Thursday, 17 July 2014

AKHIRNYA KAK LONG CDM 25 DI TAHAN POLIS SEBAB KES PEMBULI JALAN RAYA.



Siti Fairrah Asyikin, 30 atau lebih dikenali sebagai Kiki @ Kak Long CDM 25, yang dirakam membuli seorang warga emas di kawasan tempat letak kereta di Kuantan Isnin lalu ditahan polis bagi membantu siasatan berhubung kes tersebut.

Dilaporkan, Kiki hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan pada pukul 4.00 petang bersama ibu, ayah dan keluarganya sebelum ditahan.

Wanita pemilik kereta Peugeot 208 yang mengamuk dan merosakkan kereta seorang lelaki warga emas menggunakan pengunci stereng di tempat meletak kenderaan di Pusat Tranformasi Bandar (UTC) Kuantan telah ditahan untuk membantu siasatan.

Ketua Polis Daerah Kuantan, ACP Abd Aziz Salleh ketika dihubungi mengesahkan penahanan dan berkata bahawa penahanan wanita berusia 30 tahun tersebut dilakukan pada jam 5 petang tadi di Ibu Pejabat Polis (IPD) Kuantan.

“Wanita itu tampil ke IPD Kuantan untuk membantu siasatan kami dan kami terpaksa menahannya buat sementara dan sama ada akan direman atau tidak akan bergantung kepada hasil siasatan ini,”.

Difahamkan, Kak Long CDM 25 ditahan bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana perbuatan khianat dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan atas kesalahan ugutan jenayah.

Semalam, pesara kerajaan, Sim Siok Hong, 67, telah memberi keterangan di IPD Kuantan.

Pada insiden yang berlaku pada Isnin lalu itu, wanita tersebut naik berang apabila seorang pesara kerajaan berumur 67 tahun yang memandu kereta Toyota secara tidak sengaja melanggar keretanya dari belakang.

Wanita itu kemudian bertindak bersemuka dengan lelaki tersebut dengan membuka kereta lelaki warga emas itu dan merampas kunci kereta serta mengambil pengunci stereng milik lelaki warga emas tersebut.

Kejadian tersebut dirakam oleh orang awam yang berada di tempat kejadian sehingga video berdurasi 2.33 yang dimuat naik di laman sosial seperti Facebook, Twitter dan juga YouTube menjadi ‘viral’ dan ‘trending’.

Malah, apa yang lebih dikesalkan dalam video berkenaan wanita itu turut memaki hamun lelaki berkenaan dengan kata-kata nista seperti  “Ini kereta barulah bodoh!” sambil menghentak pengunci stereng yang dipegangnya itu ke kereta milik lelaki warga emas berkenaan.

Selain itu cacian seperti “I don’t care, pay me RM2000 now!”, “you very stupid!” dan kata cacian berbaur perkauman kedengaran di penghujung video.

9 comments:

  1. harap kepada pembuli ni tak melakukan kesalahan lain jugak seperti wan azizah. yang berkongsi cipapnya dgn kote peliwat balun jubo lelaki.

    wan azizah walaupun sbg org berpengaruh dgn menjadi presiden parti namun...kasihan...semasa hayat hidupnya..anggota cipapnya berkongsi tote yg mendubur.

    kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangang punya pencacai...lu x percaya janji2 Allah kot...kehidupan selepas mati..x ingat atau x percaya?..

      Delete
    2. dont be an idiot

      Delete
  2. anon 19.50.. bapak kau pn kena kongsi cipap mak kau pn bangla ... kau x tnya mak kau ke...psl tu yg dpt anak harmjadah macam kau ..phuii...

    ReplyDelete
  3. anon 19.50 lu mmg sial punye manusia. sesat mcm umno

    ReplyDelete
  4. kiki tu macai umno..ptut la vid tu ade hujung skali ade berbaur racist...ckp pun mcm samseng umno...kn??

    ReplyDelete
    Replies
    1. samseng lubang jubo berkedut mak ko

      Delete
  5. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete
  6. ni yg dikatakan kesian dn bersimpati x brtempat, tpi dsebabkn betina ni warga umno perkasam sanggup brbuat ap saja.biarpn ahlinya melakukan perkara yg menjijikkn yg xseiring dgn ajaran islm.kita patut brasa malu bila wrgaemas cina tu brkata 'sya agma Kristian tlh dajr bermafan diantara satu sma ln jka org mbuat keslhn' Tapi betina ni yg brtudng lingkup mgaku islm bolh brtindak smseng ngn orang. Nasib baikwrgaems ni x wat kyataan 'sya igt ini org x agama klu dia muslim X dajar brsikp kurg ajr apth lgi dia melayu, msti tinggi budi bahasa ngn org tua.'.

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...