KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 3 December 2012

KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA YANG DITANGKAP BERKHALWAT DENGAN ISTERI ORANG KENA TURUN PANGKAT!!!!! GURU AGAMA YANG DENGAR CERAMAH DSAI DIBUANG KERJA!!!!Suruhanjaya Perkhidmatan Awam : Datuk Seri Dr Hasan Abdul Rahman , Ketua Pengarah Kesihatan diturunkan pangkat ke satu gred lebih rendah

Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Seri Dr Hasan Abdul Rahman yang digantung kerja ekoran kes khalwat baru-baru ini diturunkan pangkat ke satu gred yang lebih rendah daripada jawatan yang disandang sekarang.

Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Tan Sri Mahmood Adam berkata  keputusan itu dicapai dalam mesyuarat SPA yang diadakan hari ini.

Mahmood dalam kenyataannya berkata tindakan tatatertib terhadap Dr Hasan yang merupakan Pegawai Perubatan Gred Utama Turus II, Kementerian Kesihatan itu dibuat mengikut Peraturan 33(1), Peraturan-peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993.

Pada 26 Nov lepas, SPA memutuskan Dr Hasan digantung kerja sehingga keputusan tatatertib diputuskan dalam mesyuarat hari ini.

SPA juga memutuskan agar Wan Syarifah Nooraazmanita Wan Hassan, Jururawat Gred U41, Kementerian Kesihatan dikenakan tindakan turun tiga pergerakan gaji bagi tempoh 12 bulan.

Pada 14 Nov lepas Dr Hasan, 56, dan Wan Syarifah Nooraazmanita, 36, masing-masing didenda RM3,000 dan RM2,900 oleh Mahkamah Tinggi Syariah setelah mengaku bersalah atas tuduhan berkhalwat di sebuah bilik Hotel Pullman Putrajaya, di sini, pada 2.18 pagi hari yang sama.
Bernama

KENYATAAN INI TIDAK MENYEBUT KEDUDUKKAN BELIAU SEBAGAI KETUA PENGARAH KESIHATAN...

BAGI KAKITANGAN AWAM, PERGI MENDENGAR CERAMAH PAKATAN RAKYAT TERUTAMANYA CERAMAH YANG DISAMPAIKAN DSAI ADALAH SATU KESALAHAN YANG AMAT BERAT SEHINGGA BOLEH DIKENA TINDAKAN TATATERTIB BUANG KERJA....BERKHALWAT ATAU BERZINA DENGAN BINI ORANG TIDAKLAH SEBERAT MANA PUN...SEKADAR TURUN PANGKAT DAN TAHAN KENAIKKAN GAJI SELAMA 12 BULAN...KERJA MASIH ADA, JAWATAN TIDAK TERGUGAT, SEGALA FAEDAH SEBAGAI KAKITANGAN AWAM TERMASUK KERETA RASMI DAN ELAUN PERUMAHAN DAN ELAUN KERAIAN MASIH KEKAL.. PENCEN MASIH DIBERIKAN APABILA TIBA MASANYA NANTI.

PESALAH KHALWAT DENGAN ISTERI ORANG PERINGKAT TINGGI DIBELA...PENDENGAR CERAMAH DIZALIMI.

2 comments:

  1. Hukuman mestilah berbeza....bg orang yg melawan tokeh, P*KIMAK KAU

    ReplyDelete
  2. btg masih keras beb.... mestilah cari yg agak brgetah...

    ReplyDelete