KEBENARAN ITU PAHIT!! KEADILAN ITU PERIT!! PERJUANGAN ITU SAKIT!! RAKYAT BENCI UMNO!! UMNO IS DEAD!!

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 22 August 2013

GAMBAR-GAMBAR KONSERT METALLICA DI STADIUM MERDEKA KL 2013.... HAMPIR 90% IALAH ANAK-ANAK MUDA MELAYU!!!



90% ADALAH ANAK MUDA .....90% ADALAH LELAKI ... 90% ADALAH BANGSA MELAYU.

Itulah yang diberitakan kepada Omak Kau suasana malam tadi di Stadium Merdeka sempena Konsert Metallica KL 2013.

Dianggarkan lebih kurang 25,000  peminat setia totok kumpulan lagenda Metallica membanjiri Stadium Merdeka semalam tadi bagi menyaksikan persembahaqn bingit kumpulan Rock tersebut.

Rata-rata peminat adalah dikalangan mereka yang berusia 30n tahun keatas lelaki bangsa Melayu yang merupakan penggemar kumpulan terbabit yang menguasai bidang muzik Rock seawal tahun 1981.

Metallica memulakan persembahan kira-kira jam 9 malam membawakan lagu-lagu popular mereka antaranya Sad But True, Enter Sandman, Hit The Lights, Fade to Black, Master Of Puppets, Nothing Else Matters dan Harvester Of Sorrow.

Harga tiket pun boleh tahan juga .. lebih kurang RM683 ... membuktikan yang anak muda Melayu kita jenis berduit hidup mewah ... patutlah nak beri pelajaran percuma dengan menghapuskan PTPTN mereka bantah ... nak hapuskan tol mereka tidak setuju ... nak turunkan taruf elektrik mereka tidak suka ... nak turunkan harga kereta mereka marah ... nak turun harga minyak mereka tak sokong.

68 comments:

  1. Salahkah kami brrhibur..??.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak salah kalau 25 ribu tu juga tak tinggal sembahyang jemaah. Nasihat ugama jauhkan benda yg sia sia. Adakah dgn kamu hadir konser tu hati kamu menjadi lebih khusyuk dlm ibadat? Jika ya, sila teruskan..

      Delete
    2. tak dapat bayangkan jika tetiba mati ketika sedang asyik layan konsert ... nauzubillah

      Delete
  2. BRIM 500 boleh buat belanja setahun.. Kalau RM683 maknanya boleh guna setahun lebih tu.. kaya2 la yang mana pegi konsert tu.

    Keputusan Piala Malaysia 2013

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko gile ape 500 boleh buat belanja setahun??? guru matematik mana yang ajar ko ni??

      Delete
    2. ah jib GOReng ckp BRIM leh wt blnje stahun..hihihihi.."lbh baek bg BRIM drpd turunkn hrga bhn mntah dan petrol" kata beliau..

      Delete
    3. Alaaaa,LGE pun bagi RM 100 je setahun..kakaka

      Delete
    4. LGE tak pernah mengaku macam si najis tu mengaku yang RM100 boleh tahan setahun. ini perbezaan pemimpin melayu sama pemimpin cina. melayu ni bodoh tak tahu matematik.

      Delete
  3. berhibur tak salah bro, cara berhibur itu yang salah...

    ReplyDelete
  4. Muda? Define muda? Majoriti atas 30 tahun ada lah... Muda la tu kot... Tiket depan pulak majoriti 40an... Mudanya...

    ReplyDelete
  5. mampusss laaaa mcm niiii kat sini asyik nak berhibur kat mesirr mereka mencari syurga

    ReplyDelete
  6. berhibur wak lu...

    ReplyDelete
  7. 90% melayu yg pegi adalah dari kawasan bandar, yang mampu beli tiket.... 90% pakai baju hitam (505)... melayu yg x sokong pembangkang dari kawasan luar bandar..FYI saya pergi dan saya adalah pakatan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju hitam pakatan adalah utk hal undi pemimpin...ttp yg pegi tu...pakai baju hitan utk undi syaitan.......confirm mereka dari parti syaitan dikenali.........

      Delete
    2. Kebanyakan tu dari puak2 pakaton haramjadh tu.pakai baju hitam sebb ada puak anak syaitan

      Delete
  8. bangang. tiket ada yg murah la. bukan semua RM683!

    ReplyDelete
  9. wow, sempat ke interview semua orang tanya bangsa apa sampai konfiden bagi percentage? hihihihihihihihihi

    ReplyDelete
  10. bodoh gila omk ni, cakp seberono je, rase nyer admin org tua dalam linkungan 60 - 70 kot.ape pon x tahu.

    ReplyDelete
  11. xyah nak pk hal org lain..nk berhibur ke ape ke lantak la..yg ko susah2 nk jaga tepi kain org pehal..g jaga tepi kain family ko..pastikan family ko 100% sempurna dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm Islam ader perkara wajib menjaga tepi kain orang.jgn pulak ko tak faham.

      Delete
    2. agaknye nanti ko mati, mandi sendiri, kafankan sendiri, sembahyang sendiri, gali sendiri, tanam sendiri, talkin sendiri........kata takyah pk hal orang lain kan.

      Delete
  12. otak sempit...cakap sesedap rasa...tambah info dulu bro..sebelum bercakap..sebab anda nampak bodoh..sekian

    ReplyDelete
  13. pg blk ko nye hometome bangkok!
    dok malaysia menyusah kan aje

    ReplyDelete
  14. Konsert ni nk kondem...nape x condemn suma hiburan konsert jom heboh, AJL, konsert 1M4U, konsert belia etc suma tu sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang semua konsert patut dikondem! nak buat munajat 100k untuk MESIR anjuran PAS kat dataran merdeka di bantah. buat konsert metallica dibenarkan pulak. apa nak jadi lah dengan kerajaan malaysia ni. sedih. sayu. di mesir,syria sana semua sedang bermandikan darah, sedang bertarung nyawa mempertahankan ISLAM. kita berseronok-seronok pula kat sini. sedihnya ya Allah :(

      Delete
  15. joyah sangattt......

    ReplyDelete
  16. Jom ramai2 bergomol laki dan pompuan.. oh yeaahhh bebeh.. tak hafal Quran tak apa.. janji lirik mereka dapat hafal.. BATUUUUU SELAMANYAAAA!!!!

    ReplyDelete
  17. "If you can pay RM195,RM 380 and RM 680, for Metallica, why not share some to help Egyptians,Plestinians and Syrians?"......Tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Who said that Malaysian Metallica's fans don't donate to that cause?

      Delete
  18. Excuse me... Ini concert pertama my hubby go... n my hubby n his fren bukannya bdk2 muda bodoh... x semestinya pegi tu sujud syaitan as u said..my hubby pon da abis byr ptptn... N u ni biadap sgt ckp ker org tuh...kindly check urself....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pencemaran bahasa yg kronik.spesis melayu makan belacan rasa keju.

      Delete
  19. kalau tak pegi tu... toksah lah post lebih2 ...... ko ingat dengan cara nie ko boleh ke bantu gaza etc.... aku nak tanya gak.. ko tu ada ke ... membantu derang dengan wang ringgit ko tu....

    ReplyDelete
  20. Bersama kita membantu band Metallica mempertahankan kedaulatan konsert mereka. Kesian diorg tho. Duit yang kita derma tu baik bagi kat Metallica. Diorg lebih memerlukan.

    ReplyDelete
  21. aku peminat tegar metalingkop.. tapi xdpt pegi oleh kerana sedih dgn nasib umat2 islam di mesir, syria & palestin yg dibantai. marilah kita sama2 hulurkan bantuan kepada mereka dan sama2lah kita membeli saham utk akhirat dari dunia yg melalaikan.

    https://www.facebook.com/MLL4S
    A coalition group made up of 8 NGOs namely: ABIM, GPM, GSS, IKRAM, PERSIDAM, SYAM, PPMS & MSMF. Mission: To provide humanitarian aid to Syrian people. For contributions : MAYBANK: 5622-1820-7666 (GABUNGAN SALAM SYRIA)

    ReplyDelete
  22. Aku remaja umur 22 tahun. Semalam aku gerak Stadium Merdeka. Slalu kalau aku pegi gigs, yg dtg mostly budak2 bawah 30. Tp semalam aku pegi mostly 30an ke atas. Aku tak beli tiket walaupun ada tiket RM189 (paling murah) sbb dah sold out dibeli oleh org2 30an yg dah kerja. Aku pegi semalam aku panjat pokok tgk free. ramai brader2 otai tgk free. susah nak jumpa budak bawah 20tahun. semua badan besar2. masa show dah habis, aku jalan belakang mat saleh, yup. diorang bau arak. tp bila aku tgk muka2 brader2 melayu, semua muka clean sober. xde huyung hayang. muka baik. aku dpt rasa yg pegi metallica bercampur2 fahaman politik. pas ada umno pun ada. bg aku music metallica tak memesongkan akidah kalau kau tak terlalu taksub dgn band ni. lgpun klu korg baca lirik MASTER OF PUPPETS (salah satu lagu Metallica), korang akan dapati lagu tu tentang nasihat dorg untuk jauhi dadah. once kita amik dadah, kita akan addicted "im your source of self-destruction" lirik tu sebut. aku dtg smlm aku bukan nak sembah setan, aku xpijak quran, tp aku just nk hayati music dorg, guitar, drum, melody dorg. balik rumah aku semayang la. aku rasa brader2 melayu ni pun sama. just nk layan music. aku harap blog ni tak tuduh peminat music ni mcm2. aku harap post ni diedit atau lg bagus delete. dan korang try compare konsert metallica dgn konsert/parti yg kat sepang tu. boleh kata 3x setahun dia buat. tiesto la, dj armin la. budak2 yg layan semua amik substance, bercampur laki perempuan. bila dah sasau mabuk, main dalam semak kat sepang. itu je yg aku mampu share. salam. aku sokong pas :)

    ReplyDelete
  23. Konsert boleh....musabaqah al quran pon boleh.....MALAYSIA BOLEH.....BOLEH LINGKUPPPP...

    ReplyDelete
  24. ... beer ni minuman diorg... klu kita tak tlg metalika sape lagi? tlg diorg beli beer supaya diorg dpt perform konsert lagi mantop...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok beer minuman diorang, tp tak boleh la nak hentam konsert ni je. bukak mata luas sikit. bnyk lagi pesta/parti yg melalaikan anak muda kalau korang nak hentam. besepah parti kat sepang tu. DJ2 dari barat perform, lg teruk kesan lepas parti tu. lg teruk korang kena attack dorg, g buat tazkirah kat tempat beli tiket parti tu. tak fair klu nk hentam fans metallica yg baru dtg skali je.

      Delete
    2. pesta lain pun dah kenyang kena hentam kalau dipaparkan.

      Delete
  25. http://blogserius.blogspot.com/2013/08/serius-lol-islametal-metal-tetapi.html

    Siapa kata yang pergi Metallica semalam pakai baju hitam untuk undi syaitan? lu bajet bagus je. try usha blog ni dlu

    ReplyDelete
  26. Kita sepatutnya menghidar dari konsert seperti itu ..kalu kita sayang kat Islam..memang konsert macam tu tak boleh ..apa2 konsert yg tidak mengingati Allah..tak yah pergi. Orng bagi teguran ..ada juga malaun yg nak bela. Sedih umat melayu Islam akhir zaman. Pemerintah satu hal..rakyat bagi kuasa , rosak kan anak 2 muda..jawaplah dlm kubor nanti. Harap tak ada lagi komen bodoh membela majlis setan tu

    ReplyDelete
  27. kt mesir ngn syria org islam kene bunuh kene bantai. kita kt sini sebok berhibur.. tergamak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok bro. Mulai harini lu jangan dengar radio, jangan tengok movies, janngan tengok bola, jangan tengok astro .. tak nak berhibur katakann..

      Delete
  28. Bro satu je wa tanya...jika ajak jihad lu all semua ada berani ke nak pergi syria atau palestin? Ikhlas la...skrg lu all dah berhibur jom berjihad plak.. kita ambil saham akhirat.... ada bran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebut kau punya nama n no ic dan tunjuk gambar kau sendiri pegi 'berjihad' kat sana baru betul. pandai suruh org berjihad ckp mcm2 diri sendiri pun pengecut.

      FYI xde sorang pun lg org yg dok sibuk kutip2 duit, ustaz2 yg suruh pegi jihad, pemipin2 islam yg pegi berjihad n mati syahid kat sana... inikan pula keyboard2 warrior pencacai mcm korang

      Delete
    2. Haa lu org no 1 wa nak register meh no ic ko... wa nk tgk sape macai.. wa ke lu.. bangang nya amno...ptuihhhh.. TAKBIR

      Delete
  29. Kdng2 wa rasa org kita ni masih lg tk boleh bukak minda...cuba bagitau kat kitaorang apa yg salah tgk konsert ni...apa lu org igt yg pegi tgk konsert tu semua tk leh pakai ke..yg tk leh pakai org yg riak dgn serban2 kat kepala kononnye islam...tahu ke apa yg ada didlm diri org yg pegi tgk konsert ni...

    ReplyDelete
  30. budus punye macai.tgk konsert pun tak bleh? mai kita tengok vcd china doll la dibelasah anuwar. tak pon video pak mustape. yang tu bleh kut kata hj adi.kahkah

    ReplyDelete
  31. Kat atas tu dua ekor lagi bangang...tanya apa salahnya tengok konsert metelica..tak payah jadi manusia lah kalu bodoh macam tu..lain kali kalu bodoh duduk diam..gi mengaji dulu, baru tau konsert tu halal ke haram

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tu tak payah belagak alim ler setaaaaan! nak mengata org bodoh konon. hakikatnya ko tu ler yg bodoh. setan terkutuk yg berlagak suci...si taik yg berlagak emas...ish ish ish.

      Delete
  32. Korg bntu rakyat mesir dgn ap?
    Like n share kt facebook?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebanyakannya dengan air lior jer, ckp tak serupa bikin, lebih2 lagi org yg konon alim, tapi alim taik kucing mcm anon 17:47 si manusia taik tu...keh keh keh

      Delete
  33. bodoh punya macai pakatan. ko sibuk dengan konsert pulak. pergi cari isu lain lah. aku dah menyampah dengan pakatan ni.

    ReplyDelete
  34. jgn jadi bodoh la bangang..yg x pegi konsert metallica tu amalan dah suci sgt ke yg nak menuduh kami sembah syaitan bagai..kenapa la bodoh sgt hangpa ni..aku beli tiket paling mahal 683 ada masalah ke..ke aku nak kena kira balik semua duit aku yg aku pernah derma kt tabung palestine ngn tabung masjid solat jumaat utk nak buktikan yg aku menderma utk tabung2 Islamik ni..kemon la jgn pandang hina kt kami ni..kami bkn la sejahil yg hangpa sangka..jgn rendahkan amalan org lain hnya disebabkan hangpa x p konsert

    ReplyDelete
  35. aku rasa ni lah blog paling bodoh pakatan rakyat

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong..blog pompuan meroyan x sedar diri..kih3

      Delete
  36. aku penyokong pakatan. tp bab miburan diaorg ni ckp lebih.Kalimah Allah pon korang benarkan kristian pakai. kata hj hadi. abis nak kita org tengok vcd cina doll,pak mustape je ke.

    ReplyDelete
  37. Blog bodoh oleh pompuan meroyan

    ReplyDelete
  38. ooo bloger ni asal Bangkok ek. negeri Thailand kan. duk diam la. jangan sibuk. sebab konsert ni buat kat Malaysia. Negara kami. kami just berhibur je pun bukan buat bisnes sex cam kat Thailand.

    ReplyDelete
  39. aku fan metallica sejak 20 tahun dulu. sekian lama menunggu akhirnya jd juga konsert group ni kat sini. tapi malangnya aku tak dapat pergi sebab ada hal yang tak boleh dielakkan. bukan sebab harga ye. sebab rasanya harga tiket semua golongan mampu kerana ada pelbagai harga mengikut kemampuan. tepuk dada tanya selera. hidup ini perlukan hiburan. sebab kita manusia biasa. bukan setiap hari kita tengok pun. pada mereka2 yang tak suka jangan semberono kondem orang lain.kebanyakn fan yang pegi stadium solat magrib dulu. sebab mereka tau apa yang mesti didulukan. tengok konsert bukan bermakna kita tak peka dengan nasib umat islam di tempat lain atau kita tunduk pada syaitan. sekadar hibuaran semata-mata. mungkin konsep muziknya keras tapi hayati bait2 lirik lagu2nya. aku cukup tak paham dengan golongan yang mudah sangat jatuh hukum itu ini nak menyalahkan orang lain. mana kita tau fan yang pegi tengok tu tak pernah melakukan apa2 jihad? tak payah sembang kencang sangat pasal mesir ke paletine ke apa. isu KALIMAH ALLAH besar mana jihad kita?

    ReplyDelete
  40. yang kondem konsert ni bukan tau apa2 pun,,besar2 dah kenal hip hop...tu pun cd mak bapak yang beli..pas tu nak besyarah tunjuk alim...

    ReplyDelete
  41. pencacai PR lebih 90% lelaki dan wanita pergi buat demo bersih...melalak mcam anjing...melingkup harta benda awam..lagi macam bangsat....

    ReplyDelete
  42. Metallica rules, omakkau bongok malas buat research. Peminat metallica bukan orang politik ada sokong BN, PKR & PAS. Pegi dengar konsert metallica lebih baik dari pegi dengar ceramah politik tabur fitnah dan memecahbelahkan umat..

    "Freedom is word that they will bend..."

    ReplyDelete
  43. Hakikatnya menghadiri majlis yg melalaikan disukai syaitan manakala majlis yg membesarkan Allah dan Rasulnya akan di hadiri para2 Malaikat dan mereka hadir secara berbondong2 hingga ke arash mengelilingi peserta2nya. Diakhir majlis Allah akan ampunkan dosa manakala majlis lalai akan dapat laknat Allah..Tepuk dada tanya iman mana pilihan majlis yg anda suka samada hadir majlis kegemaran syaitan atau para malaikat?

    ReplyDelete
  44. Bila macai umngok masuk comment.. kebodohany terserlah..

    ReplyDelete
  45. yg pegi concert tu biar la, dosa diorg tanggung
    yg duk caci pasal concert tu bagi aku lagi bodo dari tak berdosa tukar kepada dosa
    baik kau org buat benda yg lebih manafaat n focus kepada hal2 yg lebih pening dari duk attack concert bodo nie
    baik ko kondemn pemimpin yg gay atau yg membunuh org

    ReplyDelete
  46. entry paling bodoh...... bagaimana pula dgn penulis entri ni..pasti lebih kurang juga.... nak hentam orang saja..cuba la entri ko berdoa semoga mereka ni menjadi org yg baik baik...nah itu dia penulis yg mempunyai sifat batiniah yg baik...

    ReplyDelete
  47. konsert metallica aku pergi sbb aku peminat tegar metallica...solat 5 waktu aku cukup...PRU 13 aku pangkah PAS...ada masalah ke?

    ReplyDelete