KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 26 January 2016

RAFIZI RAMLI DI DAPATI BERSALAH MEMFITNAH UMNO OLEH MAHKAMAH SESYEN

Mahkamah Sesyen hari menjatuhkan hukuman denda RM1,800 kepada Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli selepas didapati bersalah memfitnah UMNO.

Hakim Azwarnida Arrifin membuat keputusan itu selepas pihak pendakwaan berjaya membuktikan tiada keraguan munasabah terhadap Rafizi yang menuduh UMNO terlibat dalam serangan terhadap gereja menggunakan Molotov.

Rafizi bagaimanapun kekal sebagai Ahli Parlimen Pandan.

Dia didakwa mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan.

Setiausaha Agung PKR yang juga Naib Presiden PKR itu membuat tuduhan ahli UMNO terlibat dalam membuat serangan menggunakan molotov di kawasan gereja di Selangor menerusi satu artikel yang diterbitkan di The Edge Financial Daily pada 2014.

Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwaraya, Ahmad Azhari Harun manaala Rafizi diwakili Eric Paulsen.

62 comments:

  1. amendeler dier nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib razak! Terlepas lagi kau ya..peguam negara boleh pulak ckp tak salah terima derma dr pak arab. Lepas ni kakitangan awam berhak terima derma ah seng, ah chong, ah chai. Kalau kantoi, pulangkan duit...kes tutup. Kimak punya barua

      Delete
    2. Najib terima derma. Macam juga asnaf2 yg terima derma. Bodoh!

      Lain penjawat awam....bukan derma tapi rasuah. Bingai!

      Delete
    3. woii bodoh.atas kapasiti apa najib terima derma??jangan halalkan apa yg dah haram bodoh!!!!!!!!!

      Delete
    4. Najib tu bukan penjawat awam ke

      Delete
    5. keris berayon ni mana ada akai. duk makan dedak ja.cip cip cip

      Delete
    6. Oooo...asnaf sebab dia fakir miskin ke? Atau berjihad fisabilillah? Bangang berayon ayon betul hang nih!

      Delete
    7. begini ropernya perangai puak2 PH, pemfitnah tegar..tak layak langsung utk dpt undi aku dan keluarga..bye2

      Delete
    8. Kluarga kau kluarga hanjinggg 00.26

      Delete
  2. Piji lain kali hati hati la jgn main semberono tak pasal pasal je sudah kena.ulamak pan tu apa citenya dipecat pula.kerana terlibat politik pulak katanya.apa ulamak sedonia itu sekular spt umno ke yg pisahkan agama dr politik n kehidupan.ulamak sendiri nampak nya sudah terbelit tentu ia adalah amaran keras bkn lg amaran mr mat tempek amoi atau mr mat duduk di restoran bak ku te.ada pulak org ckp mr mat pun bleh jd ulamak juga.ulamak amoi boleh la gamak nya.mari mari lihat ulamak mana yg sebenar ularmak ulamak yg main golf ke ulamak yg kena pecat ke.pakai topeng la korang team pan sama mcm kesayangan mereka dap.musang yg berbulu ayam.keliru aku keliru adalah lagu tema kump pan

    ReplyDelete
  3. Bertelegah jer ...kesudahannya diharap semua parti pembangkang bergabung menjadi pakatan harapan...bn akan karam selamanya...semoga menjadi kenyataan

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakatan harapan akan karam jauh dlm tong taik bersama PANtaik.

      Delete
    2. Najib tak bersalah...kah..kah..kah

      Delete
  4. Kepala putih botak pahlawan kepala butuh tu mana ada salah, dia maksum ahli syurga tu...
    Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bukan pahlawan kepala butuh tapi dia adalah pahlawan kepala taik sama mcm mat sabu dan aljuburi..kihkihkih

      Delete
  5. Derma dah dipulangkan balik

    ReplyDelete
  6. Derma dipulangkan?? Kempunan la rosmah nak pakai beg kulit hanjing lps ni. Yg masaknya lepas ni..poket rakyat. Entah apa cukai pulak menteri gila akan umumkan. Tabung haji pun dah tahap jentai dah...azeez si penarik kereta kau pegi lantik jadi pengerusi, mana tak hancur dikejekannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. azeez dn mat sabu same jer dua2 berwajah taik.

      Delete
    2. Betuiii tu bro azeez keling mat penarik kete di ambil jd pengerusi joint lak dgn ostad golf kagat...deal jer golf...free vendor tanggung...x nmpak ker salah menda tu kata ostad...yg penarik kete mmg dh terang2 bersuloh...jd mintri lg besau ler padang golf...bingai2 bingai...

      Delete
  7. Apa yg pkr pernah buat lepas menang selangor? Jual aset dan tutup aset kerajaan negeri. Sebab? Rugi.....

    Penyokong2 pakatoon hopeless ni pun sama la....bukan setakat bodoh....diajar makan nasi...taik juga yy diaorg cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang la taikk..xdak otak.bodoh.

      Delete
    2. keris barayon ni kuat makan rasuah.sebab tu bodoh.macai bangkai.

      Delete
    3. Batang berayon..

      Delete
    4. Semoga umno terus maju kedalam kubor..tabung haji pun x boleh byr dividen dah..umno punya pasal..salah dap ke..

      Delete
    5. Elok sangat la nama pun Keris Berayon....rupanya memang MANGKOK BERAYON sungguh !

      Delete

    6. Diorang mana ada senjatA, nak harapkan pistol air yg satu itu saja....tu yg kalah memanjang....nak tumpang kuat dg roket konon. tak sedar dap dah tipu ....guna roket kertas saja... macam budak2 main la.

      DACING BERAYON

      Delete
  8. Kami sokong badsyah@don n kawan kawannya paria pelingkup tabung hj ,jamil golf yapiem n kuncu lain.eh en berayun kau berayun salah tempat.padahal kau diban dibloq pro umno.bloq umno berperang sesama sendiri gegara najib.pakatan haprak vs umngok.pas akan muncul diputrajaya.pas
    adalah islam utk semua.keadilan n penyelesaian masalah yg dinanti.

    ReplyDelete
  9. Rafizi Ramli dilahirkan pada 14 September 1977 diBesut, Terengganu tetapi membesar di Kemamandan Kuala Kangsar. Beliau bersekolah di Sekolah Rendah Sultan Ismail, Kemaman (1984 – 1989) ;Kolej Melayu Kuala Kangsar (1990 – 1994) . Semasa di MCKK beliau menerima Anugerah Carey/Bolkiah sebagai Pelajar Terbaik Keseluruhan , Pingat Emas Presiden Kesatuan Pelajar Anugerah Pelajar Terbaik SPM 1994 (Fizik, Bahasa Melayu), Anugerah Pelajar Terbaik SRP 1992 Johan Pertandingan Bahas Piala Perdana Menteri 1992 dan 1993 antara sekolah-sekolah berasrama penuh,Pembahas terbaik Pertandingan Bahas Piala Perdana Menteri 1992 dan 1993 antara sekolah-sekolah berasrama penuh. Beliau juga Johan Pertandingan Bahas Piala Sri Paduka Sultan Perak 1993. Bersambung. .

    Pemimpin umno ado?

    #KEDEPAN (gerakan kembalikan degree berasaskan kepandaian, 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am) biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai. Adil untuk semua heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biodata rafizi ramli part 2

      Rafizi Ramli sambung belajar di Morrison’s Academy, Scotland (1995 – 1996). Di sana beliau menerima Anugerah AD Kippen, Pelajar Terbaik Fizik A-Levels 1996 ; Anugerah John Knox, Pelajar Terbaik Kimia A-Levels 1996 dan Pengawas Orkestra Morrison’s Academy.
      Kemudian Rafizi Ramli melanjutkan pelajaran di Leeds University , London (1996 – 1999). Ketika ini beliau menerima Anugerah Arthur Crabtree 1997, Pelajar Terbaik Tahun Pertama Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik ;Ijazah Kelas Pertama (Tahun Pertama dan Kedua) dan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik.

      Ko ado . heee

      #KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya, biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai.

      Delete
    2. btoi tu kedepan. hang p nasihat bashah sat. ada srp ja tapi jadi menteri. sekarang nak jad mb plak. mana x lingkup Malaysia mcm ni. patutlah menteri Malaysia bangang2. sekolah pon xmau.

      Delete
    3. Duit derma jutawan monggol tula nk guna untuk bayar dividen tabung aji...hihihi
      Jangan korek wit kwsp udah la...
      Takut rakyat umur 50 55 tk
      merasa...

      Delete

    4. Pakar strategi pun boleh kalah dlm Mahkamah....
      kata ada sijil berjela-jela...
      Sijil beli kot



      Delete
    5. 1608...apa nak heran...siasatan sprm berbulan2 sampaikan ag kena pecat, penyiasat kena tangkap, last2 derma dipulangkan...dan yang paling menghairankan geng walaUNTA boleh percaya!

      Delete
    6. Pandai setakat menyalak jer wat pe pi ler jd mintri nk nenguk pandai ka buduh...yg srp mmg dh taw tahap nya...jgn sok2 jd mintri pandai sekilo buduh@benggap nya bertan2 usah ler...ramai dah

      Delete
    7. Rafizi belajar menipu dari senior anwar. He.he.he .
      Lupa rafiza belajar dekat sekolah mckk aku agak dia dulu di liwat oleh anwar kot. Otak rafizi lembat

      Delete
  10. Tak jadik ke buttshah angkat sumpah mb? Kahkahkah....buat malu je. Najib mana ada tulurrr....wakakakakaa

    ReplyDelete
  11. Azeez mamak celaka lesapkan duit tabung haji besok lusa mati kubur sempit

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku mintak ampun Ya Allah.berikanlah rezki halal padaku. berikanlah kesenangan di dunia dan akhirat padaku.hanya padaMu aku berserah diri. amin.

      Delete
    2. Yang lu bingai sebok nk cari macai copy paste tu wat pe lu ada otak lu bagi idea...jgn jd baboon...kalu hebat sgt pi marah kan najib marah kan eng guan...

      Delete
  12. Mana pergi macai copy phase? dah mampos ke...patutla pun dah tk menyemak lg dlm blog ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macai kopi pes pemakan dedak sama WalaUNTA sedang sibuk berbincang cari alasan untuk percaya statement AG pasal 2.6b dan 42j...

      Delete
    2. bagus jugak macai kopi paste xdak.aman sikit. kalau x semak ja blog ni. aku nak berdebat pon susah. macai kopi paste tlg berambus. syuhh syuhh syuhh

      Delete
    3. berdebat??? maki hamun dan mencarut adala..debat konon..

      Delete
  13. Berdasarkan pengumuman AG sebentar tadi terbuktilah bahawa firasat tuan guru mursidul umum dan tuang guru presideng adalah tepat! Kami para WALAUNTA sangat berbangga! Kami bukan PANdusta! Kami bukan geng kapir DAP makan babi!

    ReplyDelete
  14. 2.6 billion dikembalikan pd klrga diraja arab saudi????
    Hahahahaha....boleh buat drama komedi bersiri,mesti boleh menang anugerah...
    ...lancau betul pahlawan kepala butuh lu dn bini lu menang sial,orang yg paling sial kat negara ni...



    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat nyawa kau najib...baguih ler...dh dpt pluang nie...pi ler blajar tadbir negara biaq rakyat x susah...

      Delete
    2. Dapat nasihat tuang presideng kot..

      Delete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. Muka najib dah bertempek taik.taiknya terkena kpd ag n geng pengampunya spt ahmad maslan.pekung umno sudah terselak teruk gara gara najib.pekung pakatan haprakpun lebih kurang sama juga.hanya yg berpaksi pd keimanan spt pas yg mampu selamatkan rakyat malaysia dr kesusahan.najib tak akan lama dgn wajah n cerita karut spt itu.penolak najib perlu bergabung dgn pas utk putrajaya yg adil.

    ReplyDelete
  17. Ala apa sgtla denda rm1800 celah gigi je.kalo btui salah denda juta2 la ataupun 2.6bilion

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah ttp slah, denda banyak ato sikit tak kisah..dah terbukti mmg piji kaki penipu..kalah kes kat mahkamah..hahahaha

      Delete
  18. Ooo bilion bilion magic where do you come from n where do you go.we dont belive what the shit story that they are telling.is that saudi crazy generous really real or he just a pop up genie.genie genie of tabung haji where is our money all gone.is it gone to 1mdb.that why mum say dont talk to the stranger(baca penjahat).you even give them
    money.so what about our money now.you two genie one is black one like to play golf.you shoud be fired why do you want to fired that mukriz.shame on you.kedah will be like tabung hj becouse of people like you.o o najib we want new pm.what the chow have you done for our nation .you will be done.hey let us donate najib to saudi arabia

    ReplyDelete
    Replies


    1. Mau tanya sama lu. Apa pasal Tian Chuah takut mau lawan sama Arul Kanda....Takut kalah....bila kalah tentulah mendedahkan kemaluan seluruh anggota PR.


      Delete
    2. English cikgu maktab

      Delete
  19. Patut benci bonar Pas pd TPPATinggal Pas Pilih Amanah OO depa tak suka Pan al besen rupanya,PAS pun karut. Setuju dgn anon kat atas - Pum Pam pum pang benci Cina, dia tak tau 9/10 cina pro DAP. Tapi berbelanja kedai cina dan barang buatan kilang orang cina juga yang dibelinya. Lucu LA bila bini dan anak pompuan hampa bila datang Haid pun beli Pad kat kedai Cina.Tak heran majoriti penyokong pas sekadar lulusan SPM tu yang membabi buta carut sana dan carut sini.

    Membangun Bersama Kepimpinan Cai

    ReplyDelete
  20. setelah berbulan menanti kami kaum walaUNTA sangat puas hati kerana telahan 2 orang tuan guru kami sangat benar...ds najib telah dibebaskan drp semua pertuduhan...syukur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan anon 18:45...ds hj hadi dan dato haron din memang tiada tandingannya lagi...kasyaf dan boleh melihat masa depan. Ayuh rakyat malaysia, bersama kita martabatkan pas untuk agama dan negara!

      Delete
  21. Dap berbangga dgn kerja dakwah org kristian diserawak.pan tukang tepuk.yeh kamipun banga sama.pan selamanya tukang sorak dap.sudah siap berlatih tarian naga ke tak lama kan byk jemputan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib celaka

      Delete
    2. Tolonglah najib..jgn kau samakan iq rakyat dgn menteri2 bangang kau..kau bagi balik derma 2.6b tu..kah kah kah..

      Delete
  22. Pemimpin pembangkang terutamnya PAS, berlapang dadalah anda semua. Matlamat menjatuhkan UMNO/BN sudah lama terjalin dalam jiwa rakyat Malaysia apatah lagi di zaman kepayahan rakyat mendepani kegawatan ekonomi. Seeloknya berpakat menjahanamkan UMNO dalam PRU14 nanti. Buat apa bertegang leher sesama pembangkang dan amat menyedihkan pemimpin PAS begitu teruja hendak berbaik sangka dengan UMNO sedangkan UMNO adalah musuh rakyat masa kini.

    ReplyDelete
  23. Ya allah...kau singkatkanlah umur pemerintah yang zalim, Najib bin Abdul Razak. Pemerintah yang korup, makan rasuah dan peroleh pendapatan dari sumber yang tidak sah. Pemerintah yang menekan rakyatnya sedangkan hidupnya senang lenang. Ya allah...sukarkanlah perjalanan hidupnya..segala yang dirancangnya & dihajatinya menemui kegagalan. Kau tunjukkanlah di muka bumi ini juga sebelum dia mati akan segala kesalahan yang telah dilakukannya. Turunkanlah azabmu ke atas pemerintah zalim Najib bin Abdul Razak ya allah. Aminnnn....

    ReplyDelete