Wednesday 18 November 2015

KUMPULAN MAHASISWA/I UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU SANGGUP TURUN BERAMAI-RAMAI PELAWAAN PEGAWAI KHAS ROSMAH MANSOR KEPADA AKMAL NASIR SESI MINUM PETANG "SAYA TANYA AWAK JAWAB AWAK TANYA SAYA JAWAB".#mahasiswanasional
UMT sanggup turun ramai-ramai untuk sesi minum petang Akmal dengan Rizal Mansor. Jemput kami ya ... Berani Tuduh Berani Jawab lah. Politik Matang Asas Sokongan Mahasiswa.

Begitulah respon seorang mahasiswi dari Universiti Malaysia Terengganu apabila mereka membaca artikel di blog Omak Kau tajuk "ISU ROSMAH MENJADI PENAUNG PEMANGKIN ... PEGAWAI KHAS ROSMAH MANSOR JEMPUT AKMAL NASIR MINUM PETANG BERSAMA-SAMA DENGANNYA DALAM SESI "SAYA TANYA AWAK JAWAB DAN AWAK TANYA SAYA JAWAB"

Amat jelas sekarang ini kalangan pelajar kita di menara gading sama ada awam maupun swasta corak pemikiran mereka dalam menyokong sesuatu pertubuhan politik bukannya jenis membuta tuli tanpa terlebih dahulu mengkaji, membaca, berfikir dan akhirnya menilai.

Jenis menganut politik matang ... politik budiman .. politik berani tuduh berani berdepan dengan jemputan untuk berdebat atau pun sesi minum petang.

Nampaknya pelawaan ikhlas, berani dan terbuka pegawai khas Datin Seri Rosmah Mansor, Dato' Rizal Mansor dilihat sebagai watak yang berani kerana benar.. Tidak berlagak angkuh dengan mengeluarkan kata-kata cabaran sebaliknya dengan penuh adab dan sopan menggunakan istilah pelawa minum petang.

Apa yang mau Akmal Nasir lakukan kini ialah sahut pelawaan pegawai khas Datin Seri Rosmah tanpa perlu berdolak dalih sebab pelawaan itu sudah sampai kepengetahuan kumpulan mahasiswa/i ... kelompok warga muda yang intelek, berilmu dan dahagakan politik berani kerana benar.

Sebelum ini PKR sudah pun memwujudkan suatu biro khas bagi meraih dan memujuk para mahasiswa/i menjadi anggota parti.

Inilah masa terbaik kepada Sdr Akmal Nasir yang juga Naib Ketua AMK Johor bersemuka dengan Pegawai Khas Rosmah Mansor yang dikatakan sudah bersedia bila-bila dengan hanya menunggu persetujuan dan lampu hijau sahaja.

Setakat ini nampaknya Akmal Nasir semacam sudah terperangkap dengan tuduhannya kepada Rosmah Mansor.
"Saya nak jemput Akmal Nasir NOW minum petang.. Sambil tu boleh sembang.. Boleh saya terangkan definisi Penaung.. Akmal tanya soalan saya jawab.. Saya tanya soalan Akmal jawab.. Saya juga boleh beritahu senarai Persatuan dan Organisasi yang mana DS Rosmah menjadi Penaung..".. Dato' Rizal Mansor.

Apa tunggu lagi Akmal Nasir ... pelawaan sudah dibuat ... respon mahasiswa amat mengharap dan tertunggu-tunggu ... jangan berlagak sehingga diri dan parti yang kamu dokongi mendapat malu.

All the best to you Akmal Nasir .... anda amat memerlukan ucapan itu kini.

11 comments:

 1. Anak monyet pondan tu bila lagi nak sahut cabaran Rizal, kalau tak berani, sah dari spesis kote kecik telor besar.

  ReplyDelete
 2. Alang kepalang dah pegi sesi sepetang mengumpat rosmah tu elok juga singgah kat kedai ekor beli nombor ni 3892. Have a gud luck!

  ReplyDelete
 3. Mau ikut tony puaka ke wei cabar2 last2 tu kona ikut tepi macam lahanat weiiii

  ReplyDelete
 4. Nampak gayanya pkr akan terus mengukuhkan lagi kedudukannya dalam carta. He he he.. edisi menambah koleksi fitnah no.1 negara.Itu lah kebanggaan mereka

  ReplyDelete
 5. set2 anok ayoh ping tok soh nak menyibuk, universitipun ranking tercorot nak campur hal orang tue...baik puok mung gi tulong ayoh chik jjale ikang...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Doh mung grad dari universiti mana? Jurusang natang ape?
   Serupa Jurusang Anwar Ibrahim?
   Bodo ngat natang nih..
   Serupa presiden parti kuali Imayam putummayam pandikutty tamilkoddy.

   Delete
  2. jurusang igat ikang belukang universiti pulau duyong, ko guane? mung tu hok sebenor2 bodort. pas tu parti anjing mung tahu kor dok? ayoh chik mung tak dok kijeaang laeng, nyalok, nyalok, nyalok. bukang aku kkabor kut sir, die sediri kate nok salok babi dalang bukit. lepas tu dak mboh jjadi kerajaang pulok doh...nak jadi punai sehat jah,,, berat nanang sungguh set2 nih...

   Delete
 6. Lawak ramai penyokong mat jambu. Hancurkan ekonomi berteraskan Islam. Terbaik do

  ReplyDelete
  Replies
  1. ha3 basar pe_ _ _ kecik tubik pulok doh...kalu ikut budok bengong nih cara nak kembangkan ekonomi islam adalah dgn cara kekoh duit derma dan bedal pitih rakyat...comel sungguh idea budok mabuk susu kopek besar nih

   Delete
 7. Kekoh duit derma la bedal pitih rakyat la... macam2 puak nih pakai main bantai je betul salah belakang kira asal boleh hentam hentam saje lah.Hujah yang bangang

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bangang kok mano pulok? kan ke pm dan menteri agama tu pakai duit derma...billionpun derma dari timur tepi. Bukankah kerajaan kelantan buat magic ala david copperfield hilangkan 14.6 juta duit caruman guru2 yik, betullah tuh...kekoh pitih rakyat la orang panggil lagu tu... Mung ni bangang sengoti, patutpun mendapat gelaran walaun macai numero uno!

   Delete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...