Thursday, 17 July 2014

RUPA-RUPANYA KAK LONG CDM 25 SUDAH BUANG PENGUNCI STERENG YANG DIGUNAKAN BELIAU SEBAGAI ALAT MENGHENTAK KERETA UNCLE SIM.



Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Abdul Aziz Salleh berkata polis kini sedang menyiasat daripada pelbagai sudut mengenai kejadian yang tersebar luas di media sosial itu.

"Polis juga sedang mengesan pengunci stereng yang digunakan wanita terbabit untuk mengetuk kereta warga emas berkenaan.

"Mengikut keterangan awal, wanita itu mendakwa telah membuang pengunci stereng itu di sekitar bandar ini dan kita dalam usaha mencari alat tersebut sebagai barang kes," katanya kepada pemberita di Kuantan.

Beliau berkata, selain itu pihaknya sudah mengenal pasti individu yang merakam video dan dimuat naik di laman sosial untuk membantu siasatan.

Abdul Aziz berkata polis juga sudah merakam percakapan Sim semalam dan sekiranya ada sebarang keperluan dalam siasatan, polis akan  memanggilnya semula untuk memberi keterangan.

Katanya kes disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana perbuatan khianat dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana ugutan jenayah.

Dalam kejadian 1.10 tengah hari Isnin lepas, Kiki yang memandu sendirian mengamuk dan mengetuk kereta Sim dengan pengunci stereng setelah kereta Sim secara tidak sengaja melanggar kereta Peugeot 208 milik Kiki.

22 comments:

  1. Kesian pada mereka yg terlibat ni kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perangai betina umno memang samseng mana2 peŕgi pun kalu umno mesti samseng bro.

      Delete
  2. Woi omakkau...ko ni dtg bulan ke?? X habih2 bukak aib org. Bln posa ni...tunjuk la rasa hormat. Minah tu pun ada kluarga. Elok pi bc alquran solat tarawih...solat taubat...zikir byk2...jgn hati semakin hri makin hitam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa nasihat kau ni dah tersalah org. Kau patut nasihatkan pompuan2 cam kak long CDM25 ni jgn buat perangai tak senonoh dan suruh jadi perempuan yg bersopan. Inilah akibatnya klau perangai buruk, pelik dan mencemarkan serta menganggu ketenteraman awam sudah tentu jadi bahan berita. Apa kau nak marahkan Omak kau dia setakat melapurkan benda yn terjadi dan tak menokok tambah pun dari citer sebenar...Kau ni part time lover kak long CDM25 ke? Aku tak menuduh tau cuma aku tanya aja....

      Delete
    2. Slh tetap slh...byk sgt2 post brita ni. Agak2 la. Yg cina hentam melayu x nk ke pompuan ni post. Skali tgok mcm barua cina. Pelik org melayu ni...tu sbb pkr jahanam. Bukak aib org melampau...x de batasan. Ni la jadinya nama je islam perangai mengalahkn cina kapir...x nmpk pon ciri2 agama islam...

      Delete
    3. Siapa yang buka aib siapa? Yang pau sampai RM 2,000, samseng tidak bertempat dan tidak menghormati orang tua ajaran agama siapa? Mengaibkan ajaran Islam.

      Delete
    4. Anon 00:07, spesis macam "kau" ni yang mengaibkan Islam. "Kau" ni memang spesis rasis. Apa hang ingat Cina sahaja kapir, ramai lagi Melayu kapir, tau. Awat Cina kena pukul dengan Melayu pun, Cina masih salahkah? Nak kat "kau" bodoh, memang bodoh pun. Ada hati nak berlagak sebagai "Islam". Entah-entah, "kau" ni Melayu kapir kot.
      Bukankah Islam mengajar kita menegakkan keadilan dan mencegah kemungkaran? Menyokong kezaliman ... sifat orang Islam???????
      "Kau" ni ibarat lembu. Kenapa nak sabitkan PKR sedangkan Kiki tu memang puteri UMNO??? Tak mahu sabitkan DAP sekalikah???? Mungkin apek tu ahli DAP kot???
      "Kau" sedar tak apa apek tu jawab semasa ditanya oleh media? Agama dia tidak mengajar dia keganasan dan dia memaafkan perbuatan Kiki tu atas alasan itu adalah tuntutan agamanya. tu dia ..................... Dah kena sepak kat muka pun masih tidak sedar.
      Inilah contoh spesis Melayu yang bodoh dan bangang? Berindak dan berhujah dengan hati dan bukan dengan akal.

      Delete
  3. Sudah sudah lah tu....!!

    ReplyDelete
  4. Wah Onakkau, apsal busuk sgt hati ko ngan orang Melayu? berapa banyak Cina bayar ko?
    Tahniah Omakkau! Hina Omakkau! Rating naik nih!

    ReplyDelete
  5. Omakkau! Org Cina Sayang sama lu itu Melayu tarak guna punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dasar kepala otak UMNO...Apa kau ingat kalau org melayu lebih2 lagi yg menyokong UMNO boleh but jenayah sesuka hati. Kalau kantoi sembunyikan dlm lubang jamban takleh diwar2kan jadi berita. Cuba klau org PR, tak buat salah pun direka kesalahan utk diwar2kan jadi bahan berita.

      Delete
  6. Haluuuuuuu. ........

    Klau zaman firaun comfirm cdm25 nih dh kna sula dgn stering lock nih....

    Khak tuih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi jin jgn nk pecah belahkn umat islam kt malaysia ni...bg la peluang geng2 pencacai pkr ko bertobat bln posa ni...ko nk msuk islam mari la...jgn buat onar sgt...

      Delete
    2. Woi jin jgn nk pecah belahkn umat islam kt malaysia ni...bg la peluang geng2 pencacai pkr ko bertobat bln posa ni...ko nk msuk islam mari la...jgn buat onar sgt...

      Delete
  7. Betul tu!
    CDM ni kan Melayu!!
    Jgn bagi muka ngan Melayu ni

    ReplyDelete
  8. Tak paham aku.. banyak rupanya penyokong pembuli jalanraya ni.. kes ni dah memalukan orang islam pon korang nak sokong pompuan tu.. rasanya dah satu dunia tenggok video ni.. macam mana dgn orang luar.. sah2 kena label pengganas orang yg bertudung.. sebab nila setitik satu Malaysia malu..
    Kes ni patut jadi pengajaran.. apa yg dipaparkan patut jadi panduan jangan ikut perangai pompuan melayu tu..
    Patut dia malu.. sebelum ni dia malukan orang..

    ReplyDelete
  9. Pguci stereng lma dbuang.tpi dgnti yg bru sb x tau sps pulk yg jdi mgsa klu trlngr kereta samseng ni. Nasib x bik spa yg mydr kretanya smsa pakir pn mgkn kne belsh. Mklumlh wanita melyu ptama dlm mlysia pki peugeot. Dgn 2 no iaitu cdm 25. Nj sgt tgok samseng ni pndu krta ni dlembh klang nk tgok dkuantn juh.

    ReplyDelete
  10. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete
  11. Cina ke melayu ker tgk isu.isunya samseng.popular jd samseng.maka trcemarlah keturunan dan akan dikenang spanjang zaman.salah tetap salah.ubah perangai panas baran .jika dekati agama dgn iklas mustahil brlaku begini.apalagi wanita.nasib Sgt mnyebelahi jika brlaku pd org yg sama baran tak tau apa yg brlaku.wahai kiki insaflah.kamu telah merosakkan diri kamu keluarga kamu sahabat handai serta wanita Islam brtudung.pakaian tlg ubah skit.tapi trpulanglah.

    ReplyDelete
  12. sebelum ini dia berangan nak jadi selebriti, dah dapat sebab 4 stesen radio panggil dia, hebat betul pembuli samseng ni. Popular seluruh Malaysia, oh silap seluruh dunia

    ReplyDelete
  13. Melayu pon ramai yg murtad xpayah nk beriya mempertahankn ketuanan melayu..cina pulak yg semakin ramai masuk Islam..

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...