Wednesday 16 November 2011

BILA BERKUASA DISANJUNG DAN DIJUNJUNG...BILA HILANG SEMUA DIHINA DAN DICEMUH!!!KERAJAAN Filipina mencabar sebuah Mahkamah Agong kerana membenarkan mantan presiden negara tersebut, Gloria Macapagal Arroyo untuk berlepas keluar negara bagi mendapatkan rawatan perubatan.

Arroyo, 64 mendakwa dirinya menghidap penyakit tulang namun dihalang daripada meninggalkan negara oleh pihak imigresen lantaran tuduhan rasuah yang sedang dihadapinya.

Pihak berkuasa Imigresen hari ini telah menghalang cubaan bekas presiden negara tersebut untuk berlepas keluar negara bersama suaminya dari lapangan terbang antarabangsa Ninoy Aquino Manila.

Bagaimanapun, Mahkamah Agong telah mengeluarkan keputusan bahawa pengharaman itu adalah bercanggah dengan perlembagaan.

PANDANGAN OMAK:-

BILA BERKUASA PERLEMBAGAAN NEGARA DILANGGAR....KINI BILA TIADA ITU SEMUA..PERINTAH MAHKAMAH AGUNG PUN TIDAK DIBERI PERTIMBANGAN....KENA AMBIL IKTIBAR AKAN KISAH INI UNTUK RENUNGAN PEMIMPIN-PEMIMPIN KITA TERUTAMANYA HJ NAJIB DAN HAJAH ROSMAH ANAK BERANAK...JANGAN INGAT YANG UMNO AKAN BERKUASA DINEGARA INI SAMPAI KIAMAT...SUARA RAKYAT SUARA KERAMAT... UNDI RAKYAT MEMBAWA BERKAT... UMNO SUDAH DILIHAT OLEH RAKYAT SEBAGAI PARTI MUSIBAT...PADA PRU 13 NANTI SUDAH PASTI RAKYAT AKAN SEBAT....RAKYAT BENCI UMNO...UMNO IS DEAD.. PR GANTI BN

No comments:

Post a Comment

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...