KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 2 December 2015

PENANGAN POWER BANK YANG DITINGGAL DALAM KERETA


Mendapat berita ini dari rakan Omak dimedia sosial Facebook menceritakan keadaan dalam keretanya  akibat power bank yang ditinggalkan kedalam kereta untuk beberapa jam terbakar.

Mohon para pengguna power bank ambil iktibar akan insiden ini agar tidak terjadi kepada diri kita.

Beringat sebelum kena dan memberi ingatan kepada mereka agar jangan terkena.

25 comments:

 1. Syiah dalam parti Amanah adalah macam Power bank ini, ia lambat laun akan merosakkan PAN dan membawa kebakaran dlm parti beerbentuk kejahilan

  MAJLIS FATWA KEBANGSAAN TELAHPUN MEMUTUSKAN BAHAWA SEMUA AJARAN SYIAH TERMASUK ZAIDIYAH DAN JAAFARIAH ADALAH SESAT. JUGA RUJUK FATWA-FATWA NEGERI BERKAITAN SYIAH SEJAK TAHUN 1992 (9 DIWARTAKAN DAN 11 TIDAK DIWARTAKAN). (Sesiapa yang menolak pandangan Syeikh Dr Yusuf Qardhawi yang terbaru tentang Syiah dan juga pandangan ulama-ulama Saudi, maka silakan untuk merujuk kepada Majlis Fatwa Kebangsaan dan Fatwa Negeri-negeri. Begitu juga mereka yang ingin melihat penyatuan Sunni-Syiah, sila ambil perhatian serius tentang keputusan Majlis Fatwa yang telah wujud sejak 1996
  --------------------------------------------------------------------------------------
  Muzakarah Khas Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia yang bersidang pada 5 May 1996 telah membincangkan Syiah Di Malaysia. Muzakarah telah memutuskan bahawa:
  Bersetuju supaya keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa yang telah diadakan pada 24 dan 25 September 1984 [Kertas Bil. 2/8/84, Perkara 4.2. (2)] mengenai aliran Syiah yang menetapkan seperti berikut : Setelah berbincang dan menimbang kertas kerja ini Jawatankuasa telah mengambil keputusan bahawa "hanya Mazhab Syiah dari golonganAl-Zaidiyah dan Jaafariah sahaja yang diterima untuk diamalkan di Malaysia.” DIMANSUHKAN.
  baca selanjutnya di : http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/syiah-di-malaysia

  ReplyDelete
  Replies
  1. https://aidcnews.wordpress.com/2015/09/10/syiah-mendominasi-pan/

   Syiah Mendominasi PAN

   AIDCNews – 10/9/15 – Kemasukan aktivis ‘Abu Turob’ ke dalam Parti Amanah Negara (PAN) mengukuhkan lagi persepsi yang mendakwa parti itu didominasi kumpulan Syiah Malaysia.

   Menurut PASMA Malaysia, ‘Abu Turob’ adalah pengasas Syiah Kelantan dan ulama syiah Malaysia.   “Alhamdulillah…

   “Akhirnya Abu Turob (pengasas SYIAH Kelantan dan ulama syiah malaysia) bersama PAN (Amanah).

   “Admin menyeru semua penganut ajaran SYIAH agar bersama PAN dan DAP memperjuangkan Islam sebenar di bawah pimpinan Tuan Guru Mat Sabu. Hidup Syiah. Takdir,” dedahnya.

   Hazwan Faisal pula menjelaskan nama sebenar Abu Turob adalah Kamaruzaman Wan Ismail Golok yang telah dilantik sebagai Ketua PAN Kota Bharu.

   “Baju hitam Kamaruzaman Wan Ismail Golok. Nama manja Abu Turob

   “Antara rujukan utama syiah di Malaysia. Kamaruzaman dilantik ketua PAN Kota Bharu

   “Mat Sabu kan Pengerusi PAN!!!,”katanya.

   Kemasukan Abu Turob itu memberi isyarat Syiah telah mendominasi PAN, kata Kassim Masdor dan ini bakal meranapkan impian Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa dari kumpulan IRC (Islamic Representative Council) untuk menguasai parti itu.

   “Puak syiah mula mendominasi parti Cangkul (PAN)….tipis nampaknya harapan Dr. Mujahid…,”katanya.

   Dua tahun lalu Facebook ‘Ayuh Sepakat Tolak Syiah‘ menyenaraikan rangkaian Mohamad Sabu di dalam PAS.

   Antara yang disenaraikan adalah Aris Awang (Kedah), Adly Zahari (Melaka) dan Onn Jaafar.

   Kesemua yang disenaraikan itu kini telah keluar PAS dan menyertai PAN pimpinan Mohamad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu

   Aris Awang adalah ketua pengiring Amal Relief Malaysia (Arif) yang mengiringi Mat Sabu semasa perhimpunan BERSIH 4.0.

   Adly Zahari adalah Pengerusi Gerakan Harapan Baru (GHB) Melaka, manakala Onn Jaafar pula merupakan Ketua Penerangan GHB Johor.

   Ketika Mat Sabu berjawatan Timbalan Presiden PAS, Aris Awang, Adly Zahari dan Onn Jaafar masing-masing berjawatan Setiausaha PAS Kawasan Kuala Kedah, Pesuruhjaya PAS Melaka dan Ketua Penerangan PAS Johor.

   Delete
  2. https://aidcnews.wordpress.com/2015/09/28/irc-sedang-susun-strategi-singkirkan-mat-sabu/

   IRC Sedang Susun Strategi Singkirkan Mat Sabu ?

   AIDCNews – 28/9/15 – Kumpulan IRC (Islamic Representative Council) dalam Parti Pekerja Malaysia (PPM) atau Parti Amanah Negara (PAN) sedang menyusun gerak kerja untuk menyingkirkan Mohamad Sabu daripada terus memegang jawatan presiden parti itu.

   Kenyataan di atas merupakan khabar angin terbaharu yang sedang berlegar di kalangan nitizen pro PAS sejak beberapa hari lalu.

   IRC adalah satu organisasi rahsia yang ditubuhkan oleh pelajar-pelajar Malaysia di United Kingdom pada tahun 1970-an yang kemudiannya membentuk entiti rasmi di Malaysia yang dikenali sebagai JIM (Jemaah Islah Malaysia) pada tahun 1990 dan IKRAM (Pertubuhan IKRAM Malaysia) pada tahun 2009.

   “Satu usaha dari pergerakan IKRAM sedang disusun rapi bagi memastikan Naib Pengerusi PAN sekarang Hasanuddin Yunus mengambil alih teraju PAN selepas dilihat kumpulan Mat Sabu dan Salahuddin Ayub gagal menarik ahli PAS untuk bersama PAN.

   “Hasanuddin merupakan Timbalan Presiden IKRAM, 2 minggu sebelum penubuhan PAN, beliau kelihatan berada di Masjid Rusila menemui Naib Pengerusi Kesatuan Ulama Dunia.

   “Suka dimaklumkan 80% keanggotaan PAN sekarang adalah ahli IKRAM. Semasa pelancaran PAN @ PPM 100% persiapan digerak oleh kumpulan IKRAM.

   “Kita tunggu dan lihat drama seterusnya, “dedah aktivis PAS Terengganu, Roslan Abdullah.   Komander Abu Suffian menambah faktor Syiah merupakan punca Mohamad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu tidak disukai.

   “Ahli IKRAM tidak mahu kepada Mat Sabu sebab Mat Sabu terpengaruh dengan Syiah. Bukan aku kata tapi Aznan Hamat yang kata. hahaha.

   “Berebut jawatan doh ke? Belum apa-apa dah pun berebut. huhuhu,”katanya.

   Delete
  3. AKTIVITI COPY PASTE AMAT DIALU-ALUKAN UNTUK MEMERIAHKAN BLOG OMAK KAU INI.
   TQ

   Delete
  4. AKTIVITI COPY PASTE AMAT DIALU-ALUKAN UNTUK MEMERIAHKAN BLOG OMAK KAU INI.
   TQ

   Delete
  5. Anon 11:10 Dan 11:13 gagal menjawab persoalan yg timbul Dlm PAN. Itu sebab balaci PAN Imayam ni meroyan

   Delete
  6. Hahaha.....gila2 bloger blog ini tak tentu pasal komen tak ikut paparan utama!! Copy paste adalah bloger pengkritik penghasut berpihak pada yg berkaitan cuba pro....kan pembangkang agar berpecah yg untung pihak mana???

   Delete
 2. Mujahid Yusuf Rawa, Khalid Samad, Saari Sungib wajar bersatu untuk menyatakan PAN tidak menerima Syiah dalam parti mereka dan memecat semua yg berfahaman syiah. Gesaan ini wajib untuk menyatakan PAN menolak syiah berdasarkan Majlis Fatwa Kebangsaan

  Adakah Parti Amanah mahu Power Bank (Syiah) merosakkan Umat Melayu Islam di negara ini. Kami menanti penolakan kamu semua terhadap Syiah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sila Tengok Video ini.

   Mat Sabu Mengangkat Syiah Hassan Nasrullah Hezbollah

   https://www.youtube.com/watch?v=qwkcIETov_A

   Delete
  2. Sila Tengok Video ini

   SYIAH SESAT - Siri Membongkar MAT SABU

   https://www.youtube.com/watch?v=IMBqxEZcwB4

   Delete
  3. Syukur akar umbi sudah dapat menjejak siapa ejen2 pro Syiah dlm PAS, dan berjaya mengalahkan mereka.dalam Muktamar yg lalu.

   Syukur keatas kemenangan kaum2 muda Sunnah dlm Muktamar.

   Biarkanlah Bangaki2 Pro SYiah ini bergelumang dalam PAN

   Delete
 3. KOPI PES LAGI BANYAK2

  ReplyDelete
  Replies
  1. http://www.malaysiakini.com/news/249209

   KDN: Mat Sabu selawat Syiah, kagumi Khomein

   Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri (KDN) Datuk Seri Abdul Rahim Mohamad Radzi menyatakan Timbalan Presiden PAS Mohammad Sabu pernah 'berselawat' sebagaimana yang diamalkan penganut Syiah pada 2005.

   Dalam kenyataan yang dibacakan hari ini, Rahim berkata maklumat itu hasil dari temuramah antara pegawai KDN Zamihan Mat Zin bersama Ahli Majlis Fatwa Kedah, Profesor Madya Dr Abdul Aziz Hanafi.

   kdn pc on mat sabu 121213"Dr Abdul Aziz Hanafi menjelaskan bahawa Mohamad Sabu pernah melafazkan selawat sebagai mana yang diamalkan oleh penganut Syiah pada satu sesi ceramah PAS di Madrasah Diniah, Arau, Perlis pada tahun 2005," kata Abdul Rahim.

   Abdul Rahim berkata Mohamad juga pernah menyatakan kekagumannya dengan kepimpinan dan perjuangan pemimpin revolusi Iran 1979, Ayatullah Khomeini serta memuji Setiausaha Agung Syiah Lubnan Hassan Nasrullah.

   Rahim berkata Mohamad juga kerap kali berulang-alik ke Iran untuk beberapa urusan seperti program penghantaran pelajar di Qom, Iran dan sudah empat-lima kali bertemu Hassan.

   NONE "Ketika mengulas mengenai perutusan hari Krismas pada tahun 2008 bagi penganut Kristian di Malaysia, beliau telah menggunakan pendekatan ulama Syiah iaitu Imam Khomeini (kiri) sebagai terma tujukan untuk meraih sokongan politik dan agenda perpaduan," kata beliau.

   Dalam kenyataan lima muka itu, Abduk Rahim turut memetik portal Antarapos dan blog www.dukeofumno.blogspot.com sebagai bukti Mohamad terlibat dalam Syiah.

   Abdul Rahim berkata KDN mengambil sumber blog bertajuk "Ekslusif..!! Tok Guru Pondok Sahkan Mat Sabu Penganut Syiah" yang memetik seorang bernama 'Tuan Guru Haji Abd Rahim" dari Sg Jagung, Pendang, Kedah yang berkata pernah melihat Mohamad menunaikan solat dengan menggunakan sebiji batu kecil leper di tempat sujudnya.

   "Amalan ini sinonim dengan golongan Syiah.

   "Temuramah yang dibuat agensi berita AntaraPos dengan Datuk Audit Ghazali, Timbalan Presiden JATI menjelaskan bahawa Mohamad Sabu merupakan ikon Syiah dan beliau gagal menafikan dirinya mempunyai kaitan dengan Syiah," kata Abdul Rahim.

   Kunjungi masjid Syiah

   Selain itu, Mohamad juga dikatakan pernah mengunjungi masjid Syiah di Kg Aluar, Wilayah Satun, Thailand dan melakukan kunjungan mesra ke atas pemimpin Syiah dan menghadiri majlis ramah mesra di sana.

   Beliau turut memberitahu media temuramah KDN dengan rakan Mohamad bernama CN Afghani di Masjid Jamek Kuala Lumpur tahun lalu serta bekas pemimpin politik yang pernah bersama beliau dalam perjuangan parti menunjukkan Mohamad 'cenderung' dengan fahaman tersebut.

   "Keterangan dari rakan-rakan beliau yang pernah bersama-sama berjuang dalam lapangan politik yang sana turut memperakui bahawa beliau seorang yang mempunyai kaitan dengan Syiah," kata beliau.

   azlanAbdul Rahim mengatakan KDN termasuk polis serta agensi-agensi kerajaan lain seperti Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan jabatan agama Islam negeri akan bekerjasama membendung pengaruh Syiah di kalangan umat Islam negara ini.

   Bagaimanapun beliau langsung tidak memberi langkah lanjut yang akan dibuat KDN atau pihak lain berkenaan kes Mohamad malah menamatkan sidang media tanpa mengambil sebarang soalan.

   "KDN akan bertanggungjawab terhadap aspek keselamatan manakala Jakim dan jabatan agama Islam negeri akan melihat dari aspek akidah dan penguatkuasaan di peringkat negeri," katanya.

   Delete
 4. COPY PASTE AMAT DIALU-ALUKAN DI SINI.
  TQ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uiiioi balaci PAN Imayam marah. Sila pergi selfie dgn Amoy laga Dada baru tenang

   Delete
 5. KEMPEN COPY PASTE.
  JOM RAMAI2 COPY PASTE.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uiiioi balaci PAN Imayam marah. Sila pergi selfie dgn Amoy laga Dada baru tenang

   Delete
 6. Copypaste benda2 bodo. Hahaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baru Karbala yg orang syiah pakai tu tak boleh copy kat fotostat mesin. Nanti mesin rosak

   Delete
 7. Kopi dan Teh juga dialu-alukan di sini...Hemmmmm...LAZAT!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Balaci PAN Imayam bila tak boleh jawab hujah mula nak mencarut.

   President Selfie Amoy laga Dada, balaci pulak mulut longkang.

   Huduh huduh

   Delete
 8. Di dalam PAN ada tiga kumpulan,, pertama Syiah yg dikepalai mat sabu,hanipa maidin,Dr Mariah, Ahmad awang dll, kedua jim yg dikepalai dr mujahid. Ketiga geng2 bangang yg asal2 pun original pas,,tetapi terbodoh dgn maharaja kaki putar iaitu anwar Ibrahim. Mereka ini seperti Salehudin ayub, mahfuz,fakhrurrazi, hussam dll. Jadi, mereka berkumpul sekali di dalam PAN. Syiah adalah sesat, jim gila kuasa anwarinas geng bodoh yg tak reti nak beza antara intan dan kaca. Elok la tu, brp hari boleh bertahan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mereka disatukan oleh kasih kepada Abuya Sifoo Stalin Penang

   Delete
 9. Bincang power bank dah power syiah pula domak kan ....mentaliti mat sabun agaknya mat2 komen ni kah kah kah..sohai betul

  ReplyDelete
 10. Itu baru power bank kalau umnu tinggal rumah, malaysia pun boleh terjual???

  ReplyDelete