KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Sunday, 2 December 2012

BETUL KAH D.J DAVE AHLI UMNO YANG SAH?????..GAMBAR BELIAU DIPWTC BERPAKAIAN UMNO KINI TERSEBAR LUAS DIALAM SIBER!!!!


D.J Dave atau Irwan Shah Abdullah, penyanyi era 70an dikatakan ahli UMNO yang sah kini heboh diperkatakan apabila kelibat beliau kelihatan di PWTC sempena Perhimpunan Agung UMNO 2012 dengan memakai baju berwajahkan UMNO.

Rakyat tertanya-tanya apa kriteria yang melayakkan beliau boleh diterima sebagai ahli UMNO yang dikhaskan untuk warga Melayu dan Bumiputera saja.

SATU SOALAN CEPUMAS BERNILAI JUTAAN RINGGIT DILONTARKAN OLEH RAKYAT... ADAKAH SESEORANG WARGA AFRIKA MAUPUN EROPAH APABILA MENGHAWINI WARGA MALAYSIA BERBANGSA MELAYU DENGAN MASUK ISLAM, SECARA AUTOMATIK SUDAH DIKIRA SEORANG MELAYU DAN SELAYAKNYA DIA MENJADI AHLI UMNO?

2 comments:

 1. Sebenarnya dlm perlembagaan UMNo tu yg layak jd ahli adalah warga bumiputra dan Pribumi..
  Jd jika mamak2 tongkang tu secara otomatik jd uhli umno adalah salah besar sebenarnya..! Mereka yg sebenarnya adalah Ahli Bersekutu..Bukan original ahli umno!
  Namun krn umno dah nak runtuh..apa yg 'mereka; peduli soal taraf kewarganegaraan tu..
  Warga Burma agama Budha pun blh jd ahli UMNO Trengganu..!Mampos UMNo/BN...Selamat rakyat malaysia.!

  ReplyDelete
 2. Manusia ni pi mana pun bangsanya tetap sama...tapi kat malaysia je bila peluk islam terus jadi melayu.. pasal perlembagaan persekutuan bersyarat demikian....itulah sebabnya melayu yang asli tu makin Me Layu .... kena kelentong dgan puak puak berdarah sumpah-sumpah macam ni.....semata mata nak dapat privilage jadi melayu.. kalau tak caya pi tengok gambar datuk nenek si mamak-mamak penang yang naik pentas kat PWTC saban hari... DNAnya India tapi mengaku melayu..biasanya ini sindrom geng berdarah pariah...pasai dok kena buli jadi india maka lebih syok depa kata melayu....

  ayoyo...podah chit...

  tapi pokoknya...melayu mudah dibangangkan ...kah ...kah..kah..

  ReplyDelete