KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 3 June 2015

SEORANG PEKERJA A'FAMOSA WARGA INDONESIA MATI DIBAHAM HARIMAU KETIKA SEDANG MEMBERI MAKAN



Maklum kejadian (SDR) kematian pekerja A'Famosa dibaham harimau ketika sedang memberi makan.

A) No rpt: Pulau Sebang/ 595/15
B) Tarikh: 02/06/15@1807 hrs
C) IO: SM Md Lazi
D) Pengadu: Tarmezi Bin Ibrahim ,
k/p: RF 141615
Jawatan : Pejabat Pertanyaan Balai Pulau Sebang.


E) - Fakta kes: (MAKLUMAT PERTAMA)

Pada 02/06/15 jam l/kurang 1740hrs semasa pengadu bertugas dikaunter pertanyaan balai polis pulau sebang telah terima panggilan telefon dari org awam beritahu (1)(L) warga Indonesia telah dibaham harimau ketika memberi makan di safari A'Famosa Resort.


F) Butir simati:
Nama : Herman
Bangsa : Indonesia
No passport : AS 023700
Umur : 38 tahun.

G)Fakta kes

Simati ditugaskan untuk memberi makan harimau di kandang. Telah dibaham oleh seekor harimau dibahagian kepala.rakan-rakan sekerja yang berada berhampiran tempat simangsa datang membantu dan hantar mangsa ke hospital tampin.simati meninggal dunia dihospital Tampin. Negeri Sembilan.

11 comments:

  1. Apa kurangnya rakyat Malaysia sekarang dah nak mampos bagi makan mak dan bapak Badak 1 Malaysia.

    Macai pon dah naik hangin satu badan tapi sebab bodoh sokong jugalah.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh betullah kau ni. Apa kena mengena kena baham harimau dengan kerajaan. Nantu mak kau kena main dengan Mat Sabu pun kau salahkan kerajaan?

      Delete
  2. Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un.

    ReplyDelete
  3. innalillahi wainna ilaihi raajiuun....
    mati itu satu kepastian...justeru itu sentiasalah waspada dalam kehidupan....
    dan ....bersedialah....!

    ReplyDelete
  4. Rimau cakap apa ni hari2 lauk sama aja aww aww.....

    ReplyDelete
  5. Kurang PATI kurang jenayah!

    Berlakulah adil di bumi ini. Adil itu meletakkan sesuatu pada tempatnya. Negara tidak perlukan PATI sumber manusia kita cukup untuk menggerakkan negara ini. Kita tak perlukan pati untuk cuci tandas di pasaraya, jadi buruh di kaw pembinaan, tombak buah sawit di ladang. Rakyat kita boleh buat semua itu, yang penting kurang pati kurang jenayah. Manifesto PR akan menghantar pulang 100k pati seterusnya membuka 100k peluang pekerjaan kepada rakyat.

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am) biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai. Adil buat semua.heee

    ReplyDelete
  6. Rimau tu pun nak kebebasan....

    ReplyDelete
  7. Kalau sudah di takdir kan..Kita pun tak tahu macam mane kematian kita,mungkin di kerekoh bewak,apa2 takziah utk keluarga nya

    ReplyDelete
  8. Kalau sudah di takdir kan..Kita pun tak tahu macam mane kematian kita,mungkin di kerekoh bewak,apa2 takziah utk keluarga nya

    ReplyDelete
  9. Mohon Omakkau tulis pada ruang PALING ATAS bagi article yang memuatkan gambar ngeri seumpama ini suatu bentuk peringatan yang article di bawah ini mengandungi imej yang tidak sesuai bagi mereka yang lemah semangat dsb.

    Ini etika journalism yang agak baik untuk diterapkan. Saya rasa bukan semua orang akan teruja melihat paparan imej pada article ini. Jadi peringatan ini perlu supaya mereka yang tidak mahu melihat paparan ini dapat terus skip article ini.

    Harap jangan berkecil hati dengan teguran ikhlas ini.

    ReplyDelete
  10. Mohon Omakkau tulis pada ruang PALING ATAS bagi article yang memuatkan gambar ngeri seumpama ini suatu bentuk peringatan yang article di bawah ini mengandungi imej yang tidak sesuai bagi mereka yang lemah semangat dsb.

    Ini etika journalism yang agak baik untuk diterapkan. Saya rasa bukan semua orang akan teruja melihat paparan imej pada article ini. Jadi peringatan ini perlu supaya mereka yang tidak mahu melihat paparan ini dapat terus skip article ini.

    Harap jangan berkecil hati dengan teguran ikhlas ini.

    ReplyDelete