KEBENARAN ITU PAHIT!! KEADILAN ITU PERIT!! PERJUANGAN ITU SAKIT!! RAKYAT BENCI UMNO!! UMNO IS DEAD!!

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 31 May 2012

SAYA DIUGUT OLEH SEORANG SAMSENG UPAHAN JAMAL IKAN BAKAR SEKINCHAN...


Jam lebih kurang 8.45 malam 30hb Mei 2012 saya cuba menghubungi towkey Restoran Sekinchan Ikan Bakar Datuk Jamal b Mohd Yunus talian 0129048455 sebagai meluahkan rasa apa pengalaman saya bila berkunjung santai disalah sebuah restorannya...tujuan untuk beliau sedar apa yang berlaku dibawah...lagi pun mau minta penjelasan lanjut mengenai apa yang terpapar diblog ini mengenai restorannya dan juga rangkaian perniagaan dan pengelibatan beliau Bersih celup 4.0.

Panggilan saya tidak jawab...selepas itu saya terima sms darinya yang berbunyi ..SALAM., PLZ SMS TQ..

Saya pun akur dan lantas menghantarkan sms kepadanya yang berbunyi.....SALAM.. SBB APA X ANGKAT KOL,  KATA SMUA KOL BRO AKN JWB, LU X STEADYLAH BRO, SKRG LU DH FEMES, RAMAI SOKONG LU BRO..

Lebih kurang 15 minit kemudian saya terima satu panggilan talipon dari talian no 010-2061291 seorang lelaki berbangsa India dan memperkenalkan dirinya dia orang Datuk Jamal...saya pun jawab boleh tak saya bercakap dengan Datuk Jamal....dia kata apa jua hal awak setel dengan saya....saya kata nak setel apa? sedangkan perkara yang saya nak cakap ni berkait terus dengan beliau?....dia kata Datuk Jamal suruh dia handle ini hal...saya kata cara mana kamu boleh handle?....kamu ada kuasa eksekutif ke?...dia jawab dia ada kuasa penumbuk....

Saya jawab nak mengadu pun saya nak dibelasah?...Lelaki India itu pun cakap ... kalau lu berani mari jumpa saya di Ampang Point Ampang...

Secara kebetulan saya pun berada di Kuala Lumpur atas urusan rasmi maka saya pun jawab, baik dalam 20 minit saya sampai.

Setelah sampai di Ampang Point berhampiran dengan Kedai Habib Jewels saya talipon lelaki India tersebut...saya kata sekarang saya ada di Ampang Point.. awak ada dimana?...dia terus jawab.. lu siapa bro?..lu bukan salah nombor ke?.. tadi ada orang pakai fon saya..

Saya jawab bukankah awak yang fon saya...lelaki India yang ugut nak jumpa dengan saya dan nak ajar saya dengan penumbuk?...Yang gelinya dia kata saya Melayu bro..fon ini kepunyaan orang Melayu... saya pun lantas menjawab.. Orang Melayu calling tone lagu Tamil?...Dia terus letak fon.

Bila saya panggil balik tidak dijawab..

Dalam hati saya pun berkata...APAKAH UMNO SELESAIKAN MASALAHNYA DENGAN MENGUPAH SAMSENG?...

Saya sebelum itu telah maklumkan kepada beberapa sahabat saya jika apa-apa terjadi pada diri saya sila ambil nombor talipon ini..


NAMPAKNYA SIJAMAL SEKINCHAN INI HANYAK BERLAGAK GAH DIDEPAN KAMERA DAN HEBAT MEMBULI SEORANG WANITA KERDIL YANG LEMAH LEMBUT....GARANG SEBAB MERASAKAN PIHAK PDRM DAN DBKL DIBELAKANG BELIAU...BILA BERDEPAN DENGAN RAKYAT... PTUIHHHHH!!!!!...PENAKUT GILER BEB..


INILAH BILA BERNIAGA MENIPU..SEMUA PANGGILAN YANG BELIAU TIDAK DAFTARKAN DALAM FONNYA TIDAK AKAN DILAYAN....DIFAHAM HUTANG DENGAN PARA NELAYAN RATUSAN RIBU RINGGIT MASIH TAK BERBAYAR.

23 comments:

  1. Jamal Pak Tongkol! Apapuntak bleh. hahahah. lawaks statement "org melayu pakai caller tone tamil" jamal dgn samseng2 die sengal! muahahah

    ReplyDelete
  2. bro.. lu mmg Gentlemen lah.. berani punya orang. don't worry bro.. stakat penumbuk dia tu tanpa sebab, ramai back-up you lah. yang penting lu dipihak yang betul.. respect.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berani kerana benar takut kerana salah....Allah pasti akan menolong hambanya yg mau menegakkan kebenaran...

      Delete
  3. Bang! walau pun ku Cina, tetap ku, sokong lu....ampang point!! gogogo

    ReplyDelete
  4. ayoyo dei tambi.. itu jamal saya punya abg long.. lu jangan kacau sama dia.. dia punya kupla byk sengal punya.. itu utang ikan mau bayar.. itu utang sewa kedai mau bayar.. lagi utang kereta belum setel..ayoyo kadawale..tolong jgn kacau la..kalau itu ikan tarak sedap lu kasi koplen kat itu orang masak la..kalau itu harga ada tinggi lu koplen itu chasier la.. itu jamal tokey saja.. chit..podahh

    ReplyDelete
  5. Salah satu contoh pengampu Melayu Selangor yang dah rosak lagi merosakkan.....

    ReplyDelete
  6. telur rebus dia pun dah tak laku

    ReplyDelete
  7. biar die jual nasi lemak tepi jalan...

    ReplyDelete
  8. lu memang gentle bro...lu kasi bongkar ini orang..mcm mane die boleh naik then dpt title dato...dlu kawan wa...jadi drive die..die citer die ni kaya sebab ada vip tlg die..klu dapat bongkar..msti die goyang punya...msti terkedu2 nk jawab...

    ReplyDelete
  9. ini semua samseng taik minyak...kepada dato jamal, bersedialah utk mendepani masa depan yg mgkn suram selepas ni..baliklah ke jalan Allah.

    ReplyDelete
  10. Cite tah betul tah x ni,ramai plak yg pecaye..pelik.xde bukti pun yg cite ni betul kan?kata dh diugut,x wat police report ka?

    ReplyDelete
  11. Sila fon kedua-dua no yang diberikan untuk kepastian...cakap banayk buang nafas saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini suma propa je lbh..pelik aku.sume nk dipolitikkan.drag kete terbabas pun politik,sedangkan event tu dh bertahun pun..isu sultan johor bli plet no pun si nizar org buangan tu x puas ati..eh,nape bangang sgt ni?hmm sok aku try wat cite umno bg duit suh g tgk drag aku jamin mesti ramai yg percaye bulat2.

      Delete
    2. dh tu kenapa dlm media massa dok sibuk berpolitik ? dan org2 yg baca tu, ko rasa dorg tak percaya ke ?ko sibuk dok ckp kt org lain. cuba tgk dr semua arah.

      Delete
    3. SEMBANG BESAQ BAGAI NAK RAK..
      TELOQ KECUT MACAM KEMUCUT..
      SI JAMAL NI PUNYA MUKA KALU MASUK 'DALAM'..
      LU JADI JAMBU LA BEB, JANGAN LUPA BAWAK XTRA MAJERIN..

      KANG RABAK LAKKK

      Delete
  12. Dia samseng taik lembu...balik mumbai...jgn sekoh nak cari nama d malasia boleh...jamal kulup bisol...

    ReplyDelete
  13. Itulah...menega ikan bakar ni susah. Kalo jadi tokan, mudah sikit, kot?

    ReplyDelete
  14. buduh punya penulis...setakat tulis cmtu aku pun boleh bagi citer lagi power....heheheh..setakat nak penuhkan blog dgn citer2 buduh mmg la ramai penyokong buduh yg suka...heheh...!len kali cari citer lain la bongok...bagi bukti sekali la..atau bagi sms yg original dari phone la ngok......huhuhuhuh...!mcm ni citer pun ramai yg terlalu ngok nak pikirkan...hehe..nmpk sgt bebal....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko lg ngok . pernah kua dlm utusan & metro bukti ???aku tgk xde pon. ksian kt ko. ckp org lain bebal walhal ko lg bebal.

      Delete
  15. anon 09.56 yg buduh..call la bingaiii..melalak bagai wat perr..bengong

    ReplyDelete
  16. Lepas ni bolelah Pak Jamal niaga pompuan sundal. Tak perlu buat rombongan pergi indon utk menyundal lg hahaha

    ReplyDelete
  17. nanti bila PRU13, PR ambik alih semua..ADALAH STATEMENT...DULU AKU TERJERAT,DIJERAT,DIUGUT,DI PAKSA, ITU INI...ITU INI...SEMUA TERRRRR..TERRRR....TAPI...MESTI XCUKUP LOKAP NK LETAKKAN DIAORG NIH SEMUA KAN.....

    ReplyDelete
  18. aku tengok la c jamal ni jenis manusia yg kuat mengampu... merangkap bintang filem.. bnyk drama dah yg dia dh masuk brlakun...penjual nasi lemak la,buat acara peraduan bersih 4.0 yg x menjadi(hadiah kereta mewh)yg dh nk d tarik,drama menari punggung la last haritu buat drama brbaris ceduk air msuk baldi dkt lori tangki air syabas..kta selangor xda air...ha...ha.pelakon sungguh dia ni...

    ReplyDelete