Tuesday, 22 July 2014

AKHIRNYA KEADILAN DITEGAKKAN ... KAK LONG CDM 25 DIJATUHKAN HUKUMAN DENDA RM5,000 DAN BUAT KERJA KOMUNITI SELAMA 240 JAM.



Kuantan: Pengarah Eksekutif Rangkaian Kerja Kahwin, Siti Fairrah Ashykin Kamaruddin, 30, atau Kiki @ Kak Long CDM 25 dijatuhi hukuman denda RM5,000 atau 3 bulan penjara jika gagal bayar denda dan perlu melakukan kerja komuniti selama 240 jam oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini.

Hukuman itu diputuskan Hakim Datuk Zainal Abidin Kamarudin selepas tertuduh mengaku bersalah atas pertuduhan melakukan kerosakan terhadap kereta jenis Toyata milik warga emas, Sim Siak Hong, 61, di hadapan Pusat Transformasi Bandar (UTC), dekat sini, pada 14 Julai lalu.

Kak Long CDM 25 ditahan pada jam 4 petang Khamis lepas di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan dan kemudian dibebaskan dengan jaminan lewat malam hari yang sama.

Kak Long CDM 25 pada minggu lalu dilihat membuli dan memaki hamun menggunakan bahasa kesat seorang warga emas selepas warga emas itu dikatakan melanggar keretanya.

Video Kak Long CDM 25 mengetuk-ngetuk kereta lelaki berkenaan dengan pengunci stereng kereta telah dirakam orang ramai dan videonya dimuat naik serta menjadi viral di laman sosial Facebook, Twitter dan YouTube.

Tahniah kepada PDRM kerana menjalankan tugas dengan pantas dan tuntas tanpa memihak dan gentar.

34 comments:

  1. 5000 je denda untuk betina puteri umno biadap ni?
    macam tak berbaloi dengan perangai buruk betina ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya hukuman apa yang brrbaloi

      Delete
    2. tak berbaloi dengan sikap kurang ajar betina ni
      tapi betina sial ni puteri umno
      mahkamah kangaroo bila kendali kes orang umno/bn orang dah dapat agak hukuman ringan je

      Delete
  2. BOLEH BUAT RAYUAN.

    ANWAR PUN BOLEH BUAT RAYUAN.

    ANWAR SIAP BOLEH PERGI LUAR NEGARA LAGI BILA BUAT RAYUAN.

    ReplyDelete
  3. Bakal penganti mak lembu ni.kalo mrh abis dia selak kain.bdan putih xpe juga,ni wat loye tekak je.heee

    ReplyDelete
  4. macai nfc dah lupa bks menteri beso sgor khir toyol x masuk jail smpai skrg..

    ReplyDelete
  5. Woi Kiki.
    Hang kena buat kerja komuniti kan
    Hahhhh..
    Hang mai sini...urut belakang dan kaki aku.
    Aku lengoh ni..
    Aku nak hang dtg urut aku 1 minggu 2 kali.
    Hang tak nai aku report nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang laki ka pmpuan...klu laki jgn duk gatei..ak lempang ko kang..xpsl2 xdpt urut dpt tangan

      Delete
  6. Haluuuuuuu. ........

    Alhamdullilah. .......

    Moga betina akn jdi prempuan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh terus kd muslimat

      Delete
  7. habis tu ganti rugi yang dia minta kat apek tu tak berbaloilah, dapat RM 2,000, kena keluar pulak RM 5,000 mahsyukkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berbaloi kau kata Keluar dr balai polis lepas di soal dia tersenyum Dpt pulak masuk konti Era pun tersenyum Tak heran kat mahkamah pun dia tersenyum Mcm sepol bontot Sebut jer steering lock org sebut nama kiki Hilang populariti Raja Bomoh 1Msia Dia seronok sbb di beri perhatian yg lebih dan ada pulak puak yg memuji perbuatan dia

      Delete
  8. Krew era fm xnk backing lg ke?

    ReplyDelete
  9. Mcmana nl kire keje komuniti 240jam?....ad buku ke? Juz tanya..mohon tunjuk ajar

    ReplyDelete
  10. Untung la...

    kalu macam tu buleh ka hangpa lain kali hangpa langgaq kereta orang pastu hangpa dok diam-diam dalam kereta jangan lupa kunci pintu tutup tingkap semua tunggu sampai 'mangsa' hangpa 'mengamuk'...

    Jangan hangpa lupa rakam video dia tengah 'mengamuk' tu pulak...

    Jangan lupa rakam hat yang dia mengamuk saja untuk meraih simpati dan supaya hangpa dilihat sebagai mangsa kepada 'mangsa' hangpa...

    pastu uplod la ke mana-mana media sosial yang hangpa suka...

    buleh ka begitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung apa nya.. aduyaiii..duit 5000 Tu bukan dapat ke uncle....

      Delete
  11. Biasa la jenis specis samseng umno...
    Dia org ni bukan kenai jantan ka betina ka...
    Dua2 specis samseng dan merenyam

    ReplyDelete
  12. penganut umno/bn gak yang kena... samseng angkuh dan sombong dah sebati dalam jiwa mereka....yang belasah bini tu sapa ekk yang belasah boy friend anak tu sapa ekk...yang nak ludah orang tu sapa ekk....respek abang kapten yang genggam stering lock untuk protect diri tapi tak pukul orang kerana tahu akibatnya walau diprovoke road bully

    ReplyDelete
  13. kerja komuniti tu apa ke bende yea ???

    budak umno ni kena gantung bendera umno kat tiang lampu kira kerja komuniti ke ???

    ini budak dumbno kan ?

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum wbt

    Ramai yang beremosi marahkan Kiki, kononnya Kiki biadap, sepatutnya Kiki dibela kerana bukan senang untuk mencari wanita Melayu Islam yang berani seperti kiki, kiki rasional, telah memohon maaf, bagaimana dengan mereka yang saban hari mengutuk kiki, seolah-olah kiki jahat sangat. Jangan lihat Kiki sebagai wakil mana-mana pihak, Lihat Kiki sebagai seorang adik , kakak, mak cik, kawan, sahabat, saudara seagama yang perlu dibela. Yang terhukum bukan Kiki tapi saudara kita, sepanjang pemerhatian saya ramai yang menghentam kiki, blogger hingga ke ketua polis dan menteri, anda yang mengantar adik anda, kakak anda makcik anda untuk dihukum, jika perlakuan kiki itu menjatuhkan maruah Islam, amat kecil berbanding banyak lagi kes yang anda tidak muatnaik atau tulis diblog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haji bahlol kau ni
      kau kata kononnya Kiki biadap.....memang dia biadap
      kau kata bukan senang untuk mencari wanita Melayu Islam yang berani seperti kiki, kiki rasional, telah memohon maaf....dah kena kutuk baru nak minta maaf
      kau kata amat kecil berbanding banyak lagi kes yang anda tidak muatnaik atau tulis diblog.......ini pasal maruah Melayu dan Islam kau kata kecil?
      memang kau ni peralatkan title haji untuk memalukan Islam

      Delete
  15. apa lg puteri dan pemuda tunggu
    tubuhkan lah tabung utk bantu kiki byr denda

    ReplyDelete
  16. Cubalah rasional dalam memberi komen. Kiki dah minta maaf, Uncle juga dah memaafkan. Undang-undang pun dah tertegak. Ambik pengajaran, kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa. Berhemahlah dalam semua perkara kerana malaikat sentiasa mencatat apa yang kita lakukan. Buang yang keruh, ambil yang jernih.

    ReplyDelete
  17. "Pengarah Eksekutif Rangkaian Kerja Kahwin".....tolong explain sikit bidang tugas minah ni. Basuh pinggan ke...sembelih lembu ke atau main kompang.

    Secondly minah ni dah kahwin ke...dok sibuk jadi pengurus kahwin atau takde orang nak pasal brutal sangat..

    ReplyDelete
  18. Kiki bukan dizalimi Tuan Hj Lutfi. Dia telah buat salah dan telah dijatuhkan hukuman. Bila bangsa kita buat kesalahan, kita lindungi dan pertahankan. Inilah yang dikatakan asobiyah. Apa bezanya kita dengan bangsa yang diperangi oleh Hamas di Gaza tu?No. ahli UMNO tuan Hj berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Haji tu tak kena lagi stereng lock kiki kat dahi lagi.. agak agak Tuan Haji boleh senyum ke.. kalau senyum je.. elok lah Tuan Haji gi jumpa doktor... kah kah kah

      Delete
    2. Tuan Haji tu ada hati nak pikat Kiki
      sebab tu dia bela dan puji Kiki
      mana la tau ada ahli2 UMNO baca posting ni,dia orang akan maklumkan pada Kiki betina sial ada Pak Haji nama HJ LUTFI HJ ABU HANIFAH suka pada Kiki

      hahaha

      Delete
    3. Cuba2 lh utk mnjd lbh matang dan bijak gunakn akal...tk rasa malu ke mmbodohkn diri secara umum dgn mmberi komen yg sprti budak2..wlupun diseblik anon ttp kita kenal siapa yg keluarkn statmnt yg bebal dan bangang...

      Delete
    4. sekurang-kurangnya dia dah pergi haji, menunaikan rukun Islam ke-5, ko tahu kutuk je, tak baik kutuk orang alim, insaf sikit.

      Delete
  19. NO AHLI SAYA LIMA TUJUH LIMA TUJUH LIMA BIG LIMA SMALL MAGNUM.

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah..lepas ni viralkan video2 samseng jalanan

    ReplyDelete
  21. Orang Jengka.
    Tak lah Koi heran. Orang Jengka ni jantan tine kepala hangin. berparang je kalau ada tak puas hati.

    ReplyDelete
  22. Kita rakyat Malaysia takde pilih bulu punya!

    AKHIRNYA KEADILAN DITEGAKKAN ... KAK LONG CDM 25 DIJATUHKAN HUKUMAN DENDA RM5,000 DAN BUAT KERJA KOMUNITI SELAMA 240 JAM.


    =

    AKHIRNYA KEADILAN DITEGAKKAN ... BANG NON DIJATUHKAN HUKUMAN AKIBAT MELIWAT SEPOL DAN DIHUKUM PENJARA 5 TAHUN.


    Dua orang ni penjenayah. Setelah dibicarakan dan diberi peluang keadilan di Mahkamah maka kedua dua mangkuk ni harus dihukum seelah didapati bersalahhh....


    apa ada hal

    ;)

    ReplyDelete
  23. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...