Monday 21 December 2015

BEBERAPA BUAH KENDERAAN TERBAKAR HANGUS BERHAMPIRAN LRT TAMAN JAYA.


Dua buah kereta musnah dan manakala empat lagi kereta hampir musnah selepas parkir kereta di LRT Taman Jaya, Persiaran Barat, Seksyen 52, Petaling Jaya mengalami kebakaran kira-kira jam 1 petang tadi.


Pihak bomba dalam satu kenyataan berkata, kebakaran berjaya dipadamkan sepenuhnya kira-kira jam 1.32 petang tadi.


"Kebakaran melibatkan enam buah kereta yang diletakan di parkir, Toyota Vios dan Proton Wira musnah 100 peratus; Suzuki Swift musnah 80 peratus; Proton BLM musnah 70 peratus;  Proton Gen2 musnah 20 peratus dan Honda musnah 20 peratus," kenyataan itu dipetik.


Dalam pada itu, pihak bomba juga memaklumkan bahawa seramai enam anggota yang terlibat dalam membantu memadamkan kebakaran itu.


Tiada kemalangan jiwa dilaporkan ...Punca kejadian belum diketahui.

Berita penuh akan menyusul.

13 comments:


 1. Kereta terbakar orang boleh nampak

  Hati Bani melayu terbakar dengan PAN Imayam kerana menjadi BALACI DAP yg anti Islam masih boleh disimpan dan dinilai. Tapi!!!!!!!!!!! PRU 14 orang melayu akan menolak DAP dan PAN Imayam pimpinan Mat Sabu


  http://www.ismaweb.net/2015/09/kata-pedang-bukti-bukti-dap-anti-islam-semakin-viral/

  Bukti-bukti DAP anti-Islam semakin viral

  APABILA parti rasis dan cauvinis DAP mengancam akan menyaman Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), beberapa bukti DAP menentang Islam sebagai tanda sokongan kepada JAIP menjadi semakin viral. Antara bukti-bukti yang diperkatakan:

  Bukti 1: Dalam Perlembagaan parti DAP, disebutkan dasar perjuangannya adalah demokrasi sekular. Ini bercanggah dengan Perkara 3 Perlembagaan negara, Islam adalah agama Persekutuan dan makna Islam sendiri yang mencakupi keseluruhan cara hidup.

  Bukti 2: Prinsip sosialis sekular yang mengundang kebebasan individu tanpa kawalan agama. Ini bercanggah dengan Perkara 3, yang memberikan hak beragama dan kebebasan beragama atas hak individu serta menghormati Yang DiPertuan Agong sebagai ketua agama.

  BACA: Khutbah Aidiladha: Kita tak akan mohon maaf daripada DAP, kata Mufti Pahang

  Bukti 3: Siri penentangan terbuka terhadap hak demokrasi majoriti rakyat Kelantan untuk melaksanakan Kanun Jenayah Syariah (Undang-undang Hudud), sekaligus menentang keputusan Sultan Kelantan dalam titah Baginda dalam sidang DUN Kelantan Mac 2015. Bab ini ramai saksi hidup yang sanggup tampil ke mahkamah jika berlaku saman, termasuk dalam taklimat tertutup, ramai pemimpin DAP bersuara terus terang tidak bersetuju dengan kanun itu.

  Bukti 4: DAP bersikap tidak menghormati malah bertindak songsang dengan prinsip Perlembagaan negara tatkala cubaan private member bill untuk meminda Akta 355 bagi meminda kadar hukuman jenayah Islam agar selari dengan hukum Islam sebenar. DAP tegar menganggapnya bercanggah dengan Perlembagaan sedangkan Parlimen adalah satu proses perundangan berlandaskan Perlembagaan.

  Bukti 5: Apabila Perdana Menteri ke-4 Tun Dr Mahathir Mohamed mengisytiharkan Malaysia sebagai sebuah negara Islam pada 29 September 2001. DAP berkeras bahawa Malaysia bukan sebuah negara Islam dengan memperkenalkan kempen menentang “Deklarasi 929” sekalipun Tun Dr Mahathir menerangkan tiada perubahan pada perlembagaan Malaysia. Malah, DAP menentang sebarang perlumbaan antara UMNO dan PAS untuk menjadi parti yang lebih Islamik pada sidang media 22 September 2002.

  Bukti 6: DAP menolak pengenalan subjek TITAS (Islamic and Asian Civilisation Studies) di Institut Pengajian Tinggi Swasta.

  Bukti 7: DAP menganggap amalan agama Islam seharusnya terhad untuk amalan peribadi sahaja sedangkan hakikat amalan Islam menjangkau bukan sahaja amalan peribadi tetapi mencakupi keseluruhan aspek kehidupan.

  Bukti 8: DAP pada 22 Ogos 2012 mengatakan Hudud dan Negara Islam bukanlah polisi dalam Pakatan Rakyat lantas menolak sebarang usaha yang berkaitan dengan agenda Islam walaupun terhadap rakan pakatan mereka sendiri.

  Bukti 9: DAP tegas mempertahankan pendirian mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara sekular dan berusaha supaya syariat Islam seperti perundangan hudud tidak dilaksanakan di negara ini.

  Bukti 10: Pimpinan DAP yang “islamophobic” seringkali menyindir dan campurtangan dalam isu-isu seperti kod etika berpakaian yang dituduh sebagai usaha islamisasi, isu sambutan Halloween dan Valentine bagi umat Islam, mengadakan pesta Oktoberfest dan konsert secara terbuka, isi khutbah Jumaat dan pelbagai lagi perkara sama ada di dalam status FB atau twitter yang mengundang kemarahan umat Islam.

  Terpulanglah kepada para pembaca untuk menilai bukti-bukti tersebut. Hakikatnya, Islam adalah suatu sistem cara hidup yang mencakupi amalan rohani peribadi sehingga kepada sistem keadilan, sosial, ekonomi dan politik.

  DAP tidak boleh mengehadkan Islam hanya kepada amalan peribadi dan paling tinggi ekonomi sedangkan menolak juzuk-juzuk Islam yang lebih menyeluruh yang menyentuh isu kenegaraan, perundangan, politik dan pelbagai aspek dalam kehidupan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bala sbb sokong pas kot?

   Delete
  2. Pas menang bodo.

   Delete
  3. Parti paling bodo ialah PAS. Membiar pengundi merempat dalam khemah tanpa buat apa-apa.

   Delete
  4. Dari pemimpin hingga pengikutnya PAS terbukti bodo. Berkali2 dikencing UMNO tapi masih tetap bodo.

   Delete
  5. MCA sedia menerima penyertaan PAS dalam Barisan Nasional (BN) dengan syarat parti itu perlu membuang cita-cita hudud dan melaksana idealogi BN yang sekular.


   Ketua Pemudanya, Chong Sin Woon antara lain menekankan, tidak ada pelaksanaan hukum hudud dalam perjuangan BN.


   "Mana-mana parti politik yang ingin memasuki BN sebagai komponen parti harus menerima ideologi BN dan dalam ideologi BN tidak ada perjuangan untuk melaksanakan hudud di negara ini. Parti Gerakan pula akan mengheret kes ke mahkamah jika PAS terus dengan angan-angan hududnya.

   Reply

   Delete
  6. hahaha..... malaysia masih aman ada masalah mcm tiada masalah kpn kata malaysia masih aman sejahtera jadi biar terbakar 6 kereta malaysia masih aman. lain lah negara luar ada sikit letupan kecuh satu dunia ...kat malaysia terkawal sebab tu baru terbakar 6 kereta sj,ini cuma masalah kecil tidak akn gugat keamanan negara.

   Delete
 2. Admin omakkau nampaknya tak tau nak pilih komen yg betul betul tepat dgn tajuk yg dimuat turun dlm blog beliau.terutamanya komen dari anonymous.janji dia mampak komen yg banyak dari tajuk yg disiarkan.

  ReplyDelete
 3. Pas itu hamba perompak. Hina sungguh. Lagi mau cerita pasal Islam.

  ReplyDelete
 4. pas tak bodo penulis tu yg otak bengong......

  ReplyDelete
 5. Ini kes gila talak, Bengang dengan ex-wife keluar dengan lelaki lain, kereta bini dengan kete orang lain dibakar!

  ReplyDelete
 6. Hidup Melayu.

  Melayu pantang dicabar.

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...