Saturday, 30 March 2013

SEHARIAN MENGHADIRI KURSUS PENGACARAAN DAN PIDATO ANJURAN PENERANGAN KEADILAN SELANGOR BAKAL MELAHIRKAN PENGACARA YANG MANTAP DAN BERKUALITI!!!!
Menjadi seorang pengacara bukan sahaja bergantung kepada minat semata-mata, ilmu dan kemahiran serta pengalaman adalah penting untuk menjadi seorang pengacara yang profesional. Bertempat di My Hotel hari ini telah berlangsungnya bengkel pengacaraan dan pidato anjuran Penerangan Keadilan Selangor yang mengenengahkan beberapa Fasilitator hebat seperti YB Suhaimi Safiei, Sdr Halimey Abu Bakar dan juga sesorang aktivis yang tidak asing lagi En Khairul Anuar Othman Timbalan Pengarah PKOM.

Kursus sebelah petangnya telah disampaikan oleh En Khairul Anuar Othman amat lah menakjubkan kerana ini adalah yang pertama kali omakkau hadiri sekaligus membangkitkan semangat peserta-peserta dengan pelbagai teknik dan tips-tips yang berkesan dan omakkau akui En Khairul Anuar memang seorang yang berpengalaman untuk membentuk dan melahirkan pengacara yang berkualiti dan profesional.

Di sini omakkau share sedikit tips menjadi pengacara yang baik untuk dikongsikan bersama:- 

a) Pakaian sentiasa kemas (mengikut majlis)
b) Peradapan (berdiri)
c) Bahasa Badan (mimik langkah serta tangan)
d) Keyakinan diri (hilangkan gugup dan gementar)
e) Sebutan (terang dan jelas)

Sebenarnya banyak lagi ilmu-ilmu yang omakkau perolehi sepanjang hari menghadiri bengkel yang berguna ini. Apa-apapun ucapan terima kasih tak terhingga kepada Penerangan Keadilan Selangor sudi menjemput omakkau..lepas ni omakkau da tak gugup lagi untuk mempengerusikan majlis dan mampu mengenalikan majlis-majlis besar dan berprestij...hehehehe..


9 comments:

 1. Tahniah omakkau..selamat maju jaya..

  ReplyDelete
  Replies
  1. tenkiu fren..

   Delete
  2. patut le smlm sharian xda bahan baru.. menghadiri kursus rupanya.he.he.he.. jenu tunggu dri pgi smpai kemlm...begitupn ducapkn tahniah menimba ilmu yg brguna..selamat maju jaya..tuk OMAKKAU...

   Delete
  3. boringnya tak de citer lain ke..

   -keza-

   Delete
  4. Boring gi lah join kursus tu ngan omakkau lain kali.

   Delete
  5. Tkde crta sex & porno mana tk boring kan keza kan? kan? kan?
   Surf je la blog papa homo pujaan korang & sipencacai umno tuuuu! Tak akn hilang melayu di dunia ni! Harap ranap la umno be end di bumi malaysia slepas PRU ke 13 nanti!
   ABU.... ABU.... ABU....

   Delete
  6. gud job osama!!

   Delete
 2. ILMU PERLU UNTUK MEMANTAPKAN DIRI TAPI COMMITMENT DIRI DAN PERSEDIAAN MENTAL YANG MEMPERKUATKAN KEYAKINAN DIRI ADALAH PALING PERLU UNTUK MEMBENTUK SESEORANG SEBAGAI PENGACARA DAN PEMIDATO YANG TERBAIK....

  APA2 PUNG OMAK KO YANG TERBAEK....

  THE ONE'S

  ReplyDelete
 3. VEN. ASHIN INDAKA: CROOK”DIRTY SEX” OF MYANMAR BUDDHIST MONKS
  http://www.youtube.com/watch?v=Sbfptk60--E&feature=youtu.be
  Kepada rakyat Malaysia yang hormati,
  Suka-lah kita memberitahu bahawa Sami Negera Myamnar kebanyakannya ajaran sesat, banyak permikirannya yang tak betul, main perempuan, tipu wang orang ramai dan lain-lain.

  Seorang Myanmar Sami Buddha (VEN. ASHIN INDAKA) bertinggal SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, 52100 MALAYSIA (YIP KUM FOOK”MCA GOMBAK” PRESIDENT) yang sama jahat.

  Harap orang ramai, khasnya rakyat Malaysia mesti jauhkan sami Myanmar ini. kami harap juga Kerajaan Malaysia lebih mengambil perhatian Sami Buddha yang di upah dari luar Negeri, supaya rakyat Malaysia dan Nagera dapat di selamatkan. Sekian, Terima Kasih

  Respect to people of Malaysia,
  Likely, we are told that the Myanmar monks mostly false teaching, many impress notions which are not right, play girl, cheating of the public money and others.

  Myanmar Buddhist Monk (VEN. ASHIN INDAKA) stayed at SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, 52100 MALAYSIA (YIP KUM FOOK”MCA GOMBAK” PRESIDENT) as same bad.

  Hope all people; especially Malaysians must far away Myanmar's monks. We hope more Malaysia’s Government also noted that the wages of Buddhist monks from the other countries, so that the Malaysian and country can be saved. Thank you

  尊敬的马来西亚人民,
  我们想告知,缅甸僧侣多半是假的教学,观念是不正确的,玩女人,谎言,欺骗金钱………

  缅甸佛教的僧侣 (VEN. ASHIN INDAKA) 住在 SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, 52100 MALAYSIA (YIP KUM FOOK ” MCA GOMBAK” PRESIDENT) 同样糟糕。

  希望所有的马来西亚人, 都应该注意远离缅甸的僧侣。我们更希望马来西亚政府注意,外来的僧侣. 谢谢

  EVRERYONE CLICK HERE TO SEE MORE INFORMATION: http://www.youtube.com/watch?v=Sbfptk60--E&feature=youtu.be
  “VEN. ASHIN INDAKA (MYANMAR): CROOK OF MYANMAR BUDDHIST MONKS (MUST WATCH)”

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...