KEBENARAN ITU PAHIT!! KEADILAN ITU PERIT!! PERJUANGAN ITU SAKIT!! RAKYAT BENCI UMNO!! UMNO IS DEAD!!

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 15 March 2014

5 MATI DAN 4 KRITIKAL KERANA AMBIL DADAH BERLEBIHAN SEMASA TONTON KONSERT DI STADIUM BUKIT JALIL!!!!



Lagi sekali nama Malaysia menjadi tajuk berita diseluruh dunia .. kali ini kisah 5 mati 4 kritikal kerana mengambil dadah berlebihan semasa menonton konsert di Stadium Bukit Jalil malam tadi .... Hebat negara ku Malaysia .. tidak kering dengan berita sesasi dan kontroversi.

Lima individu meninggal dunia manakala empat lagi dalam keadaan kritikal kerana didakwa mengambil dadah berlebihan semasa menghadiri satu konsert di Stadium Bukit Jalil malam tadi, lapor Star Online.

Sembilan orang dilaporkan didakwa mengambil methamphetamine dan pengsan di tempat konsert Future Music Festival Asia 2014 berlangsung.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh dipetik sebagai berkata hari terakhir konsert itu, yang dijadualkan pada malam ini, telah dibatalkan.

Konsert tiga hari itu dijangka menarik lebih 80,000 peminat untuk melihat barisan lebih 70 band dan artis.

Laporan itu berkata seorang mati di tempat itu manakala seorang lagi mati ketika dikejarkan ke hospital.

Tiga yang lain mati di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dan Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM). Semuanya adalah rakyat Malaysia yang berumur antara 21 dan 28 tahun.

Mohmad dipetik sebagai berkata, semuanya didapati positif dadah dan kematian itu telah diklasifikasikan sebagai sebagai mengambil dadah berlebihan.

76 comments:

  1. Satu per satu bala datang....karma...what you sow you reap wahai kerajaan umno- bn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. La, Aku ingat bila dah jatuh hukum besalah kat Anwar, makin aman la mesia...

      Delete
    2. Xyah nk slh kn sape2 kes nii...ade akal pkr dlu....asl ko xckp bn atau umno yg jual dadah....

      Delete
    3. Semua ni pertujuk dia setiap negara yg aman ....mesti akan tercetus mcm2 conflik seperti politik semua ni terjadi pada masa yg singkat ...1 demi 1 akan terjadi perbalahan antara 1 Sama lain...selepas ni ape Lagi yg terjadi kite lihat...kite hanya perlu Ingat Dan berdoa Dgn keamanan negara

      Delete
  2. Berita gembira kpd penyokong pkr.
    Baru tadi dr wan azizah membuat press conference di pejabat keadilan bhw selepas beliau menggantikan anuwar sbg calon kajang, maka apabila menang besar sehingga deposit calon bn hilang , anuwar akan mtk wan azizah menggantikannya pula sbg pesalah masuk penjara. Perjanjian antata pihak azizah-anuwar-jabtn penjara-mahkamah sedang dibuat.

    Pengundi pkr selangor jgn risau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Engko ni baca berita tak pikir guna kepala otak eh?

      Delete
    2. Ni sah pengikut bomoh teropong tu! Spesis bangang, bodoh & bobo!

      Delete
    3. Berita ni mesti bdk yg sekolah sampaikan kat adik dia... adik dia lak bgtau dia...

      Delete
  3. Macai alih cuba alih topik...masih tak sedar2...sembahyang hajat kena soal siasat...bomoh tikar terbang dibenarkan.....pesta maksiat dapat kelulusan...HANYA BERLAKU DI MALAYSIA NEGARA ISLAM CONTOH

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya hanya di Malaysia negara ISLAM...!

      Delete
  4. Haluuuuu..

    Berita baekkk beb, keluarga kpd yg dh mampos psl kerajaan umgok paksa diaorg tngk konsert..gua ulang beb..kerajaan umgok paksa diaorg beb tngk konsert pastu beb wa dngr diaorg dipaksa beb ambik dadah sila brjumpa ngan pemimpin suci kita yg blm kedalam lg utk kita saman umgok sbb PAKSA beb bebudak (bebudak ke klu 20 lbh) tu g konsert pastu amik dadah beb...duit lawyer pemimpin suci kita tnggung beb sbb duit lawyer kes liwat ada baki lg beb...yg pnting beb mati 1 malaysia beb..

    Khak tuih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh nye statement ni.

      Delete
    2. Mane skolah mamat nii??bterabuh ayat ko...

      Delete
    3. Memang biadap budak ni...

      Delete
  5. Itu lah himpunan org2 yg engkar dgn ayat2 Allah swt. Ada ker yg beriman lagi solleh di dalam itu?

    ReplyDelete
  6. Stupid assholes. Stupidity are every.

    ReplyDelete
  7. BODOH MACAM ANWAR.

    PROGRAM LGBT PKR TAK PULAK LARANG.

    ADE YG SIAP SUPPORT LAGI.

    BODOH MACAM ANWAR.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau betul2 kerajaan UMNO anti LGBT, ikutlah cara Uganda atau Iran, haram dan bunuh atau penjara semua gay dan lesbian. Jangan cakap ajer benci, tanpa no action. Ada kau berani menteri2 UMNO nak luluskan undang2 haramkan LBGT ..kalau tak berani nak haramkan LBGT, jangan cakap...kami dah cukup malu dengan berita merendah2kan Malaysia...ini semua sebab statement dan polisi yang kerajaan UMNO, diketawa satu dunia..
      Dalam kes LBGT, aku respek dengan Uganda...dia ada TELOR, kau ada !!!!

      Delete
    2. Anwar bisex :)

      Delete
    3. anon 21:31, I guess if anwar is stupid then you must be a real moron. An ape maybe? Dan bagi anon 07:37, maybe ur own children will become one too.

      Delete
    4. So kalau kerajaan tu soooooo concern about LGBT...kenapa tak tangkap semua LGBT...hukum sumbat masuk penjara 5 tahun. Apesal Anwar sorang jer kene penjara? Ikut undang-undang SIVIL lak tu....ada akai tak tak lu ANON 21:31?

      Delete
    5. Anwar Bodoh kerr hang tu yg BODOH...???? (berfikir...)

      Delete
  8. Macai umgok bangang takde modal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya confirmed!hikhikhik

      Delete
  9. Ni berlaku kat selangor.kerajaan pr.. memang sengaja nak bagi mati utk divert isu anwar dan jonspirasi mh370. Babi punya pr. Agen cia dan yahudi.. mampos lu org..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu paling bangang dalam Malaysia, Baca lagi kitab suci kau orang Utusan Meloya...sampaikan Bukit Jalil pun tidak tahun kat mana...kalau masih sekolah, kau ni jenis lembab, memang tidak diselamatkan lagi...
      Ini akibat kalau mak bapak main tak baca bismillah dan bagi makan duit rasuah, dapat anak lembam

      Delete
    2. TAK TERTIPU, ko jadi bahlol dan moron kelas bawah. Use ur brain to evaluate news not just reading them blindly.

      Delete
    3. Haha... tak tertipu celik geografi... mmg poser

      Delete
  10. Bodoh siapa yg luluskan konsert itu diadakan di msia...dikatakan msia negara islam...Allah turun satu persatu bala dan musibah keatas msia....

    ReplyDelete
  11. Kenapa nak salahkan yahudi n cia...yg luluskan tu kerajaan msia...jangan cari salah org lain..salah diri sendiri...

    ReplyDelete
  12. Sudah2 lah lu cai....lu x de modal..mmg umgok...punye hal...

    ReplyDelete
  13. Sudah2 lah lu cai....lu x de modal..mmg umgok...punye hal...

    ReplyDelete
  14. Jgn lyan sangat puak umno bangang munsfik..memamg sah jenis munafik..akal dan hati allah dah tutup utk napak kbenaran..sbb nya dah lsma sngt dok mentakedrah taik umno jdi dia dah rasa lazat nak buang payah..
    Kalu jupa ayam hrg seringgit tlg bgitau ambo nak brong.. najib kt ada... ramai dah org sanggup
    Telanjang kalu ada...gilababi dah umno meragam tak tentupasal..

    ReplyDelete
  15. Najib ckp yg singgit tu taik ayam bukan daging ayam.. Dia suruh macai2 umngok makan.. Hu hu hu

    ReplyDelete
  16. Memang melayu bangang. Budak tu mati, salah dia lah, apa salah orang lain. Tokey dadah tu senjum jer

    ReplyDelete
  17. Hehehe..umngok adalah parti ciptaan british..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak belajar sejarah ke bang macam mana wujudnya parti2 melayu selepas orang melayu menentang dengan lebih radikal terhadap british ? umno terpilih jadi pemimpin atas sokongan melayu, cina, india sendiri, british hnya iktiraf apa yg dipersetujui.

      Delete
  18. Sy simpati sgt kpda generasi skrg terlalu leka dgn dunia.

    ReplyDelete
  19. Macam lembu. umngok tu kalau mak bapak atok nenek ko tak pangkah sebelum ni, takdela bermaharajalela puak tu. sama la ngok masing2. Pulun sangat ni tak elok jugak. kang mati overdose baru ampa ada akai.

    ReplyDelete
  20. Kami dari KEDEPAN bersimpati, 

    Berlakulah adil di bumi ini. Adil itu meletakkan sesuatu pada tempatnya. Negara tidak perlukan PATI sumber manusia kita cukup untuk menggerakkan negara ini. Kita tak perlukan pati untuk cuci tandas di pasaraya, jadi buruh di kaw pembinaan, tombak buah sawit di ladang. Rakyat kita boleh buat semua itu, yang penting kurang pati, kurang jenayah. Manifesto PR akan menghantar pulang 100k pati seterusnya membuka 100k peluang pekerjaan kepada rakyat. 

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am)

    ReplyDelete
  21. ikut suka kau orangla tinggal di hutanpun tak aman. aku suka kalau ada macam2 malapetaka allah turunkan baharu kamu sedar.

    ReplyDelete
  22. Hmmm....macam2 hal berlaku skrg ..bertambah botak kepala jibby ...adakah ini balasannya kerana dosanya menganiaya dsai...mcm2 nak kena jwb...dulu media malaysia celah gigi je boleh crite ....skrg kena adap media antarabangsa x kering gusi pulak jadinya...udah udahlah memfitnah tu...Allah lebih berkuasa dari anda semua...dimata manusia boleh disorokkan tetapi tidak pada Allah...kepada penyokong yg menyokong pemimpin yg zalim jgn risau ...anda juga mempunyai share nanti....bertaubatlah sebelum bumi malaysia menerima bala yg lebih besar....

    ReplyDelete
  23. walau apapon ujian yg dtg dari Allah,mari la kita sama2 berdoa kpd Allah supaya ditetapkn dan dikuatkan iman kita agar terhindar dari fitnah dunia....

    ReplyDelete
  24. Betul tu...marilah kita berdoa agar pemimpin negara kembali kejalan yg diredhai Allah...

    ReplyDelete
  25. Siapa yang taja konsert ni? Air Asia Red Tix tu siapa pula? Apa la, negara tengah bersedih dengan masalah mh370 depa duk berseronok buat konsert. Ini lah akibatnya.....

    ReplyDelete
  26. Kan aku dah cakap bala akan sentiasa dtg mencari jit tuya.tunggu je bala yg seterusnya.

    kahkahkah

    ReplyDelete
  27. segala kejadian yg berlaku kt muka dunia Allah s.w.t ni semua dh ada ketentuan-NYA. kita sebagai hamba-hamba DIA yg hina lg daif patut bykkan berdoa dan jgn nk menuduh antara satu sm lain. jdkan iktibar dan bersatu cari jalan penyelesaian utk memperbetulkan segala yang memerlukan bantuan. bersatu lah demi islam agama Allah s.w.t. Insyallah...

    ReplyDelete
  28. cai PR...lu org banyak langsi !!! Lu org cakap semua salah kerajaan UMNO...pikir pakai otaklah bodoh !!! Semua ni terjadi lepas hukuman penjara 5 tahun kat lu punya aljuburi !!! Jurutervang mh370 tu pun penyoking tegar PKR lah cai !!! Konsert tu pun Cina yg anjur lah cai !!! Tokey dadah pun ramai Cinalah cai !!! yg mati kat knsert pun ramai melayu lah cai !!! Tu pun tak nampak lagi cai !!! Jangan smpai silent supporter kat luar sana buat PR dan CinaDAPig tahu makna nyawa tu bernilai !!! ini soal nyawa cai !!! jangan sebab politik lu orang punya taiko snggup nak gadaikan nyawa orang tak bersalah !!! ingat tu cai !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..lu igt semua org bodo mcm lu ke cai....

      Delete
    2. Sian la dia ni... minum la anmum utk sel-sel otak akan berhubung.. kuat bodek ajib ni..

      Delete
    3. kahkahkahkah..!kesian la dgn engko ni... cool down bro.. jgn cepat melenting.. rilexxx... bawa bertenang.

      Delete
  29. Dok mrngater macam2....... pelik sungguh..... benda tak selesai jgk...... bagusnyer kalu bincang elok2 n bagi pandangan +ve..... sama2 ajak fikir...... sorry ler.. aku pelik jer

    ReplyDelete
  30. kahkahkah padan muka. sambunglah nikmati konsert dalam kubur pulak. tahulah nasib korang org2 yg sesat. yg masih hidup tu bawalah bertaubat

    ReplyDelete
  31. akibat dan hasil dari media kerajaan selama ini yg terlalu mengagung2kn hiburan.untuk menyesatkn anak2 muda...

    ReplyDelete
  32. Dari duk kata benda tak betol tu, lebih baek bertaubat.... dunia akhir zaman dah ni... buat kutip dosa buat apa.... booking neraka dah kut...

    ReplyDelete
  33. Masyaallah , salah sorang yg meninggal tu merupakan kawan baik saya di sekolah lame ..arwah baik orangnye ..tak sangke die meninggal dalam keadaan mcm ni .semoga allah ampunkan dose die ..

    ReplyDelete
  34. Mlz,nk ckp ap sbb ckp bnyk dpt dose kring,n fitnah..moga Allah lindungi owg dipihak yg benar.. InshaAllah doa,org yg teraniaya sentiasa dimakbulkan...wait n c.....

    ReplyDelete
  35. Jgn layan macai Barang Naik tu bro, mereka semua buat komen kerana nak dapat duit. Kita semua dah tahu, klu org buat komen kerana nak dapat duit dengan cepat, memang la komen tak guna otak punya. So jgn layan org bodoh.

    ReplyDelete
  36. Salam.. Kadang2 ape yg terjadi adalah salah yg kite cari sendiri.. Pasal hal2 politik ni x payah lah di campor adukkan.. Semua org ade buat silap.. Xde siape yg sempurna.. Sbb kite BUKAN NABI , BUKAN MALAIKAT.. Kite patotnye doakan & bg kate2 positive pd org yg sedang ditimpa musibah.. Bukan nye bg kate2 yg x bermoral.. Yg x bukak mate besar2 . Tolong bukak mate besar2 sikit. Kaji balik sejarah.. Pnt je mereka m'perjuangkan utk dapatkan hak kite (memerdekakan negara malaysia dari jajahan british) .. Kite sng2 nk bg org lain amik hak kite. kalau org lain dah amik hak kite. Mati hidup balik diorang x akan b'timbang rase.. Semua hak kite die rampas.. Nnt negara kite dikuasai org yg x patot. kite org melayu jd mcm warge asing.. Hak keistimewaan melayu akan dirampas.. Mmg semua org x sempurna.. X perlu nk kritik org.. Ukur diri sendiri.. Dah cukup bagos & layak ke nak masok syurga? Org yg sokong umno sbb nk m'pertahankan hak org melayu.. Bkn pasal pemimpin nye bagos @ x.. Ke nk ulang peristiwa 13 mei 1969? Kalau nk tggu org sempurna yg pimpin .. Xde siape yg sempurna. Cube pergi negara indonesia.. Betapa teroknye keadaan mereka (sy simpati) .. Kalau dah pergi baru korang tahu perasaan bersyukur tinggal di tanah air malaysia.. Perasaan cinta pada tanah air sendiri..tolong jgn ade pemikiran yg sgt cetek.. (sy mmg x lalui peristiwa dulu.. Tp nnek sy sndiri melalui zaman2 tersebut & die ceritekan pd kami ank cucu.. Sbb tu sy syg kan tanah air malaysia & TAK NAK MALAYSIA NI JATUH KAT TANGAN ORANG LAIN)

    ReplyDelete
  37. Semoga Allah ampunkan dose2 kite.. & m'beri rahmat-Nya terhadap kite.. Serta mempermudahkan segala urusan pencarian mh370.. Aminn

    ReplyDelete
  38. Sorry yer tuan punye blog.. Lupe minta izin .. :-) sy kalau boleh mls nk campur adukkan hal2 politik.. Tp sy geram ade gak yg sengal comment entah ape2.. & ade pemikiran yg cetek.. So.. Sy nk bidas gak.. Geram sgt .. Huhuhu

    ReplyDelete
  39. Antara punca malaysia kacau bilau adalah kerana pemikiran x matang dan fanatik politik rakyat malaysia. sikit sikit nak politik.. Agama dah xda ke sampai politik tu nak diagungkan melebihi dari yg lain lain.. fikir rasional atas sesuatu isu,guna logik akal dan minda,bukan ikut nafsu dan fanatik tu.... on a side note. Pleaselah kerajaan sedia ada buat sesuatu.. contohnya tgh ada bencana begini dengan jerebu dan pesawat hilang,masih ada pula masa untuk kita buat konsert huha sana sini....cmonlah,aku xnak malapetaka lebih besar menimpa Malaysia ni yg dikatakan negara islam

    ReplyDelete
  40. X ada sesiapa yang ketepikan agame.. & xde sesiape yg agungkan politik dari agame.. Sbb tu sy kate x payah nak kritik.. Ukur diri kite.. Sy menerangkan keadaan negara skrg.. Kene lah bukak mate skrg.. X kan nk tggu malaysia kene amik alih baru nak sodar.. Kalau nk cerite bab agame nnt malas pula org nk dgr.. Sy langsung x ketepikan agame sy.. Kite kene seimbang dunie & akhirat..

    ReplyDelete
  41. Ape pon.. Terpulang pd sesiapa yg hndak menilai dgn care ape sekali pon.. Ape yg sy tahu.. Sy ckp ape yg perlu.. Allah itu Maha Mengetahui.. Setiap ape yg sy perkatakan antare sy & Allah

    ReplyDelete
  42. Haji baru balik umrah pun mati eksiden,tu kerana allah ke syaitan??..ke nak salahkan pelacur or maksiat kat malaysia??why god so cruel?..

    ReplyDelete
  43. bior la mati.... kehendak sendiri.

    ReplyDelete
  44. sama2 la bdoa kita mati dalam keadaan beriman. mati dlm keadaan husnul khatimah..
    bkn mati dlm kekufuran..

    ReplyDelete
  45. kejadian2 camni sebenar cara tuhan nak tunjuk kepada kita sebagai pengajaran....
    tak kisahlah yg pegi konsert rave tu ustazah ke, ustat ke, anak mithali ke...yg penting
    janganlah kita menghampiri maksiat....mmg kubur kita lain2 tapi korang mesti ingat bila
    dah jadi camni yang dah mati tu satu hal...apa jadi pada yang masih hidup?...mak, bapak,
    kakak, abang, adik...family korang...kita kena tegur benda camni and bawa ketengah...bukan
    nak memalukan...tapi sebagai teladan dan pengajaran...tula pasal hukuman dlm agama Islam
    adalah sgt berat dan kadang kala dikatakan kejam....suma untuk mengelak benda camni...AND
    REMEMBER!!!...kalau tuhan tu nak turunkan BALA bukan stakat yg OD kat konsert aje yang kena....
    SEMUA orang akan kena...lu pikirla sendiri....

    ReplyDelete
  46. Apesal ameno tak buat tafakur macam menghormati mangsa MH17????

    ReplyDelete