Tuesday 29 December 2015

KERUSI AHLI MAJLIS SELANGOR DIPERUNTUKAN KEPADA PAN ... AZMIN MASIH BELUM BUAT KEPUTUSAN


Terpulang kepada Menteri Besar Selangor, Azmin Ali untuk memutuskan sama ada Parti Amanah Negara (PAN), pendatang baru kepada gabungan pembangkang Pakatan Harapan, akan mendapat tempat duduk dalam majlis tempatan, kata Exco Selangor, Ean Yong Hian Wah.

"Tiga pihak telah membuat keputusan mengenai senarai mereka (ahli majlis), tetapi kerajaan negeri masih belum membuat keputusan dalam senarai itu," kata Yong pada sidang akhbar di sini hari ini.

Selangor mempunyai 288 ahli majlis, dengan 120 kerusi yang diperuntukkan kepada PKR dan 98 dan 70 kepada DAP dan PAS. Kumpulan semasa majlis akan menamatkan perkhidmatan mereka Khamis ini.

"Ia terpulang kepada Menteri Besar Selangor untuk membuat panggilan jika ada kerusi akan diperuntukkan kepada PAN . Keputusan itu belum dibuat, "katanya, menjelaskan bahawa Azmin masih membincangkan perkara itu dengan ketiga-tiga parti yang lain.

"Mudah-mudahan pelantikan boleh dilakukan bulan depan."

5 comments:

 1. Kah kah kah kao kawan la dgn PAN, nanti PAN fitnah UG, halau, cai Dan tah apa2 lagi. PAN hamba abdi DAP. DAP pulak mahu Jadi MB

  ReplyDelete
 2. Pan dah gila kuasa dan pangkat.kahkahkah.

  ReplyDelete
 3. Hoiii walaupun kami langgar baiah dan janji....walaupun kami bwk lari kerusi...walaupun kami ciplak sana sini...walaupun kami buruk siku harta wakaf...walaupun kami fitnah pas dn ug yg xjadi2...tapi kami xpernahb sesekali hina dap tau

  ReplyDelete
 4. Rupa2nya antara tujuan utama pan ditubuhkan adalah gila nak rebutkan jawatan? Patutlah mereka meroyan sakan menyerang pas habis2an. Manakala di selangor pula azmin antara yg menjadi musuh utama pan dbb azmin tak layan karenah gila mereka. Yab datok seri azmin tolong lah bertegas dgn golongan yg akan mengharu birukan selangor iaitu pan. Jgn bagi walaupun satu tempat kpd wakil pan dlm kerajaan selangor kerana sejarah jahat mereka sebagai pengkhianat dan pemecah belah ummah tak mungkin rakyat dpt lupakan.

  ReplyDelete
 5. nak kerusi drp jawatan yb yang dibawa lari.tunggulah lps pru 14 nanti.kalau terbukti hebat ambil la kerusi mb tu wahai pan imayam.

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...