Friday, 18 July 2014

KOMANDER DONETSK PEOPLE'S ARMY DENGAN MEGAH MENGAKU MENEMBAK JATUH PESAWAT MH17.



Russian-backed separatist leader Igor Girkin (who also goes by the name of Strelkov) has claimed credit for shooting down Malaysia Airlines MH17.

The plane went down over eastern Ukraine near the border of Russia. It took off from Amsterdam and was headed to Kuala Lumpur.

“The plane has just been taken down somewhere around Torez (Donetsk Oblast). It lays there behind the Progress mine. We did warn you – do not fly in ‘our sky,’” he said through his account on VK, the Russian version of Facebook.

The Progress mine refers to the mining town of about 80,000 people.

“And here is the video proving another ‘bird’ falling down. The bird went down behind the slagheap, not in the residential district. So no peaceful people injured. There is also information about another plane shot,” he added.

Stelkov and his group, the Donetsk People’s Army, apparently mistook the plane for a Ukrainian army plane.

The Donetsk People’s Republic had boasted on June 29 that they took over a Ukrainian military base that had Buk ground-to-air missiles, but wouldn’t say how many, reported the Kyiv Post.

The Buk missiles can travel up to 25 kilometers (15 miles), three times the altitude MH17 was flying.

Other sources are reporting that the rebels are denying that they are responsible. ”This could happen only if it was a fighter jet or a surface-to-air missile (that shot it down),” one rebel, who gave his name as Sergei, told Reuters, adding that the rebels don’t have weapons capable of shooting down a plane at such a height.

But Anton Gerashchenko, an advisor at Ukraine’s Ministry of Internal Affairs, says that he caught a photograph on the ground just minutes after the Buk missile was fired.

Strelkov, the leader of the Donetsk People’s Army, works for the Russian military agency GRU, according to BBC, citing the Ukrainian security service. Russian media says that he is a retired officer of the Russian Federal Security Service. He was born in 1970 and is a registered citizen of Moscow. He has been active in the region for decades.

His group has combat experience fighting for the Russian armed forces in Chechnya, Central Asia, Yugoslavia, Iraq, and Syria, he told Russia’s Komsomolskaya Pravda newspaper. He himself took part in conflicts in Yugoslavia.

“He is also said to be a military enthusiast who specializes in historical re-enactment and staged recreations of battles,” it reported.

 A Girkin Facebook group, which appears to be filled with fans of the commander, has the following slogan: “We have defeated the nazis, we will defeat the neo-nazis.”

In it, group members post stories about Strelkov’s recent success in Ukraine.

Berikut kenyataan yang sudah dialih bahasakan.

Kumpulan pemberontak Ukraine pro-Rusia, Donetsk People's Army mengaku kumpulannya menembak sebuah pesawat pengangkut tentera di tempat terhempasnya pesawat Penerbangan Malaysia MH17 yang menjurus kepada andaian bahawa mereka tersalah tembak.

Pemimpin kumpulan pemberontak itu, Igor Girkin yang juga dikenali sebagai Strelkov berkata, pesawat itu berjaya dijatuhkan.

"Pesawat itu baru saja dijatuhkan sekitar Torez (Donetsk Oblast). Ia di sana sekarang di belakang Progress Mine.

"Kami memberi amaran kepada kamu – jangan terbang di 'ruang udara kami'," katanya melalui akaun VK, Facebook versi Rusia.

Progress Mine adalah pekan perlombongan yang didiami 80,000 penduduk, lapor media.

"Dan ini adalah bukti, 'seekor lagi burung' jatuh. Burung ini jatuh di belakang slagheap, bukannya kawasan perumahan. Jadi orang ramai tidak tercedera. Ada juga maklumat satu lagi pesawat ditembak," tambahnya.

Stelkov dan kumpulannya, Donetsk People's Army, dipercayai tersalah tembak pesawat itu yang disangka mereka milik tentera Ukraine.

Donetsk People's Republic dengan bangganya memaklumkan pada 29 Jun lalu mereka mengambilalih satu kem tentera Ukraine dan mempunyai Buk, iaitu peluru berpandu darat ke udara, tetapi tidak memberitahu jumlahnya, lapor Kyiv Post.

Peluru berpandu Buk boleh pergi sejauh 25 kilometer, tiga kali ganda ketinggian MH17 yang sedang terbang.

Namun sumber lain berkata, pemberontak itu menafikan mereka bertanggungjawab.

"Ia boleh berlaku hanya melalui pesawat tempur atau peluru berpandu darat ke udara (yang menembaknya)," kata seorang pemberontak yang memberi nama Sergei kepada Reuters.

Beliau menambah, mereka tidak mempunyai senjata yang mampu menembak pesawat yang terbang setinggi itu.

Namun Anton Gerashenko, penasihat Kementerian Dalam Negeri berkata berjaya merakamkan gambar peluru berpandu Buk seminit selepas ia dilancarkan.

85 comments:

  1. Apabila membaca berita ini, naluri saya bertambah yakin bahawa inilah bala yg rakyat Msia terima kerana memilih pemimpin seorang pembunuh. Semenjak pembunuh jadi pemimpin Msia, boleh dikatakan seban hari berlaku pembunuhan diMsia dan jika berlaku kemalangan spt MH17 dan MH370, ia berlaku kerana disengajakan untuk dibunuh. Sampai bila kita haraus menerima bala seperti ini kerana silap memilih pembunuh sbagai pemimpin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiap tiap hari ada sahaja rakyat malaysia mati sebab accident di jalan raya. Salah pemimpin jugak ke?

      Delete
    2. Logik.. Altantuya..

      Delete
    3. Betoi memang salah pemimpin sebab tak tahu buat peraturan jalan raya yg betul dan baik. Ini semua gara2 pemimpin umno kaki rasuah kaki berbetina kaki arak kaki judi kaki seleweng duit rakyat. Mampos umno lagi baik.

      Delete
    4. Aku memang faham sgt apa yg dimaksudkan Anon 04:10 dan sgtlah bersetuju dgnnya. Tapi Anon 04:49 yg memang species UMNO bodoh tak tau nak fikir apa yg dimaksukan oleh Anon 04:10. Org jenis Anon 04:09 ni klau diterangkan berjela2 pun tak guna sbab memang otak dah lumpuh utk faham lebih2 lagi maksud kiasan.

      Delete
    5. Jgn salahkan najib ttg prkara mcm ni.. pemikiran dangkal dn bodoh asyik menyalahkan org je... bukan ada kaitan dgn najib pun... asyik mnghasut dn fitnah kerje x habis2... habis tu perkara yg terjadi d gaza, palesyine, burma,bosnia dn negara2 lain tu salah najib dn umno juga ke... baguslah pemimpin hangpa tu.. skandal pun xda kan, pemilihan parti pun amankan.. bagus sgt le tu

      Delete
    6. Sedapnya bercakap.. Pemimpin kita takde kena mengena dgn kehilangan pesawat mh370 atau terhempasnya mh17 nie.. Ini bukan bala kerana salah pilih pemimpin.. Ini adalah dugaan hidup.. Jgn salahkan pemimpin atas benda2 yg diluar pemahaman dan tahap pemikiran yg low ini.

      Delete
    7. Najib x tahu memerentah. Baru lepas polis dibunuh oleh lanun di Sabah. Skrg MH17 pula. Kerajaan BN asik cover story saja. Contohnya, along-along bermaharaja lela di Malaysia, siap pasang iklan di merata-rata tempat. Kalau di negara-negara lain. ada along-along boleh pasang iklan-iklan seperti di malaysia. Soalan nya kenapa Malaysia dibenarkan. JAWAPANNYA NEGARA MALAYSIA- PEMIMPIN Negara & ketua jabatan naik kerana penipu, bodek dll. Kenapa SPR & SPRM masih di jabatan Perdana Menteri & bukan dibawah parlimen/ diraja. JAWAPAN NYA PEMINPIN BN ADALAH PENIPU DAN PERLU DICOVER.

      Delete
    8. Kenapa ikut laluan itu jugak? Bukankah sudah ada sejarah sebelumnya ada kapal terbang awam yang telah ditembak jatuh? Amaran juga sudah dikeluarkan bahawa pesawat yang menceroboh kawasan tersebut akan ditembak? Siapa yang perlu dipertanggungjawabkan? Anwar kot.......

      Delete
    9. Astagfirullahalazim..

      Delete
  2. Sedara AMaslan18 July 2014 at 04:55

    Pesawat yg ditembak Igor adalah AN-26 milik Ukraine dan bukannnya MH17. Manipulasi dr media barat utk salahkan Rusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepala hotak ko la

      Delete
    2. Ingt russia tu baik ke bang, musuh tu.

      Delete
  3. Ini semua Najib punya sial! Berambus la ko Najib dari negara nih! Puuuih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong biar mampos lagi baik jenis pemimpin jahat.

      Delete
    2. Baik ko je jd pmmpin ..lau ko jd pmmpin. Msti mlysia xkn jd mcm niyh kn .xda pmbnhn. ....kan3....

      Delete
  4. Baru je semalam saya ingatkan betapa dahsyatnya kesan berita palsu dan fitnah. Hanisya, u tanggunglah dosa2 u selagi orang bercakap mengenai Malaysia. Yg bg komen2 di atas pun satu hal. Anda semua sangat taksub kepada fitnah sebegini. Ini menunjukkan taraf pemikiran anda semua yg TERLALU DANGKAL dek asuhan ahlul politik yang penuh sifat benci dan dengki. Lihatlah Jit Toya, betapa lemahnya pemikira rakan2 seagama ini. Saya dah tak tau nak ckp apa dah. Orang kita kebanyakannya sakit jiwa dek politik kebencian. Malas membaca dan malas mengkaji kesahihan berita. Apa nak jadi Malaysia? -USJ UNITED-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berita mh17 jatuh tu fitnah ker....
      Babi betol la ko ni

      Delete
    2. Skrang mana sehut babi dah..cadbury

      Delete
  5. Sedara AMaslan18 July 2014 at 05:26

    Puak pemberontak Ukraine tidak mempunyai peralatan, keupayaan atau kemahiran untuk mengendalikan sistem BUK yang melibatkan penggunaan radar yang canggih. Yg mempunyai sistem tersebut di kawasan terebut adalah Ukraine sendiri dan Rusia. Jika benar Rusia yang menembak, dah lama sistem AWACS Amerika yang beroperasi di kawasan tersebut memberi laporan. Ironinya pihak Ukraine sendiri yang membuat angkara dan onar atas nasihat Amerika. Jalan cerita serupa dengan tragedi 9/11. Renung-renungkanlah....

    ReplyDelete
  6. ni mesti kes bawak durian sebab skrng musim

    ReplyDelete
  7. Ini lah kerja CIA dsn MOSAD bunuh orang perkara biasa buat mereka.. Apa lah agaknya muslihat Amerika dan Yahudi Israel. Nak aleh pandangan dunia terhadap serangan Yahudi Israel terhadap Pelastine. misti seminggu dua ini fokos berita terhadap MH17 dan kenyap lah cerita penyembelihan Israel teehadap umat islam pelaatine. Tau tau Gaza dan kena tawan oleh Israel. Puluhan ribu unat islam Gaza mati disembelih oleh Yahudi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang umat disembelih oleh orang Islam di Syria, Iraq, Mesir, Libya....kau tak bising? Bodoh punya Melayu

      Delete
    2. Astagfirullahalazim..

      Delete
  8. Mlaysia dah jadi sasaran mangsa trajedi negara2 kuasa besar... dio org tahu kalau planing ke atas kita punya negara sure tiada tindakan diambil.. yg ade cuma siasatan jew.. alik2 siasatan yg tiada kesudahan...

    ReplyDelete
  9. Inilah akibatnya negara dipimpin oleh mereka yg tidak berkelayakan dan munafik. Asyik kutuk Brazil kata tak ada kepimpinan yg bagus konon, dialah pemimpin yg bagus. Sekarang Allah telah lemparkan penghinaan itu kembali ke mukanya. Sekarang siapa yg mahu bertanggungjawab? Apakah penoreh getah kat Baling yg kena letak jawat atau menteri serta pegawai MAS? Atau mereka pakat2 kata semua dah takdir, salahkan takdir pula? Siapa yg setkan laluan dikawasan yg berbahaya? Penoreh getah?????

    Pemimpin tak tahu apa itu kepimpinan......................

    ReplyDelete
  10. Benarkah Anwar Ibrahim melalui tweeter menyalahkan sokongan PM kepada HAMAS sebagai punca tragedi MH17? Mohon rakan yg rapat dgn Anwar beri pencerahan. Kami mohon penjelasan dan berita yg sahih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. najib x tahu memerentah. Baru lepas polis dibunuh oleh lanun di Sabah. Skrg MH17 pula. Kerajaan BN asik cover story saja. Contohnya, along-along bermaharaja lela di Malaysia, siap pasang iklan di merata-rata tempat. Kalau di negara-negara lain. ada along-along boleh pasang iklan-iklan seperti di malaysia. Soalan nya kenapa Malaysia dibenarkan. JAWAPANNYA NEGARA MALAYSIA- PEMIMPIN Negara & ketua jabatan naik kerana penipu, bodek dll. Kenapa SPR & SPRM masih di jabatan Perdana Menteri & bukan dibawah parlimen/ diraja. JAWAPAN NYA PEMINPIN BN ADALAH PENIPU DAN PERLU DICOVER.

      Delete
    2. Sejak dulu Msia tak pernah iktiraf Hamas yang disokong umno palestine iaitu PLO/Fatah

      Delete
  11. Hebat-hebat belaka pengomentar omak kau... mengalahkan Tuhan. Yang mengaku Islam langsung tiada iman.... apa nak jadi. Sengkek tiada ilmu menilai dan berinteraksi.... ada kah ini sikap melayu ?

    Omak kau cerita lain. Pengomentar2 takkksubbb Omak Ae mati kena bunuh atau terbunuh.... meroyan.
    (Maaf blogger Omak kau-tidak boleh tahan melayu cetek pemikiran ingin jadi tuhan !)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang kau merepek nih!

      Delete
  12. Bala...bala..bala...
    I told you already...
    Bala disebabkan peminpin2 yg ada merampas hak2 SULU
    Bala sbb pemimpin2 yg ada keras kepala dan angkuh menafikan Sabah itu adalah hak SULU
    Kau orang lihat lah nnt bala2 mendatang yg akan menimpa rakyat dibawah pemimpin yg rakus menipu dan mengambil hak SULU dgn cara menipu.

    Doa orang2 yg teriniaya akan dimakbulkan.

    ReplyDelete
  13. dasar2 bodoh sedang berbincang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang pon sama.
      Paku dulang paku serpih.
      Suwey punya najibs

      Delete
    2. Astagfirullahalazim..

      Delete
    3. Ap2 tragedi yg brlaku Asyik2 nk slh kn pemimpin...asik2 nk slhkan pemimpin...weii...come on la brader...x percaya pd tuhan ke...x percaya pd qada n qadar ke...blajar je tinggi...akal dok bwh jugak..kena up sikit la tahap pemikiran tu...pandang luas2...jgn duk dlm benda bulat hijau tu je...sama sndiri pn tak betul..

      Delete
  14. ya btoi 2..dasar2 bodoh sedang mengemukakan teori bangang diowang..nama ja parti islam..fitnah cukup kuat..memalukan...

    ReplyDelete
  15. Aku ada skit pengalaman. Tp lat sklh je lah.... Guru besa yg bermasalah akan menjatuhkan prestasi sklh. Itu baru sklh. Kalau negara mcm mana plak ye....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua ke guru besar mcm tu...semua ke pemimpin mcm tu..dah gurubesar pn dok sebok mmbangkang...mcm mana prestasi skolah nk mningkat...gaji pmmerintah skrng yg byr...akai x dak

      Delete
  16. lagak2 penyiasat la kononnya..

    ReplyDelete
  17. Tutup terus isu palestin..aduhai

    ReplyDelete
  18. aku lebih rela bodoh dari wat teori bodoh dan fitnah yang boleh mendapat dosa lebih dari membunuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhhh... memang kau dasar bodoh.. Dah diberi otak tak nak pikir.. opsss.. aku lupa mamang puak kau UMNO memang bodoh camna nak pikir. Org bukan buat teori bodoh tapi yg berakal mampu berfikir bukan cam kau apa yg UMNO suap anguk dan puas ati..

      Delete
  19. Kalu perdana menteri jepun confirm terus letak jawatan coz bertgjwb kes besar2 cam ni.

    ReplyDelete
  20. malu la skit..hidup atas nama islam tapi fitnah jadikan makanan...

    ReplyDelete
  21. Selamat berpuasa...

    ReplyDelete
  22. Sila baca berita dibawah untuk cerita sebenar:

    http://jimstonefreelance.com./

    ReplyDelete
  23. jgnlah kaitkan dgn kepimpinan sesiapa atau mana2 pemimpin...this is beyond our control...ia satu musibah...sejahat mana pun...sebusuk mana pun hati pemimpin mana2...xkan mahu ada jiwa yg terkorban...for whatever reason!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan nak kaitkan dengan sesiapa pun,negara lain pemimpin akan letak jawatan kalau berlaku tragedi tapi di Malaysia masih terus nak memimpin

      - ahli Gabungan Mamak Penang (GAMPANG)

      Delete
    2. Haa betul tu abe, jgn ada jiwa yg trkorban. . . Altantuya tu tak trkorban, tp jd korban. . .tak sama kan...kan...kan

      Delete
  24. Dosa mengumpat dan fitnah merupakan dosa yang melibatkan makhluk lain. Dosa seperti ini tidak diampunkan oleh Allah, melainkan orang yang diumpat dan difitnah itu sendiri memaafkan kesalahan itu.

    Seandainya perkara ini tidak diselesaikan di dunia, maka akan dibawa pengadilannya ke akhirat. Pahala orang yang mengumpat dan memfitnah akan diberikan kepada orang yang diumpat dan difitnah. Sekiranya pahala sudah tidak mencukupi untuk diberikan, maka si pengumpat dan pemfitnah itu akan menanggung dosa orang yang diumpat dan difitnahnya...

    ReplyDelete
  25. BEING AT THE WRONG PLACE AT THE WRONG TIME.
    TAKZIAH KEPADA MANGSA. Unfortunately MAS management failed to learn GEOGRAPHY well.
    Global Crisis should be look at holistically NOT by some technocrat who just plan flights without pproper geography and what else political geography and geopolitics.
    NOW you learn real GEOGRAPHY to all Malaysians.

    ReplyDelete
  26. KENAPA TIBA TIBA BOEING SIBUK NAK BANTU?
    KALAU nak bantu pastikan dapat cari MH370 dulu. masa MH370 dia tak pun nak cari pesawat tu sebab Boeing sendiri terlibat sorok kapal ni.
    Now MH017 dah jatuh. takziah kepada keluarga mangsa.
    Dah saham MAS akan merudum lagi. Ramai x nak naik MAS sebab flight planners MAS tak pernah pikir masak masak dan mungkin buta Geography.
    Satu lagi yang paling penting ialah JANGAN BUANG MASA cari sapa salah.
    Kita semua tahu perang sedang berlaku di UKRAINE. STAY AWAY from this Slavic conflict.
    US is trying to use all opportunities to create havoc.
    Now US has won new supporters in Malaysia and Holland against Putin.
    Dont be surprise kalau lepas ni akan tahu sebenarnya US terlibat pastikan missile pro Russia militants kena pesawat awam aka MH017.
    Kalau US betul betul nak tolong dia tak bodohkan Malaysia dengan jatuhkan MH370 selepas rampas control system MH370 dari Seattle and CIA HQ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. issshhh kita dah tak sanggup terbang dgn MAS lagi kalau cam gini..dah ler kita pun baru sampai dr london..entah sampai bila negara ni nak henti dpt petaka..kalau dah ramai yg corrupted mang camgini lah..bawa2 taubat ler yg masih idup utk keduniaan tu..ingat2 mati tu byk2 ok..

      Delete
    2. Heh heh..apsal balik sini plak...g la duk kat london tu..baru balik london konon...org lain balik mekah...x riak pun...nk suruh org taubat konon..

      Delete
  27. melayu melayu

    ReplyDelete
  28. kite tubuhkan satu akaun untuk kumpul duit menaja pembunoh upahan utk bunoh setan laknatullah nie..kalo upah tinggi ramai yg sanggup gi bunoh setan nie kot...

    ReplyDelete
  29. Ala senangje nak buat kesimpulan....amerika Dan kuncu bus hilangkan my370. Banyak orang China Dengan senjata curi.. karang China gan kawan bail dia Russia tembak my17 balas dendam

    ReplyDelete
  30. puki mak kau....najib sangat baik...jgn fitnah dia...dia one man army...hidup najib

    ReplyDelete
  31. Astagfirullahalazim..

    ReplyDelete
  32. Rusia itu musuh malaysia tapi sahabat nomer 1 buat Indonesia dan Indonesia adalah sahabat nomer 1 buat rusia

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila masa si russian sahabat ni 1 malaysia ni..sah2 tu negara komunis..ni fakta u or fakta indon..ishhh dah la..jgn nak merepek byk2..buat org geli hati tau..

      Delete
    2. musuh pun bukan si russsian tu loll..berhenti merepek boleee

      Delete
  33. so bisa juga entar kalau rakyat malaysia habis,malaysia bisa menjadi negara Indonesia dan jelas negara Rusia juga ikut dukung...nggak ada sejam rakyat malaysia habis...kalau inggris ikut campur,buat indonesia,rusia nggak akan taku dan gentar karena kami punya banyak tentara yang kuat....china juga ikut ngehabisin rakyat malaysia nanti....malaysia maju bukan karena merdeka tapi masih di bawah pantat orang inggris...orang indonesia mencari kerja di malaysia karena di indonesia tidak banyak lowongan pekerjaan.Indonesia negara discipline tinggi,Malaysia berhasil dalam pembangunan itu berkat orang indonesia juga,emang orang malaysia mau ,kerja panas2an jadi kuli...dikit kena panas aja udah kayak peyek ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa pasal badan org indon bau hangit mcm bau kambing yg tidak mandi selama 20 tahun? org indon takut sama air.....wakakaka

      Delete
    2. hellooo..indo negara yg high dicipline..u must be jockingggg..setahu i yg paling corrupted kat dunia lolll..

      Delete
    3. Ini indon tak sedar diri ni..tak sedar indon la paling byk malapetaka...tngk je la negara mana gunung brapi pling byk meletop..kucar kacir lg...

      Delete
  34. Tok jib kata..just pray...keep praying 4 them..ape2 hal..tu jer yg rkyat leh buat..pray jer..nnti tok jib bg menteri2 lmbu yg tukang cakap yer...syukur mesia msih aman..

    ReplyDelete
  35. Org malaya engak mau keje panas2 dong-org malaya semua ada degree dong-kok bisa mau bancuh simen org ada degree-enggak bisa kami-kami malaya semua pandei pandei-enggak bisa keje comot2-

    ReplyDelete
  36. 10 budak hitam...main tepi padang..satu kena colek yg tinggal sembilan...
    sembilan budak hitam main kapal terbang...satu kena tembak.. yg tinggal jadi lapan.
    lapan budak hitam...

    ReplyDelete
  37. wakakaka ya udah bisa2 orang indonesia nanti tarik semuanya suruh pulang ke negaranya biar malaysia jadi negara yang kosong kayak hutan,blo'on bin pek'ak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bapak kau

      Delete
    2. pergi lah ko..biar ko makan tanah dan rumput kering saja..indon kambing kalau mau solat dlm masjid lain kali cuci badan betul2 bersih kerana badan bau kambing tua yg mau mati...wakakaka

      Delete
  38. kenapa media international tak lapor : Malaysian plane shot down by Christian terrorists. kalau puak islam yg terlibat, headline besar2 'Muslim terrorist'!! ni lagi satu kat Gaza kenapa tak laporkan 'Jewish terrorist prepare to invade Gaza' ?

    ReplyDelete
  39. ini semua salah rosmah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rosmah?...weii...aku pun x suka rosmah tau...tp aku x bodoh mcm ko..ada ke benda yg brlaku kat luar nk salah kan rosmah...ko dh benggong ke apa

      Delete
  40. Kita suruh PEKIDA pegi buru komander ni-bwk ayahanda tiap2 negeri pegi kat sana-bwk ayahanda yg misai lebat dan muka ketat kaki pau towkey kdai mesin judi pegi sana-dan jangan lupa kak long kete peugeot putih dibawa bersama utk belasah komander ni-biar diaorg tau sapa pekida pukida ni-gengster kampung dusung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa bawak stering lock sekali.hihihi

      Delete
  41. HALELUYA....

    HALELUYA.....

    HALELUYA.....

    Elai..Elai.. lama sabakh tani..!!!!!

    ReplyDelete
  42. pemimpin malaysia memang bodoh, najib bodoh sial. takde otak jadi pm. lembik. ntah2 dia pun gay

    ReplyDelete
  43. Najib lah perdana menteri yang paling penakut yang juga dikenali sebagai Bapa Penakut

    ReplyDelete
  44. woi bastard..sbh xda kna mengena dgn kemelut pesawat MH17 lah..kalau kmu bgus sgt kmu jak lh jdi PM..

    ReplyDelete
  45. www.homestaymelaka14.blogspot.com RM180 SEHARI Homestay bandar melaka mempunyai DUA UNIT RUMAH BERSEBELAHAN EMPAT BUAH BILIK DUA BILIK MANDI-TIGA BILIK BERHAWA DINGIN..Lokasinya yang terletak berhampiran jalan utama Sg. Udang-Ayer Keroh sangat sesuai sebagai penginapan kepada pelanggan kerana berhampiran jalan utama untuk ke lokasi-lokasi menarik di Melaka...Kadar Sewa RM180 SEMALAM
    Taman-Taman Berhampiran homestay dalam lingkungan 5 KM Taman Paya Emas, Taman Cheng Setia, Taman Cheng Perdana, Taman Bukit Cheng, Taman Sri Bertam, Taman Bertam Impian, Taman Bertam Indah, Taman Paya Rumput Permai, Taman Paya Rumput Indah, Taman Krubung Jaya, Taman Krubung Perdana, Taman Sri Krubung
    Lokasi-lokasi Menarik
    Dalam 1-5 minit
    TESCO Cheng, Bandar Cheng
    Dalam 5-10 minit Econsave Sg. Udang, Bandar Sg. Udang, Petronas Penapisan Melaka, Kem Terendak, MRSM Terendak, Pantai Puteri, Mydin MITC, MIBC, Kota Fesyen, Politeknik Kota, Malim, Pokok Mangga, UITM Bandaraya, UTEM Kampus Bandar, Zoo Melaka, Melaka Wonderland, Taman Botanikal, Melaka River Cruise, Taman Rempah, Batu Berendam, Jusco, TESCO, Melaka Sentral, Bukit Rambai dll..
    Dalam 10-15minitUTEM Kampus Induk, Seri Negeri, Bukit Katil, Jusco Ayer Keroh, MBMB, MPHTJ, MMU Bukit Beruang, AKMAL, UITM Lendu Alor Gajah, MRSM Alor Gajah, Pantai Puteri, dll…
    Dalam 15-30 minit Masjid Tanah, Kolej Matrikulasi Londang Melaka, Pantai Pengkalan Balak dll..
    Kadar Sewa
    RM180 SEHARI-SEBUAH RUMAH Sudah Termasuk Cuti Am Cuti Sekolah Sabtu dan Ahad..Check in = 1.00 pm
    Check out = 12.00 pm.

    ReplyDelete
  46. Kesimpulannya, jgn halang org berjihad yg impikan kematian khusnul khatimah. Tuhan byr cash lg!

    ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...