Wednesday, 16 July 2014

KINI KERETA PEUGEOT CDM 25 MENJADI PERHATIAN UMUM KEMANA SAJA DIA BERADA.



Itulah pasal .. terlajak perahu boleh berundur .. terlajak perangai samseng habis satu keluarga dapat malu.

Kini kereta Peugeot 208 warna putih nombor plate CDM 25 menjadi cukup terkenal di tempat yang salah.. kemana sahaja berada sudah menarik perhatian orang ramai.


Apakah ada lagi rakyat mau berurus niaga dengan tuan punya kereta ini yang terserlah panas baran tanp bertempat dan biadap melampau kepada warga emas hanya disebabkan dia memandu kereta buruk???

Orang ramai jika terserempak dengan kereta ini pasti melihat bahagian kereta yang tergesel oleh warga emas itu .. maka jelas ianya bukan kemek pun .. sekadar calar jer ( ikut maklumat )... tapi yang dia meroyan macam kena rasuk hantu itu yang buat rakyat cukup berbulu.

Gara-gara keretanya dilanggar dari belakang, seorang wanita mengamuk, hilang pertimbangan dan aksi amukannya itu sempat dirakamkan pengguna jalan raya lain yang berada di tempat kejadian.

Video berdurasi lebih dua minit itu menunjukkan seorang wanita berbaju hitam dan bertudung memukul kereta pemandu yang melanggarnya berulang kali dengan pengunci stereng dan meminta bayaran ganti rugi.

"Bayar saya sekarang. Saya ambil kunci kereta kamu. Ini kereta baru, bodoh! Apa yang awak dah buat kepada kereta saya? Tengok!" katanya dan kemalangan itu menyebabkan kesesakan lalu lintas teruk pada waktu itu.

Bagaimanapun, lelaki yang agak berusia yang melanggar keretanya itu tenang menghadapi  wanita itu.

"Saya bukan sengaja. Jangan buat macam tu kepada saya," katanya yang dipercayai seorang lelaki Cina.

Walaupun kemalangan itu hanya pelanggaran kecil, wanita itu meminta bayaran ganti rugi yang tidak masuk akal kepada lelaki itu.

"Bayar saya sekarang RM2,000. Tengok plat kereta saya. Kereta baru lagi!" kata wanita yang memandu kereta Peugeot berwarna putih.

Bagaimanapun, lelaki itu enggan membayar dan terpinga-pinga setelah kunci keretanya diambil.

"Saya akan bayar awak," katanya yang memandu Proton Wira model lama.

46 comments:

  1. Haluuuuuuu. ..............

    Balun kn prangai cam umnonngok yg ngok nih...

    Khak tuih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni lg ngok hati gelap

      I SUPPORT ALL EFFORTS TO PROTECT THE SECURITY OF THE STATE OF ISRAEL
      - AL-JUBURI & PENCACAI NAJIS BAWAHAN

      Mr bulu korek

      Delete

  2. SAH INI ORANG UMNONGOK. NASIB BAEK TAKDA KERUSI. CUMA SETERING LOCK JE. KALAU ADA KERUSI BEJAHIT KEPALA APEK NI. KOMPOM. BURUK PERANGAI UMNONGOK NI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perangai burok ni cer cite

      I SUPPORT ALL EFFORTS TO PROTECT THE SECURITY OF THE STATE OF ISRAEL
      - AL-JUBURI & PENCACAI NAJIS BAWAHAN

      Mr bulu korek

      Delete
  3. Sape boleh cek kut nama betina ni ada dalam senarai ahli UMNONGOK. Perangai dah serupa.,..,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak heran pasal minah ni Peugeot ni .

      Tahun lepas TB Malaysia Waves maki reporter Utusan pasal sumpah kat Tropicana. Kah Kah Kah macam tiga suku tu, pakai baju merah mata macan nak terkeluar diherdiknya reporter Utusan. Apa dia kata aaaaaaaaa, Utusex bla bla bla sumpah bla bla bla Melayu maju bla bla bla.

      Geli hati aku tengok. Waktu buat fius tu patut pakai baju CHANGE. kah kah kah BARU NEPAL kah kah kah

      Delete
    2. Adik Deramang Malaysia Waves kut sebab dua2 tak betul

      Delete
  4. Betina mcm ni sorry la nk buat Bini...bikin malu org melayu..

    ReplyDelete
  5. saya tak sengaja..kata lelaki tua berbangsa cina itu..sopan pun...whi tu dah lah bulan puasa...sombong lagi.....sikit saja pun..kita tengok lah..apa kesudahannya..pasti ada kisah selanjutnya...
    kpd apek tu...cool ya pek...jangan kalut2 ok...

    ReplyDelete
  6. Di bulan yang mulia ini jika engkau tak boleh buat baik, takpa tapi jangan jadi dajjal.
    Ini adalah petunjuk dari Allah, sudah tiba masanya kamu berubah dan semoga dirahamati sentiasa

    ReplyDelete
  7. Keta pun ikur suwey.. Jual RM300 pun org taknak. Dah terkenal seantero Melaya. Keta tu parking belakang rumah buat reban ayam ajalah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasni maybe ada org langgar btol2....sebab mulut badan binasa

      Delete
  8. CDM 25..ACE JERNEH GENERAL INSURANCE..

    ReplyDelete
  9. buat bini best ni ganas di ranjang..kompom PUAS SANGAT..TERLAJAK PUAS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu kg terkejut...menjerit kuat sangat

      Delete
  10. Kiki mintak maap.di atas apa yang.berlaku... ketika.tu kiki.haid... so kiki tak dapat kawal kemarahan.. lagi pun kiki dah lama tak dapat... maaf kan kiki ye...

    ReplyDelete
  11. INI spesis saka,jenis cepat melenting..selisih malaikat 44.x kawin pon xpe la dgn betina mcm ni..tengah nk memantat tiba2 mengamuk plak....

    ReplyDelete
  12. perempuan melayu zaman skg
    lebih jaga harta kereta dr ke'suci'an

    ReplyDelete
  13. tersalah urus diri,mcam mana boleh urus biz dengan baik..

    ReplyDelete
  14. Ni mesti andartu ni... perangai mcm sial. Pengajaran bt dia jgn suka2 nak tunjuk lagak kt tempat awam.

    ReplyDelete
  15. Nama dia kiki ke puki..elok geng dgn Bini mat yo..bodoh...

    ReplyDelete
  16. Kiki mintak maaf uncle.masa tu puki kiki gatal...aau aau aau..

    ReplyDelete
  17. Plet pahang ni kompom bru keluar dari felda.sbb tu giler lain mcm..

    kikiki

    ReplyDelete
  18. kete import biasa la kalo mengamuk pun.lain pakai proton or produa.kete taraf sampah..heee

    ReplyDelete
  19. gaya orang umngok saja.

    nasib baik bukan keta alpard atau vellfire . kalau alphard kesian lah orang senior tu...

    cdm25 tu ketua cawangan kot.

    ReplyDelete
  20. ketua cawangan exsport myk sawit ke israel.heee

    ReplyDelete
  21. Perangai ngan suar sendatnyer match Bagi pompuan muslim yg klu suar sendat jugak mohon terasa. Apek tu cool ajer

    ReplyDelete
  22. Awek ni dah dapat pengajarannya, kita pula tak perlu nak tambah lauk dengan memaki hamun caci maki awek ni lagi siap doakan bisnes dia lingkup dan sebagainya. Mungkin dia akan berubah lepas ni, doakan yang baik2 sahaja.

    http://buasirotak.blogspot.com/2014/07/awek-hilang-pedoman-bila-kereta-mahal.html

    ReplyDelete
  23. Sapa yg posa??? Apek ke Kiki? Apa? Kiki!! Ooooo jangan buat bini betina ni, dengan Allah tak takut, tak hormat...kat laki?....Lu pikir la sendiri...(DR.G)

    ReplyDelete
  24. apek tu pakai toyota corolla la..bagi pompuan samseng tu..moga dia tak kena langgar lagi..klautak..dia ngamuk lagi..maka lebih popular lagi dia jadi

    ReplyDelete
  25. Tengok position kereta pegeot tu yang tak betul mungkin nak cilok kiri atau keluar tak pandang belakang..... tak bagi signal...kereta apek tu dalam laluan betul bila dah kena maki-maki orang pulak tabik apek yang cool buatnya dia pun baran baru tau!!!

    ReplyDelete
  26. Betina ni hya bolh tujk lgk bodh sombg dkuantn. Klu kes cmni blku dkl nk tujk smsng muka btina pcah dua kne tibai. X pyhlh nk tujk kau puya smsng. Krna kesombongn kau stu malysia mgutk dn no CDM 25 jdi igtn org rmi.

    ReplyDelete
  27. Perempuan tu merempat dari thailand kemari cari makan kedarah isi tembolok dia tapi kurang ajar melampau. Semua pendatang kurang ajar merosak nama melayu merosak agama islam sebab mereka menyamar melayu dan islam.

    ReplyDelete
  28. Betina mcmni bila lelaki tegur sikit dia meroyan-ckp satu dijawabnya sepuluh-mcm kete betina preve putih gak-tu laa yg mkn penampar jawabnya-tu laa awie angin satu badan dgn pompuan mcmni-gua sokong lu awie-skrg byk dah pompuan mcmni-terutamanya andartu pakai preve putih tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peugeot putih dan preve putih kau berdua bole jadi geng anak dara tua berlagak-smpai tua tak berlaki-cari la pengkid jadi teman idup

      Delete
  29. Sy melayu islam..bukan nak defend apek cina tu atau apa...tp amat bodoh dan malang klu sy sokong apa yg prmpuan bertudung ni dah buat..apalg dibulan rmdhan yg mulia ni

    ReplyDelete
  30. Kalau jumpa kereta ni . Jgn segan silu ambik batu baling je.

    ReplyDelete
  31. ermmmmmm..baru drive peugeot dah mcm ni..kalu drive audi beemer merz agaknyer cmne la yer..bulan2 ramadhan ni patotnyer bawak2 la bsabar..

    ReplyDelete
  32. bulan pose pn xleh jaga adab dan kelakuan...baik xyah pose...dapat lapar je...

    ReplyDelete
  33. aku lebih kesian kat org yg dok mengata ppuan ni.harga kete rm136 ribu rmai yg dok jeles je ni.maklum la 99.99999999999999 yg komen ni semua pakai kete sampah mcm proton dan produa.heee

    ReplyDelete
  34. Bt malu je pompuan tu

    ReplyDelete
  35. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete
  36. Kesian ko kiki.. Jd bahan dah.. Sudah2 la smua. Dia dh minta maaf.huhu. Mnusia buat salah. Tp abes dah maklumat pribadi ditelanjangkan. Advance sungguh org awm jd CSI skrg. Huuhu

    www.ourlovebonding.com

    ReplyDelete
  37. asal buruk semua orang umno. tah tah penyokong pas atau pkr kak long ni. sebab semua puak tu buruk perangai macam najis

    ReplyDelete
  38. ni sah orang pkr sebab suka buat kecoh dan jahat. Puak pas pula suka jilat najis pkr nihhh.

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...