik tetap jijik. Malahan RM 50.00 untuk kanak-kanak tadika adalah besar kerana mereka tiada pendapatan, mereka hanya harapkan belas ihsan ibu bapa mereka sajalah. Oleh itu jangan pandang rendah akan perkara ini kerana golongan pembohong kanak-kanak tadika adalah golongan yang sangat jijik, sampaikan kanak-kanak tadika pun sanggup dibohongi, manusia jenis apakah sampai sebegini rupa, sangat jijik di luar sifat manusiawi Pakatan Rakyat komunis zionis jahiliyah ini.

   Pasal Geng Kiram itu, kau tunggulah siasatan yang sedang berlangsung kini, malahan jangan pula Anwar lari ke luar negara pula dalam tempoh yang terdekat ini kerana takut tembelang konspirasi dia dan pembangkang di Filipinan terbongkar pula. Nanti bila dah ada kunci untuk menghuraikan kes ini, Anwar akan buat cerita baru, nyawanya terancam, dia dizalimi dan terpaksa lari ke luar negara, tapi sebenarnya dia takut untuk berhadapan dengan kebenaran yang sebenarnya.

   PAS pecacai DAP, PKR pembohong masyarakat, DAP perosak masyakat.

   Sedarlah semua rakyat Malaysia akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  5. aku penduduk malaysia.
   tapi tak seperti dudok di malaysia.
   barang2 mahal, menteri korup, menteri2 dapat duit juta2.. cakap dapat dari badan-badan yg derma. memanglah hak kepada rakyat seperti aku menjadi semakin kecil. menafikan hak aku sebagai rakyat utuk dapat lebih!

   kau tak baca berita ke, geng2 kiram dekat lahad datu tu pen'register' sebagai UMNO n PEKIDA?

   kah kah kah...

   cakap PAS pecacai DAP, PKR pembohong masyarakat, DAP perosak masyakat.
   kalo kau perasan, MIC n MCA dah menyepi dari umno skarang ni. senyap jek.


   Sedarlah rakyat Malaysia,

   Biru tak nampak Biru kelam2, Dacing tak nampak Dacing senget2, Barisan Nasional Pilihanku sebabku mundur, Demi Agama lah sangat, Bangsa, dan Tanah Air dah tergadai..

   Sebab Geng2 kiram ahli berdafter UMNO n Pekida.
   UMNO KHIANAT kepada rakyat!!

   Delete
  6. Kau jangan nak pembohonglah, aku juga tinggal di Malaysia, jangan jadi manusia yang kufur nikmat, kerana itu adalah dilarang oleh agama.

   Berkenaan barang-barang, harganya jauh lebih murah jika dibandingkan dengan negara-negara di luar sana. Jangan nak membohonglah.

   Jika tak puas hati, sila kaji harga petrol di Malaysia dengan di negara jiran Malaysia sudahlah, di Malaysia adalah jauh lebih murah jika dibandingkan dengan negara jiran Malaysia. Jangan nak banding dengan Brunei sudahlah kerana penduduk Brunei adalah kurang 600 ribu sedangkan penduduk Malaysia adalah lebih 29 juta.

   Begitu juga harga tepung, di Malaysia hanyalah RM 1.35 tepung gandum kegunaan am, sila pergi ke Thailand dan Indonesia, malahan Singapura, jangan haraplah dapat harga macam itu.

   Begitu juga dengan gula, jauh lebih murah, malahan lebih murah dari Thailand yang merupakan antaran pengeksport gula mentah dunia.

   Minyak masak pun sama, di Malaysia adalah jauh lebih murah dari negara-negara lain.

   Malahan di Malaysia ada Kedai Rakyat 1Malaysia, di kedai ini, barangan dijual dengan murah, ada sesetengahnya lebih murah dari di pasaraya. Di negara lain mana ada semua ini.

   Itulah jika kau kata harga barang mahal, kau berambus tinggal di negara lainlah. Tapi negara lain pun akan meluat dengan kau kerana kau akan merungut yang bukan-bukan tanpa asas yang benar.

   Pasal Jamalul Kiram, dia rakyat Filipina, malahan bukannya rakyat Malaysia pun, jangan nak membohonglah kononnya Jamalul Kiram adalah ahli UMNO. Sebab sebelum ini Harakah dan blog Pakatan Rakyat membohong, mereka tuduh El-Haj Murad Ebrahim sebagai Jamalul Kiram, sangat keji sampai sanggup fitnah sedemikian rupa. Sila nilai dirilah samada manusia atau syaitan yang bertopengkan manusia sajalah puak Pakatan Rakyat perosak masyarakat ini.

   Oleh itu sedarlah rakayt Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  7. "Kepada juak-juak Pakatan Rakyat, bila nak dakwa Mahfuz Omar dan Mat Sabu serta penceramah pembohong Pakatan Rakyat mengikut Qazaf.."

   what a question bro!

   Delete
  8. biru tetap biru,
   dacing tetap dacing,
   hari hari kena tipu,
   hari hari kena kencing..
   Sekian terima kasih

   Encik Mohd.
   Nasionalis Hancing

   Delete
 4. mohamad, kalau awak tak ada maklumat jangan nafikan tanpa hujah dan fakta, kes rais yatim tu ROBENGAH yang dedahkan, JANGAN SAMPAI DI ALAM BARZAH BARU NAK MENYESAL. aku cadangkan agar kamu banyak hadir dalam majlis pengajian kitab. semoga dapat hidayah Allah dan minta jauhkan dari petunjuk syaitan. kita hidup bukanya lama. berimanlah dengan rukun iman tanpa ada syak dan zhan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jangan nak membohonglah, pasal apa Robengah itu menafikan dia dirogol jika dia sendiri yang dedahkan kes itu, ada repot polis ke? Malahan Robengah menafikan dia dirogol selepas dia dah balik ke Indonesia, jadi apa lagi kau semua nak tipu?

   Sekarang bila Nik Aziz dan tangkap Mat Sabu dan Mahfuz Omar untuk dibicarakan atas kesalahan Qazaf dan dirotan sebanyak 80 rotan disebabkan perlakuan jijik berkenaan? Malahan tangkap sekali semua penceramah penyebar fitnah berkenaan untuk disiasat dan dihukum jika bersalah.

   Sebenarnya kau patut bertafakur seketika dan muhasabah diri kau, sedarlah politik jijik dan liar dasar komunis zionist jahiliyah Pakatan Rakyat ini adalah sangat berbahaya kepada semua orang, politik jijik sebegini akan memusnahkan nilai-nilai kemanusiaan tetapi akan membiakkan nilai-nilai kesyaitanan dan keiblisan yang ditarbiyahkan dengan kesesatan melalui ceramah membohong, hasutan dan demontrasi liar.

   Oleh itu sedarlah seluruh rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. apa-apa yg berlaku pon skarang ni, UMNO nampak buruk di mata kami.

   ceramah membohong: UMNO
   e.g. berita2 bohong rakyat n fitnah seperti papagomo, tun faisal, paprukari, ratu naga ditambah utusan n TV3

   hasutan: UMNO
   e.g. berita2 menghasut DSAI dalang pencerobohan lahad datu oleh media UMNO @ Utusan.
   alih2 nk kena saman mula lah tukar kenyataan.

   demonstrasi liar: UMNO
   e.g. baling telur busuk, pecah2 kereta, serang2 masjid, serang2 ceramah pakatan

   Sedarlah rakyat Malaysia,

   Biru tak nampak Biru kelam2, Dacing tak nampak Dacing senget2, Barisan Nasional Pilihanku sebabku mundur, Demi Agama lah sangat, Bangsa, dan Tanah Air dah tergadai..

   Sebab Geng2 kiram ahli berdafter UMNO n Pekida.
   UMNO KHIANAT kepada rakyat!!

   Delete
  3. Sebab kau kau ni pendokong asobiyah sejati, kerana sedarlah bahawa asobiyah itu adalah sangat fanatik kepada puak tanpa mempedulikan kebenaran yang ada di depan matanya.

   Selama ini PAS tuduh UMNO asobiyah, tetapi UMNO bukannya asobiyah, tapi UMNO wataniyah iaitu sayangkan bangsa, tak salah sayangkan bangsa, kerana kalau jika ahli bangsa itu tak menyayangi bangsanya, siapa lagi yang akan buat begitu? Setiap ahli bangsa sayangkan bangsanya. Ini adalah Sunnatullah, melainkan golongan yang tak sedar diri dan tolol saja yang tak sayangkan bangsanya dan mahu bangsanya rosak.

   Sedangkan asobiyah adalah taksub kepada puak atau kumpulan, tak semestinya bangsa. Kerana Aus dan Khazraj sebelum kedatangan Islam di Madinah, mereka adalah bangsa Arab, tetapi mereka berkelahi kerana puak mereka, bukannya kepada bangsa mereka pun kerana mereka kedua-duanya bangsa Arab.

   Oleh yang demikian, antara fitnah PAS terhadap UMNO adalah menuduh UMNO asobiyah, itu adalah fitnah kerana UMNO walaupun sayangkan bumiputera, tetapi UMNO tidak pernah tindas bangsa lain, malahan setiap bangsa dan ugama di Malaysia ini diberikan kebebasan untuk amalkan budaya dan ajaran agama masing-masing selagi tidak melanggar perundangan yang ditetapkan. Malahan subsidi pun dinikmati oleh setiap kaum, pemberian BR1M pun, semua kaum dapat, bukannya orang bumiputera saja. Malahan siaran televisyen dan radio dalam bahasan mandarin dan tamil adalah bukti bahawa kerajaan menghomati kebudayaan orang bukan bumiputera. Ini terbukti bahawa tuduhan UMNO asobiyah adalah tak berasas dan itu semua adalah fitnah jijik dari PAS yang sangat iri hati akan kejayaan UMNO selama ini.

   Sedarlah gerombolan liar Pakatan Rakyat yang mencederakan petugas keselamatan dan merosakkan kenderaan polis serta membuat huru hara dalam Demontrasi BERSHIT 3.0 pada 28 Februari 2012 adalah sangat jijik dan memalukan.

   Malahan baru-baru ini, ceramah oleh Zul Nordin di Permatang Pauh diserang oleh puak komunis jahiliyah zionis Pakatan Rakyat, malahan siap ugut nak bunuh Zul Nordin lagi, ini adalah benih-benih kejahatan yang disemai oleh PAS dan telah berpokok sekerang ini ini. Perkara ini adalah sangat berbahaya dan sangat menjijikkan.

   Oleh itu sedarlah semua rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  4. Sorry. Assobiyah tu you...
   Yup, kau dah kemukakan fakta, "asobiyah itu adalah sangat fanatik kepada puak tanpa mempedulikan kebenaran yang ada di depan matanya"
   aku lihatkan, kaulah sekarang ni yg tak mempedulikan kebenaran. gelap sudah kah hati. dah banyak kebenaran, tp tak dapat nk terima. bukak lah mata hati..


   1. Umno sayangkan bangsa? bangsa melayulah antara yg lemau di malaysia.

   2. Petikan kau pasal bla-bla-bla aus n khazraj, kelahi kerana puak n bersatu selepas islam.. so kau setuju bersatu lepas islam. so sokonglah pas. jangan sokong UMNO yg memecah belahkan puak n bangsa.

   3. apa yg boleh aku katakan, fitnah UMNO n PAS, yg lebih buruk adalah fitnah umno.
   - jaja siang dah malam tanpa jemu. last2 dibuktikan cakap kosong jek.
   - Umno tak tindas bangsa lain, tp umno tindas bangsa melayu.
   - SUbsidi diberi, tapi sikit demi sedikit ditarik.
   - BR1M sumer BANGSA dapat, tapi tak SUMER dapat. aku tak dapat. aku pon pembayar cukai.
   - Siaran dalam tamil n cina. tapi bila melayu nk siar, dinafikan.
   Ini adalah bukti kerajaan tak menghormati kebudayaan. ini adalah fitnah UMNO semata-mata yg sebenar2 iri hati pada PR.

   4. yg cederakan polis n harta benda ialah SB. kau ni taw fakta ke tak. lain kali selidik. kami tak ganas macam kamu.tgk HKR. bila polis tak campur tangan, aman tanpa ada pecah2 barang n cedera2.

   5. apalah bezanya dengan puakmu yg serang ceramah2 kami, mahu bunuh2 pemimpin kami. oo kire umno buat boleh ye?

   Sedarlah rakyat Malaysia,

   Biru tak nampak Biru kelam2, Dacing tak nampak Dacing senget2, Barisan Nasional Pilihanku sebabku mundur, Demi Agama lah sangat, Bangsa, dan Tanah Air dah tergadai..

   Sebab Geng2 kiram ahli berdafter UMNO n Pekida.
   UMNO KHIANAT kepada rakyat!!

   Delete
  5. Suatu lagi pembohongan yang cuba dimanipulasikan oleh puak pembohong Pakatan Rakyat ini.

   1. Berhubung kedudukan bangsa Melayu, kerajaan telah banyak membantu orang-orang Melayu untuk berjaya. Kini ramai orang Melayu yang telah berjaya, malahan kadar kemiskinan di kalangan orang Melayu juga menurun dengan begitu mendadak. Ramai anak-anak Melayu telah berjaya menjadi profesional dan dapat belajar di universiti termasuk di luar negara termasuklah Mazlan Aliman yang belajar di New Zealand itu, atas tajaan siapa? Lihatlah si Mazlan Aliman, dia sibuk mengkhianat kerajaan selepas berjaya belajar di universiti. Orang-orang macam inilah yang merupakan golongan perosak.

   2. Bila masa UMNO suka pecah belahkan masyarakat? Dalam program-program UMNO, banyak acara untuk perpaduan, bukan saja orang Melayu, malahan orang Cina, orang India, malahan orang Asli selalu digandingkan dalam majlis anjuran kerajaan untuk memupuk kesepakatan dan memupuk perpaduan, jadi janganlah kau nak membohong lagilah.

   3. Bila masa UMNO tindas Melayu? Selama ini ramai orang Melayu berjaya kerana perjuangan UMNO yang mahu membantu orang Melayu dan bumiputera di samping tidak menggangu hak kaum lain. Sangat jelas pembohongan Pakatan Rakyat talah kantoi.

   4. Jangan nak membohonglah, takkan SB sampai bepuluh-puluh orang buat macam itu? Biasalah Pakatan Rakyat, bila mereka berak tengah jalan, mereka akan tuduh orang lain yang buat walaupun ada rakaman video yang disahkan tulen 99.9% oleh pakar dari luar negara sekalipun.

   5. UMNO minta supaya golongan pengkhianat seperti Tian Chua di heret ke muka pengadilan, tak ada pun sampai nak bunuh-bunuh. Kau cuba lihat kenyataan Khalid Ismat pendokong Syiah itu, dia sanggup menghasut orang ramai supaya menentang dan membunuh polis dalam facebook dia. Malahan dia juga mengaku tak kisah pimpinan LGBT, tak ada agama dan sebagainya, kononnya keadilan rakyat, blah la. Memang Pakatan Rakyat dasar komunis zionist, dasar pembohong nombor satu di Malaysia.

   Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  6. biru tetap biru,
   dacing tetap dacing,
   hari hari kena tipu,
   hari hari kena kencing..
   Sekian terima kasih

   Encik Mohd.
   Nasionalis Hancing

   Delete
 5. en mohd umngok tegar
  aptb

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya tegar terhadap kebenaran, kerana Islam menyuruh kita mencintai kebenaran dan menentang dengan sekeras-kerasnya kebatilan.

   Perjuangan saya adalah untuk memusnahkan pembohongan dan fitnah oleh golongan penyesat dasar komunis zionist jahiliyah seperti Pakatan Rakyat yang tak guna ini untuk kesejahteraan semua rakyat Malaysia dan melindungi kepentingan nasional Malaysia supaya tidak dirosakkan oleh golongan penyesat yang sangat berbahaya seperti Pakatan Rakyat ini.

   Sedarlah semua rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. Bagus, kami memang menentang sekeras2 nya kebatilan.
   maka tolak lah UMNO yg halalkan pusat judi, pusat hiburan, fitnah, hasutan, kekerasan etc etc..

   bagus, perjuangang kamu musnahkan fitnah, komunis zionis jahiliyah.
   maka tolak lah UMNO, kerana fitnah tu tak lepas dari mereka. jahiliyah tak lekang dari mereka dengan mood yg suka berhibur n arak2.

   Sedarlah rakyat Malaysia,

   Biru tak nampak Biru kelam2, Dacing tak nampak Dacing senget2, Barisan Nasional Pilihanku sebabku mundur, Demi Agama lah sangat, Bangsa, dan Tanah Air dah tergadai..

   Sebab Geng2 kiram ahli berdafter UMNO n Pekida.
   UMNO KHIANAT kepada rakyat!!

   Delete
  3. PAS benarkan kedai judi di Kedah, DAP yang membela pusat maksiat di Penang tetapi sibuk robohkan kedai bumiputera dan India serta pusat maksiat di Selangor yagn dibiarkan berleluasa walaupun tak diberikan lesen, tapi tindakan tak diambil, malahan di Kelantan, acara oleh Dewan Himpunan Penyokong PAS yang menghidangkan arak dalam acara mereka apa cerita? Itu semua kerja Pakatan Rakyat juga, apa cerita mau keliru sama orang ramai?

   Janganlah nak membohong lagi, sebenarnya kejijikan Pakatan Rakyat sungguh teruk, sudah sangat memualkan, segala kejahatan digunakan oleh Pakatan Rakyat untuk politik jijik mereka selama ini sanagt membahayakan negara ini.

   Saya sudah tak tau nak menggambarkan betapa jijiknya dan sangat bahayanya Pakatan Rakyat ini kerana kejijikan dan kebahayaan Pakatan Rakyat ini sangat teruk dan di luar sifat manusiawi, malahan haiwan pun akan terkejut dengan sikap keji Pakatan Rakyat selama ini.

   Segala bukti telah ada, apa lagi Pakatan Rakyat nak sorokkan kejahatan mereka selama ini? Oleh itu bertaubatlah, insaflah.

   Sedarlah semua rakyat Malaysia akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  4. DASAR NASIONALIS HAPRAK...KOMEN BANYAK2 SEMATA2 KERANA WANG...MAKIN BANYAK PERKATAAN MAKIN BANYAK WANG DAPAT...TAPI HUJAH TAK BOLEH PAKAI...MACAM TIN KOSONG...BISING SHJ LEBIH...IKUT LOGIK AKAL MEMANG TAKDE ORANG MACAM EN. MOHD MAMAK NI YG BOLEH KOMEN BERJELA2 PANJANG JIKALAU TIDAK BERMOTIVASIKAN WANG...

   biru tetap biru,
   dacing tetap dacing,
   hari hari kena tipu,
   hari hari kena kencing..

   Delete
 6. ulama muda umno ialah golongan ulama yg istiqamah memperjuangkan agama Islam dan kebenaran. pakcik harap ulama dlm pas dpt meninggalkan nafsu mencintai dunia, pangkat dan kuasa serta mencontohi pendirian ulama muda umno ni.


  -pak ali-

  ReplyDelete
 7. yg pakcik perasan, ulama pas mempergunakan agama utk kepentingan dunia. pakcik hanya nak nasihatkan, berhentilah ulama pas drpd perbuatan yg terkutuk ni. takutlah ulama pas kpd Allah. semoga ulama pas bertaubat.


  -pak ali-

  ReplyDelete
  Replies
  1. pak ali elok selidik dulu pemikiran ustaz fathul bari ni..

   apa yg dia cakap pada ustaz zakir naik, syeikh syahid hassan al-banna n ustaz yusuf al-qardawi. cukup lan 3 ni..

   n apa tulisan dia berkenaan fahaman wahabi.

   Dia ni n geng2 dia ni pelik.
   pendapat diorang berbeza denga pendapat ulama2 terkemuka dunia.
   menyimpang arus orang cakap.

   jangan sokong membabi buta.

   Sedarlah rakyat Malaysia,

   Biru tak nampak Biru kelam2, Dacing tak nampak Dacing senget2, Barisan Nasional Pilihanku sebabku mundur, Demi Agama lah sangat, Bangsa, dan Tanah Air dah tergadai..

   Sebab Geng2 kiram ahli berdafter UMNO n Pekida.
   UMNO KHIANAT kepada rakyat!!

   Delete
  2. PAS memperalatkan Islam untuk politik dengki khianat. Penubuhan PAS pun berteraskan dengki khianat, kerana puak dalam PAS tak puas hati kemenangan Tunku Abdul Rahman yang berjaya menewaskan Fuad Hassan dalam pemilihan YDP UMNO pada tahun 1951.

   Malahan selama ini PAS menuduh macam macam pada UMNO, lihatlah kejijikan PAS menuduh UMNO mengekalkan perlembagaan kafir sedangkan dalam Perlembagaan Malaysia jelas melindungi Islam sebagai agama bagi Persekutuan Malaysia, apakah sebuah Perlembagaan yang melindungi Islam sebagaimana dalam Perkara 11 yang memperuntukkan bahawa Agama Islam adalah agama bagi Persekutuan Malaysia, dan melindungi keselamatan akidah umat Islam sebagaimana dalam Perkara 11 (4) yang menyatakan bahawa penyebaran agama lain selain Islam kepada orang-orang Islam adalah dilarang keras dan boleh dikenakan hukuman kepada pelaku yang melanggar perkara ini berdasarkan undang-undang yang digubal oleh Majlis Agama Islam Negeri masing-masing.

   Apakah Perlembagaan yang melindungi dan memartabatkan Islam adalah perlebagaan kafir?

   Malahan PAS yang ditubuhkan mengikut undang-undang British, lagi teruk, pasal apa PAS tak bubarkan parti mereka kerana mereka ditubuhkan mengikut undang-undang kafir British dan pihak yang meluluskan penubuhan PAS adalah pihak British, apa cerita sekarang ini?

   Sesungguhnya PAS memang suka mempergunakan agama untuk politik jijik dengki khianat mereka selama ini, setiap hari ceramah mereka penuh dengan kata-kata keji dan pembohong serta menghasut, ini ajaran Islam ke atau tingkah laku syaitan sebenarnya?

   Malahan lihatlah PAS sanggup memperdagangkan agama apabila kerana hendak berkawan dengan DAP hinggakan PAS sanggup biarkan kalimah Allah digunakan secara salah dalam ibadat bukan Islam DAP, apa cerita ini semua?

   Oleh itu, janganlah kau berdrama lagi kerana sememangnya PAS memang teruk dan tak bertanggungjawab hingga memporak perandakan masyarakat dalam hal beragama kerana hukum hakam diselewengkan sesuka hati oleh ulamak politik PAS yang kononnya tok guru, tapi suka merosakkan masyakarat dengan berbagai penyelewengan dalam ceramah mereka.

   Oleh itu sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 8. akibat dari kecintaan dunia melebihi kecintaan kpd Allah, golongan ulama pas semakin tersisih. majlis syura pas tidak dihormati dan dipandang hina, hinggakan kafir dap lbh berkuasa menentukan hala tuju pendirian pas. contoh terbesar ialah dlm isu kalimah Allah apabila majlis syura pas tidak berani bersuara apabila dimarahi karpal. marila lah ulama pas, kita bersama2 berjuang atas nama Islam


  -pak ali-

  ReplyDelete
  Replies
  1. pak ali x prcaya kpd ayat al-Quran kerr...ni dalil utk pak ali tatapan pak ali supaya kembali kepangkal jalan...

   Firman Allah :

   وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ

   Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang zalim yang menyebabkan kamu disentuh api neraka, dan sekali-kali kamu tiada mempunyai seorang penolongpun selain daripada Allah, kemudian kamu tidak akan diberi pertolongan..
   (Hud : 113)


   Berdasarkan kefahaman ayat di atas, jelas sekali cenderung (menyokong) kepada kezaliman adalah sesuatu perbuatan yang di larang oleh Islam apalagi mengambil seseorang yang zalim sebagai pemimpin kerana kezaliman seorang pemimpin lebih besar mudaratnya kepada orang ramai. Mereka yang memilih pemimpin yang zalim juga dikira sebagai orang yang zalim. Dalam erti kata yang lain segala sokongan terhadap dosa si pelaku kezaliman adalah satu pembabitan yang dihukumkan sama dosanya terhadap si penyokong.

   Firman Allah swt.:
   وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

   Barangsiapa di antara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim.
   (Al-Ma'idah : 51)

   Delete
  2. Kau ni sangat jijik, bila masa Pak Ali kata dia tak percaya Al-Quran?

   Berkenaan pimpinan Barisan Nasional yang dituduh zalim, di manakah kezalimannya? Selama ini PAS berceramah pembohong di sana sini pun, tak ada pimpinan Barisan Nasional yang naik ke pentas ceramah PAS itu dan terajang muka penceramah pembohong PAS itu pun.

   Malahan selama ini ahli-ahli PAS makan nasi, tiada pernah lagi ada pimpinan Barisan Nasional pergi bakar rumah mereka tanpa tentu pasal.

   Malahan subsidi yang dinikmati oleh ahli-ahli PAS, tak ada sekatan pun dari kerajaan, semua dapat subsidi termasuklah ahli PAS, PKR dan DAP.

   Malahan kerajaan tak pernah halang pun mana-mana ahli PAS atau DAP, atau PKR termasuklah Nik Aziz, Lim Kit Siang dan Anwar daripada menggunakan jalanraya yang dibina oleh kerajaan itu, tak ada zalim pun?

   Malahan selama ini pesakit yang terdiri dari orang-orang PAS, PKR dan DAP yang pergi ke hospital dilayan sebagaimana penyokong-penyokong kerajaan, tak ada perbezaan pun, apakah ini kezaliman juga?

   Selama ini tiada seorang pun kanak-kanak di negara ini dilarang bersekoleh di sekolah kerajaan hanya kerana disebabkan bapanya penyokong PAS, PKR atau DAP, semua anak-anak boleh bersekolah di sekolah tanpa mengira bapanya ahli parti apa pun.

   Sebenarnya yang zalim adalah puak-puak sesat jahiliyah komunis zionist Pakatan Rakyat yang setiap hari menyebarkan fitnah dan membuat kejahatan terhadap kerajaan. Selama ini kerajaan beri macam-macam kemudahan, tapi puak-puak penyesat jahiliyah komunis zionist Pakatan Rakyat ini tetap menuduh yang bukan-bukan juga.

   Inilah golongan yang tak tahu bersyukur akan nikmat yang telah mereka kecapi, mereka ini kufur nikmat, sedarlah golongan yang kufur nikmat ini adalah sangat dilarang. Oleh itu sudah-sudahlah peralatkan agama dan putar belitkan agama untuk politik jijik Pakatan Rakyat yang komunis zionis jahiliyah ini. Bertaubatlah.

   Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 9. kecian aku tgk pak ali ni...dh tua pun masih x ingin nk bertaubat..asyik dok tabur fitnah jerrr...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aku lagi kesian kepada kau Ahmad Azizul, kebenaran depan mata pun kau buat-buat tak nampak, sangat sah kau ni pendokong asobiyah sejati, kerana sedarlah bahawa asobiyah itu adalah sangat fanatik kepada puak tanpa mempedulikan kebenaran yang ada di depan matanya.

   Selama ini PAS tuduh UMNO asobiyah, tetapi UMNO bukannya asobiyah, tapi UMNO wataniyah iaitu sayangkan bangsa, tak salah sayangkan bangsa, kerana kalau jika ahli bangsa itu tak menyayangi bangsanya, siapa lagi yang akan buat begitu? Setiap ahli bangsa sayangkan bangsanya. Ini adalah Sunnatullah, melainkan golongan yang tak sedar diri dan tolol saja yang tak sayangkan bangsanya dan mahu bangsanya rosak.

   Sedangkan asobiyah adalah taksub kepada puak atau kumpulan, tak semestinya bangsa. Kerana Aus dan Khazraj sebelum kedatangan Islam di Madinah, mereka adalah bangsa Arab, tetapi mereka berkelahi kerana puak mereka, bukannya kepada bangsa mereka pun kerana mereka kedua-duanya bangsa Arab.

   Oleh yang demikian, antara fitnah PAS terhadap UMNO adalah menuduh UMNO asobiyah, itu adalah fitnah kerana UMNO walaupun sayangkan bumiputera, tetapi UMNO tidak pernah tindas bangsa lain, malahan setiap bangsa dan ugama di Malaysia ini diberikan kebebasan untuk amalkan budaya dan ajaran agama masing-masing selagi tidak melanggar perundangan yang ditetapkan. Malahan subsidi pun dinikmati oleh setiap kaum, pemberian BR1M pun, semua kaum dapat, bukannya orang bumiputera saja. Malahan siaran televisyen dan radio dalam bahasan mandarin dan tamil adalah bukti bahawa kerajaan menghomati kebudayaan orang bukan bumiputera. Ini terbukti bahawa tuduhan UMNO asobiyah adalah tak berasas dan itu semua adalah fitnah jijik dari PAS yang sangat iri hati akan kejayaan UMNO selama ini.

   Oleh itu sedarlah semua rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 10. bukan sahaja ulama PAS bahkan ahli2 PAS serta pengikut PAS sudah lama dan setiap hari kami semua sentiasa bertaubat dan beristighfar memohon memohon keampunan Allah kerana taqwa kami kepada Allah tuhan sekalian alam.... sebabitu kami sentiasa menentang serta berjuang untuk menolak segala kezaliman dan segala kekufuran yang sedang dilakukan para pemimpin UMNO/BN dulu kini selamanya..........TAKBIR.......

  ReplyDelete
  Replies
  1. Berkenaan pimpinan Barisan Nasional yang dituduh zalim, di manakah kezalimannya? Selama ini PAS berceramah pembohong di sana sini pun, tak ada pimpinan Barisan Nasional yang naik ke pentas ceramah PAS itu dan terajang muka penceramah pembohong PAS itu pun.

   Malahan selama ini ahli-ahli PAS makan nasi, tiada pernah lagi ada pimpinan Barisan Nasional pergi bakar rumah mereka tanpa tentu pasal.

   Malahan subsidi yang dinikmati oleh ahli-ahli PAS, tak ada sekatan pun dari kerajaan, semua dapat subsidi termasuklah ahli PAS, PKR dan DAP.

   Malahan kerajaan tak pernah halang pun mana-mana ahli PAS atau DAP, atau PKR termasuklah Nik Aziz, Lim Kit Siang dan Anwar daripada menggunakan jalanraya yang dibina oleh kerajaan itu, tak ada zalim pun?

   Malahan selama ini pesakit yang terdiri dari orang-orang PAS, PKR dan DAP yang pergi ke hospital dilayan sebagaimana penyokong-penyokong kerajaan, tak ada perbezaan pun, apakah ini kezaliman juga?

   Selama ini tiada seorang pun kanak-kanak di negara ini dilarang bersekoleh di sekolah kerajaan hanya kerana disebabkan bapanya penyokong PAS, PKR atau DAP, semua anak-anak boleh bersekolah di sekolah tanpa mengira bapanya ahli parti apa pun.

   Sebenarnya yang zalim adalah puak-puak sesat jahiliyah komunis zionist Pakatan Rakyat yang setiap hari menyebarkan fitnah dan membuat kejahatan terhadap kerajaan. Selama ini kerajaan beri macam-macam kemudahan, tapi puak-puak penyesat jahiliyah komunis zionist Pakatan Rakyat ini tetap menuduh yang bukan-bukan juga.

   Inilah golongan yang tak tahu bersyukur akan nikmat yang telah mereka kecapi, mereka ini kufur nikmat, sedarlah golongan yang kufur nikmat ini adalah sangat dilarang. Oleh itu sudah-sudahlah peralatkan agama dan putar belitkan agama untuk politik jijik Pakatan Rakyat yang komunis zionis jahiliyah ini. Bertaubatlah.

   Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 11. Jgnkan pak ali, pm yg ke-4 pun blum mahu taubat...nauzubillah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selama ini Tun Dr. Mahathir yang bersolat dan memohon doa selepas solat itu tak dikira bertaubat ke?

   Malahan PAS yang membuat kejahatan kepada UMNO bila nak bertaubat?

   Sedarlah semua warga Malaysia akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. Adoiiii..pak ali kutang.memang la ko kata cit mamat kote melicit tu bgus.....sb dia duk stu kotak dgn ko.....agk2 leee...

   Delete
 12. pakcik kagum dgn hujah en mohamad nasionalis melayu. hujah yg sgt kuat dan benar.


  pak ali

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pak ali..
   Sejak kau ambik alih nick pakcik...pakcik pun dah malas nak ulas. Pakcik guna nama anoi jee....wakakaka....kesian kau ni!!

   Umngok dan bebal berpisah tiada..
   Jangankan wang ringgit...
   Nickname pun kena sakau oleh pencacai umngok!!
   Pakcik cuma sengeh je tengok telatah pencacai umngok..

   Pak ali (original) kih kih kih

   Delete
  2. Biasalah Pakatan Rakyat akan menyamar jadi orang lain, lepas ini Pak Abu yang menentang kegilaan dan kesesatan Pakatan Rakyat akan dituduh mencuri Nickname pecacai Pakatan Rakyat pula.

   Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan permainan politik jijik Pakatan Rakyat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  3. Kahkahkah...pak ali en mohamad kebodohan kamu begitu trselah hujah2 x ada isi making bnyak brcakap making jelas nampak kebodohan kamu...kesian kamu brdua malunya negara msia dmata dunia krn adanya manusia seperti kamu...kebodohan mngatasi lembu.

   Delete
 13. ahmad azizul, pakcik setuju kita tak blh menyokong org zalim. tu sbb pakcik tak sokong parti zalim dan kroni yg hanya melantik keluarga, saudara mara memegang jawatan utk merebut harta dunia. dlm dap ada dynasti lim dan singh. dlm pkr dynasti anwar anak beranak. dlm pas pulak dynasti tok guru dan keluarga. so... kegiatan kroni mcm ni mesti dibendung sblm menjadi semakin parah


  pak ali

  ReplyDelete
 14. ahmad azizul, umno bn adalah parti yg memerintah dgn adil dan mengambil berat kebajikan rakyat. pertuduhan zalim adalah pertuduhan keji yg tidak benar. rakyat malaysia hidup senang, dan syiar Islam berkembang. Malaysia juga terkenal sbg negara Islam contoh yg diakui oleh ulama masjidil haram, yusof qardawi dan dr zakir naik. OIC juga sering memuji malaysia


  pak ali

  ReplyDelete
 15. En. Mohamad dan pak ali org yg sama ke? hehe...kelakar2... dah abis modal la tu...

  ReplyDelete
 16. en. mohamad dan pak ali, saya ape peduli tuan2 nak ckp ape....lembik sgt ke kita nak haramkan arak dan laksanakan hudud? nak bagi mcm2 alasan? sila terangkan....saya x kisah. Allah yg tahu mana yg benar dan mana yg salah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya mencadangkan kepada saudara supaya bertanya kepada Rani Osman, Pesuruhjaya PAS Selangor supaya menjelaskan berkenaan kempen PAS yang mahu menutup kilang arak di Selangor jika PAS dan sekutunya menang di Selangor dalam PRU 12 yang lalu, tapi hingga kini PAS tak buat apa pun untuk menutup kilang arak itu apa cerita?

   Malahan Dr. Hasan Ali dipecat dari jawatan Pesuruhjaya PAS Selangor kerana dia begitu lantang menyokong langkah Majlis Bandaraya Shah Alam yang mahu mengharamkan jualan arak dan judi di kawasan Majlis Bandaraya Shah Alam. Majlis Bandaraya Shah Alam diugut dan dipaksa oleh Pakatan Rakyat Selangor untuk batalkan undang-undang larangan jualan arak dan judi di Shah Alam. Malahan pemecatan Dr. Hasan Ali itu sangat kejam, beliau tidak diberikan peluang bela diri, malahan beliau ditindas dengan begitu kejam apabila beliau mengarahkan Jabatan Agama Islam Selangor mengadakan pemeriksaan ke atas sebuah pusat ibadat bukan Islam yang mengadakan majlis buka puasa yang disertai dengan acara keagamaan bukan Islam, malahan ada sesi soal jawab mengenai agama untuk bandingkan Islam dan agama bukan Islam itu. Dr. Hasan Ali mengarahkan pemeriksaan tersebut kerana risikan oleh penguatkuasa agama selama lebih kurang 7 bulan mendapati memang ada kegiatan untuk memudaratkan akidah umat Islam di pusat ibadat bukan Islam itu. Kita tidak pertikaikan nak adakan majlis buka puasa di pusat ibadat bukan Islam, tapi bukankah ada di lokasi lain, buat apa buat di pusat ibadat bukan Islam? Malahan apa kena mengena pusat ibadat itu dengan acara berbuka puasa, mereka bukannya puasa pun? Malahan perbuatan menyelitkan acara keagamaan bukan Islam semasa majlis buka puasa itu, apakah gunanya? Kerana majlis buka puasa tak ada kena mengena dengan acara keagamaan bukan Islam, diselitkan acara keagamaan bukan Islam itu apa kejadahnya pula?

   Malahan kerana ketegasan Dr. Hasan Ali mahu pertahankan Islam telah mendatangkan kemarahan oleh DAP, maka untuk menggembirakan DAP, maka PAS dengan penuh kezaliman telah pecat Dr. Hasan Ali dari PAS. Ini semua kerana PAS sudah dikuasai oleh DAP, segala kehendak DAP dipenuhi oleh PAS tanpa banyak soal, tetapi jika PAS nak buat sesuatu jika DAP tak suka, maka PAS akan batalkannya.

   Buktinya, lihatlah isu kalimah Allah, PAS seia dan sekata dengan DAP dan PKR membenarkan bukan Islam gunakan kalimah Allah dalam ibadat bukan Islam walaupun tidak mencapai maksud sebenar kalimah Allah dalam bahasa asal Al-Quran.

   Walaupun PAS kemudiannya melalui Majlis Syura membuat ketetapan baru kata tak benarkan pula bukan Islam gunakan kalimah Allah, tetapi PAS tidak pernah hantar surat rasmi kepada PKR dan DAP berhubung perkara ini, apa sebabnya ye? Ini kerana PAS takut kepada PKR dan DAP selama ini.

   Bersambung.......................................

   Delete
  2. Sambungan......................................


   Di Kedah, dalam tahun 2009, PAS Kedah telah buat ketetapan untuk halang operasi pusat hiburan sepanjang bulan Ramadhan, bermacam-macam alasan PAS berikan, dan Azizan Razak, Pesuruhjaya PAS Kedah merangkap Menteri Besar Kedah dengan begitu garangnya nak buat peraturan itu. Tetapi bila DAP menengking PAS, walaupun hanya ada satu orang saja ADUN DAP di DUN Kedah, tetapi PAS telah menikus dan membatalkan larangan itu.

   Malahan sebelum ini PAS Kedah juga larang sambutan Tahun Baru Cina ada penyanyi dan penari wanita, tapi bila DAP tengking, sekali PAS menikus dan menarik balik larangan itu, malahan PKR yang mengadakan tarian lucah dengan penari berpakaian lucah di Kulim, PAS tak berani kata apa, apatah lagi nak ambil tindakan, langsunglah PAS tak berani, sebab PAS pengecut, bacul dan penakut, kerana PAS adalah pecacai PKR dan PAS juga adalah kuli batak kepada DAP sahajalah selama ini.

   Oleh itu semoga saudara anon 18 March 2013 11:33 pergi bertanya kepada Rani Osman atau nak maklumat lebih lanjut sila tanya Nik Aziz, dia akan tuduh ini semua sandiwara UMNO lagilah, inilah yang dia tahu. Inilah PAS yang sudah dikuasai oleh DAP, hinggakan Nik Aziz pun dah tak ada kuasa untuk mempertahankan PAS, sekarang DAP dah kuasai PAS hampir sepenuhnya.

   Sedarlah semua rakyat Malaysia akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing, Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  3. en mohamad aku dapat tau umnongok kata madey kutty tu rasul akhir zaman betul ke?

   Delete
  4. nmpak macam makin budus jer hincik MOHAMAD nih.
   bukan jenis tahap pncacai dah dia ni, hangkang btol la ko ni MOHOMADbiru

   Delete
 17. Aduh...nak tutup mcm mane? lesen dari kerajaan persekutuan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bodoh, dulu siapa yang janjikan untuk tutup kilang itu? Buat apa Pakatan Rakyat buat janji kalau tau tak boleh? Jangan nak buat drama lagilah. Sebenarnya PAS takut dengan DAP, sebab itulah PAS mana pernah bersuara dalam DUN Selangor pasal isu ini, malahan Rani Osman, mana dia berani lawan Ronnie Liu, kerana dia pun takut dengan kezaliman yang diterima oleh Dr. Hasan Ali yang sebelum ini berani menentang Ronnie Liu berkenaan arak dan judi itu hinggakan Dr. Hasan Ali ditindas dengan kejam hingga dilucutkan jawatan Pesuruhajaya PAS Selangor kemudian terus dipecat dari PAS tanpa dibenarkan membela dan mempertahankan diri.

   Kedai-kedai arak di seluruh Selangor, Kedah, Penang dan Kelantan itu kerajaan Persekutuan keluarkan jugakah? Dasar pembohong, bila dah tak tau nak buat apa yang dinyatakan dalam menifesto mereka, maka putar belit itu dan ini. Pasal apa kedai-kedai arak dan judi di negeri-negeri berkenaan masih berlambak-lambak sedangkan pengeluaran lesen oleh PBT yang dkuasai oleh kerajaan negeri? Sebabnya PAS takut kepada DAP. Sekarang PAS sudah dikuasai oleh DAP, inilah hakikatnya.

   Sedarlah diri, jangan nak membohong lagilah.

   Sedarlah semua rakyat Malaysia akan hakikat ini. Jangan terpedaya dengan putar belit Pakatan Rakyat ini kerana mereka akan gunakan apa saja untuk membohongi orang ramai, oleh itu, berhati-hatilah. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. Hehe, bagi En. Mohamad ni selain dia sumenya bodoh...xpe2 kami dah tggu 56 thn....moga Allah izinkan bertukar pihak yg memerintah kerajaan persekutuan...amin.

   Delete
  3. Jangan nak bermain wayang lagilah, selama ini rakyat hidup dengan penuh kedamaian dan negara diusahakan maju dengan penuh sungguh-sungguh oleh Barisan Nasional, tetapi lihatlah Pakatan Rakyat, mereka hanya sibuk ceramah membohong, menghasut dan buat demontrasi liar, itulah kerja mereka.

   Rakyat pun sedar, malahan saya berdoa kepada Allah Taala supaya Barisan Nasional terus memerintah negara ini dalam PRU 13 akan datang dan pilihnanraya-pilihanraya seterusnya kerana kualiti Barisan Nasioal adalah diperlukan oleh rakyat untuk mencapai kejayaan berdasarkan dasar-dasar yang berwawasan oleh Barisan Nasional selama ini.

   Oleh itu sedarlah hakikat ini wahai rakyat Malaysia sekalian. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 18. agak menghairankan apabila masing menyalahkan satu sama lain, fitnah menfitnah pelbagai kisah, mempertahankan kepimpinan masing2.Mungkin akhirat aje penentu kebenaran.Ada yg mengatakan PAS sentiasa menabur fitnah dlm ceramah mereka. Mengapa tak buat laporan polis dan saman aje. Mengapa tidak menangkis tuduhan tersebut dgn fakta dan bukti. Mengapa setakat berkata ' saya tak bersalah ' atau ' itu tohmahan pembangkang '. Mungkin bagi sesetengah org, cukup sekadar kata2 itu, TETAPI lebih ramai yg inginkan bukti dan fakta. Apa yg jelas, strategi memusnahkan imej, personaliti, maruah dan intergriti adalah merupakan proses politik yg paling hina sekali. Merelakan perbuatan rasuah, bersubahat menggalakkan rasuah, pecah amanah, kronisme dan pelbagai isu lain. Kalau benar kata2 pembangkang itu tuduhan, fakta, dokumen dan bukti di sertakan. Janganlah menjawap dgn memasukkan ceritera peribadi. Sangkalkan bukti2 dan dokumen berkenaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sila berikan bukti dan fakta berkenaan tuduhan oleh Mahfuz Omar dan Mat Sabu serta penceramah pembohong PAS mengenai tuduhan pembohong PAS dan Pakatan Rakyat mengenai tuduhan Dr. Rais Yatim merogol pembantu rumahnya sedangkan pembantu rumahnya menafikan sekeras-kerasnya perlakuan sebegitu, malahan dia juga berterima kasih kepada Dr. Rais Yatim dan keluarga yang melayannya begitu baik sepanjang beliau bertugas di rumah Dr. Rais Yatim selama itu.

   Jangan nak bermain wayang sajalah, PAS memang penyebar fitnah, pihak kerajaan tak mau menyaman itu dan ini kerana itu semua adalah perkara yang buang masa. Malahan jika kerajaan menyaman Pakatan Rakyat, mau muflis Pakatan Rakyat nanti. Kerajaan tak suka nak berpolitik secara jijik seperti Pakatan Rakyat, kerana kerajaan lebih pentingkan bagaimanakah nak membangunkan tanah air dan rakyat, itu yang lebih utama.

   Jadi jangan nak berdrama lebih sangatlah.

   Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 19. rasa hamba yg tidak berpengetahuan sgt ni, salah-menyalah, fitnah-memfitnah ni bermula apabila pm-4 menjatuhkan dsai. sedangkan Rasulullah S.A.W. memberi amaran jelas bahawa aib seseorg jgnlah kita gembar-gemburkan.

  itulah akibatnya apabila pihak pemerintah tidak lagi genuine dan telah byk lakukan kerosakan. padahal pihak yg memerintah setakat ni sudah 56 tahunlah yg perlu laksanakan tauladan yg baik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siapa yang suburkan budaya ceramah membohong, menghasut dan demontrasi liar selama ini? Apakah itu Barisan Nasional? Buat lawaklah bila tuduh Barisan Nasional buat semua itu. Kerana selama ini Barisan Nasional banyak buat program perpaduan dan menjaga kelakuan menjadi lebih baik, sila lihat iklan di televisyen, malahan dalam ceramah Barisan Nasional pun minta rakyat jaga kelakuan jadi baik.

   Bukannya macam Pakatan Rakyat, membohong sana sini, hasut sana sini, buat huru hara sana sini. Jadi jangan pergunakan agama untuk diselewengkan demi politik jijik dan liar Pakatan Rakyat ini. Bertaubatlah kerana selama ini lihatlah perlakuan jijik lagi liar Pakatan Rakyat ini, makin menjadi-jadi hingga menghuru harakan negara, memporak perandakan masyarakat hingga menjadi perbalahan di sana sini. Inilah ajaran sesat Pakatan Rakyat yang sukakan kejahatan untuk mencapai politik jijik mereka itu.

   Oleh itu, sedarlah semua rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. Hege...moga beralih kuasa pru 13 ni...hehe...

   Delete
  3. Rakyat pun ramai dah meluat dengan permainan politik sesat jahiliyah komunis zionist Pakatan Rakyat. InsyaAllah akan berlaku peralihan kuasa dalam PRU 13 nanti, tetapi di Kelantan, Penang, Selangor dan Kedah, negeri-negeri berkenaan akan kembali kepada pentadbiran Barisan Nasional selepas bertahun-tahun diperintah secara keji oleh Pakatan Rakyat yang tak berhati perut ini. Negeri-negeri lain akan terus dikuasai oleh Barisan Nasional.

   Oleh itu sedarlah semua rakyat Malaysia akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  4. RAKYAT PUN DAH MELUAT GELI GELEMAN TENGOK PERANGAI PEMIMPIN LEMBUMNO.KALAU TAK MENIPU,RASUAH,MENTEDARAH DUIT RAKYAT BUKAN PEMIMPIN LEMBUMNO NAMANYA.JANGAN MIMPILA CHE MAT BN NAK RAMPAS NEGERI DIBAWAH KERAJAAN PAKATAN RAKYAT,KITA ORANG BUKAN BODOH UNTUK DENGAR PROPAGANDA BN YANG MEMUALKAN TU,SEGALA TOKAK, NANAH ,KURAP,PANAU YANG ADA KAT TUBUH BADAN PEMIMPIN BN DAH TERSERLAH CHE MAT OOOI..KITA ORANG BUKAN MACAM KAU CHE MAT...MENYONDOL MACAM BABI TUNGGAL.DACING YANG KAU USUNG KULU KILIR TU DAH SENGET,DAH NAMPAK PENIPUNYA..BUTA KE MATA KAU CHE MAT,ATAU KAU NI DAH BODOH, SOMBONG PULAK TU,KALAU BETUL KAU NI PEJUANG NASIONALIS MELAYU DAN BERAGAMA ISLAM,SATU JE NAK TANYA DAH BERAPA BANYAK TANAH ORANG MELAYU KENA REMBAT OLEH PEMIMPIN BN/lembumno KEMUDIAN JUAL KAT BUKAN MELAYU DENGAN HARGA TINNGI..SATU UNTUK KAU SERATUS UNTUK AKU,CUBA KAU JAWAB ADAKAH NI MEMPERJUANGKAN NASIB ORANG MELAYU ATAU MENINDAS ORANG MELAYU?....JANGAN JADI CHE MAT SIPARANG KONTOT SEMBANG JE LEBIH TAPI HABUK PUN TARAK.

   pssttt che mat..layan rock metal lagi best dari dengar lu sembang

   ABU pru13...umno is dead..bn go to hell...sayonara

   -wak jengkoll-

   tempe melayu

   Delete
 20. Hehe...takpelah En. Mohamad, sy lg percaya risikan tentera dan sb yg dihantar oleh BN sendiri...hehe...

  ReplyDelete
 21. muahahahaha,mula2 encik muhammad nasionalis,pastu pak ali,pastu keza.ala kalau nak menyamar pun x pyh ler bagi ulasan yg sama jer,ulasan yg di beri lgsung xde perbezaan pun yer macai umngok.sendri komen,pastu sndri puji dri sndri..hahaha..untuk makluman encik muhammad nasionalis,encik pak ali n encik keza adalah pencacai yg sma.utk bg menampakkan yg pencacai umngok ramai kt blog ni,maka pelbagai nickname yg di gunakan.sekian

  biru tetap biru,
  dacing tetap dacing,
  hari hari kena tipu,
  hari hari kena kencing..

  ReplyDelete
 22. Kencing pun becabang agaknye..patut bau hancing merata2..

  ReplyDelete
 23. Oi Encik Mohamad,Nasionalis Melayu Bodoh Bangang,

  Hang ni bukan buat malu kat Melayu je, kat keluarga hang pun buat malu lah. Sedarlah sikit. Duit upah yang hang dapat dari Umno setan tu harum ke baunya? Kalau tak malu kat manusia, tak malu kah kat Allah yang hang dok buat kerja yang kotor keji ni, uh? Berputar belit macam ular. Memang manusia tak guna langsung, hitam putih pun hang tak tau nak beza. Insaflah, Pi lah cari kerja lain. Kalau tk nak baik pi korek lubang tanam diri hang tu lagi bagus dari mencemarkan udara tanahair ni.

  ReplyDelete
 24. encik mohamad hanya auto blogger ...bkn user btol pon...jgn layan..komputerise jer tuh....buang mase je korang bc komen dia

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...