KEBENARAN ITU PAHIT!! KEADILAN ITU PERIT!! PERJUANGAN ITU SAKIT!! RAKYAT BENCI UMNO!! UMNO IS DEAD!!

Pengikutku yg cool..muah33x

Sunday, 3 March 2013

RUPA-RUPANYA SULTAN SULU ADALAH AHLI UMNO YANG SAH DAN PENGERUSI PEKIDA CAWANGAN SABAH!!!!!


Nampaknya lagi cuba dikaitkan pencerobohan Sulu dengan DSAI dan PR lagi banyak yang terburai terbarai ianya berkait rapat dengan UMNO.

Rupa-rupanya Sultan Sulu adalah ahli UMNO yang sah.

38 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Bagaimana warga filipina blh jd ahli umno...? Tolong jgn tabur fitnah dan mempolitikan apa yg berlaku di lahad datu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ketua Cawangan UMNO Sabah pun ada bangsa Tausug. Baru dapat IC tak sampai 10tahun.
      Melayu macam kou nilah senang ditipu. Otak kosong. Takdak ilmu tapi mulut bising.

      Delete
    2. Jgn politik lancau la! Pukimak BN dok canang kat TV psl Anwar tu ape? BABI punya macai!

      Delete
    3. woi macai umno bodoh! lu bangsat lu nk sembang! lu blah la bodoh!

      Delete
    4. Hahaha.... Sikit punya hal melenting tak tentu pasal.... Ada baiknya kita sama doakan keselamatan pejuang kita yang bertugas di sana... Aku rasa blog ni baik ditutup saja dari terus menabur fitnah mendatangkan dosa

      Delete
    5. Kenyataan ni bkn dikeluarkn paper pro pembngkang,tp kitab pro kerajaan,kitab BERITA HARIAN,kalo x puas hati ngan kenyataan brita harian,g la saman BERITA HARIAN kamu tuh

      Delete
  3. Replies
    1. http://www.bharian.com.my/bharian/articles/UMNOSabahmintakeahlian__8216_SultanSulu__8217_dipecat/Article/


      KEPADA WARGA-WARGA UNMO YANG ALLAH TA'ALA DAH TUTUP HATI UNTUK KEBENARAN, INI LINK BERITA KEPADA ATAS. "DIRECT-LINK" KE BERITA HARIAN.

      Delete
  4. Ni penulis bangang kot.stakat gmba mcm tue ko ingt snang2 ko bodohkan org. Mmg ssuai sgt name blog kau ni.omak kau ayat ni biasenye org guna waktu xsdar especially bla mlatah .ssuai sgt ngn kau.tgk mende lain tulis mende lain.aku dh slongkar blog kau,satu pnulisan kau x menepati ciri2 seorg pnulis.baik kaw jd pnulis blog gosip n ngumpat tu,LG ssuai.x cerdik punye org

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh punya pecacai. Bende dah ada bukti pun nak nafi. Mmg lembu hang ni.

      Delete
    2. ko ada baca tak tajuk berita diatas "umno sabah minta keahlian sultan sulu dipecat"

      Delete
    3. ko bukak arkib berita harian la ngok..dasar umno bongok..

      Delete
    4. http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/sultan-sulu-henti-jadi-ahli-umno
      haa..aku dah amik dlm malaysia insider klau ko nak bh bleh jugak

      Delete
    5. Dalam senario politik pecah-belah-fitnah orang kita, nampaknya kedua-dua kem politik rancak menggunakan prinsip Art of Deception sama seperti mana US memaparkan insiden 9 September sbg menjustifikasi tindakan ketenteraan mereka terhadap negara blok timur tengah dan declare War on Terrorism di bawah slogan New World Order.Oleh itu sesuatu perkara yg dipaprkan dlm blog mesti difikir secara kritikal dan gunakan higher order thinling cap. RD5

      Delete
  5. mmg warga filipina ada ic pn.. n kat kk lebih ramai warga filipin dr warga sabah.. apatah lagi di kawasan kinarut lebih krg 8 km dr kk.. penempatan filipin yg terbesar.. nak tau betul ke x.. dtg sndiri kat sabah.. jangan dok jd bodoh kalau nak jadi rakyat malaysia. kalau bodoh x tau apa2 bagus kmu jdi lembu ternakan umngok d malaya ni. maap bah.. kalau terasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam tatap bah

      Yong 15 tahun bekerja di Sabah. Jadi Yong tahu sangat bab penduduk negeri Sabah lebih dari negeri kelahiran.

      Benar ada penempatan itu. Mereka pun ramai di KK. Tak heranpun kalau ada anak2 mereka yang masuk UiTM Sabah.

      Yong simpati dengan dilema rakyat Rakyat ini.

      Delete
  6. Philipine inteligence reported that Malaysian opposition is involved in Lahad Datu incidence...sapa agak2nya...mat sabu sibuk ceramah, hadi sibuk memancing, mahfus tak reti cakap omputih, nizar busy meeting ngan jepun utk claim rm270billion......nik ajih busy tidur....

    ReplyDelete
    Replies
    1. BANGANG, BAHLOL, TONGOK, ITULAH YG SESUAI UNTUK KAU MANUSIA BGHAL

      Delete
    2. At least diorang busy gak. Ko yang sibuk jadi busybody nak eja "intelligence" dengan "Philippine" pun tak reti.

      Nampak sgtla tak berakal. Jgn2 puak Siput Babi yang jadi anjing pemerintah,sengaja nak buat kacau blog orang.

      Aku nasihatkan ko pegi sekolah dulu la----Seteruk2 Haji Hadi dan TGNA, mereka ada Masters. Ko tu nak eja perkataan Inggeris pun tak reti. Kalau tak reti sgt, guna je perkataan Melayu. "intelligence" = perisikan.

      Apalah macai UMNGOK ni----kepala berserabut penuh taik kucing agaknyer.

      Delete
    3. ni jenis lembu pencacai dok kondo. jilat kak ijat

      Delete
  7. pepatah yang meratah sumpahnya

    HARAPKAN PAGAR ... PAGAR MAKAN PADI

    Inilah Umno manusia cannnibal penentang Agung sebenar yang mesti dihapuskan demi keselamatan Agama Bangsa dan Negara Malaysia ...
    hanya penderhaka dan pengkhianat sahaja yang menyokong dan mengundi Umno dan Barisan Nasional.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapkn pegar pegar mkn padi!
      Harapkn sokong sokong bwk rebah!
      Harapkan umno umno khianat pd bngsa sndri!
      Harapkn najib bubar prlimen parlimen akn bawa be end rebah!

      Delete
  8. pergi buat research dulu... gambar itu adalah mohd akjan ali muhammad, rakyat malaysia yg baru2 ni pada awal februari ditabalkan menjadi sultan sulu. dia merupakan ahli perniagaan dan rakyat malaysia (yg juga ahli umno) yg tak semena2 ditabalkan menjadi sultan sulu terbaru atas nama baru sultan shariful-hashim II. akibat dari tindakan dia, umno telah membatalkan keahlian dia. malah, ketua menteri sabah musa aman sendiri meminta polis menjalankan siasatan atas perbuatan mohd akjan dan mengambil tindakan.

    ada beberapa orang yg mengaku sultan sulu yg sah, termasuk (yg terbaru) mohd akjan. tentera yg mendarat di sabah baru2 ni, adalah dibawah sultan ismael kiram II. tak de kena-mengena dgn mohd akjan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju. kiram ni mmg x diiktiraf oleh bangsa tausug sendiri. mgkin ada pengikut dia di sabah sendiri, tapi keturunan dia dibuang oleh generasi muda tausug sebab pengkhianatan dia trhadap bangsa mereka yg mghambakan diri pd filipina.ramai anggota polis kita yg terkorban, cukup2la mempolitikkan isu ni.

      Delete
    2. Ermmmm, bro jgnla melenting suruh Omakkau buat research. Tgkla petikan suratkhabar yang die attach tu, kan ada ckp ini Akjan, bukan Jamalul Kiram. Dia tak ckp pun Akjan ni ada kena mengena dgn Jamalul Kiram yang bertanggung jawab dlm insiden LD.

      Cuma point yang hendak diketengahkan ialah bagaimana puak2 UMNGOK mengambil kesempatan dengan isu Kesultanan Sulu ini untuk menjalankan agenda peribadi eg. Lokman Noor Adam dan tak mustahil ada agenda lain lagi eg. pengundi hantu.

      Maybe anda sendiri perlu buat research sebelum bermati-matian mempertahankan onar yang dilakukan oleh puak UMNGOK di Sabah yang jelas sekali onar ini akhirnya memakan diri mereka sendiri.

      Jika anda orang yang beriman, renungkanlah pendapat ini.



      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. lol... sorry, aku plak tersalah kasi info... yg mendarat di lahad datu adalah pengikut jamalul kiram III, bukan ismail kiram II. kedua2 kiram mengaku sultan sulu yg sah dan merupakan adik-beradik... terconfuse sikit...

      sultan sulu yg terakhir diiktiraf oleh kerajaan filipina ialah Sultan Mahakutta Kiram (1974-1986).. selepas tu banyak la yg mengaku dia sultan sulu yg betul, termasukla org malaysia tuh... pada satu peringkat, dikatakan ada 32 orang yg mengaku sultan sulu yg sah.

      .............
      as for mana POINT yg hendak diketengahkan, dimana dlm artikel pendek diatas ada tertulis isu Lokman Adam atau pengundi hantu? Artikel diatas dan petikan suratkhabar itu jelas menulis:

      "Nampaknya lagi cuba dikaitkan PENCEROBOHAN SULU dengan DSAI dan PR lagi banyak yang terburai terbarai ianya BERKAIT RAPAT DENGAN UMNO.

      Rupa-rupanya Sultan Sulu ADALAH AHLI UMNO yang sah."

      Jelas ayat diatas cuba memberi gambaran pencerobohan sulu berkait rapat dgn UMNO memandangkan Sultan Sulu merupakan ahli UMNO yg sah. Tidak ada pun ayat yg cuba mengatakan Sultan Sulu yg dikatakan ahli UMNO yg ditulis itu bukannya Sultan Sulu yg menceroboh Lahad Datu.

      Delete
  9. hai sultan sulu tu kan rakyat filipina macam mana boleh jadi ahli umnongok? inilah jahat punya umnongok gadai negeri gadai bangsa gadai agama. makin lama makin terbongkar pekong umnongok. najib dah tak boleh sembunyi dah.. nak lari mana? kat monggolia? hantu altantuya tengah tunggu. lebih baik terjun laut secara senyap2. kalau mati pun orang tak tau. kuikuikui.

    ReplyDelete
  10. Apa pun kalo kjaan malaysia silap langkah,keadaan akan bertambah rumit lebih lebih lagi kalo ada batu api serta pihak luar yang memang suke dan tunggu peluang untukmenangguk di air keruh.Bukan silap haribulan kalo sabah telepas ke tangan sulu dan kita tidak mahu perkara itu berlaku.

    ReplyDelete
  11. Kira anwar tu jenis mcm ni gak la ek...gila kuasa nk jadi raja...hahaha pui..bekas ahli umno gak tu....

    ReplyDelete
  12. HEBAT PHOTOSHOP KAU OMAK!! CUKUP HEBAT!! TAPI BLUM BOLEH JADI PRO...!! KALAU DI LIHAT SECARA TERPERINCI MASIH BANYAK LAGI YANG PERLU DI EDIT!!... SAYA NAK CABAR BOLEH TAK BERIKAN GAMBAR YANG TERANG DAN BESAR??????????????????/ bodoh!!!

    ReplyDelete
  13. Pencacai UMNO , akal letak kat lutut. Dah jelas kerabat sultan sulu adalah ahli UMNO yg dapat ic biru ,hasil projek ic Mamak Kuty. Sekarang mereka dah membiak jadi berjuta2. Mereka taat setia kpd sultan Jamalul Kiram III, dan kerabat2 sultan sulu. BH milik UMNO tu tak releven ke? Memang dasar pencacai UMNO, tuan dia berak tengah jln, walaupun dia tahu, tapi dia tuduh org lain. Dasar putar belit dan kaki fitnah. Punca pencerobohan terjadi disebabkan projek ic Mamak Kuty kpd PATI Sulu, utk undi BN thn 1995. Mamak Kuty ambil jln mudah utk menang pilihan raya di Sabah. Tentera Sulu dtg menuntut janji Najib utk penempatan mereka di Sabah. Bagi betis nak paha. Org2 sulu, bebas keluar masuk ke ng asal mereka kerana ada ic biru.

    ReplyDelete
  14. dah la.yang ni takda kena mengena dgn yang serang malaysia.

    ReplyDelete
  15. dia ni jadi raja sulu sebab nak elakan peperangan camni la,tapi yang serang lahad datu langsung takda kena mengena ngan bekan ahli umno,semoga siapa yang memfitnah masuk neraka,amin

    ReplyDelete
  16. Fakta nya - Siapa2 pun boleh di isytihar kan sebagai Sultan Sulu... Kes ini menunjukkan bahawa ramai Sultan Sulu palsu.. Tindakan UMNO Sabah untuk memecat ahli nya yang mengaku diri nya Sultan Sulu adalah tindakan yang betul..

    Isu nya ni Omak Kau memutar belit kan fakta... manupulasi persepsi pembaca blog ...

    Omak Kau tidak ada isu yang nak di bincangkan secara berilmiah dan intelek.. Sebalik nya mengundang caci maki dan menerbitkan fitnah sahaja... balik lah ke jalan Allah SWT dan Sunnah.. Astaghfirullah...

    Sebagai orang tengah.. Saya menyarankan kita, setiap kenyataan Bacalah dahulu dengan jelas dan sepenohnya contohnya keratan BH itu dengan teliti dan lakukan penyelidikan sebelum menyatakan komen masing-masing, secara rasional bukan emosional...

    Sekian, terima kasih dan banyak banyak mohon keampunan Allah SWT dgn beristighfar sepanjang masa...

    ReplyDelete