Thursday 26 September 2013

INSIDEN PENGAWAL KESELAMATAN KENA MAKI HAMUN OLEH ISTERI MAT YO !!! ... ISTERI MAT YO DIPERCAYAI MEMBUAT LAPORAN POLIS PALSU!!!!PADA 12/09/13 JAM LEBI KURANG 1150HRS SEMASA SAYA BERADA DI KAWASAN AIRPORT SUBANG BERSAMA SUAMI SAYA, KAMI MERANCANG DAN BERBINCANG DI DALAM KERETA UNTUK MEMBELI TIKET KAPAL TERBANG DI TERMINAL 3 SKYPARK. SEMASA SAYA MEMBERHENTIKAN KERETA SAYA WVQ 9090 JENIS MINI COOPER BERHADAPAN DENGAN PINTU MASUK TERMINAL 3, TIBA TIBA SEORANG SEKURITI SKYPARK BERNAMA (AZMAN) DATANG KEARAH KERETA SAYA DAN MENYURUH SAYA MENGALIHKAN KERETA SAYA. LALU SAYA MEMINTA UNTUK BERHENTI SEKETIKA. SELEPAS DUA MINIT SEKURITI ITU DATANG DAN MENGELUARKAN KATA-KATA KESAT TERHADAP SAYA, SEPERTI PEREMPUAN BODOH, SIAL, BANGANG, PEREMPUAN GILA DAN BANYAK LAGI. SEMASA KEJADIAN TERSEBUT SEKURITI ITU CUBA MENYERANG SAYA BEBERAPA KALI WALAUPUN SUAMI SAYA ADA DI SITU, SAYA TERASA AMAT MALU DI PERLAKUKAN SEBEGITU SEBAGAI WANITA.  SAYA JUGA ADA MERAKAM KEJADIAN TERSEBUT. SAYA DATANG KE BALAI POLIS UNTUK BUAT LAPORAN UNTUK TINDAKAN PIHAK POLIS. SEKIAN LAPORAN SAYA.

Begitulah ayat yang ditulis oleh isteri Mat Yo terhadap insiden seorang Pengawal Keselamatan bernama Azman Nayan di maki hamun dengan perkataan .. SAYA BUKAN BODOH .. SAYA BUKAN BODOH .. SAYA BUKAN BODOH .. SAYA BUKAN BODOH ... SAYA BUKAN BODOH.. SAYA BUKAN BODOH ...PAK CIK BODOHLAH PAK CIK .. PAK CIK BODOH ... PAK CIK BODOH ... PAK CIK BODOH ..... JANTAN DAYUS ... JANTAN DAYUS .. JANTAN DAYUS ...JANTAN DAYUS.

Jika di dengar pada rakaman Youtube yang di muat naik sendiri oleh isteri Mat Yo tiada sepatah perkataan pun Pengawal Keselamatan itu memaki hamun isteri Mat Yo dengan perkataan perempaun bodoh, sial, bangang perempuan gila ..

Jelas sekali isteri Mat Yo berbohong ketika membuat laporan polis.

Kalau dengan pihak polis pun beliau berani dan sanggup berbohong,  apa jaminan perkara lain-lain beliau tidak berbohong.

Isteri Mat Yo jelas telah melakukan kesalahan dibawah Seksyen 182 Kanun Keseksaan kerana membuat laporan palsu, boleh dihukum penjara sehingga enam bulan atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

8 comments:

 1. Mahkamah di Mapaysia ini akan menerima pakai cskap manusia yg berduit dan ada nsms. Bagi Pak Cik Guard itu bersiap sedia lah untuk dibawa kemahkamah atas tuduhan tertentu yg mana Pak Cik guard ini akan didapati bersalah dan dikenakan hukuman atas pertuduhan tersebut. Pernah baca tak cerita Perwira Mat Lela Gila karyawan Rejabhad. Ungkapan yg paling populer dlm komek tersebut KALAU ADA WANG SEMUA BOLEH JADI. Silap haribulan lepas kejadian Pak Guard dah pun dibuang kerja oleh Syarikat kerana kononnya memalukan nama syarikat.

  ReplyDelete
 2. SubhanAllah,
  Pertama jangan hina mahkamah. Benci berpada-pada.
  Kedua apa faedah dibesarkan perkara begini, dia ada laki, laki tak kisah di terjerit terlolong, kalau dia tak takut dan melanggar syari'at Allah apatah polis... Orang dah dengar, orang dah tengok aurat terdedah suara terlolong macam keldai Allah benci orang meninggi suara seperti himar (keldai), rujuk surah 31:19 (Luqman).
  Dalam surah ini juga luqman menasihati anaknya beradab terhadap ibu/bapa (orang tua).
  Biarlah undang-undang menetukannya, bagi sang suami jaga isteri-isteri mu.... Jangan sampai dayus.... Org dayus tak cium bau syurga..... Wallaah hu 'alam.

  ReplyDelete
 3. ada ke org nk back up matyo ngn bini dia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. org dungun yg tak berakal saja yg akan backup...bkemungkinan,dibayar utk sokong...wtf

   Delete
 4. Ya Allah, masukkan lah betina yang membuat laporan palsu itu ke dalam penjara, dan kecundangkan laa dia~ Jatuhkan laa dia sehabis-habisnya~ Tidak apa kalau kaki laki dia patah sekali sehingga tidak boleh main bola... AMIIIIN~

  ReplyDelete
 5. Suami yg membiarkan isterinya mendedahkan aurat adalah lelako dayus. Lelaki dayus tidak alanenco bai syurga

  ReplyDelete
 6. Pembetulan
  Mencium Bau syurga

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...